רילוקיישן

vinney

Well-known member
ברור לכולם, גם לבנט וליברמן, שמישהו כן יפונה.

מה שאני מחפש זה גבול שיהיה סביר לשני הצדדים. לא חייב להיות גבול 67, אבל גבול שיאפשר גם לפלשטינאים לקיים מדינה עצמאית. כי כל עוד אין להם יכולת לקיים מדינה עצמאית - יש להם הצדקה להאשים אותנו בכיבוש.
&nbsp
ההפרדה חייבת להיות מוחלטת. לצערי ההפרדה עם עזה לא לגמרי מוחלטת - אנחנו עדיין מספקים להם חשמל, שירותים, דברים. לא ברור לי למה הדברים עוברים בכרם שלום ולא ברפיח. לא ברור לי למה אנחנו מספקים להם חשמל שהם לא משלמים עליו. שידברו עם המצרים.
&nbsp
כנ"ל צריך להיות עם הגדה. רוצה לספח את אריאל? ספח. רוצה לספח את מעלה אדומים? ספח. תן להם את גשר אלנבי, תבנה גדר גבוהה ומחושמלת בינם לבינך ושיחנקו שם.
&nbsp
יהיו ישובים שיפונו, כי אתה לא יכול לבנות גבול סביר שאפשר לאבטח מצד אחד ושיאפשר חיים נורמליים להם מצד שני תוך שאתה משאיר לעצמך את כל ההתנחלויות שבכוונה ממוקמות לייצר הפרדה בין השטחים הפלשטינים.
&nbsp
קנטונים? שטויות, לא יהיו שום קנטונים. המשך שליטה? לא פותר שום בעיה, לא משנה איזה שטחים אתה מספח ואיזה לא. זה רק מקבע את המצב וככל שהקבעון נמשך יותר זמן - ישראל נמצאת בעמדה נחותה יותר ויותר.
&nbsp
הפרדה מלאה זה הפתרון היחיד, וזה ברור לכולם, גם לך. באיזה גבול? כלשהו. אבל מוגדר, מקובע, מאובטח, וכל מי שעובר אותו (לכל כיוון מכל כיוון) בלי אישור - דמו בראשו.. זה הפתרון היחיד, אם אתה לא רוצה לגמור בים.

user32

Well-known member
מנהל
אתה לא מתכנת או חוקר חכם במיוחד

אם אתה מנסה משהו והוא לא עובד ומנסה משהו אחר והוא עובד לא רע אז המסקנה מתבקשת.

בדרום יש גבול מוגדר וברור ומלחמה בלתי פוסקת כשישובים ישראליים בוערים תרתי משמע ואתה רוצה להביא את ישובי השרון ומרכז הארץ לאותו מצב? כי זה מה שמשתמע מדבריך.

אני לעומת זאת רוצה להביא את המצב שבו חיים ברעננה וכפ"ס ואפילו מעלה אדומים ואריאל לדרום. תושבי שדרות יקחו את זה בשתי ידיים לדעתי וככל הנראה גם הרבה מתושבי עזה יעדיפו את זה.

vinney

Well-known member
אני עדיין מחכה שתענה על השאלות ששאלתי את בראבומן.

אין לי ספק שהרבה מאוד מתושבי עזה יקחו בשתי ידיים אזרחות ישראלית.
&nbsp
אני לא רוצה לתת להם.
&nbsp
ויש סיבה מאוד טובה שאתה מתחמק מלענות על השאלות האלה - אין לך תשובה. וכל עוד אין לך תשובה - אל תבלבל לי את המוח על כמה שקשה לתושבי הדרום. כי כמה שקשה להם - אם המתנחלים היו מקבלים את מבוקשים ונשארים בעזה היה עכשיו הרבה הרבה יותר קשה.
&nbsp
אתה דתי, אתה אדם עיוור, ואין ספק שאידאולוגיה המשיחית שלך קודמת לכל דבר אחר, כולל חיי אדם. לכן אין שום סיכוי שתודה שלפעמים, רק לפעמים, עדיף לוותר מראש ולא מאוחר מדי.

user32

Well-known member
מנהל
אתה הדתי העיור כאן, לא אני

אם היית אדם חופשי רגיל אולי יכולת לחשוב הגיונית.

הסיבה שאני לא עונה לך על השאלות היא שהשרשור ארוך מדי ובחיפושים שלי בפוסטים של בראוו לא מצאתי שאלות כאלה. אתה מוזמן לעשות פה קופי-פייסט ולא שאני חייב לענות לך על משהו או שאתה טורח לענות על השאלות שלי.

vinney

Well-known member
איזה תירוצים עלובים... השרשור ארוך לך מדי?

הנה, בבקשה:
&nbsp
www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/308/183341707/%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%94/%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%91%D7%94%D7%99%D7%99-%D7%98%D7%A7
&nbsp
אני לא יכול לחשוב הגיונית? הסברתי את עצמי טוב מאוד ובהגיון. אם הייתי עכשיו מחליף כינוי ולא היית יודע שאני זה שכותב - היית מסכים עם כל מילה. אבל אתה שונא אותי, כי אני שונה ממך, ואתה לעולם לא תודה שאני צודק גם אם זה אומר שתגיד משהו הפוך ממה שאתה באמת חושב.
&nbsp
זאת המשמעות של להיות אדם דתי. לראות משהו שהוא לבן, אבל מכיוון שמי שמציג לך שנוא עלייך - תתעקש שזה שחור גם אם אתה יודע טוב מאוד שזה לא. זה בדיוק מה שאתה עושה פה.

user32

Well-known member
מנהל
אלה השאלות שלך? אכן ראיתי אותן. לא האמנתי שזה מה שמעניין

תסריטים דמיוניים?

אני אענה לך אחרי שאתה תענה לי:
תסריט 1:
פלסטינים יורים מבתים סמוכים לגדר הגבול פצמ"רים וקאסמים על שדה התעופה בן גוריון

תסריט 2:
פלסטינים מבעירים את כל שדות השרון מחדרה ועד ת"א בעפיפונים

תסריט 3:
חמאס + "ארגונים סוררים" יורים מדי שבוע רקטות על הרצליה/ת"א ומשתקים את העסקים בישראל.

תסריט 4:
ירי מקלעים וצלפים על כביש 6 או כביש 4 שנשלטים מגבעות השומרון. מהבניין שעבדתי בו ברעננה ראו מצויין את קלקליה, גדר ההפרדה והישובים הערביים. בכיף אפשר להוריד בנייני היי-טק משם.

ההבדל בין התסריטים שלי לשלך הוא ששלי כבר קרו וקורים כל יום ואילו שלך דמיוניים ומדומיינים כמו שרק אדם דתי יודע להמציא. אתה שבוי בדת המוזרה שלך שמפריעה לראות את המציאות. פשוט עזוב רגע את האידיאולוגיה שלך, פתח עיתון (ישראלי) ותראה מה קורה בכל השטח של 10-15 ק"מ מהגבול ואת זה אתה רוצה להביא לשאר הארץ? יפה לך.

vinney

Well-known member
הבנתי. אין עם מי לדבר.

התסריטים שלי באים להסביר למה ההתנתקות הייתה נדרשת. אלמלא ההתנתקות - התסריטים אלה בוודאות היו מתקיימים.
&nbsp
לא סתם בראבומן לא הגיב יותר. בניגוד אלייך - הוא מסוגל להבין כשהוא טועה.
&nbsp
לגבי התסריטים שלך - קודם כל, כמו שאמרת, אלה דברים שכבר קורים. התסריטים האלה גם ימשיכו לקרות יותר ויותר. למה? כי למה לא? מה מונע מהם להעיף עפיפעונים מקלקיליה וטול כארם? כלום. עד שתבוא לשם לתפוס אותם כבר לא יהיה את מי לתפוס. צה״ל לא מפטרל שם כבר מזמן. מה מונע מהם לירות טילים? כלום. מה מונע מהם לירות מקלעים על כביש שש? כלום.
&nbsp
בעצם לא כלום. אתה יודע מה מונע מהם? הם עצמם. כשניסו לירות כמה טילים מג׳נין לכיוון עמק יזרעל - המנגנונים הפלשטינים נכנסו לפעולה, לא צה״ל. כשחמאס ניסו לארגן ״צעידות״ כמו בעזה - הרשות הפלשטינית העיפה אותם קיבינימאט, לא צה״ל.
&nbsp
המתנחלים? כלל לא קשורים. אין אף התנחלות בין קלקיליה לכפר סבא וכוכב יאיר, אף התנחלות בין טול כארם לבין נתניה. ועדיין איכשהו המצב שקיים בעזה - לא קיים שם. למה? לא בגלל המתנחלים ולא בגלל צה״ל. בגלל הפלשטינאים.

user32

Well-known member
מנהל
בגלל הדת שלך אתה חושב שאתה בדרגת נביא. אכן, אין עם מי לדבר

"התסריטים אלה בוודאות היו מתקיימים".

הו וויני נביא דת השמאל. פעם הבאה כשארצה לדעת בוודאות מה יקרה בעתיד תהיה בטוח שאפנה אליך. יש לך גם איזה מקדש עם מזבח והכל? רק בודק.

אתה שטוף מוח. אבוד לגמרי.

vinney

Well-known member
אז... אין תשובות? כמו שחשבתי.

יש לך סיבה אחת הגיונית לחשוב שהתסריטים שתיארתי לא היו מתקיימים אלמלא התנתקות?
&nbsp
או שאתה מאמין שלא?
&nbsp
אני מניח שגם על זה לא תצליח לענות. סתירות פנימיות, זוכר? זה מה שדת עושה לך.

user32

Well-known member
מנהל
עזוב, תמשיך לנבא ב"מה היה קורה אילו"

זה בערך הטיעון הכי חלש שאפשר להמציא למשהו. תסריטים שלקוחים מהמוסד הדתי שלך. עזוב, באמת. גוש קטיף היה קיים 30 שנה בלי השטויות וההתסריטים שלך.
באמת שאין צורך להמציא סיפורים דמיוניים. תשאיר את זה לאלה שאתה כל כך שונא.

vinney

Well-known member
והמונים היו מגיעים לגדרות בעזה כל שבוע בכל שנות קיומה?

אריאל שרון הבין את מה שאתה מסרב להבין כבר לפני 20 שנה. הישובים בעזה לא היו ניתנים לשום הגנה. פשוט לא.
&nbsp
וכמו שאמרתי - להודות בכשלון צריך לפני שהוא מתפוצץ לך בפנים. כשהמונים סוגרים על נצרים, כשמטענים מתפוצצים מתחת לבתי כפר דרום - אז כבר מאוחר מדי לפנות. אז זה כבר לא התנתקות, זאת נסיגה. אריאל שרון קלט את זה בזמן. כי אתה לא רוצה לסגת מהפלשטינאים. אתה רוצה להתנתק מהם.
&nbsp
אתה לא קולט את זה. נו שוין. בגלל זה אתה לא אלוף בצבא ולא ראש ממשלה (לא שראש הממשלה הנוכחי קולט משהו...).
&nbsp
תכנון לעשורים קדימה, לצפות מה האויב יעשה מראש ולנטרל את זה לפני שזה קורה - זה מה שמנהיגים צריכים לעשות. לא לשים צלפים על דיונות כשההמונים פורצים את הגדרות ולחשוב ש״הנה, ניצחנו״.
&nbsp
אריאל שרון ראה את הנולד לפני 20 שנה. המנהיגים הנוכחיים - לא מצליחים להתמודד אפילו עם מה שיש להם מול העניים. זה כל העניין פה.

user32

Well-known member
מנהל
לשמחתנו אתה ושכמותך לא רק שלא רה"מ גם לא נמצאים בכנסת

התכנון של שרון היה כל כך מוצלח שתושבי הדרום עד היום נהנים ממנו.

ניסו משהו, נכשל כשלון חרוץ, עוברים למשהו אחר. זו דעתי.
במקרה אם אתה לא מעודכן: אז חצי מדינה פה עלתה באש. רק מזכיר.

vinney

Well-known member
שוב, אני אגיד לך את זה

המצב בדרום עכשיו הרבה יותר טוב ממה שהוא היה אלמלא ההתנתקות.
&nbsp
אתה מאמין שהחבר הדמיוני שלך היה מגן עלייך אם רק היית משאיר את הווילות והבריחות בעזה, אבל לא - הוא לא. הוא לא קיים. כל מה שקורה עכשיו - היה קורה במילא. רק שהיו קורים עוד דברים, והיה לך הרבה פחות חופש פעולה.
&nbsp
כי אם עכשיו הם התוקפנים - בלי ההתנתקות הייתה להם הצדקה בלתי מסוייגת של כל העולם.

הפרבולה

New member
יש כאלו שמאמינים בחבר דמיוני ויש כאלו שמאמינים בפרטנר דמיוני

אתה מאמין בפרטנר דמיוני שלדעתי זה יותר הזוי ( לפחות לגבי אלוהים עוד לא יודעים אם הוא קיים או לא ).

גם עכשיו העולם לא תומך בנו יותר מאשר קודם במילחמתונו מול עזה, כך שלפחות מבחינה זאת פינוי גוש קטיף לא תרם כלום.
אבל הבעיה היא יותר אצלינו , ממשלת "הימין" ומערכת הבטחון עסוקים בסוגיות משפטיות שבנתיים עוטף עזה עולה באש כבר חודשיים.

vinney

Well-known member
איפה דיברתי על פרטנר?

אתה מתבלבל עם מישהו אחר.
&nbsp
לגבי סוגיות משפטיות - זה לא מעניין אותך כי אתה לא מוציא את האף מהחור בו אתה חי. אבל תשאל את דורון אלמוג, או שאול מופז, או ציפי לבני - איך זה לשבת במטוס בלי יכולת לצאת כי עומד שוטר עם צו מעצר בגין פשעי מלחמה מעבר לדלת? אם נלך לפי המתווה שאתה, יוזר ובראבומן דורשים פה - זה מה שיצפה לכל קצין ומפקד בצה״ל. זה מה שאתה רוצה? כי אני, קצין ומפקד בצה״ל, לא מוכן לעמוד לדין על ירי מקלעים לעבר אזרחים לא חמושים, לא משנה כמה אתה חושב שזה מוצדק. פולשים שחוצים את הגבול באלימות - כן. אזרחים לא חמושים בשטח כבוש? לא. זה ההבדל.

הפרבולה

New member
דיברת על פרטנר, אמרתה שהרשות הפלסטינית משתפת פעולה

איתנו בילחמה בטרור לדעתי זה לא נכון אלה ההיפך.

אם מה שעוצר את צה"ל להלחם באלימות של האויב בעזה זה החשש שבכירים יעצרו על "פשעי מילחמה" אז זה חמור ביותר ( וכנראה שזה נכון ) , מי שמנסה לעצור את אותם בכירים הם פרו פלסטינים\ BDS\ אידוטים שימושיים שהם בכלל נגד קיומה של מדינת ישראל .
ההתעסקות בשטויות המשפטיות האלו מביאים אותנו למצבים אבסורדיים שבה מפריחי עפיפוני התבערה לא נחשבים ל"חמושים" ובנתיים כל הנגב המערבי עולה באש. הערבים מנצלים את המגבלות שהטלנו על עצמינו , מביאים המונים "לא חמושים" לגדר מעיפים בלוני ועפיפוני תבערה ומתישים את צה"ל ואת הישובים שם ללא הרף כדי להמאיס עלינו את החיים ולברוח מפה .

vinney

Well-known member
אתה מתווכח איתי על עובדות.

כמו בראבומן ויוזר - אתה מתווכח עם ויני שהמצאת לעצמך וממציא לעצמך טיעונים שלא קיימים במציאות.
&nbsp
הרשות הפלשטינית כן משתפת פעולה עם צה״ל, זאת עובדה. זה לא סותר את העובדה שהם מעודדים עויינות כלפי ישראל ומשלמים כסף למחבלים. הם משחקים לשני הכיוונים, ועושים את זה כבר שנים.
&nbsp
לגבי זה שהחוק הבינלאומי משפיע על הפעולות של צה״ל - זה מצויין. כי אני לא רוצה לראות את מפקדי צה״ל במשפט ניורברג הבא. זוכר על מה זה היה? חוקים נגד פשעי מלחמה נאכפים ביתר שאת בגלל מה שקרה אז, וקרה לנו. אז טוב מאוד שאנחנו לא יורדים לרמתם של אלה שטווחו בנו וטווחים בנו עכשיו. כי אם כן - בשביל מה לטרוח?

BravoMan

Active member
באיזו זכות אתה כותב את זה?

אתה לא גר בדרום אני כן.
אתה לא שירתת בגוש קטיף. אני כן.
&nbsp
אז יש לי זכות מלאה לומר לך בפנים: אתה שקרן וממציא!
המצב בדרום הרבה יותר חמור ממה שהיה בכל עשרות שנים שהחזקנו בעזה, ומה שאתה חושב שהיה קורה פה אם היינו ממשיכים, לא היה יכול לקרות.
&nbsp
ואני לא מאמין בשום חבר דמיוני. אתה מוזמן לפורום אתאיזם השכן, לראות מה אני כותב שם.
&nbsp
אבל החלק המעניין בהודעתך הוא שפתאום אכפת לך מהצדקה של ערבים?
ממתי בדיוק?
כמה פעמים כתבת להיפרבולה שהוא מתעסק בנימוקים של האויב וזה טיפשי ושגוי.
&nbsp
עכשיו פתאום כשלא נותרו לך טיעונים, זה בסדר להתעסק בהצדקות של האויב???

user32

Well-known member
מנהל
בסוף יש מציאות אחת

vinney

Well-known member
אתה לא סותר כלום ממה שאני אומר

אבל אתה לא יודע את זה, כי אתה לא קורא את מה שאני אומר. אתה מתווכח עם מישהו בראש שלך, לא איתי.

למעלה