ריצ'רד פיינמן

SpyKid

New member
אני צריכה ללא ספק להשיג את הספר

הראשון שמוזכר שם

maverick88

New member
אם יהיה לי זמן אני אקרא גם משהו כזה

אני אוהב ת'גישה המדעית לפילוסופיה יותר ...

SpyKid

New member
תקרא את הספר:

"surely you're joking, Mr. Feynman" ספר מצויין. קראתי אותו ב-3 שפות
(גם ספר ההמשך, "What do YOU care what other people think?" לא רע בכלל). ותודה על הסרטון!

maverick88

New member
אז איזה מהם עדיף לקרוא?

ועל מה כל אחד מהם...? יש לי משהו אחר אבל: Feynman,.Richard.-.The.Meaning.Of.It.All אני יכול להעלות לכאן...לא קראתי כלום עדיין בעצמי

SpyKid

New member
תעלה בבקשה ../images/Emo13.gif

לדעתי עדיף לקרוא קודם את הספר הראשון ("אתה בטח מתלוצץ...") ואז את השני. הראשון עוסק כולו בסיפורים משעשעים מחייו של פיינמן, והשני רציני יותר -חצי ממנו מספר על אשתו הראשונה (שנפטרה בגיל צעיר), ובחלק הזה יש גם סיפורים בסגנון של הספר הראשון. החלק השני עוסק באסון צ'לנג'ר ובחקירה מסביב לנושא שערך פיינמן יחד עם עוד מדענים. אגב, כאן אתה יכול למצוא את הספר הראשון: ברוסית גרסא נוספת באנגלית(חלקים) לדעתי האישית התרגום לרוסית פחות טוב מלעברית (התרגום בעברית שומר טוב יותר על הקטעים המצחיקים), אבל לא ידוע לי על אתר שבו אפשר למצוא את השני.

sagima

New member
נראה לי שכדאי להגיד...

אבל אתה יודע שכנראה שהאתר הזה קצת מפר זכויות יוצרים (למרות שהחוקים ברוסיה קצת מוזרים), רק חשבתי שכדאי להזהיר אנשים...

maverick88

New member
תודה..

אני מקווה למצוא זמן מתישהו
אני תמיד מתחבר יותר לתרגומים לרוסית...שפת אם בסופו של דבר (למרות שגם אנגלית עשירה מאוד)
למרות שהתרגום לאחד מהם לפי משראיתי עכשיו ממש גרוע. צירפתי

maverick88

New member
דא

כל הקיורים שהבאת הם קטעים בלבד...לפי מה שהורדתי זה 25 עד 33 עמודים

maverick88

New member
למי שרוצה יש פה את המלאים

ברוסית: http://www.lib.ru/ANEKDOTY/FEINMAN/feinman.txt באנגלית: http://www.lib.ru/ANEKDOTY/FEINMAN/feinman_engl.txt

SpyKid

New member
אגב, בסרטון הזה פיינמן מספר

את מה שהוא מספר בפרק הראשון של הספר השני. (אבל מעניין לשמוע את זה ממש כפי שהוא מספר את זה ולא רק לקרוא
)

ספר מצויין!../images/Emo45.gif

בדיוק סיימתי לקרוא את "אתה בודאי מתלוצץ מיסטר פיינמן" וממש נהנתי!

למעלה