ריצוף חוץ

waverider

New member
ריצוף חוץ

אני וזוגתי מתלבטים בסוג הריצוף למשטח היציאה מהסלון(גובל בדשא): 1. טרה קוטה - סופג ולא פרקטי? 2. גרניט פורצלן - יקר (150 שח ומעלה) 3. גרנוליט - לא כל כל אוהבים 4. אבן טבעית - יקר??? 5. אבנים משתלבות - לא אוהבים את הבטון של אקרשטיין אבל נשמח לשמוע הצעות לפתרונות אחרים. 6. הטבעה בבטון - יקר (200 ש"ח למ"ר, לא פחות מ-45 מ"ר) נשמח לקבל רעיונות והמלצות לפתרון זול פרקטי אך בלי לחטוא לעיצוב יותר מדיי.

פ123

New member
ריצוף חוץ

פתרון גרניט פורצלן אינו יקר כפי שאתה מציין 150 ש"ח זה כולל הנחת הריצוף וזה לא נורא כל כך. יתרונות:לא סופג, רחיץ (ובטח יהיה שם איזה שולחן לסטייקים) עמיד לשבר (באופן יחסי), וניתן להשגה בשלל גוונים ומרקמים. ממליץ לבדוק אריחים נגד החלקה (ANTI SLIP), מכיוון שהמשטח גובל ברחבת הדשא סביר להניח שגם המשטח המרוצף יהיה רטוב, לפחות אחרי ההשקיה, משטח גרניט פורצלן רטוב הוא קטסטרופלי!.

amic

New member
אני עשיתי קרמיקה לא חלקה מיוחדת

לחוץ אצל סופר קריק שמחירה היה 80 וקניתי ב40 ש"ח.(גווון חמרה ) יצקתי בטון 10 ס"מ לישור ועל זה הקרמיקה. מחזיק נהדר

waverider

New member
ראיתי אבנים משתלבות לא מבטון

אלא עשויות ממין תערובת של אבן (גרוס דק/להבדיל מבטון) בגוון טבעי (לא צבועות) מישהו מכיר? נראה כמו אנטי סליפ קלאסי.

שיבוצים

New member
אם גרניט פורצלן יקר, גרנוליט לא

אוהבים,והטבעה בבטון יקר - נשארתם עם 3 האפשרויות שגם אני הייתי מתלבטת ביניהן. טרה קוטה לדעתי זה חומר נהדר, משתלב נפלא עם צבע האדמה ועם הצמחיה. בטיול בדרום ספרד ראיתי המון ריצופי טרה קוטה והצטערתי שהחומר לא פופולארי בארץ. לגבי אבן טבעית, נדמה לי שיש סוגים שונים במחירים שונים.לגבי הספיגה - זה תלוי ברמת הפדנטיות שלכם. נראה לי שזה ללכת על בטוח - חומר מוכר - לא מריח ולא מסריח... באקרשטיין וגם אצל איטונג יש היום מבחר עצום של אבנים משתלבות ושווה לבדוק - גם בגלל המחיר. אני למשל ראיתי אצל איטונג אבנים קטנות למדי, כמעט שחורות שלחלוטין לא נראו כמו המשתלבות של פעם. המשתלבות הבהירות (גם אותן יש לאיטונג) אכן מאד סופגות ואני לא הייתי משתמשת בהן בגן ביתי. בטרה קוטה ובמשתלבות ניתן לעטר פה ושם באריחים דקורטיביים כדי להוסיף יופי וענין וכאן אני נזהרת לא לעשות לעצמי פרסומת... בהצלחה שירה

../images/Emo28.gif יש אפשרויות אחרות, עוד...

1. דק - על משטח בטון קיים, ליסטים לכיוון אחד (ניקוז), ומעלהם דק פשוט, שמשתמשים בבנית גלריות. לאחר הרכבה, אתם יכולים להשתמש בביץ, לפי טעמכם, ולא להשקוח לעשות אימפרגנציה שקופה, ששומר על העץ. לא לקה!!!!!!! אפשר לקנות רהיטי גינה מעץ טיק, שמבאיים ממזרח הרחוק, כלל שימשיה קונסטרוקציה עץ עם חיבורים פליז, ובד...מישהוא אוהב סביבה טבעית, וחושב לאורך זמן... 2. בטון צבעוני, יצוק במקום. לקנות פסי זכוכית 6 מ"מ ברוחב עומק הבטון, באורך מטר. יכול גם זכוכית צבעונית...להכין "רשת" מפסי הזכוכית מטר על מטר כל יחידה, ולמאלות בבטון שעשוי עם מלט לבן, וחצץ קטן(וחול, כמובן). את הפיגמנטים אפשר לערבב בבטון, גם כן לפי טעמכם. במקום זכוכית אפשר להשתמש באלומיניום, בפליז, אפילו "אבני זכוכית" שמוכרים בצבעים שונים, כדקורציה...כל השאר לדימיונכם הפרוע!!!!! אילו הייתי צריכה לעשות לעצמי, בשום פנים באופן לא הייתי בוחרת דרך, שכולם עושים. כי היופי, בעשיה עצמאית, ששונה ממעשי יד בעל מקצוע.... צריך להוסיף את הנגיע האישית שלכם...
על תיפחדו לשחק בחומרים, צבעים!!!

שיבוצים

New member
אווה הרעיון של פסי הזכוכית - נפלא

ואני מתכוונת ליישם אותו אצלי במרפסת בקרוב. המון תודה שירה

הרעיון לא שלי, טכניקה ישנה, ידוע,

כאשר רוצים לצקת שטח גדול מבטון. כדי למנוע סדקים, מחלקים את שטח הבטון לגודל, שחפרשי הטמפרטורה לא גורמים לסדק בחומר.

שיבוצים

New member
על הצורך בחלוקת השטח ידעתי אך לא

על האפשרות לעשות זאת בפסי זכוכית. האם אין צורך במידה רבה של העזה לבצע משטח כזה? האם אין סיכונים רבים יותר לשבירה ואולי לפציעה? נראה לי שזה רעיון שלא מתאים לכל אחד, לא כולם פתוחים לרעיונות חדשניים, נדמה לי שהרוב מעדיפים ללכת על הבטוח והמוכר ולכן אני מאד מעריכה את היכולת שלך לראות ולהראות רעיונות "אחרים". שוב תודה ויום נפלא לכולנו שירה

לאחר התייצבות הבטון, אפשר ללתש

את פסי הזכוכית - אין בעייה עם זה. דרך אגב, לקוח שלי הביא ממזרח הרחוק חלוקי נחל מודבקים לרשת 30X30 למרפסת גג, אף פעם לא ראיתי דבר כזה, אבל עם קצת מחשבה, במאת יש ריצוף מרפסת מיוחדת, יפה, ושימושי - כי בלי זה, לא שווה שום ריצוף.

אני אוהבת אבן כורכר גסה

לדעתי אבן טבעית (לא שייש חלק) מסוג כורכר היא הכי יפה. כן, היא סופגת, אבל זה חלק מהחן שלה והדבר לא נראה כל כך בולט. היא גם מעלה אזוב יפיפה בחורף ובקיץ אפשר להלבינה בשטיפה אחת של אקונומיקה מדוללת. אני מודה שאני לא עושה זאת כי אני רועה בהתיישנות הזו המון קסם שמזכיר לי קצת את ירושליים. האבן איננה יקרה. ריצופים קרמיים לדעתי הם "מלוקקים" מידי לחוץ ואף מסוכנים אחרי השקיה או גשם. אפשר לקחת ריצוף מיוחד מונע החלקה אך העלויות עולות. עוד אפשרות חביבה היא לרצף בריצוף של גלוסקא. אלו מרצפות מצויירות וצבעונייות. מאוד סופגות ולוקחות מראה ישן מאוד מהר. למי שאוהב זה פתרון נהדר (אני אוהבת!!!) כי בתוך הבית אני לא ממליצה לשים בגלל המראה הגס לאחר כמה זמן. למניעת ספיגה אפשר לשים סילר. לדעתי , שתי הדוגמאות שננתתי, אשר מיושמות שתיהן בגינתי, מקפיצות את הגינה וגולשות לעיצוב הגינה מעבר ל"סתם משטח"

פ123

New member
אבן טבעית

בביתנו נשפך קפה על האבן הטבעית (כורכרית) בכניסה זה עשה כזה כתם שרק אלוהים יכול להסיר אותו. זה נורא נחמד כחיפוי, אבל כריצוף זה לא פרקטי (ותסלח לי אווה על המילה). בעיקר בהנחה שמרפסת היציאה, כמיטב המסורת, משמשת לאירוחי קפה וסמפטיה.

דיברתי על כורכר גס!!!

בפירוש לא על כורכרית שהיא תערובת גרוסה של כוכר וצמנט יצוקה מחדש!!! אני מדברת על אבן עם הרבה עורקים וחורים ומאוד לא אחידה, דבר שגורם להסוואת כתמים. אפילו על אבן כורכר חלקה אני לא ממליצה, מהסיבה הזו. ומניסיוני: הילדים ציירו בגואש ירוק וכחול. וכל המשטח נמרח. שטפתי כמה שיכולתי אבל נשארו סימנים בחרירים. (הגעתי אחרי כמה שעות, אז זה היה מאוחר מידי) עם חלוף כמה חודשים נעלמו הכתמים או כי דהו או כי נשחקו או כי האבן משתנה. לא יודעת. עובדה.[ אצלם במצלמה הדיגיטלית החדשה שלי (יששששש) ואשלח לכם לראות!

השגת חומר לריצוף

היי לגבי אבן כורכר אצל כל ספק אבן. כדאי להסביר שרוצים אבן עם הרבה חורים ועורקים. קשה למיין זאת ויש קצת גם חלקות יותר. אבל זה בסדר. כדאי לשאןל אם יש שאריות כי לפעמים הם גם מרצפים בעצמם ואז נשארות שאריות. אני חושבת שזה בסביבות 80 ש"ח למ"ר. יש איציק מרדן בהרצליה פיתוח ואולי אם תגיד שסיגל בן נון שלחה אותך אז זה יעזור במשהו.... אם לא תמצא את הטלפון של מרדן השקעות (משהו עם 95 בהתחלה ו206 בסוף...) אני אנסה למצוא. לגבי ריצוף צבעוני כמו פעם, של גלוסקא אז אפשר אצל גלוסקא בדרום ת"א (דפי זהב) בהצלחה

למעלה