ריפיל לקפה

ריפיל לקפה

שלום לכולם,

האם ישנו בית קפה היכן שהוא באזור מרכז בו נהוג ריפיל לקפה?

לא, כי בהרבה מקומות אחרים בעולם יש

יש ריפיל של קפה, או שניתן לקנות כוס נוספת בהנחה משמעותית.

האם קיים מקום כזה במרכז?

Lechoke Lames

New member
יש בארוחות בוקר של בתי מלון

בבתי קפה הקפה הכי זול (פר-מיליליטר) הוא פשוט הספל הכי גדול שהם מגישים.

אופציה זולה עוד יותר, אם את צרכנית קפה כבדה ונמצאת באיזור תל אביב, היא לרכוש מנוי חודשי:

http://www.new.cupstelaviv.com/

Lechoke Lames

New member
זה מעלה לי רעיון - פרוייקט בית קפה ביום

יש כאן מישהו עם בלוג בנושא קפה? המנוי הזה נותן אפשרות מעניינת וכלכלית מאוד לכתוב ביקורות על בתי קפה שונים בתל אביב. לפי המפה יש די הרבה בתי קפה נחמדים שהצטרפו ליוזמה.

חשבתי על זה פעם.

אבל איך בוחנים בתי קפה? על פי מה? האם צריך להיות אנין טעם או די באוהב קפה כמוני, ששותה\ לוגם\ צורך את הקפה שלו שחור, חזק וללא תוספות?

מה דעתכם?

Lechoke Lames

New member
שאלה טובה

יש דברים שדי קל לכתוב עליהם התרשמות, גם אם חלק מהם סובייקטיבים לגמרי. למשל איכות השירות, העיצוב והאווירה, סוג הקהל שיושב במקום, מחירים, סוג התערובת (בד"כ זה משהו שבית הקפה לא מסתיר), איכות ההקצפה והאם הבריסטה מנסה לצייר בקפה (מה שנקרא "לאטה-ארט"), הטמפרטורה של הקפה, הטכניקה של הבריסטה (די הרבה פרמטרים, עם לא מעט טעויות נפוצות). יותר קשה לתאר את איכות הקפה, לפחות לי. קל לי לכתוב האם הוא טעים או לא, אם אני מזהה הרבה רובוסטה בתערובת, או האם הפולים מבריקים (מה שיכול להעיד על קליית יתר או קפה ישן). הרבה יותר קשה לי לכתוב על ניואנסים של טעמים וריחות. בין השאר כי לא עברתי שום הכשרת "קאפינג", אבל אני לא בטוח שאם הייתי עובר הכשרה כזו הייתי מצליח להבחין בניואנסים האלה באופן עקבי.

אני חושב שאני מרים את הכפפה הזו

חשבתי על זה לא מכבר ואני חושב שאעשה זאת. הכל יהיה מאוד אישי וללא ביקורות של ממש. כמין ביטוי של חווייתי שלי ודרכה את המקום. זה יבטא בעיקר את היות המקום מהדהד באדם הנוכח בו, וישקף אך במעט את אופי המקום.
איני שותה קפה עם חלב או עם סוכר. איני רגיש לגווני טעמים או לדקויות ואיני מבין בסוגי קפה או באופני הכנתו. אבל לא אחת שמי נקשר בקפה, ולא אחת ברחתי למרחבים המוגנים של בתי הקפה. אולי יש לי מה לומר. אני מקווה שאתחיל בזה במהרה.

Lechoke Lames

New member

קרלטון

New member
באותיות הקטנות...

" Unlimited - מנוי בעלות חודשית של 169 ש"ח. המנוי מקנה למשתמש את האפשרות לרכוש משקאות חמים ללא הגבלה*"

*למעט השהייה טכנית של המנוי לחצי שעה לאחר כל רכישה

ככה שאם אתה לא צריך refill במשך חצי שעה כל פעם, זה יכול להתאים.

Lechoke Lames

New member
נשמע סביר מאוד לדעתי

במיוחד למי שמגיע לבית קפה לא רק בשביל לשתות קפה. בחצי שעה הזו יש דברים אחרים שאפשר לעשות (לגלוש באינטרנט, לדבר עם חברים, להזמין משהו לאכול
)

למעלה