רינה מצליח:

Harrington

Well-known member
מנהל
״דוחה בעיני שכדורגלן אומר:
״שמע ישראל״ על המגרש. תיכנס, תשחק-
מה קשור ״שמע ישראל״ באמצע משחק?״
מסכימים איתה? צפה בקובץ המצורף 141547
בהחלט מסכים איתה. עבור כל אנטישמי שונא ישראל שהיהדות מהווה דורבן בכף רגלו, משהו שעצם קיומו ולא כל שכן, כל ביטוי לעצם קיומו מפריע לו וכואב לו, אך טבעי שאמירת אחד הפסוקים הידועים, מוכרים ואולי חשובים ביותר ביהדות, תיחשב כ"דוחה" בעיני אדם כזה.

כמובן שכל יהודי שנשמה יהודית באפו ושהלהבה היהודית בוערת בו, גם כשזה עמוק ובשוטף פחות מורגש, ייראה דווקא באמירה כזאת של מצליח משהו דוחה.

Harrington

Well-known member
מנהל
צריך להדיר את הדת מהמרחב הציבורי - וטוב שאמרה את מה שאמרה. אנחנו לא איראן ולא טורקיה.
במדינת ישראל הדת היא חלק מהזהות הלאומית. בכל מקרה, הצעתך היא פגיעה חמורה בדמוקרטיה אשר חופש הביטוי הוא אחד הערכים הבסיסיים שלה. הגב' מצליח מוזמנת, כמוך, לסתום את אוזניה אם מפריעים לה דבריו של שחקן כדור רגל כזה או אחר. אבל היא לא יכולה כמובן לאסור עליו להביעם (וייאמר לזכותה שגם לא הציעה זאת, בניגוד אליך).

דורי 1981

Well-known member
במדינת ישראל הדת היא חלק מהזהות הלאומית. בכל מקרה, הצעתך היא פגיעה חמורה בדמוקרטיה אשר חופש הביטוי הוא אחד הערכים הבסיסיים שלה. הגב' מצליח מוזמנת, כמוך, לסתום את אוזניה אם מפריעים לה דבריו של שחקן כדור רגל כזה או אחר. אבל היא לא יכולה כמובן לאסור עליו להביעם (וייאמר לזכותה שגם לא הציעה זאת, בניגוד אליך).
אני מזוהה עם הזרם הברסלבי (לא של ברלנד הנורא, המקורי). היהדות צריכה להיות שמחה, מאירת פנים וחומלת. היהדות של גולדפלוץ או של סמוטאיכס נשמעת לך כזאת?

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מזוהה עם הזרם הברסלבי (לא של ברלנד הנורא, המקורי). היהדות צריכה להיות שמחה, מאירת פנים וחומלת. היהדות של גולדפלוץ או של סמוטאיכס נשמעת לך כזאת?
לא מכיר את האישים שהזכרת/המצאת, אבל אין לתגובתך זו שום קשר לדברי או לנושא. אני לא צריך לאהוב אמירה כזאת או אחרת כדי לתמוך בזכותו להביע אותה. מאחר ואני חי במדינה דמוקרטית, הרי שזכותו זו מוקנית ומובנית, בין אם אני אוהב אותה או את היהדות שלו כביכול ובין אם לאו. פשוט לאללה הקטע הזה.

lemner40

Well-known member

Harrington

Well-known member
מנהל
נגיע בסוף למצב כמו של איראן, שמוחים ישרפו מוסדות דת.
עם ההסתה הנוכחית של מכונת הרעל כלפי הדת/יים זאת בהחלט אפשרות. אבל לא בטוח שזה דבר רע כל כך. זה ימעיט את הפגנות הקפלניסטים וחוסמי הצירים הסוררים למיניהם (כשרובם ישבו מאחורי סורג ובריח) ויתכן שבסופו של דבר ובתקווה שלא ייגרם נזק גדול מדי למוסדות הדת המדוברים, הציבור הישראלי ירוויח מהמצב.

משתפרת1

Well-known member
״דוחה בעיני שכדורגלן אומר:
״שמע ישראל״ על המגרש. תיכנס, תשחק-
מה קשור ״שמע ישראל״ באמצע משחק?״
מסכימים איתה? צפה בקובץ המצורף 141547
וכשכדורגלן זר מצטלב? מדוע לא יצאה במתקפה נגד התנועה הזאת?
אם מישהו מתחזק מאמירת שמע ישראל- שיהיה לו לבריאות ובהצלחה, וזה לא ענינו של אף אחד, כולל רינה מצליח.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
וכשכדורגלן זר מצטלב? מדוע לא יצאה במתקפה נגד התנועה הזאת?
אם מישהו מתחזק מאמירת שמע ישראל- שיהיה לו לבריאות ובהצלחה, וזה לא ענינו של אף אחד, כולל רינה מצליח.
מה שמותר לנוצרי אסור ליהודי, מסיבה פשוטה, יהודים יוצאים נגד יהודים.

למעלה