ריספרדל

אירה65

New member
ריספרדל

הומלץ לנו טיפול בריספרדל בנוסף לריטלין שהילד לוקח. צילצלתי לבית המרקחת של הקופה (מכבי) ונאמר לי שבשביל לרכוש את התרופה אני צריכה לבקש אישור מהפסיכיאטר המחוזי, תהיה ועדה שתדון בבקשה ואז תחליט. נראה לי מוגזם קצת. האם זה באמת כך? אולי לא הסברתי את עצמי נכון? או שאולי פשוט במקום שהשם של הילד יהיה רשום בכל מיני ועדות, אקנה זאת פרטי? תייעצו לי מה לעשות. האם מישהו נתקל בבקשה כזו? תודה רבה מראש.

spidergirl

New member
אני קניתי בפרטי

בשביל 200 שקל בחודש (וגם בשביל 500) לא שווה להסתבך עם ועדות מטופשות ותרופות שההתוויה שלהן היא אנטי פסיכוטית. זו רק זהירות יתר שאינה מבוססת על עובדות מוצקות כלשהן. מה גם שבדרך כלל (תלוי בקופה) לא מסבסבדים ריספרדל אלא לחולי סכיזופרניה.

liat555

New member
הועדה לא מאשרת רספירדל

להפרעות קשב אלה רק לסכיזופרניה ( אם אני לא טועה) וכמו ספידרגל תקני בפרטי!! כך אני עשיתי גם

אירה65

New member
שאלה נוספת

האם ניתן לרכוש בפרטי עם מרשם מרופא פרטי או שצריך להמיר אותו במרשם של קופת חולים?

spidergirl

New member
זה הרעיון בפרטי

שלא צריך לערב את הקופת חולים (או מבחינתי: לא ללכלך לי את התיק).

אממ

אני רק מביא לך קישור לגבי התופעות שהתרופה יכולה לגרום. אני יודע, אז אולי זה בשיעור ממש נמוך, ואולי זה שלוקחים מינון גבוה הרבה זמן, אבל אני בכל זאת אומר שתדעי, כי למיטב ידיעתי לא כול הפסיכיאטרים מוסרים מידע על התופעות הללו. לא אומר לך לא לקחת את התרופה, או סתם להלחיץ, רק מיידע אותך. הקישור

spidergirl

New member
מדובר במינונים גבוהים

ובשימוש לטווח ארוך. לא במינונים נמוכים כמו שמשתמשים במקרים הנדונים בפורום הזה

אירה 65

אני ממליצה לך לא לקפוץ על ריספרדל. זה נזק בלתי הפיך לעתיד. היום יהיה לך שקט עם הילד אך חישבי על העתיד. תנסי בבקשה להחליף לילד קונצרטה עם התייעצות של רופא כמובן. אל תקפצי לריספרדל. מידע אישי ומנסיון.

spidergirl

New member
ומידע אישי ומנסיון

הריספרדל מאוד סייע בבעיות התנהגות וכיום אין בו צורך, ללא נזקים.

TikvaBonneh

New member
מה היה הנסיון שלך עם ריספרדל?

גם לבן שלי המליצו על ריספרדל. את יכולה בבקשה לפרט את הניסיון שלך - באיזה מינון השתמשת ולאורך כמה זמו? מה היה הנזק שנגרם?

תאום2

New member
אני מקבל מזה שנתיים וחצי

ואין לי שום תופעות לוואי (אני מקבל ½1 מ"ג ליום)

תאום2

New member
אני במאוחדת

והיה לי את האפשרויות: או לקנות עם מרשם של הקופה במחיר מלא, דהינו 300 ש"ח לחודש. או להביא מכתב מהפסיכיאטר ולקבל 85 אחוז הנחה. בחרתי באפשרות השנייה א"כ לא בטוח שבכל מקרה נותנים אישור. במכתב נאמר שאובחנתי כסובל מהפרעה סכיזו-אפקטיבית.

spidergirl

New member
כמה שאלות

1. האם סכיזו-אפקטיב פירושו סכיזופרניה? (לסכיזופרנים הקופה מסבסדת את הריספרדל) 2. האם רק כתוב במכתב או שאתה באמת סובל מהבעיה הנ"ל? 3. האם היתה לך בעיה לחדש את רשיון הנהיגה? 4. האם האבחנה דווחה למשרד הבריאות? אני מתנצלת על הבורות העולה מהשאלות שלי, זה באמת מסקרן.

תאום2

New member
אשתדל לענות:

לפי מיטב הבנתי, 1) סכיזו-אפקטיבי = מאניה-דפרסיה + סכיזופרניה 2) במכתב היה כתוב: לכ' קופ"ח. נא לאשר לXXXX את התרופות הבאות... איני זוכר אס במכתב היה איבחון 3) לא היתה לי בעיה לחדש ר"נ [מקווה שלא יהיה לי בעתיד] 4) אין לי מושג לגבי דיווח למשרד הבריאות, או לגבי משמעותו של דיווח מעין זה.

תאום2

New member
דיווח לרשויות על מצבי הבריאותי/נפשי

האם ידוע לך שזה עלול להזיק במשהוא? (לי בנתיים זה רק הואיל : אני מקבל 100 אחוז קצבת נכות = 2,000 ש"ח לחודש. ואני זכאי לסל שיקום = שיקום מקצועי ועוד. כ"כ אני מקבל סיוע בדיור: במקרה שלי 650 ש"ח שכר דירה) לעיל ציינת רכישת תרופות באופן שלא יהא רישום בתיקך הרפואי. לדעתי יש בכך הגיון באם המחלה/הפרעה שלך גבולית. אם לא כך הדבר, או שע"פ התחזיות תצתרכי ליטול תרופות לכמה שנים. אזי יתכן שכדאי לך לעשות את החשבון הכלכלי ולפנות ולידרוש את המגיע לך (מביטיח לאומי).

spidergirl

New member
אני חושבת שזה תלוי

במחלה\הפרעה וברמת התפקוד ולא ברמת ההוצאה לחודש. היו חודשים שתרופות עלו לי יותר מאלף שקל בחודש ואין לי ספק שעם "שק האבחנות" שלי אפשר היה לפנות לביטוח הלאומי. מצד שני, ידי משגת ולא מפריע לי להוציא את הסכום הזה. אני מעדיפה (ומסוגלת) לעבוד במשרה מלאה (מה שמנוע ממי שמקבל קצבת נכות), לשלם שכר דירה שיקר בהרבה מ- 650 ש"ח, ללמוד על חשבוני ולא על חשבון המדינה אבל ללמוד את מה שאני רוצה. מה שאני אומרת זה שאפילו מבחינה כלכלית זה לא שווה, בטח לא לטווח רחוק, כי הסטטוס של ביטוח לאומי מאוד מגביל באפשרויות ההתפתחות. אינני מעבירה ביקורת חלילה, כל אחד ויכולותיו ואני מברכת על קיומו של גוף זה שמסייע לחלשי החברה אך מעדיפה להיות בצד שמשלם מיסים כדי לממן אותם מאשר בצד המקבל קצבאות. ידוע לי על חולי סכיזופרניה שזומנו לראיון טרם חידוש רשיון הנהיגה שלהם.

orlishelmarom

New member
שאלות...שאלות...../images/Emo51.gif

מכיוון שמסתמן שאנחנו בכיוון... כמה כדורים יש בחפיסה? מה מינון פר כדור (עבור ילד עם בעיות התנהגות)? כמה עולה בפרטי והאם עושים בעיות ברכישה, נניח בסופרפארם, אם יש מרשם מפסיכיאטר? כמה עולה דרך קופ"ח (כללית מושלם במקרה שלנו)? ושאלת השאלות: המינון שצויין מספר פעמים הוא 0.02-0.06 מ"ג ל-1 ק"ג משקל (נכון?) אז איך חוצים / מחלקים כדורים במינון כזה? תודה רבה למי שיענה.

למעלה