רכבל לאונ' ב 2010

IdanXP

New member
רכבל לאונ' ב 2010

אני זוכר שדיברנו על זה בפורום לפני כמה חודשים שהידיעה בדבר הרעיון התפרסמה והנה היום קראתי בעיתון סוף השבוע שהתוכנית תצא לפועל יותר מהר ממה שחשבתי, ואם לא יהיו עיכובים נוספים - בניית הרכבל לטכניון ולאונ' מאזור לב המפרץ תצא לפועל בעוד כחודשיים ותימשך עד 2010. לפי מה שמתואר יהיו קרונות קטנים שיכילו בין 4 ל 8 אנשים ויצאו לדרך במרווחים של חצי דקה. בשעה הרכבל יוכל להסיע עד ל 2800 איש. זמן הנסיעה יהיה כ 15 דקות עד לטכניון וכ - 18 דקות עד לאונ'. לחלקנו אומנם זה כבר לא יהיה ממש רלוונטי, אבל עדיין זה מעניין לקרוא על העניין ויהיה עוד יותר מעניין לראות את זה בפעולה :)

stkachov

New member
זה בהחלט נחמד ויקל על העומס

אבל בתכלס אני לא מבין את ההבדל בין הרכבל לאוטובוס רגיל שנוסע מלב המפרץ לאוניברסיטה. אוטובוס רגיל עושה את המסלול בכעשרים דקות, בדיוק כמו הרכבל. אז מה היתרון ברכבל? אולי הנוף יפה יותר, וזה גם פחות מזהם... אבל זמן הנסיעה נשאר זהה.

IdanXP

New member
יתרונות

האמת היא שנתקלתי השנה כמה פעמים בכל מיני עומסי תנועה בתוך חיפה (למשל בכניסה לדניה) שהאריכו מאוד את הנסיעה באוטובוס מעבר ל 20 דקות, אפילו למעל חצי שעה. אם זה יישמר על 18 דקות יש בזה יתרון כלשהו. בנוסף אני מקווה שלכולם יהיו מקומות ישיבה ואף אחד לא יצטרך לעמוד כמו בקו שיחסית עמוס בעיקר בבוקר כבר מהמרכזית. יש גם את היתרון של הנוף (ד"א מניחים שזה יכניס גם קצת כסף מתיירים שישתמשו בזה) והכי חשוב אולי, לפחות מבחינתי - זה שאני מניח שהזמינות של הרכבל תהיה יותר גבוהה ולא תצטרך לחכות לקו למרכזית שעושה טובה ומגיע בפעם בשעה לאונ'. זה יתרון עצום אם יתממש. לגבי ההודעה שלך על אגד. סוף סוף נפל האסימון באגד שמקומות הבילוי לקרייתים גם הם בחיפה ושמחתי לקרוא שהם פתרו את הבעיה.

blur2

New member
באוטובוס במקרה הטוב מגיעים תוך 25 דק'

במקרה הגרוע חצי שעה 40 דק'...

stkachov

New member
קו 200 מגיע גם לקריות

החל מהיום, אגד מאריכה את המסלול של קו 200, כך שהוא יכסה גם את כל אזורי הבילוי בקריות. בהחלט מגיע לאגד כל הכבוד על היוזמה הברוכה. תנחומי עם נהגי המוניות.

bwp

Member
תנחומיך?

אולי מצד אחד נגזלת פרנסתם. מצד שני נהגי המוניות,שירות וספיישל הם חיות אדם. נוהגים ב110 כשמותר 70, חותכים, נוסעים בנתיבים שאסור להם(למשל על הנתיב החדש למטרונית אם תפתח אי פעם). לאנשים כאלו לא מגיעה פרנסה

berta84

New member
אני ומוניות שירות

באמת שירות לא משהו בכלל אצל רובם, ולא פעם חשבתי בזעם להחרים אותם, מצד שני להידחס עייפה בבוקר לפני שיעור לתוך אוטובוס ... בשירות לפחות המושבים נוחים דרך אגב, מה אתה לומד? אתה לומד ספרות?כי הזכרת פעם את הדי שייט

bwp

Member
למדתי ספרות בעברי...

אוטובוסים למשל מהקריות יותר זול ממונית שירות באיזה 3 שח כיוון... אז זה גם החלטה למי שרוצה(שלא נדבר על חופשי חודשי סטונדטיאלי שממש זול יותר)

berta84

New member
אני בתוך חיפה

אוטובוס מפוצץ על הבוקר זה ממש סבל עבור זקנה כמוני זה כזה סודי מה שאתה לומד?

stkachov

New member
התנחומים כמובן היו בציניות

דעתי על נהדי המוניות לא טובה יותר מדעתך

למעלה