ריפוי האדמ-ה (2) CULTIVATION

ריפוי האדמ-ה (2) CULTIVATION

המילה קולטיבציה משמעה עבודה על שיפור עצמך. זהו מושג מרכזי בדרך הטאו. כל התירגולים הטאואיסטים הם סוגים שונים ודרכים שונות להביא את הטאו פנימה לתוכנו או להתאחד עם הטאו. אני מתרגל כמה סוגים של קולטיבציה, שחלקם באים מהמסורת של הטאו וחלקם ממקומות אחרים. בפינה הפעם אני אתחיל לתאר ולשתף אותכם בדרכים לקולטיבציה איתן אני עובד בכדי לשפר את עצמי, כמו קבוצת עבודה, ג´ודו, פנג שוואי, מדיטציה, צ´י קונג ועוד...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מותר להתנגד? ../images/Emo13.gif

"שיפור עצמי" מניח שיש "עצמי" ויש "מקום לשיפור". האם הגדרות אלו מקדמות את האדם אל ההבנה העצמית או עלולות להסיט אותו מן הדרך? במסווה של "שיפור עצמי" הרי ניתן לעשות כל דבר כמעט כדי "להשתפר?? החשש שלי הוא כי מאחורי "שיפור עצמי" מסתתרת מערכת ערכים אשר האדם צריך לקבל (או קיבל) על עצמו והוא אף פעם לא יכול להיות בטוח כי היא נכונה. אני אישית מעדיף "ידיעה עצמית" על פני "שיפור עצמי", שכן ידיעה עצמית יכולה להיות (בעצם - חייבת להיות!) ישירה ובלתי אמצעית - אך שיפור עצמי מטבעו יסתמך תמיד על פרמטרים כלשהם על פיהם אתה אמור "להשתפר". וכן... השאלה "מי אני?" קודמת לשאלה "כיצד איהיה טוב יותר?" ומצביעה אל המהות הפנימית באופן ישר יותר - עד כמה שניתן להעריך בעולמנו היחסי... וזה כמובן לא סותר את כל הפעילויות המוגדרות כ"שיפור עצמי" שיכולות להיות טובות מאוד כשלעצמן.

מי אני?

האם אני הדפוסים הריגשיים שעצורים לי בגופנפש בכל מיני מקומות ולצערי עוד מנהלים לי את החיים מבלי שאני שם לב לכך מפעת חוסר מודעות, או אני הכוונות הטובות שלי, או החזון שלי, או שאולי עוד לא התחלתי לדעת מי אני? כל מה שאני מתכוון בקולטיבציה הן הדרכים לקלף את הקליפות ולשחרר את החסימות שממלאות אותי בחרא ריגשי שמוחזק בעקשנות ע"י האגו שלי שמזדהה איתן ומפחד להרפות ולהירפא בתהליך. אני מאמין מחוויתי שביסוד, עוד לפני כל הטראומות שגרמו לכל החרא להיות מוחזק בתוכי, הייתי טהור, מלא באור, באהבה, בשמחה ואנרגיה. זה מחוויות של חזרה לילדות המוקדמת ומחוויות רוחניות שהיו מספיק חזקות לבטל זמנית את השליטה המוחלטת של החסימות שלי בי. אני שואף ע"י שיטות שונות של קולטיבציה לחוות זרימה טובה יותר של כוח החיים בגופנפש שלי ובחיי היומיום שלי. באהבה עמיחי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מיהו האני

ה"טהור, מלא באור, באהבה, בשמחה ואנרגיה..."? מה היחס שלו אל ה"עולם"? האין במקום של אור שמחה ואהבה גם רמז לחושך, כאב וצער?

השאלה היא מי אני?

והאם יש אני? היום קראתי בחיים אחרים כתבה על תפיסת האין-אני בבודהיזם. בתפיסה ההודית המקורית מדברים על ברהמן ועל אטמן. ברהמן זה המוחלט או משהו כמו אלוהים ואטמן זה הניצוץ האלוהי בתוכנו. בא בודהה ואמר שהכל חולף, אין אלוהים יש רק ריק ולכן גם אין אני או עצמי מהותי. אני לא מאמין בתפיסה של בודהה. אני מאמין שהריק יצר את האחד - היש.(בקבלה זה נקרא צימצום) האחד בגלל שהיה הדבר היחידי שקיים שאל שאלה:מי אני? כדי לענות לעצמו על השאלה הוא התחיל לברוא מתוך עצמו את כל מה שיש. הוא ברא וברא עד שהוא הגיע למציאות הזו שבה נוצרה חווית נפרדות.עם חווית הנפרדות נוצר גם הסבל שנובעה מהניתוק והבערות לטבע האמיתי של היש.אז היש הבין את התשובה לשאלה ששאל: הטבע האמיתי שלו היא האחדות, ההרמוניה, האיזון,השמחה והאהבה. כך הוא יצר את הטבע שיבטא את טבעו האמיתי. "הטאו (הריק)יצר את האחד. האחד את השניים(דואליות). השניים את השלושה.מתוך השלושה (כל) עשרת אלפי הדברים נוצרו." לגבי הצורך או לא בקולטיבציה או שיפור עצמנו. מי אני ? אני הבן של אבא ואמא שלי, שנולד בקיבוץ, עבר כאלו וכאלו טראומות ילדות, היו לו חיים כאלו וכאלו, עשה ככה וככה? או שאני משהו יותר מהותי כמו ישות רוחנית שעוברת חוויה אנושית, ניצוץ של נשמה שמתפתח בתוך מערכת של אשלית הנפרדות בשאיפה לחזור אל האחדות הראשונית שהיא מעבר לאותה אשליה של החושים (מאיה - אשליית הנפרדות). החזון של האחדות של כל הדברים הוא בשבילי מה זה רוחניות..? החוויה הראשונה שפתחה אותי לעולם הזה הייתה שראיתי את האחדות של כל הדברים, את האנרגיה האחת שמחברת בין כל הדברים. יותר מאוחר כשלמדתי מה זה אותה אנרגיה הגעתי לעסוק בעבודה עם צ´י והילינג. אותה האנרגיה האחת הממלאת ומחברת בין כל היש. במשך התהליך של ההילינג שעוסק בפתיחת ושחרור חסימות אני עוסק בשחרור וריפוי אותן חוויות ילדות ולפעמים גם מחיים אחרים, שקיבעו בי רגשות, תפיסות ודפוסי התנהגות שנובעים ממקומות של נפרדות. פחד, הישרדות, כעסים ישנים, שינאה עצורה, אלימות, מניפולטיביות וכו´. אם כן הצורך בשיפור עצמי הוא כדי לחשוף את הטבע האמיתי והמקורי של העצמי או האני האמיתי שלי, אותו ניצוץ נשמה אלוהי ולחיות מתוכו בחיי היומיום. תודה על השאלות שלכם. אני אשמח לעוד שאלות והתייחסויות בהמשך ו/או עכשיו... באהבה עמיחי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אין שום סתירה

בין בודהא, התפיסה הוודית והטאואיזם. המשמעות של "אין אלוהים" היא שאינו ישות "חושבת" ובעלת "אני" כמונו. הריק של בודהא הוא הברהמן, הטאו... ואין ביניהם הבדל. כל זה אינו עניין של אמונה כמובן, אלא עניין של בחינה. מכיוון שכל שאנו יודעים הוא רק מה שמשתקף בתודעה אנו יכולים ל"הניח" קיומה של תודעה בלבד. כל השאר מבוסס על "אקסיומה" זו ונובע ממנה או בתוכה. אפילו המדע והמציאות הקונקרטית. אפילו דיון זה... מרגע שהבנת באופן זה או אחר כי רק התודעה קיימת והיא עצמה אין בה כל חלוקה (ממש כמו בחלל) נשאלת השאלה "מי אני" ו"מהו העולם" אשר משתקפים בה. ומדוע. שאלות על זהות מעוצבת כ"יישות רוחנית" מול "אני חברתי" הן שאלות הרחוקות עוד יותר מן המקור - למרות שהן בדרך אליו... צ´י הוא זרימה פנימית של אנרגיית התודעה. אם תיראה כי העולם כולו וגם אתה - הכל צ´י - החלוקה הכוזבת תתבטל. זוהי הארה על דרך ה"שיפור העצמי".

להבחין בכך שאנחנו אחד עם הטאו

ושאיננו יכולים למצוא את מה שכבר מצאנו.

טוב זה נהפך לויכוח חסר טעם

ששלושת המשתתפים בו לא ממש זזים מעמדותיהם ודעותיהם. לדעות ולצדקנות יש בעיני מעט חשיבות אם בכלל. אני מדבר על תהליך ריגשי לא על משהו שקשור להבנה או הבחנה. ההבנה לא ממש עוזרת לרפא את הדפוסים הריגשיים השליליים ששולטים לנו בהתנהגות באופן לא מודע.רק המעבר דרך והעימות עם הרגשות האלו ועם השורשים שלהם עוזר לשחרר ולרפא אותם. זהו הניסיון שלי מתוך התהליך שלי. אין לי טעם להמשיך להסביר ולהצדיק את עמדתי. אני בטוח שעמדותיכם נכונות מהמקומות שבהם אתם נמצאים.לכן אין טעם בעיני להמשיך את הויכוח הזה.תודה. באהבה ובכבוד רב עמיחי.

למעלה