רייסטלין..

כנראה לא הבנת

הכותרת("חרא של בנאדם?") הייתה למעשה שאלה רטורית וברור שתוכן ההודעה רק חיזק את הדעה הזאת...זאת לא הייתה הודעה רצינית במיוחד(התכוונתי ל-"מה אוסף כל התוכונת השליליות זה חרא?" בנימה תמימה כזאת...אה, מי שיבין, יבין...)

Geladriel

New member
../images/Emo41.gifרייסטלין../images/Emo41.gif

אני אוהבת את רייסטלין בגלל הרוע שלו.. הוא לא רשע רשע (כאלה אני לא אוהבת). יש לו רוע מיוחד... רוע טוב כזה... הבנת אותי? חוץ מזה, אני אוהבת קסם וכישוף וזה גרם לי לאהוב אותו יותר מההתחלה. אני חושבת שמה שגרם לי להחליט שהוא הדמות הכי אהובה עלי זה באמת כמות הפרטים שנתנו עליו וכמה שפיתחו את הדמות שלו. אני ממש למדתי להכיר אותו (עד הפרט הכי קטן) וזה לא קרה לי עם הדמויות האחרות. אני גם אהבתי לקרוא על הדרך שלו לטפל בדברים. לפי מה שכדאי לו, לא איכפת לו מאחרים ולפעמים זה ממש נראה כאילו כן איכפת לו אבל זה רק בגלל שבאותו רגע כדאי לו שהם יהיו מרוצים. אני ממש אוהבת את זה! חוץ מזה... אני גם חושבת שיש לו מראה ממש מיוחד (LOL...)

Moondust

New member
לא רשע רשע?../images/Emo41.gif

מה זה רוע טוב? הוא הרג את אחיו (ואל תגידו שזו הייתה רק אשלייה וכל שאר הסינגורים). הוא עזר להם במסע ממניעים אנוכיים בלבד. הוא נטש אותם על הפרשון והיה מוכן להרוג את קרמון. הוא עזר לתניס להביס את טאקיזיס רק בגלל שהיא הפריעה לתוכניותיו השאפתניות.
אגדות. הוא קנה את קרמון, אחיו התאום (!) בתור עבד בזירה באיסטר. הוא ניצל את העובדה שקריסניה אהבה אותו כדי להשתמש בה - אני לא מאמינה שהוא אהב אותה באמת (כשכוהנת חסודה עם חזה גדול עומדת מולך בגלימה קרועה, לא תרצה אותה?) וכשהיא לא הביאה לו תועלת הוא השאיר אותה למות. אולי נשאר לו ניצוץ קטן של אכפתיות שגרם לו לעשות מה שעשה בסוף אגדות, אבל בסך הכול הוא "רשע רשע".

Arana

Well-known member
מנהל
זה מזכיר לי את "רוג'ר ראביט"

זוכרת? אשתו של רוג'ר, ג'סיקה, אומרת לבלש אדי: "אני לא רעה, אני רק מצויירת ככה"...

מירטל

New member
הוא נמצא בך.

אני לא זוכרת מי אמר את זה- אבל זה נכון, בכל אחד מאיתנו מתחבא רייסטלין קטן שיהייה מוכן לרצוח את אחיו כשזה מתאים לו, למלמל - כולכם תקראו לי אדוני, לצרוח תעזבו אותי! אני לא צריך אף אחד מכם כשהוא תקוע בגיהנום- ובכל אחד יש את התכונות שציינת למעלה- ובגלל שהן תכונות רעות, מתועבות, שכולנו חונכנו שאסור שיהיו לנו אנחנו מוצאים את עצמינו נמשכים דווקא לדמות שמבטאת אותן בצורה הבוטה ביותר. תבין- העולם מתחלק לגיבורים ולאנטי גיבורים- גיבורים הם לאורונה וסער- אלו שתמיד ידעו מה נכון לעשות ועשו אותו, אבל איך אפשר להזדהות עם אדם שהוא טוב וחסר כל מחשבות או תהיות רעות? הרבה יותר קל להזדהות עם האנטי גיבור- זה שלא יודע איך להציל את העולם, זה שלא ברור איך הוא הגיע לשם, הבחור שתמיד בוחר את הבחירה הלא נכונה, זה שמפסיד, זה שנאלץ להשאיר את זוהר התהילה לאחרים - דמות כזו כמעט תמיד תהיה יותר חביבה מאשר גיבורים קלאסיים. רייסטלין הוא אולי לא אנטי גיבור קלאסי- אבל הוא קרוב מאוד להגדרה הזו.

Moondust

New member
עמוק...../images/Emo41.gif

אף פעם לא חשבתי על זה ככה, אבל זה די נכון. אין ספק שאני מחבבת את רייסטלין יותר מאשר לאורנה.

Ophel McNeil

New member
לא, לא, לא, לא, לא, לא, לא!../images/Emo117.gif

ודאי שבכל אחד מאיתנו מתחבא רייסטלין קטן. מה אני אגיד לך, גם בכל אחד מאיתנו מתחבא היטלר קטן. כזה שרוצה לרצוח ללא כל הבחנה קבוצה מסוימת של אנשים, רק בגלל שהם זה הם. דבר שני - אם כתבת שרייסטלין אנטי גיבור, לא קראת את רומח הדרקון. אנטי גיבור מתלבט. אנחנו חשופים לרגשות של אנטי גיבור. הוא אנושי, הוא שם. הוא בשבילנו. אגב, לאורנה היא ממש ממש לא גיבורה. וגם לא סער. זה מה שיפה ברומח הדרקון - כולם אנטי גיבורים. הם נופלים, בוחרים בחירות לא נכונות (לאורנה מצילה את תניס, תניס מתפתה לקיט), אין להם מושג איך הם הסתבכו עם אלי כל העולם - והם פשוט ממשיכים, כי אין ברירה אחרת. אבל רייסטלין? לא! רייסטלין הוא הגיבור המושלם. נכון, לא הגיבור הטוב, אבל רייסטלין תמיד יודע מה לעשות. הוא תמיד שווה נפש, תמיד שקט. בכלל, חוץ מקטע קצרצר בדמדומי הסתיו, אנחנו בקושי חשופים לרגשות של רייסטלין. רייסט הוא מעין פסל, מסכה, הוא לא באמת שם. הוא לא באמת קיים. אנחנו לא מכירים אותו, או יודעים מי הוא. אה. ורייסטלין אדיוט. לא יכלתי להתאפק.

EverMan

New member
לא נכון , מה שיפה ברייסטלין

שהוא מתלבט , אבל הוא עדיין קר רוח. הוא פסל שבוהק באור של התלבטות כל הזמן. הוא מצד אחד אל שתמיד נמצא שם שצריך אותו , ומצד שני הילד הכי מוכה שקיים.

בלין

New member
זה בולשיט.

סער ואורנה הם בהחלט גיבורים, סער בעיקר. להגיד שלאורנה לא גיבורה יה היא התפתתה לקיט, זה כמו להגיד שפרודו (שהוא לא סתם צנון, הוא צנון שנטקף, נרחץ והוסף לסלט) הוא לא גיבור כי הוא נכנע לטבעת.

laorana

New member
אומנם לא הכי אהוב עליי

קשה לי להגיד על רייסטלין אהוב בכלל אבל בכל זאת אני אנסה להוסיף נקודה שתתרום להסבר: תעזבו היינו רוצים להיות... לא הייתי רוצה להיות רייסטלין... אבל כשייכת למין ה... תבחרו איזו הגדרה שמתאימה לכם אני את שלי כבר בחרתי, יש לי נקודת מבט נוספת: הייתי רוצה אותו, או להיות איתו למשך זמן ק-צ-ר כי יש לו את זה, למרות המראה הקינקי. יש לו כוח והוא אכן מסתורי, אפל ומושחת, וזה אומנם לא מתכון טוב לחתונה, אך בהחלט מתכון טוב לדמות מסעירה. הייתי "מסתפקת" גם בדאלאמר באותו הקשר, שגם אם הוא חלש יותר etc... הוא חי יותר בכ"כ כ"כ הרבה מובנים... שלא לדבר על פלד, שאותו הייתי הופכת למתכון לחתונה ק-ת-ו-ל-י-ת!... מקווה שתרמתי במשהו...

Moondust

New member
היית רוצה אותו?|../images/Emo41.gif

תסלחי לי, אבל זה לא טיפה מוגזם? "מראה קינקי"? ההגדרה "מעוות ומעוקם" (רייסטלין מעיד על עצמו שהוא כזה) הרבה יותר מתאימה. הוא זהבהב, העיניים מחרידות, רזה כמו שלד, כל הזמן מקיא דם. מה כבר יש לו?

Ophel McNeil

New member
למה אנשים באמת אוהבים את רייס.../images/Emo117.gif

וזה למה אנשים באמת אוהבים את האדיוט ההוא - א. בחבורה שכולם בא טובים ללא ערעורין (בלי להחשיב את הקטע בסוף רשומות שבו לא ידעו מי הבוגד) - רייסטלין הוא היחיד שיש בו רוע מסוים. רייסטלין הוא היחיד שעלול לבגוד, שאתה לא בטוח שהוא יעשה את הדבר הטוב (בערך
). יש בו מתח מסוים, מעיין סקרנות, לא הכל גלוי - מי הוא? במה הוא מאמין במי הוא מאמין? מה הוא עושה? ב. בהסכתלות כוללת - רייס הוא הדמות שהסופרים הכי השקיעו בה. תאוריה קטנה - היקמן חולה על תניס, ווייס משועבדת לרייס. הרי בסך הכל - כל רשומות סבבו סביב תניס (
). ואז באה וייס, והתחילה להוציא ספר אחרי ספר על רייס. אז בעצם, מה שקורה זה שאנשים לא באמת אוהבים את רייס - אלא הם פשוט חושבים שהם אוהבים אותו.
כי עליו הוציאו הכי הרבה ספרים, הכי פירטו עליו, ההיסטוריה שלו הכי מגובשת. בסך הכל - עשו עליו חתיכת עבודה רצינית. ג. כי למרות היענו "ילדות קשה", יש ברייס דברים שכולנו היינו רוצים - כוח, הרבה כוח (למרות שכל התחלת רשומות הוא לא באמת היה בעל כוח יוצא דופן), ציניות, שנינות וחריפות, חוכמה, והעיקר - אי אכפתיות כלפי העולם. בן אדם שלא אכפת לו מאף אחד, לא יכול להתאכזב, לא יכולים לפגוע בו. לא קשה לו בחיים. כולנו היינו רוצים במקום מסוים את זה. וזה למה אנשים באמת אוהבים את רייסטלין. אז למה אני שונאת אותו? כי במשך תקופה אורכה הייתי הוא. ותאמינו לי - זה חרא להיות רייסטלין.

Ophel McNeil

New member
נ.ב. ../images/Emo117.gif

עוד סיבה למה אני שונאת את רייס - הוא דמות לא קיימת. אין באדם בעולם הזה, מניסיון, שלא מחפש הכרה מהסביבה, ובאמת ובתמים לא אכפת לו. ואם לרייס כן אכפת - זה סתור את כל מה שאנשים אוהבים בו.

מממ...את טועה ואת טועה...

"אין בעולם בן שלא אכפת לו מהסביבה". מה עם כל הרוצחים, אנסים, אוסאמים בן לאדאנים? אולי האחרון נלחם למען מטרה או אנשיו, אך מה בקשר לשני הראשונים? ואני למשל, לא רוצה לשלוט בעולם...

Ophel McNeil

New member
ודאי שאפכת להם מהסביבה. ../images/Emo117.gif

זה שהם רצחו/אנסו לא אומר שבחייהם הפאטתיים והקטנטנים הם לא רצו שאימא תאהב אותם, או שמלכת הכיתה תשים עליהם. העובדה שהם ביצעו פשע, איום ככל שיהיה, לא מונעת מזה שגם להם היו רצונות ושאיפות של בני אדם. חולה, איום, אבל אלו הם החיים. ולא הבנתי מה קשור העובדה שאת לא רוצה לשלוט על העולם. מעטים האנשים שרוצים לשלוט על העולם. מדובר בהרבה יותר מדי אחריות, כאב ראש,וסיבוכים אין סופיים. להיות נסיך זה עוד מגניב, אבל מלך? סתם איכסה.

Ophel McNeil

New member
אוי, נו באמת! ../images/Emo117.gif

איפה לי ממי אכפת לסאדם חוסין? או להיטלר? או לסטלין? מה אני, במעמד שלנתח אותו? אני מכירה אותו? אני יודעת מה היו היחסים שלו עם אישתו? המשפחה שלו? החברה הראשונה? הכלב? (הם לא בהכרח נפרדים, אגב). זה מטומטם להציג דמות עלומה שאני מכירה רק בשם, ואז להגיד - אה, הנה, לו לא אכפת משום דבר! כאילו, למה לא פשוט אמרת: "לג'ון סמית' האמריקאי מיפן, ממי אכפת לו?" לא קיים אדם שלא אכפת לו מאף אחד. רייסטלין בלתי אפשרי, לא במציאות הזאת ולא באף אחד אחרת. לא קיים אדם עם כהות רגשית כרייסטלין. כאילו, חוץ מאל פובו, אל מי עוד ראינו אותו מפגין רגשות? (בלי לכלול את דאלאמר, כמובן).

את מכירה לא רק שם,

אלא גם מעשים, שמדברים בעד עצמם. רייסטלין הפגין רגשות אל אנשים רבים(תלוי איזה רגשות, כן)- אל אחיו(כן, היו קטעים), אל אמו, וגם אל אחרים. אדם בדמותו של רייסטלין אפשרי ועוד איך.

RaistGirl

New member
אופל...

מותק... כמעט כל בן אדם מה"קבועים" בתפוז היה במקומו של רייסט... היה המוזר שבחבורה... ותאמיני לי אני חושבת שאני סבלתי הכי הרבה 7 וחצי שנים!!!!! וד"א... אני מזדהה איתו... במשך תקופה מסויימת הייתי סגורה ומופנמת ומגעילה לסביבה כמו רייסט... ואני עדיין המוזרה שבבית ספר שלי...

Nir of GondoliN

New member
לפי דעתי רייסט

הוא הדמות שההתאהבות בו הכי הכי עמוקה. זה משול למישהו שאנחנו אוהבים כי הוא מסכן, וגם יודעים שהוא ינצל אותנו כדי להתקדם. בניגוד לכל הדמויות הרגש לרייסט הוא עמוק ואף מוחשי אצל חלק.

למעלה