ריקוד לשיפוטכם

ניצנץ1

New member
את האמת? נדוש

אין לי מילה אחרת.. נרקד בכל הרקדה, בלי יוצא מן הכלל, כבר לא שמים לב עליו. לרוב " אוספים" בזמן הריקוד את בני הזוג מפינות שונות של האולם, כי הוא לרוב גם הראשון בסבב הראשון.. או שזה ריקוד " מאסף" אחרי שחבר'ה התפזרו לכל הפינות אחרי כמה ריקודים היותר מיוחדים.. אני בכל מקרה לא אהבתי אותו גם כשרק התחלתי לרקוד.. במיוחד בגלל שאין לו סיום מוגדר..

../images/Emo4.gif רגשות מעורבים

אי אפשר להתווכח עם העובדה שמאוד נעים לרקוד את הריקוד הזה. זה ריקוד די קל ומאוד רומנטי שמאפשר הרבה קשר עין עם בת הזוג והשיר הוא כמובן נפלא. השיר זו כנראה הסיבה שאני מתייחס לריקוד הזה ברגשות מעורבים. אני לא יודע כמה אנשים יודעים שהשיר הזה ששר דקלון בוצע לראשונה על בימת האירוויזיון בשנת 1963 ע"י הזמר אלן ברייאר שייצג את צרפת. במקור השיר מדבר על נערה שהייתה "כל כך יפה..." והוא בוצע בעדינות וברוך וזכה רק במקום ה5 אבל הפך להיט נצחי. באופן אישי וכחובב אירוויזיונים מושבע לא הייתי מתנגד לרקוד עם הביצוע הצרפתי את השיר הזה אך לצערי כנראה מסיבות "ישראליות מובנות" הריקוד נרקד דווקא עם הביצוע של דקלון. זו כבר פעם שניה שאני מוצא עצמי מדבר בצורה שלילית על ביצועים של דקלון וזה לא בגלל שיש לי משהו נגדו. דווקא יש הרבה ריקודים לשירים שלו שאני כן נהנה לרקוד. במקרה הזה פשוט קצת חבל לי שהתרגום לעברית לקח את רוח השיר למקום אחר לגמרי ופתאום מדובר על זוג בוגדים שמנהלים רומן אסור במקום על אותה נערה יפה וטהורה כמו במילות השיר המקורי. יחד עם זאת הריקוד בסדר גמור ואי אפשר להתעלם מזה ולכן אני באמת חושב שהגיע הזמן שמדריכים לא יפחדו להכניס את הריקוד המספיק ותיק הזה להרקדות הנוסטלגיה כי זה כבר ברור שריקוד בן יותר מ15 שנה כבר עמד במבחן הזמן!

ריקוד יפהפה וקל אני מעדיפה את הגרסה

הצרפתית שלצערי פעם בכמה שנים אני שומעת אותה בהרקדה...אז טוב שיש דיסקים

tbh12

New member
אם רוצים לכנס את הרוקדים

כלומר לגרום לרוקדים לעזוב את כוס הקפה באמצע ולרוץ לרחבת הריקודים אזייייי... רצוי לשים ריקוד זה.

אהבה אסורה - אוהבת!

גם אני מעדיפה את הגירסה הצרפתית (מה לעשות? לצליל הצרפתי יש צ'ארם אחר). מישהו אמר לי בעבר, שאת השיר מבצע שארל אזנבור. שפנדוזה - יש אמת בדברי? כמו כן - אני נהנית לקרוא את הסבריך לשירים. הפעם חסר לי עוד (מה אומרות כל מילות השיר?) ולגבי הבוגדים - לא יכול להיות שמדובר על אהבה בין יהודייה לערבי (לדוגמא), ובגלל זה הם מעדיפים שהסוד ישמר? (מעדיפה את הגישה הרומנטית).

לדעתי לא חשוב איזה סוג של בגידה

מה שלא יהיה בתרגום זה נשמע לדעתי פחות טוב. אני תמיד מעדיף את הגרסא המקורית המדברת על אהבה טהורה למישהי כה יפה שלדובר בשיר אין אומץ לחשוף בפניה את אהבתו.לא ידוע לי על ביצוע של אזנבור לשיר אבל אולי היו עוד ביצועים שאני פשוט לא מכיר.בכל מקרה כדי לא להוציא לגמרי את רוח המילים המקוריות מהשיר הנה קישור לשיר בצרפתית (משמאל) ובאנגלית (מימין) כולל תמונת הזמר המקורי למעלה כאן

mbarak2

New member
ריקה זראי

עוד גירסה צרפתית של הזמרת הישראלית משנות ה-60

אהבה אסורה גירסה צרפתית

היי מלכתי, אכן את צודקת הגירסה הצרפתית לשיר אכן נדרת ומאוד נעימה לאוזן. אגב שלחי לי את המייל שלך יש לי תמונות לשלוח לך. להתראות ריקי דרור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אגב: שם משפחתי הנכחי אכן דרור.

גם אני מעדיפה את הגירסה הצרפתית

של השיר (לדעתי, הגירסה הצרפתית הרבה יותר מתאימה לשיר כל כך רומנטי). מצד שני, אם ישמיעו את הגירסה הלועזית, יקומו אנשים שיטענו שמוזיקה לועזית לא מתאימה לריקודי עם ישראליים...(לי זה לא מפריע, אבל זה כבר ראוי לשירשור בפני עצמו). את הריקוד אני לא כל כך אוהבת.

תזכיר משפט מהפיזמון...???../images/Emo13.gif)

לא מצליחה להיזכר .. ומה שכל הזמן מתנגן לי:..."זה רמז..."
) אז אולי כשאתה מציע ריקוד לשיפוטכם, לטובת אלו שלא זוכרים שמות....(כמוני) ומכירים את הריקוד, רק כשהוא מתחיל להתנגן..אז שורה או שתיים מהבית או הפיזמון, יקלו
)

dw2322

New member
"Elle etait si Jolie"

שיר מקסים וכך גם הריקוד אפשר לפזם לפי המנגינה ולהאזין לשיר עצמו. מילים (מתוך אתר זה) Elle etait si jolie Paroles et Musique: Alain Barrière 1963 © 1963 - Disque Barclay autres interprètes: Génération Yéyés note: Concours Eurovision 1963 - France - 5ème # Reprise Jean-Jacques Goldman, Serge Lama, Marc Lavoine dans l'album "Enfoirés en 2000" -------------------------------------------------------------------------------- Elle était si jolie Que je n'osais l'aimer Elle était si jolie Je ne peux l'oublier Elle était trop jolie Quand le vent l'emmenait Elle fuyait ravie Et le vent me disait... Elle est bien trop jolie Et toi je te connais L'aimer toute une vie Tu ne pourras jamais Oui mais elle est partie C'est bête mais c'est vrai Elle était si jolie Je ne l'oublierai jamais Aujourd'hui c'est l'automne Et je pleure souvent Aujourd'hui c'est l'automne Qu'il est loin le printemps Dans le parc où frissonnent Les feuilles au vent mauvais Sa robe tourbillonne Puis elle disparaît... Elle était si jolie Que je n'osais l'aimer Elle était si jolie Je ne peux l'oublier Elle était trop jolie Quand le vent l'emmenait Elle était si jolie Je n'oublierai jamais

היי ממש תודה דני../images/Emo13.gif))

עכשיו אני בהחלט יודעת על מה מדובר! ובהחלט ריקוד אהוב. עלי בכל אופן. ותודה על המאמץ (וד"ש לאשתך המקסימה)

למעלה