רכבים...

Snoopyz

New member
רכבים...

שאלה ... החברות שנותנות רכבים לעובדים שלהם (אני מדבר על חברות הייטק,ומדובר על משרת מתכנת\מנהל צוות פיתוח) האם זה תמיד בליסינג ואנחנו חייבים לשלם על התענוג לפחות 2000 ש"ח נטו כל חודש????

KajaGugu

New member
חוקי מס מטופשים

חוקי המס הם כל כך מטופשים, אם אתה לא מעוניין בליסינג כי יש לך רכב משלך עדיין תהיה מעוניין בהוצאות דלק. הבעיה שאם הרכב הוא לא של החברה מס הכנסה לא יכיר בהוצאות הדלק ותצתרך לשלם עליהן מס מלא. בקשר לסכומים, הם גבוהים בגלל שהמיסוי על רכב בארץ הוא חסר תקדים כמעט. זאת עוד שיטה לחלוב את האנשים העובדים ולהזרים כסף לפקידים, קיצבאות, ישיבות, רשויות מקומיות, התנחלויות...ולתפארת מדינת ישראל. עוד סיבה להצביע שינוי.

Snoopyz

New member
רגע רגע..שאני אבין משהו..

אם הרכב הוא בליסינג , אני משלם נגיד בחודש 2000 ש"ח על הרכב נטו. כמובן שהדלק לא עלי... האם חוץ מה2000 ש"ח האלו אני צריך לשלם עוד דברים ,כמו שאמרת מיסוי על דלק וכו???

KajaGugu

New member
לא

עד כמה שאני מבין התשלום על הרכב מתחלק ל 2: 1. עלות הליסינג מתוך הברוטו. 2. תשלום מס שמגלם את טובת ההנאה שלך מהרכב. ניראה לי שכך אתה מגיע ל מינוס 2000 בנטו.

yair24

Member
בכל מקרה זה שווה את התשלום.

אתה משלם גילום מס שנקבע כתלות בסיווג הרכב שקיבלת, אם תחשוב על כל הכאב ראש שזה חוסך לך: טסטים, טיפולים, תיקונים, מוסכים שדופקים אותך, דלק ירידת ערך, אז תראה שזה שווה את התשלום. התשלום הוא מהסיבה שרכב זה כאילו תוספת תשלום אז דבר ראשון אתה משלם ניכוי מהברוטו לרכב (זה תלוי, בכל חברה לוקחים סכום אחר) ודבר שני אתה משלם מס הכנסה כאילו המשכורת שלך היא מה שאתה מרויח ברוטו + הסכום של סיווג הרכב שקיבלת. יאיר

אפרתש

New member
כספית זה לא ממש משתלם

אלא אם כן אתה נוהג לנסוע כל סופשבוע לטיולים ברחבי הארץ. אבל רוב האנשים בוחרים באפשרות הזו, בגלל החסכון בכאב הראש.

yair24

Member
בטוחה?

תסתכלי על כל ההוצאות: דלק, טיפולי 10000, ירידת ערך של הרכב, בכללי תשלום לרכב היום רכב חדש את לא מוצא בפחות מ70000 ש"ח אם את לוקחת בשביל זה הלוואה את משלמת ריבית לבנק על ההלוואה, לדעתי זה משתלם ולא רק מבחינה פסיכולוגית (שזה חיסכון בכאבי ראש) אלא גם מבחינה כלכלית. יאיר

JohnDoe5

New member
כל הבדיקה שרשמת מן הסתם יותר

רלוונטית למי שיש בבעלותו אוטו ושוקל אם למכור ולקחת רכב חברה או להשאר עם האותו שלו. מן הסתם, למי שאין אוטו, עדיף בשלב ראשון לקחת רכב חברה. גם ככה אחרי כמה שנים לרוב אפשר לקנות את הרכב מחברת הליסינג במחיר מוזל.

nadav1974

New member
עשיתי פעם חשבון

כשהאוטו היה בן בערך שנתיים, והדלק היה בערך במחיר 4.5 ש"ח לליטר (נקודה כאובה מאוד), היה כדאי לי יותר לא למכור את האוטו. ההפרש לא היה דרמטי, אבל העדר "משכנתא" של 3 שנים (בתכניות ליסינג יש התחייבות כזאת) הכריע את העניין, והרכב הפרטי נשאר.

JohnDoe5

New member
אפשר לדבר על זה שעות

1. תלוי בחברה - היום רוב החברות זה דרך ליסינג, למרות שאני משער שעדיין יש חברות שמחזיקות ציי רכב משלהן 2. אני לא מאמין שיש חברה היום שנותנת רכב בלי לבקש תמורתו משהו. 3. העלות של הרכב תלויה בסוג שלו (בין אם דגם או נפח מנוע). זה יכול להיות 2000 אבל זה גם יכול להיות 5000 4. מעבר לתשלום על הרכב אתה גם משלם עליו מס הכנסה. המס מחושב באופן הבא: לוקחים את הרכב, מוצאים את הקבוצה אליו הוא שייך (מבחינת נפח מנוע למיטב זכרוני), לכל קבוצה יש מחיר, לוקחים את המחיר הזה, מוסיפים אותו "פיקטיבית" למשכורת שלך וזו המשכורת לפיה תשלם מס הכנסה (כלומר אם נניח ניקח מאזדה 3 שהיא מקבוצה שעולה 938 שקל, אז המס שתשלם עליה הוא בערך 500 ש"ח שזה אומר שמעבר ל-3000 ש"ח שנניח מורידים לך על הרכב, ירד לך גם 500 על מס הכנסה) 5. לרוב, אתה לא משלם גרוש על הרכב, למרות שיש גם חברות שהרכב שהן מביאות הוא בלי דלקן/פזומט, כך שאתה משלם על הדלק אבל מקבל החזרים אחרי שאתה מציג קבלות. 6. לגבי האם לקחת רכב חברה או לא לקחת זה שיקול שצריך לעשות כשיש את כל הפרטים ביד וזה כולל : הוצאות שונות - ביטוח, טיפולים, אובדן ימי עבודה, תאונות, דלק (שיקול חשוב), ירידת ערך, דאגות (כשמדובר ברכב משלך) ועוד ועוד.

למעלה