רייסטלין..

Moondust

New member
רייסטלין..../images/Emo41.gif

שמתם לב שהדמות האהובה על רובם המכריע של מעריצי רומח היא רייסטלין? הוא בהחלט לא הדמות האהובה עלי, ויש כאן כמה שממש שונאים אותו (*רמז* אופל), אבל התשובה הנפוצה לשאלה "מי הדמות האהובה עליך" היא "רייסטלין! הוא כזה מגניב!" אז מה בעצם יש ברייסטלין שגורם לכל כך הרבה אנשים לסגוד לו? כי כמו שנאמר פעם ברייסטלנד: אז למה רייסטלין? זה בטח לא בגלל המראה המלבב שלו. ולא בגלל האופי. הרי הוא אנוכי, קנאי, אנוכי, מרושע, אנוכי, נצלן, אנוכי, ציני, אנוכי, בוגדני, אנוכי, שאפתן יתר על המידה, אנוכי, חמדן... אנוכי כבר אמרנו? למה לדעתכם כמעט כולם אוהבים את רייסטלין? מי שרייסט הוא הדמות האהובה עליו מוזמן להסביר.

ד ג י

New member
מוכן להסביר

למרות שאני עדיין בהתלבטויות מי הדמות האהובה אליי (כרגע גדילן) הנה מספר סיבות: 1) רייסטלין הוא חזק מאוד מאוד מאוד מאוד 2) עשו לו המון רקע ואופי והדמות שלו מעניינת (כל ספר כתוב לך על משהו שלא ידעת וכנראה כל החבורה ידעה מזמן וזה משנה את כל הסיםור כי X=Z+58/5

SaberTooth

New member
המממ...

אני אוהב את כל הדמויות מהרומח, כל הדמויות נהדרות עד הקטנה שבהן, אבל אם הייתי צריך לבחור דמות הכי אהובה בטח הייתי מתלבט הרבה בין כמה דמויות ובסוף בוחר את רייסטלין. למה רייסטלין
משום שהדמות של רייסטלין פשוט מאוד בנויה בצורה נהדרת. אני לא אומר ששאר הדמויות ברומח לא בנויות בצורה טובה, זה פשוט שרייסטלין בנוי בצורה כל כך טובה שאי אפשר שלא לאהוב אותו. אני גם אוהב את האופי של רייסטלין, חכם, שאפתן, ציני בטירוף, אסרטיבי ולא שם על כל שאר העולם. במידה מסויימת, רייסטלין דומה מאוד לקיטיארה (שגם היא אחת הדמויות האהובות עלי), שניהם יעשו הכל כדי להתקדם - במקרה של רייסטלין זה בכשפים. נו... לא חסרות דמויות כאלו, מה כל כך מיוחד ברייסטלין
ת'אמת, מלבד מה שכתבתי למעלה, אני לא יודע מה מושך אותי לרייסטלין כל כך... אני מניח שיש לו קסם מיוחד, משהו בו הופך אותו לדמות האהובה עלי ללא ספק... קשה להסביר. הוא פשוט... פשוט... קוסם לי (חחח... "קוסם", משחק מילים
) כל כך שאני לא יכול שלא לאהוב אותו לא משנה מה יעשה. מקווה שהבנתם
.

Arana

Well-known member
מנהל
רייסטלין הוא דוקא לא הדמות האהובה

עליי (לא שאני לא מחבבת אותו, חו"ח, אני אוהבת כמעט את כל דמויות הרומח, אבל רייסטלין הוא לא בראש הרשימה), אבל אני יכולה לנסות לנחש למה אצל הרבה קוראים הוא ה"נומרו אונו": 1. הוא הדמות היחידה מה"חבורה המקורית" שיש לו רובד נוסף של רוע, או לא בדיוק רוע אלא אינטרסנטיות שאין באף אחת מהדמויות האחרות. זה עושה את הדמות שלו יותר ריאליסטית, ואולי קל יותר לקוראים להתחבר אליה. אני חייבת להודות שהרובד הנוסף הזה נותן לו עומק ואיכות שאין בדמויות האחרות. אפשר כמעט להגיד שהוא יותר "מושקע". 2. הציניות שלו... אדיר. וכדאי לקרוא את הקטע הזה כדי להבין בדיוק עד כמה אדיר (מתוך DragonLance Underground. אני נשפכתי מצחוק). 3. נראה שהוא תמיד מעל לכל, לא באמת "מתערבב". מוצא לעצמו את הזמן והמקום להגיב או לא, לעזור או לא, להשתתף או להתחפף. 4. כמובן - הכוח שלו. פרידריך הגדול (נדמה לי) אמר שאלוקים הוא תמיד בצד של הצבא החזק יותר. אז הקוראים לא?! 5. האינטראקציה שלו עם הדמויות האחרות היא תמיד מעניינת יותר ובלתי צפויה בגלל שיש לו אופי שונה מכולם.

זה פשוט מאוד למעשה

בחלומותיך האפלים ביותר ובפינות השחורות של ליבך, רייסטלין הוא האדם שהיית רוצה להיות.

Ophel McNeil

New member
לא! ../images/Emo117.gif

או שאת באמת באמת הייתי רוצה להגיע לכאלה רמות אי אכפתיות, בהם לא אכפת לך לרצוח את אח שלך?! ואני ממש ממש אשמח לקבל תגובה על זה, כי באמת אין לי מושג אם התכוונת למה שאמרת - או שפשוט שלפת את זה בלי לחשוב.

במודע, לעולם לא תגיעי,

ואני מצטט, "לרמות אי אכפתיות, בה*ן* לא אכפת לך לרצוח את אח שלך". אבל, קורה, ואל תגידי שלא, שאת מתעצבנת על בן אדם עד כשי כך שאת חושבת על לפגוע בו. נכון שאחר כך את מתביישת(אני מניח) על המחשבות האלו, אבל הפינות השחורות של ליבך הן שעודדו דחף זה לפגוע, והן נמצאות שם, בכל אדם. על חלק מבני האדם הן משתלטות(רוצחים?), אבל הרוב דוחקים את השחור ומשאירים אותו במקומו הטבעי- לבוי בפינות הלב.

Ophel McNeil

New member
מוהאהאהא! ../images/Emo117.gif

צודקת. אפילו לגבי מה שתיקנת אותי. אבל, וזה אבל גדול - לא הייתי רוצה להיות כזה בן אדם, שנותן לרגשות האלה להשתלט עליו. לא הייתי רוצה להיות בן אדם שנשלט ע"י רגשות אפלים ואיומים, שרוב בני האדם מדחיקים - ובצדק. בהחלט יש אנשים שאם כרגע הייתה נתונה האפשרות בידי - הם היו מתים. ואני אפילו יכולה להבין את המניע של רייס לרציחת קרמון. אבל האם אני רוצה להיות אדם כזה? חד משמעית - לא.

למה את מתייחסת אלי במין נקבה?

לא ראית את הסימן הכחול בכרטיס האישי שלי שמסמל את היותי ממין זכר? לא אמרתי שאת רוצה להיות אדם כזה. אבל יתכן מאוד ש"הפינות השחורות" יטפסו לך למוח ורגע של אטרף אחד יסיים לך את החיים...ואני מקווה שזה לא נשמע נבואי

Ophel McNeil

New member
לא ראיתי את הכרטיס האישי שלך../images/Emo9.gif../images/Emo117.gif

ונראה לי ששכחת על מה התחלנו להתווכח - אתה אמרת שכל אחד, בפינה כלשהי של מוחו, רוצה להיות רייסטלין. ואני אמרתי - לא. אף אחד לא היה רוצה להגיע למצב שבו הוא מספיק רשע בשביל לרצוח את משפחתו בלי להניד עפעף. לפחות, אני מקווה.... *מבט אומלל*

Ophel McNeil

New member
ואתה מבלבל הרבה מושגים. ../images/Emo117.gif

יש הבדל בין *לרצות* להיות מישהו, לבין לחוש, ללא שליטתך, רצונך, או שתהיה לך מילה בדבר - תחושות לא אנושיות בעליל, שאם הן קיימות, זה באיזה פינה אפלה ונשכח במוח. רייסטלין חי מהתחושות האלה. אף אחד, בלב, בנפש, או במוח, לא רוצה לחיות כך.

Ophel McNeil

New member
נו, בחיית. ../images/Emo117.gif

רייסטלין הוא חרא של בן אדם. אני בהחלט מסכימה עם זה שרבים רוצים חלק מתכונותיו, אבל אף אחד, במודע או בתת מודע שלו, רוצה להיות חרא של בן אדם חסר רגשות.

חרא של בנאדם?

הוא סה"כ אוסף של כל התכונות השליליות שיכולות להיות בבנאדם...

Gdil

New member
../images/Emo129.gifאת לא היית רוצה להיות...

חרא של בנאדם לפעמים? שלא יהיה לך אכפת מאחרים? זה חוסך דילמות מוסריות.

Moondust

New member
אתה סותר את עצמך...../images/Emo41.gif

קודם אתה אומר שהוא לא חרא של בן אדם ובנשימה אחת אתה אומר שהוא אוסף של כל התכונות השליליות?

למעלה