ריקודי 2005

ריקודי 2005

תמה לה שנת 2005. הסיכומים לגבי הריקודים הטובים של השנה נעשו ונעשים. מבלי לחוות דיעה לגבי איכות הריקודים
, נעיף שוב מבט על הכמות. (ראו גרפים מצורפים). מסתבר ששנת 2004 הייתה שנה מתונה יחסית. ב 2005 מספר ריקודי המעגל שחוברו שוב פרץ קדימה בעוז. נחמה פורתה ניתן למצוא במספר ריקודי הזוגות ששמר על רמה דומה ל 2004. אם קצב חיבור הריקודים החדשים ימשיך לעלות בקרוב בשנה הבאה המחשב שלי יקרוס בנסיון להציג את התוצאות.
מאחל לכולם שנת ריקודים איכותיים, ולא פחות חשוב בכמויות ניתנות לעיכול.

משהא

New member
ידיד נפש47, עבודה גדולה וברוכה אבל?

שאלה מעניינת ותועלתית לכולנו. מה הם המקורות עליהם ביססת את הגרף? האם זה כולל את כל מה שיצרו, או רק מה שנלמד או רק השתלמויות ?? ואולי יש לך גם את רשימת שמות ריקודי המעגל והזוגות שנוצרו ב - 2005. ואם זה יבוא יחד עם שם המלחין, התמלילן והזמר, לא יהיה גבול להערצתינו. בכל מקרה עבודתך ראויה להערכה. אולי משהו אחר יכול לספק פרטים אלו? ריקודים שמחים אורי גבעוני

בעוונותי שכחתי לציין את המקורות

המקור לנתונים הוא אתר רוקדים. התשובה לכל שאלותיך נמצאת לכן שם. בזמנו התלבטתי באם להשתמש בנתוני האתר האוסטרלי או נתוני רוקדים. מכמה בדיקות מדגמיות נתוני רוקדים נראו לי מדוייקים יותר, למרות שאינם כוללים כמה ריקודים שחוברו בחו"ל ולא נרשמו בארץ. בכדי להפחית עוד מהערצתך: את עיקר העבודה עשיתי בשנה שעברה. השנה רק עידכנתי את נתוני 2004 והוספתי את נתוני 2005.

אביגל ג

New member
אם זה רק, ואני מדגישה רק...

מה שנלמד בהשתלמויות-אוי ויי. ז"א שצריך להכפיל את זה פי....לא יודעת כמה כדי להגיע למספר כולל של כל הריקודים כולל אלה שלא עברו השתלמות... תודה רבה ידיד על האינפורמציה!

אליק 31

New member
תודה ידיד נפש, אם זה היה בארצות

הברית, הרוקדים היו באים עם אקדח, מחפשים יוצר , ויורים בו.

אליק - אנחנו חברים טובים אבל

אתה חייב לחזור בך מהאמירה האחרונה. זהו עידוד לפורענות. אני סבור שכאשר הרוקדים רואים יוצר, מן הראוי שיגשו אליו ויברכו אותו. יברכו אותו על כך שבזכותו אנו רוקדים ריקודים יפים מאוד, בזכות עבודתו ואומנותו, אנו מגיעים לאולמות הריקודים ונהנים במשך שעות רבות. בזכותו מתקיים כל המפעל הנפלא הזה שקרוי "תנועת ריקודי העם". אליק ידידי, בארה"ב לא היו רואים יוצר, משום שאין יוצרים של פולקלור. אין בארה"ב תנועת ריקודי עם אדירה כפי שהיא קיימת אצלנו. יש להם כמה ריקודי שורות וגושים שנרקדים בעיקר במועדוני קאנטרי וזהוא. צריך להוריד את הכובע בפני כל יוצר שרואים בארץ, היוצרים עושים זאת מאהבה, ללא שכר וללא תגמולים. הרווח היחיד והעיקרי שלהם זה הערכת הקהל והאהבה שהם מקבלים ממנו עבור היצירה. ואת זה נשתדל כולנו לתת להם בשפע.

אליק 31

New member
שמעון, הכל בצחוק, אני בחיים לא היה

לי אקדח, ולא יהיה לי, שני קרובי משפחה פנו אלי וביקשו להפקיד אצלי בזמנים שונים, את האקדחים שלהם, אני סרבתי. גדי ביטון, ישראל שיקר ושמואל גוב ארי, וכל היוצרים האחרים, הם אורחים רבי מעלה ואחמ"ים חשובים אצלנו בהרקדות, הם מספקים לנו שפע של הנאות שבוע שבוע. אפילו באקדח מים לא נירה בהם...

אנדי54

New member
יש פגם אחד במה שאמרת שמעון

יש בהחלט רווח חומרי כלשהו מחיבור ריקודים, ומחברי הריקודים יודעים זאת מצויין. כוונתי היא כמובן לנסיעות התכופות למחנות הרוקדים בחו"ל, אליהם מוזמנים מחברי הריקודים. על פי רוב, נסיעות המדריכים לאירועים אלה והוצאות האש"ל של כל מדריך ממומנות ע"י מארגני המחנה. עכשיו אולי ברור לכולם מהו מקור הבהילות שבחיבור ריקודים חדשים, ובכאלה כמויות. תחשבו על מספר המחנות שיש בשנה אחת - הינה רשימה חלקית: 'כיף', 'מחול מיאמי', 'הילולים' - כולם בארה"ב 'מחול הונגריה', 'מחול אירופה' - אירופה 'חגיגה' ועוד כמה שפיספסתי בדרך. ועוד נקודה אחת - מידת ההערכה שכל מחבר ריקודים מקבל ממני מבוססת על היחס שבין המספר הכולל של הריקודים שהוא חיבר לבין מספר הריקודים שלו שהם 'אורחים קבועים' בכל חוג והרקדה מצויים, לאורך שנים רבות. כך למשל, יונתן גבאי חיבר 15 ריקודים שמתוכם שישה לפחות מופיעים כמעט בכל חוג בארץ ואת כל היתר ניתן למצוא בחוגי הנוסטלגיה אך גם בחוגים רגילים. ללא ספק נתון מדהים ונדיר ולכן ה'ציון' שלו שואף ל-100. פרט אולי ליוצרים של ריקוד אחד (כדוגמת יעקוב קמחי עם 'יש עת לעמל') איני מכיר עוד מחבר ריקודים שיש לו יחס כזה, לא בקרב היוצרים 'הקלאסיים', ובודאי שלא בקרב מחברי הריקודים של היום.

אנדי - אני מסכים איתך

שגורם הנסיעה למחנות בחו"ל הוא גורם מדרבן ביותר ליצירת ריקודים וגם אני כתבתי על כך בעבר. אכן, הצדק איתך.

מתאם בין המחנות למספר הריקודים

עכשיו, לאחר שפירסמתי את מספר הריקודים לכל מחבר גם ל 2004 וגם ל 2005, מי ירים את הכפפה ויבדוק אם אכן יש מתאם בין המחברים שהוזמנו למחנות לבין אלה שחיברו את מספר הריקודים הגדול ביותר בכל שנה? באשר להערתך השניה, יצאתי נבוך. הלכתי ובדקתי את רשימת הריקודים של יונתן כרמון ברוקדים (11) ובאתר האוסטרלי (18). כך שאיני יודע מהי רשימת הריקודים המדוייקת. מכל מקום אני מסכים שלפחות 5 מהם נרקדים עד היום גם בהרקדות הרגילות. בכמה נוספים אני נתקל לעיתים (בהרקדות רגילות, איני יודע באשר להרקדות נוסטלגיה). אולי באמת נרחיב את הרעיון ונבדוק את ה"ציון" של מחברים אחרים?

אנדי54

New member
התייחסתי ליונתן גבאי אבל גם כרמון

'הולך' לצורך העניין.. שבוע טוב

אכן נקודה חשובה וטעונה בדיקה

על פניו ההגיון שלי אומר שככל שמחבר ריקודים חיבר יותר ריקודים כך סביר להניח שתיגדל גם כמות הריקודים שחיבר ושאינם נרקדים אך מחקרית כמובן שמספר הריקודים הוא לא הנתון המעניין כאן אלא אחוז הריקודים הנרקדים מתוך סה"כ הריקודים שחיבר. בהקשר זה מעניין לבחון אם אכן ככל שמספר הריקודים עולה כך גדל בהתאמה אחוז הריקודים שלא שורד. כאמור שאלה סטטיסטית מרתקת בעיני אך המחקר עצמו בעייתי מאוד שכן מי בדיוק אמור להיות זה שיקבע אם ריקוד נרקד או לא נרקד. אני יודע שקיימים למשל ריקודים שחיבר משה אסקיו ואשר מצליחים מאוד בחו"ל אך בארץ בקושי שמעו עליהם. כיצד אם כן נסווג ריקודים כאלה?! וכיצד נסווג ריקוד שהוא ממש שלאגר בהרקדות נוסטלגיה אך בהרקדות רגילות בקושי מכירים אותו?! על כן לא נותר לי אלא לקבוע שעם כל זה שהנושא מרתק נראה שלא ממש נוכל ברצינות להתמודד איתו.

../images/Emo184.gif הופס ....

צודק. אמרת יונתן גבאי. כמה פעמים אפשר להשתמש באותו תירוץ לטעויות שלי השבוע?

לידיד נפש

אכן מצגת המדברת בעד עצמה למרות שלמיטב הבנתי אינה כוללת את כל הריקודים שנוצרו ונרקדים בהרקדות מה שבהחלט מחמיר את המצב. הצעה לפילוח נוסף היא להראות את הגרפים הללו כשהם מתייחסים ליוצרים ספציפיים שעברו את אחוז החסימה, או אז תהיה לאליק רשימת חיסול אמיתית.

למעלה