רילוקיישן

הפרבולה

New member
עכשיו מי "שמלבה את היצרים" הם הקיבוצים של עוטף עזה

תושבי הקיבוצים השמאלנים בעוטף עזה חשבו כמוך אז שפינוי גוש קטיף יביא להם שקט כי תושבי גוש קטיף "מלבים את היצרים". עכשיו הם חוטפים אותה בגדול על השמאלניות המטופשת שלהם כל השדות שלהם נשרפו , מסתבר שגם הווילות שלהם עם הגגות האדומים ובריכות השחיה "מלבים את היצרים" של הערבים מעבר לגבול.
ישראל משקיעה שם מיליארדים על הוצאות בטחון הרבה יותר מאשר השקיעה בהגנה על גוש קטיף . רק בנית החומה נגד המנהרות עולה 4 מליארד שקל.

ועדין יש שם שמאלנים הזויים כמוך שמאמינים שכל זה קורה להם בגלל "המצב ההומניטרי" בעזה, ו\או בגלל היהודים שיושבים ביו"ש.

BravoMan

Active member
גם אני הייתי שם מספיק זמן, והיית תקופה שגם אני

חשבתי שיהודים שגרים שם הם מטורפים.
&nbsp
רק מה - בניגוד אליך אני מסוגל לשנות את דעתי כשהמציאות תופחת על פני.
אז כן - אני מוכן שיוציאו כמות מכובדת מכספי המסים שלי על מתנחלים, כי נראה שזו הדרך היחידה לשמור את ארגוני הטרור בחוץ.
&nbsp
לפחות, הדרך היחידה שהמדינה שלנו מסוגלת להוציא לפועל...

vinney

Well-known member
דמיין תסריט

תסריט 1: 30 אלף פלשטינאים סוגרים מכל הכיוונים על נצרים. אתה יודע, אותם האנשים שהיו ליד הגדר רק בשבועות האחרונים - במקום להיות מול גדר שמאחוריה 2 ק"מ של שדות וגדודי טנקים הם היו סוגרים על יישוב קטנטן. במקום להיות פרוסים לאורך גדר של קילומטרים בקו ישיר היו מתכנסים מכל הכיוונים אל תוך יישוב מלא באזרחים. מה עושים?

תסריט 2: במקום מנהרות אל תוך ישראל היו חוברים מנהרות לכפר דרום. במקום פתחים בשדות שאפשר לראות מכל הכיוונים כל אחד שיוצא מהם - מנהרות הולכות אל מתחת לבתים של אזרחים, עם מטענים מוטמנים ישר מתחת לכל בית. כל הישוב עולה באוויר בשניה אחת. מה עושים?

תסריט 3: כל מה שקורה עכשיו - גם היה קורה. באותו הזמן שנצרים מכותרת על ידי המון זועם וכפר דרום עולה לאוויר - צה"ל לא יכול להכניס כוחות כי יש המון זועם שחוסם את ציר נצרים וילדים נשכבים אל מול הטנקים. מה עושים?

אתה פשוט לא קולט מה זה כשמראים תמונות של זוועות שצה"ל היה עושה, בצדק מוחלט, לכל העולם. גינויי של האו"מ עכשיו זה כלום, זה לא חשוב. תאר לעצמך אם היית צריך להדוף עשרות אלפי אנשים, או לחלופין נותן להם לקרוע את כל היישוב לגזרים.

מה אתה חושב שהיית עושה?

תחשוב קצת לפני שאתה מתלהם.

BravoMan

Active member
התסריטים האלה שאתה מתאר, מוכיחים לי חד משמעית

שרגלך מעולם לא דרכה בנצרים, בגוש קטיף, וגם לא בעזה.
&nbsp
לצערך הרב, שירתתי במקומות האלה, ובנצרים בפרט, כך שאני יודע שכל מה שכתבת היה בלתי אפשרי.
&nbsp
גם מבחינה מעשית - היו מלא כוחות צה"ל ומחסומים בין חלקים שונים של הגזרה, והם מבחינה חברתית - לחמ"ס לא היית רמת שליטה, ותושבים רבים היו יותר מעוניינים להרוויח כסף ע"י התרי עבודה בישובים ישראלים, מאשר ע"י יציאה להפגנות שם עלולים לירות בהם.
&nbsp
היום אני מכיר אישית לא מעט אנשים שחיים ביישובים שקרובים לגדר.
מנהרות יש לא בשדות אלא מתחת לחדרי אוכל של הקיבוצים שלהם ממש.
&nbsp
אתה לא שומע פרטים על זה בתקשורת, אבל מי שחי שם רואה את הדברים האלה נחשפים.
&nbsp
אני יודע בדיוק מה "הייתי עושה", כי ראיתי אותנו עושים את זה - חפרו מנהרה מתחת למוצב צה"ל, פוצצו מטען והיו הרוגים?
למחרת יורדים 2 בניינים רבי קומות בקרבת מקום, והמוצב החדש שנבנה על אותו שטח תוך פחות מחודש מחוזק מלמטה כך שכבר לא יצליחו לחפור מתחתיו (וכמובן פורסים חיישנים).
&nbsp
מישהו חשוד מתקרב לנצרים?
אתה שומע את המאג על המגדל באמצע הלילה, ואז יש לך שקט.
&nbsp
אני חושב שבנית את כל ההודעה הזו מתוך תקווה שאני מכיר את המצב בגוש קטיף בעבר ובעזה היום רק מהתקשורת.
לצערך הרב, חייתי את זה במדים, אז אני הוצאת את עצמך שקרן שחי בסרט.

vinney

Well-known member
טוב, בסדר.

מעולם חדרו ליישובים, מעולם לא רצחו אנשים בנצרים, מעולם לא חסמו את ציר נצרים, בסדר. כל זה מעולם לא קרה והעולם היה מושלם.
&nbsp
״למחרת יורדים 2 בניינים רבי קומות בקרבת מקום״ - פשע מלחמה.
״אתה שומע את המאג על המגדל באמצע הלילה, ואז יש לך שקט״ - פשע מלחמה.
&nbsp
אלה פשעים, אמיתיים. אלה בדיוק הדברים שהפלשטינאים רוצים שתעשה. זה בדיוק מה שהם מחכים לו.
&nbsp
אתה אולי חיית את המצב במדים, אבל הפסים אצלך כנראה היו במקום אחר בשרוול ממני. כי אני, בניגוד אלייך, הייתי צריך לקחת אחריות על הנעשה.

vinney

Well-known member
הוא כנראה שכח לבקש ממך אישור.

לך תחפש למי לבלבל את המוח, מה אתה נדחף? אף אחד לא שאל לדעתך. קדם איזה קורס דבילי או מה שזה לא יהיה שמשלמים לך לעשות פה.

BravoMan

Active member
אתה יודע מה, בוא נדבר על עלות כספית:

גיגול מהיר באינטרנט מראה, שעלות טיל יירוט בודד של כיפת ברזל היא מינימום 40 אלף דולר.
&nbsp
בחישוב גס של 3.5 ש"ח לדולר זה 140000 ש"ח.
גיגול נוסף מראה שהשכר החציוני בארץ הוא כ-6,188
&nbsp
מה שאומר שתחלס, במחיר של טיל יירוט בודד, אפשר להביא 2 מילואימניקים לשנה שלמה, אם מגייסים אנשים שלא עובדים בהייטק באזרחות.
&nbsp
לפני כחודש "בזבזנו" כ-30 מיירטים על ה-"שקט" בעזה בתוך פחות משבוע.
&nbsp
הנה כבר מספיק כסף לגדוד מילואים בחברון, וזה בלי להכניס בכלל לחשבון את עלות מיגון נגד מנהרות, אפיפונים, קומנדו ימי של החמס ועוד כל מיני "הוצאות קטנות".
&nbsp
עכשיו קח בחשבון שהגבול העליון לעלות אותו טיל בודד עומד על 100 אלף דולר, ופתאום המתנחלים נראים ממש כמו אופציה זולה.
&nbsp
אבל עובדות לא יבלבלו אותך, נכון?

BravoMan

Active member
"אותנו"? אתה לא חלק מאיתנו, והבהרת את זה פה מספיק פעמים...

לא ביקרתי בלונדון, אבל בזמן האחרון היו שם יותר פיגועים מאשר בת"א, אז נראה לי שסטטיסטית אתה טועה - בהחלט יש יותר סיכוי שיפגעו בך שם, גם אם לא תכנס לשכונות שמוסלמים השתלטו עליהן.
&nbsp
וכן - שנינו יודעים לאלו "שכונות" בדיוק אתה מתכוון, רק משום מה אנשים כמוך חושבים שלקרוא לילד בשמו זו גזענות.

vinney

Well-known member
המם...

לא יודע מה גזעני בלהגיד שזה מסוכן להכנס למאה שערים...
&nbsp
בוא נראה בחורה עוברת בחצאית מיני ברחובות בני ברק או רמת בית שמש. גזענות? לא. סכנת נפשות? כן, מכיר סיפורים ממקור ראשון.

BravoMan

Active member
אני לא חולק עליך בעניין המקומות האלה...

גם לינצ'ים בחיילים עושים שם.
וזה לא מפתיע - סוג האנשים שחיים שם, ושחיים באותן שכונות מוסלמיות בלונדון זה בדיוק אותו סוג.
&nbsp
אבל מה בין זה לבין ניסיונך ליפות את המצב בלונדון?

vinney

Well-known member
לייפות? לא יודע מתי ביקרת בלונדון לאחרונה, אבל אין מה לייפות

המצב שם בסדר גמור.

דייהטסו

New member
הימור שלי

את חשופה לערוצי תקשורת מסויימים שמפמפמים יום-יום פייק-ניוז על אנטישמיות.

אני מדברת על סיפורים ממקור ראשון

לא על התקשורת...
כלומר, אני לא יודעת אם החשש של האנשים שדיברו איתי מוצדק בדיעבד, אבל התחושה שלהם הייתה מאוד לא נוחה כשהם הסתובבו עם סממנים דתיים.

BravoMan

Active member
זה יכול לקרות בכלל?

מעולם לא שמעתי על סטארטאפ שמחפש לעשות רילוקיישן לעובדים ממדינות אחרות.
&nbsp
בד"כ אלה שעושים זאת הם תאגידים רב לאומיים שיכולים להרשות לעצמם תעלולים כאלה.
סטארטאפ לכל היותר ירכוש שירותי פיתוח ממישהו מבוסס במדינה זרה, וגם אז לרוב זו לא תהיה ישראל.

hadooper

New member
זה קיים הרבה לאחרונה...

בחו"ל קמים הרבה סטרטאפים חדשים לאחרונה.

hadooper

New member
אגב, לגבי התאגידים...

חלק מהתאגידים מגייסים לרילוקיישן תעים דווקא בגלל שהם בעצמם מכילים "סטרטאפים" חדשים פנימיים שלהם שהם מחפשים לאייש עבורם עובדים... ככה שבאופן עקרוני, אני לא רואה הבדל. למעסיקים היום קל להתמודד עם הבירוקרטיה של ויזות וכדומה, כל עוד יש להם מרכזי פיתוח מחוץ לארה"ב.

הפרבולה

New member
לא נעים להיות במדינה שבה אתה צריך להסתיר את עברך

נכון שלא כולם אנטישמיים ולהרבה אנשים בחו"ל ממש לא איכפת מאיפה באתה והיכן שירתת בצבא. אבל לך תדע , אולי הקופאי בסופר , או התכנת\טכנאי\ איש התחזוקה\המנקה\השומר בבנין ... שעובד איתך הוא תומך BDS .

אני מבין שאתה לא מרוצה עם התנהלות הממשלה, אכן רבים לא מרוצים מאזלת ידה בטיפול באלימות הרצחנית של האויב מעזה ששורף את שדותינו יום יום , במקום להלחם באויב עוד מזרימים לו אספקה של אוכל חשמל מים דלק יום יום שזה פשוט איוולת גמורה.

hadooper

New member
ואם אני עצמי תומך בBDS?

ומחר אתה מגלה שאני המוביל הטכני שלך?

למעלה