ריסוס בדזיקטול

י ו ע ל

New member
ריסוס בדזיקטול

שנה שעברה תקפו את צמח השיבא בגינתי חרקים שחורים. ואי אפשר היה להפטר מהם ולבסוף כל השיח הישחיר ונאלצתי ליגזום את כל עליו, הגיזום היה בקיץ ולפליאתי הצמח החל מייד ליפרוח מחדש. שבוע שעבר הבחנתי שוב בתופעה וניסיתי בריסוס ירוק ע"פ מאמרי הפורום אך כלום לא עזר ולבסוף ריססתי עם דזיקטול 25 והכל נעלם תוך יום. שתי שאלות לי: 1. האם זו הדרך היחידה עבור צמח זה? 2. אם ריססתי אתמול מתי ניתן שוב לחלוט תה מהעלווה? תודה

צפנתי

New member
כמה דברים:

1. לדעתי דיזיקטול יש רק בגרגרים אשמח לשמוע על הריסוס ובעיקר מה כתוב על אריזתו? 2. האם ניסית לרסס במי סבון? (2 כפות סבון כלים בליטר מים ואחרי רבע שעה מים נקיים?) 3. צמח השיבה מושך כנימות שחורות מיוחדות לו ולא מדביק בד"כ צימחיה אחרת. לכן הוא נקרא ע"פ גירסאות אורגניות אחדות "צמח מלכודת" שמעשיר בגינה את התפריט לאוייבי כנימות טיבעיים ומושך לגינה יצורים חיוביים למאזן הכוחות. (לא מחווה דיעה בקשר לזה אך מניחה שיש בזה תועלת לגינות דלות באורגניזמים חיוביים) 4. ניתן לנקות צמח מכנימות ע"י שטיפתו במים בצורה יסודית, כדאי לאחר השרייה בכלי מים (כמו שעושים לחסה) ואז להשתמש ללא חשש. 5. ניתו תמיד למצוא עלה או שניים שאין עליהם כנימות ולהשתמש בהם ללא חשש. 6. למי שלא מקפיד על כשרות ואין לו מחסום נפשי- אין כל סכנה בשימוש בצמח שיש עליו כנימות. בהכנת התה הכנימות מתות ושוקעות לקרקעית ואין סכנת בליעה אם לא שותים עד הסוף.

צפנתי

New member
בד"כ גינה דלה באופן כללי

(מעט מיני צמחים ומעט צורות חיים, צורת חיים זה עשבוני, עץ, שיח, בן שיח) היא גם דלה באוייבים הטיבעיים. ככל שהמערכת עשירה יותר היא יציבה יותר בפני מגפות ומחלות כי יש מי שמרסן מכל כיוון...יש אוייבים טיבעיים. גינות מרוססות גם עניות באורגניזמים חיוביים, לכ כשיש התפרצות היא קשה פעמים רבות (ואז נוצר מעגל הרעלות)

nony11

New member
שמע,

אני באופן אישי לא הייתי משתמש בשיבא בכלל אחרי ריסוס בדיזיקטול. זה חומר רעיל פחד. למה ישר את נשק יום הדין? ניסית קונפידור? ניקוטין? כל מיני....תיזהר מהחומר הזה. צפנתי, יש דיזיקטול נוזלי, יעיל מאוד בעיקר לריסוס ג'ורות ביוב ומשטחים מחופים. ן.

nony11

New member
נצל"ש - מצלמה דיגיטלית.

למי יש קנון דיגם A למיניהם? יש לי canon A95 חדשה (תודה תודה), איך אני יכול להפעיל את הפלש ידני? יענו- גם באור יום להבזיק במבזק? ארנון.

adigreen

New member
לפלש יש 3 אופציות.

1 אוטומטי 2 מלא יעני בכל צילום יהיה פלש 3 ללא פלש בכלל אלעד

nony11

New member
ו..?

שמע, את זה כבר ידעתי, בחיי. אני מחפש בדיוק את אופצייה 2 = מלא. איך?

adigreen

New member
כל לחיצה על כפתור הפלש הקטן מקדמת

שלב. את השלב בו אתה נימצא ניתן לראות דרך העינית הקטנה. לוחצים על כפתור הפלש הקטן ומביטים בעינית. עוצרים כאשר אתה בשלב הנחוץ לך עכשיו. אלעד

טסונמי1

New member
יש דיזיקטול נוזלי- ובשום אופן

לא הייתי מרססת עישבי תבלין עים דיזיקטול! אגב הדיזיקטול הנוזלי משמש בעיקר תברואנים- לא מבינה איך מכרו לך אותו מאוד מאוד מסוכן ביגלל הריכוז שלו-

י ו ע ל

New member
את הדזיקטול הנוזלי קניתי

לפני כמה שנים בעצת "ארטן זרעים" (רח' העצמאות חיפה) ובעצתו לריסוס הגפן כנגד זבוב הים התיכון.לעצתו צריך לרסס מתחילת הפריחה של הגפן פעם בשבוע במשך חמש שבועות.התוית שמודברת על המיכל היא למעשה עלון שימוש בו מצויינים גידולים שונים עם המלצות ריסוסם בעזרת בדזיקטול. אכן החומר חזק כי שם מדובר על ריכוז תרסיס של מאיות האחוז.האמת שרוב השימוש שלי בחומר הוא נגד נמלים וקיני נמלים הנבנים בין האבן המשתלבת בחניית המכוניות.

טסונמי1

New member
יוווווווו זו באמת חתיחת היסטוריה

ארטן זרעים לדעתי קיים כבר 45 שנים לפחות

Schnaps

New member
דיזקטול

היא מתכוונת ל-דיזיקטול חקלאי.מוצר אחר לגמרי מדיזיקטול לתברואה,חומר שנדרש רשיון מדביר לרוכשו ובטח לשימוש בו

פטנט מעולה להשמדת החרקים בשיבא

חפש בגינה כמה חיפושיות משה רבנו.. שחרר אותם על השיבא, ותראה מה קורה... השחורים האלה יעלמו והחיפושיות יתענגו עליהם..

סמיאגול

New member
רעיון

למה שלא נפתח שרשור בו כל אחד יכתוב את ידיעותיו בקשר להדברה ביולוגית? אני יודע שבתור מתחיל אני אשמח לדעת ואני בטוח שאפילו "חכמי הפורום" יחכימו מעט.

י ו ע ל

New member
חשוב מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

האם אתם ממליצים לאחר שריססתי ליגזום את כל עלוות השיבא? אם כן אנא אימרו ואבצע זאת מיידי תודה על הכנות

רוּפֵן

New member
יועל

ישנה סידרת מוצאים יעילים של שמן המופק מעץ ה"נים" - איזדרכת הודית. "נימיקס", "נימגארד".. ירוק לסביבה.., ויעיל ביותר... היכנס לאתר של גאמנון (=> גננות==>עצים==>עץ הנים )ותראה את קשת היעילות של ה"נים" מול כל מיני מזיקים למיניהם. אני משתמש כרגע בטיפול איטי ב"נימיקס" על קלמנטינה שהגיעה אלי מלא ב"עש המנהרות".. חושב שאני בדרך הנכונה..! זה עובד..!

גאמנון

תודה על ההפניה לאתר גאמנון. עברתי לדירה חדשה לפני כחודש, עם 2 מרפסות גדולות וחיפשתי פורומים בנושא גינון. רציתי ללמוד מעט על גינות גג ולהנות מנסיונם של אחרים. תודה על התמונות הנפלאות של משתתפי הפורום. התחלתי לנסות לגדל בתוך חדר מואר מאוד שתילים מזרעים וגם לנסות כוחי ביחורים.באתר גאמנון יש הסברים מצויינים במגוון נושאים ולולא הלינק שלך, לא הייתי מגיעה אליו.חן חן. היכן ניתן לרכוש את ה"נימיקס"? תודה.

למעלה