רילוקיישן

RivkaLea

New member
רילוקיישן

שלום,
נעים מאד...ותודה על המקום...
אנחנו משפחה עם שני ילדים, קיבלנו LMO, ואנחנו מגיעים לונקובר עוד שבועיים.
כמה שאלות:

א. חיסונים
האם מישהו יכול להפנות אותי ללינק בנושא חיסונים נדרשים בבתי ספר פאבליק ב BC. אשמח למידע בנושא.

ב. ביטוח רפואי
נראה לי שלא הבנתי עד הסוף: היו כאן בעבר המלצות לעשות ביטוח רפואי לתקופה הראשונית.
הבנו ממקום העבודה שהם משלמים עבור כולנו את הביטוח המשלים. מה זה אומר על הביטוח הרפואי הבסיסי? שצריך להירשם אליו? צריך לחכות?
כלומר - אכן צריך לעשות ביטוח רפואי מהארץ עד שזה יוסדר כשנגיע?

ג. ויזה לארה"ב
פתאום נזכרנו שאם נרצה לבקר בארה"ב נצטרך ויזה, ולא - לא דאגנו לכך, עכשו (שבועיים לטיסה) זה נראה כבר מאוחר מדי לעשות זאת מכאן.
איך הפרוצדורה כשכבר נגיע?

ד. רישיון
סתם שאלה קטנה: החצי היה כבר פעם ברילוקיישן בארה"ב, ויש לו את כרטיס רישיון הנהיגה מהתקופה ההיא, אלא שהכרטיס כבר לא בתוקף.
עוזר במשהו...?

תודות

PuffDragon

New member
ג. בעייתי מאוד

התהליך זהה לישראל, ממלאים טפסים וקובעים ראיון בקונסוליה האמריקאית.
-- אבל --
אם תגיעו לראיון בסטטוס של תושבים זמניים על ויזות עבודה, הסיכוי לא קטן שתקבלו סירוב,
וסירוב כזה נרשם לכם בתיק ויכול לעשות לכם בעיות לקבל ויזה בהמשך, כאשר תהיו תושבים.

RivkaLea

New member
אוי, באסה

חשבתי שלהיפך. נראה את ויזת העבודה, היא לשנתיים - ואז הם פשוט יתנו לנו ויזת תייר לארה"ב.

אז זה מה יש? לנסות ולקוות לטוב?

orenfriedman

New member
לעניין ג:

תנסו ותקוו לטוב. או שיתנו לכם או שלא יתנו לכם. סירוב (שלא על רקע מהותי) לא אמור לגרום לבעיות בעתיד. התוצאה של סירוב זהה לזו של העדר ויזה - בכל מקרה לא תוכלו להיכנס לארה״ב. עדיף לנסות.
&nbsp
לעניין ד: כל הפרטים לעניין המרת רשיון אמריקאי נמצאים באתר של icbc. בזמנו זה היה פשוט מאוד - מוסרים את הרשיון האמריקאי ומקבלים רשיון מקומי. היו מקבלים רשיון שפג תוקפו פחות משנתיים. אין לי מושג מה התנאים היום.
&nbsp
לעניין א: לא זכור לי שאי פעם _דרשו_ חיסונים. זכור לי שביקשו מידע, אבל זה לא היה תנאי. אולי אני טועה. מידע כללי נמצא כאן: http://www.immunizebc.ca/
&nbsp
&nbsp

fanta claus

New member
ויזה לארהב - נבדק על בסיס אינדיבידואלי

אני בקנדה על אישור עבודה סגור כבר שנה.ו הייתי צריך להוציא טיסה חדשה כי הקודמת פגת תוקף.הגשתי בבקשה בקונסוליה בוונקובר.קיבלתי אישור תוך רבע שעה כולל פטור מראיון.מה שכן, כדי להגיע מוכן לשגרירות. מכתב מהמעסעק הקנדי הוא מאוד חשוב ו כנראה כדי להביא אישורים כמו חוזה שכירות, בתי ספר וכדומה כדי להוכיח תושבות בפועל בקנדה.

fanta claus

New member
ויזה לארהב - נבדק על בסיס אינדיבידואלי

אני בקנדה על אישור עבודה סגור כבר שנה.ו הייתי צריך להוציא ויזה חדשה כי הקודמת פגת תוקף.הגשתי בבקשה בקונסוליה בוונקובר.קיבלתי אישור תוך רבע שעה כולל פטור מראיון.מה שכן, כדי להגיע מוכן לשגרירות. מכתב מהמעסיק הקנדי הוא מאוד חשוב ו כנראה כדאי להביא אישורים כמו חוזה שכירות, בתי ספר וכדומה כדי להוכיח תושבות בפועל בקנדה.

יש צורך לגשת עם פנקס החיסונים

ללשכת הבריאות המחוזית ולבקש שיתרגמו אותו. יש בתי ספר שמבקשים הוכחה (באנגלית) לחיסונים.

לגבי רשיון נהיגה נסו להחליף את הרשיון האמריקני, אולי יצליח, אם לא תצטרכו לעשות תיאוריה בטסט, כשאי לעשות בדירוג כיוון שמרגע שמתחילים אי אפשר לנהוג עם הרשיון הישראלי. (מותר לנהוג ברכב שכור עם הרשיון הישראלי עד 60 יום)

lisi1818

New member
אין צורך לתרגם פנקס חיסונים.כל חיסון מודפס באנגלית

RivkaLea

New member
בנוגע לד'- רישיון בינלאומי מממסי לא פותר את התקופה הראשונית?

הוא לא מזיק, אבל מרבית השוטרים מכירים ברשיון הישראלי

זה תקף רק ל 60 יום מיום הכניסה לקנדה. ובמרבית הפרובינציות אי אפשר לבטח איתו את הרכב החדש שתקנו.
בדקו את המצב ב BC אולי זה שונה. בכל מקרה יש פרובינציות שבהן מרגע שנרשמת לתאוריה הרשיון הישראלי נחשב כלא תקף ולכן כדאי לבקש רישיון בדירוג.

למעלה