למה אנשים באמת אוהבים את רייס.../images/Emo117.gif
וזה למה אנשים באמת אוהבים את האדיוט ההוא - א. בחבורה שכולם בא טובים ללא ערעורין (בלי להחשיב את הקטע בסוף רשומות שבו לא ידעו מי הבוגד) - רייסטלין הוא היחיד שיש בו רוע מסוים. רייסטלין הוא היחיד שעלול לבגוד, שאתה לא בטוח שהוא יעשה את הדבר הטוב (בערך
). יש בו מתח מסוים, מעיין סקרנות, לא הכל גלוי - מי הוא? במה הוא מאמין במי הוא מאמין? מה הוא עושה? ב. בהסכתלות כוללת - רייס הוא הדמות שהסופרים הכי השקיעו בה. תאוריה קטנה - היקמן חולה על תניס, ווייס משועבדת לרייס. הרי בסך הכל - כל רשומות סבבו סביב תניס (
). ואז באה וייס, והתחילה להוציא ספר אחרי ספר על רייס. אז בעצם, מה שקורה זה שאנשים לא באמת אוהבים את רייס - אלא הם פשוט חושבים שהם אוהבים אותו.
כי עליו הוציאו הכי הרבה ספרים, הכי פירטו עליו, ההיסטוריה שלו הכי מגובשת. בסך הכל - עשו עליו חתיכת עבודה רצינית. ג. כי למרות היענו "ילדות קשה", יש ברייס דברים שכולנו היינו רוצים - כוח, הרבה כוח (למרות שכל התחלת רשומות הוא לא באמת היה בעל כוח יוצא דופן), ציניות, שנינות וחריפות, חוכמה, והעיקר - אי אכפתיות כלפי העולם. בן אדם שלא אכפת לו מאף אחד, לא יכול להתאכזב, לא יכולים לפגוע בו. לא קשה לו בחיים. כולנו היינו רוצים במקום מסוים את זה. וזה למה אנשים באמת אוהבים את רייסטלין. אז למה אני שונאת אותו? כי במשך תקופה אורכה הייתי הוא. ותאמינו לי - זה חרא להיות רייסטלין.