ריספרדל

מיכל931

New member
ריספרדל

מאז שבני נוטל ריספרדל, הוא נעשה מאוד אמפטי ואמוציונלי. הוא אומר לי ולבעלי לעיתים קרובות שהוא מאוד אוהב אותנו, ואפילו כותב לנו מכתבי אהבה. (דבר שלא קרה לפני לקיחת התרופה). גם כשהוא מדבר עם סבא וסבתא הוא מדגיש כמה הוא שמח לדבר איתם, ולא מפסיק לדבר על געגועיו אליהם. האם זו תופעה שמוכרת לכם משימוש בתרופה זו? אגב, חשבתי שהתרופה תעזור קצת להרגיע את האובססיות שלו (לדלתות, חלונות, צלילים וכו', כפי שכבר הוזכר כאן בפורום), אך לצערי בנושא זה אין שיפור.
תודה למגיבים.

רואה 6 6

New member
יש לי אפס בקיאות בתרופה הזו ותרופות בכלל

אבל לי נראה שהמתיקות הזו תמיד היתה שם...

arana1

New member
זו הבעייה עם "תרופות" ו"טיפולים"

שבאמת המתיקות תמיד נמצאת שם, אלא שמהרבה סיבות טובות ומעניינות חלק מטבעה מתבטא גם כתלות בהקשר
טיפולים ותרופות חושפים את האוטיסט לקיום חסר הגנות
ומסכנים את חייו וקיומו והתפתחותו ובריאותו

Ziggy Stardust7

New member
לא שמעתי על התופעה הזו

לקחתי בעבר ריספרדל וידוע לי שיש לתרופה הזו שתי תופעות לוואי עיקריות:
1.היא עלולה להגביר את תחושת העייפות, ולכן עדיף לקחת אותה לפני השינה.
2.היא עלולה לגרום לעלייה בתאבון, וכתוצאה מכך לעלייה במשקל.

בתקופה שלקחתי אותה, בהחלט הרגשתי שחלה עלייה בתאבון שלי, אולם לא אכלתי יותר מבדרך כלל על מנת לא לעלות במשקל.בנוסף, הרגשתי יותר עייף.

מצד שני, אין ספק שהתרופה הזו מאוד עזרה לי להירגע ולהתמודד טוב יותר עם מצבים מלחיצים או משתנים.היא עזרה לי במיוחד בתקופת הבגרויות שזו תקופה מלחיצה עבור רבים.

anata7

New member
האם הוא לוקח יחד עם זה עוד תרופה?

כי הבן שלי לקח את זה ביחד עם תרופה נוספת שכרגע איני זוכרת את שמה וזה היה מין שילוב בין שתיהן. בכל מקרה יש צורך מידי פעם לערות ביקורת ולאזן את המינונים.

לדעתי, תרופות אינן מורידות סממנים שנראים

מוזרים לסביבה. מה שקרוי, אובססיות, זה חלק מהילד. אתם צריכים ללמוד לחיות עם זה, הוא חי עם זה בשלום כי זה מה שהוא.
נתינת תרופות בעיניי היא רק מוצא ממש ממש אחרון במקרים של פגיעה עצמית,חלילה, אלימות קשה כלפי הסביבה או משהו בסגנון וגם זה אחרי שהכל נוסה ואין שום ברירה אחרת אלא לתת תרופה וגם זה באופן זמני ובמינון נמוך וכל הזמן לבדוק אפשרות, לאחר שהמצב נרגע, איך מורידים זאת.
אם למשל משפחה מגיעה למצב שהיא לא יכולה לחיות עם הילד באותו בית כי הוא הורס את הבית, מרביץ לכולם, פוגע בעצמו והם מחליטים בגלל זה להוציא אותו מהבית, לפני שניסו טיפול תרופתי, אז זה מבחינתי המקום לנסות איזון תרופתי.
עוד דבר חשוב שצריך לזכור, שגם במצב הזה שתיארתי, התרופה לא מסדרת כלום, היא רק מאפשרת גישה לילד, עדיין צריך לעזור לו להגיע למצב רגשי מאוזן, לברר מה גרם לו להגיע למצב הקיצוני איליו הוא הגיע, לשנות גישה וכו'.
הסביבה כל הזמן צריכה להתאים את עצמה לילד, הילד משתנה, גם הסביבה צריכה להשתנות בהתאם...

dina199

New member
התרופות יכולות להוסיף כל מני סממנים.

השפעה של דברים כימיים על המוח יכולה להיות מאוד בלתי צפויה (ואצל א"סים במיוחד)

מסכימה. אני פשוט הבעתי את דעתי לגבי הרצון

של הכותבת שהתרופה תעזור במיתון האובססיות ובודאי שיכולות להיות השפעות לא רצויות וכל מיני התנהגויות שלא היו ופתאום מופיעות.
בדיוק בגלל זה צריך להיות זהירים במיוחד ולא להקל ראש במתן טיפול תרופתי.
רק ההורים יכולים להחליט ולהכריע בעניין, אז צריך לעשות הרבה חושבים,
ולא לצפות מהמערכת ומאנשי המקצוע שיתמכו או לא יתמכו בהחלטות שלכם.
ההורים מכירים את הילד והמערכת מצפה מההורים לפתרונות כשלה עצמה כבר אין ואז ההורים צריכים לקחת אחריות ולהחליט.

מיכל931

New member
את חושבת ש...

צריך להשלים עם האובססיות כחלק בלתי נפרד מילד pdd? או שכדאי בכל זאת לנסות לטפל אם בתרופה או בדרך אחרת? אני שואלת, כי לעיתים הילד מאלץ אותנו למשל להגיד דברים שהוא רוצה לשמוע, רק כחלק מהתופעה הכפייתית שלו, ואם לא אומרים לו, הוא מתרגז. לכן חשבתי שהתרופה עשויה למתן את התגובה שלו במצבים כאלה.

ריספרדל

לא מטפל באובססיות, לא ברור למה נתנו לו תרופה זו.
התרופה הזו ניתנת למקרים של אי שקט מאוד קשה מלווה בפגיעה עצמית או רכוש.

Ziggy Stardust7

New member
מסכים איתך

אני לקחתי ריספרדל במקביל לרסיטל, אותו אני לוקח עד היום.
התחלתי לקחת רסיטל, ושמתי לב שהתרופה הזו גורמת לי לאי שקט.
לכן, על מנת לאזן את האי שקט שהרגשתי, התחלתי לקחת גם ריספרדל בנוסף.

מיכל931

New member
תודה רבה על התגובות!

הילד קיבל את התרופה היות וסבל מאי שקט ממושך, חרדות ותגובות רגזניות, אך כאלה שלא מלוות בפגיעה עצמית או ברכוש. מאז לקיחת התרופה הוא יותר רגוע, ואף נהיה אמפטי וסבלני יותר. בענין האובססיות, התרופה לא טיפלה, אך במה שנוגע לחרדות והתקפי זעם, יש בהחלט שיפור. אני בדעה שאם תרופה יכולה להקל ולשפר את איכות החיים של הילד ואף של בני המשפחה, אז כדאי להשתמש בה. ואכן איכות חייו של הילד השתפרה. אומנם יש עוד בעיות שלא נפתרו ואולי נשקול טיפול משלים, אך מורגשת הטבה.

אובסיסה זה חלק

מהמהות הפנימית ולא מכחידים מהות פנימית של אדם עם תרופות, אם תכחדו את האובססיה עם תרופות
הילד יפתח סימפטום יותר גרוע ,, כי פגעתם במהות הנפש שלו..

יש בהחלט רמות של אובססיה שהן בלתי נסבלות

לסביבה וגובלות ברודנות ובכפיה.
יתכן שלכל אחד בקשת יש רמות מסוימות של אובססיה, השאלה היא עד כמה זה בא לידי ביטוי בכפיה כלפי הסביבה.
למשל אובססיה מוכרת זה שטיפת ידיים מוגזמת, של עשרות פעמים בשעה.... כל עוד זה עצמי זה יחסית נסבל, למרות שזה גורם לכך שלאותו אחד יש עיסוק אחד בלבד....הבעיה היא א. כשזה גורם לבזבוז כל המים החמים למקלחת גם לדיירים אחרים....ב. כשמתחילים לדרוש את זה גם מאחרים.
ככל שאני יודע טיפול באובססיות הוא משולב התנהגותי ותרופתי. ברור שאצל אוטיסטים הכל מסתבך....

TikvaBonneh

New member
מיתון תגובות

אם הילד מגיב בצורה בלתי נסבלת שפוגעת בכם, למשל צרחות ממושכות, אלימות, בכל פעם שאתם לא שומעים בקולו, אז אני מציעה לפנות למנתחת התנהגות שתדריך אותכם כיצד להתנהג כך שיהיה לכולכם נעים יותר.

אני מאמינה שהכל זה חלק מתקשורת שנבנית עם הזמן

חזרתיות כזו כמו שתיארת מוכרת לי מהבת שלי, שאוהבת לומר דברים בג'יבריש ושאני אחזור אחריה וזה מאוד מצחיק אותה כשאני חוזרת אחריה בדיוק באותה אינטונציה באותו גוון קול. היא בת 11 וזה ממש לא מפריע לי, להיפך זה נחמד להתיילד כך. לפעמים כשאין לי ראש לזה אז אנ מבקשת ממנה לדחות זאת לאח"כ ומסבירה למה ומבקשת להתחשב בי. אנחנו קוראות לזה משחק הקולות.
אני גם תוחמת את זה בזמן ושמה שעון עם צלצול בסטופר, כדי להראות לה שאני מתכוונת למה שאני אומרת, כי קשה לה לחכות סתם כך בלי לדעת מתי יגיע האח"כ הזה...
התופעה הכפייתית הזו, כפי שאת כותבת, מי קרא לה כך? את? אנשי החינוך? רופאים? ועוד משהו, למה זה כ"כ מפריע, ולמי?
בעיניי כל עוד זה לא מפריע לילד לעשות עוד דברים בחיים, אז למה לנסות לטפל בזה? האם בתקווה לשנות אותו? לנרמל אותו? ואם כן,
עד כמה זה יעזור?
אני לא מכירה את הילד ולא רוצה לתת לך סתם עצות, בסופו של דבר תעשו מה שמתאים לכם כמשפחה. אני רוצה להגיד לך שלי יש שלושה ילדים אוטיסטים, הם שונים אחד מהשני וכל עוד אני מכבדת אותם ואוהבת אותם כמו שהם אז כל אחד מוצא את מקומו במשפחה ובעולם. כל אחד מהם מקבל את ההזדמנות לעשות מה שטוב לו ולהשתלב איך שנוח לו בחיי המשפחה שלנו.
יש קשיים, לא הכל הרמוני ונהדר כמו שזה נשמע, יש קונפליקטים ביניהם וגם בין כל אחד מהם לבינינו. אתן לך דוגמא מהבוקר:הבן שלי, בן ה-11, שלא מדבר, יושב במקום הקבוע שלו, ליד החלון בסלון ודופק על השמשה ורוטן. אני שואלת אותו: אתה רוצה לשתף אותי,מה קורה? אז הוא ניגש וכותבלי: לא קורה כלום, עצבני רצח. שאלתי: אפשר לעזור, רוצה להגיד לי ממה אתה עצבני? עונה לי : לא וממשיך לדפוק בשמשה. נעמדתי לידו ואמרתי לו: דיברנו על זה עשרות פעמים ואני מזכירה לך שוב, על שימשת החלון אסור לדפוק. רוצה להוציא עצבים, על הספה, בבקשה, על הכריות, על כדור הפיזיו.
אז הוא זז ועשה זאת על הספה. דפק המון זמן, ממש חזק עד שהפסיק. כשהוא הפסיק, אחרי איזה עשרים דקות, שאלתי אותו שוב אם הוא בכ"ז רוצה לדבר על מה שעצבן אותו, אולי אוכל לעזור לו, הוא אמר לי: אם את לא אוטיסטית את לא תביני.
לא הגבתי, חיבקתי ונישקתי אותו והוא החזיר לי בחיוך.שאלתי אותו אם הוא רוצה להשאר בבית היום אז הוא אמר לי מה פתאום, יהיה כיף היום בקייטנה....
לא זוכרת מה הוא אמר לי שיש, אשאל אותו כשיחזור.
בקיצור הפואנטה: הבן שלי משמיע קולות, רץ, דופק על כל מה שאפשר ומקשיב ואנחנו התרגלנו לזה ומכבדים אותו.החיים שלו קשים דיים, לא נראה לי שאנחנו צריכים להקשות אותם עוד יותר...

dina199

New member
השיקול הוא האם רמת ההפרעה לחיים

של האבססיות מצדיקה התערבות כימית (תרופות הן כימיקלים).
אם כן אז אפשר להשתמש בתרופות ועדיין צריך לזכור שיש להן תופעות לוואי.
לבת שלי יש OCD והיא לוקחת סרוקסט, אבל הגענו לזה רק אחרי שעור ידיים שלה נפגע מעודף שטיפות. דבר כזה הוא הפרעה רצינית לחיים תקינים.

בדיוק, גם זה נחשב לפגיעה עצמית

כלומר, כשעור הידיים פגוע כתוצאה מעודף שטיפות ומתחיל לכאוב ולהיות רגיש זו פגיעה עצמית, היא פוגעת בבריאות העור שלה.
פגיעה עצמית זו לא רק אלימות כלפי עצמך...

זו כן פגיעה עצמית

זה בגדר של פגיעה בבריאות שלך,
אבל אני די בטוחה שפותחת השרשור לא מדברת על פגיעה עצמית וגם לא בפגיעה בריאותית.

למעלה