ריטלין

zivadina

New member
הגדרה של ADHD כהפרעה אורגנית

ישנה התרכזות מחקרית רבה בפן האורגני של הפרעת קשב ורכוז. הנה מספר קישורים:

mishtal

New member
הדברים כן נבדקו

במחקרים. יש כאמור את סורק ה- PET שאינו יכול להיות בשימוש נרחב בשל הסיבות שציינתי קודם. (הזרקת חומר רדיואקטיבי). הוכח שישנם איזורים במוח הנמצאים בתת פעילות בהשוואה לאנשים ללא ADHD. עשו גם ניסויים עם עכברים שבהם הוציאו להם את האונות הפרונטליות במוח והם הציגו התנהגות היפראקטיבית וחסרת שקט.

חפשי אותה בכרטיס שלך

לפעמים זה לא עולה לפורום אבל אפשר להעתיק אותה מרשימת ההודעות בכרטיס, כי שם זה איכשהו ישנו.

zivadina

New member
...כל הורה ל-ADHD עובר את הדרך הזאת

של רתיעה מהריטלין ונסיון של כל סוגי הטיפולים האחרים.

אין לי זמן לקרוא כרגע

אבל תודה שהבאת את הקישורים. התחושה שלי היא שההשמצה הגורפת הזו היא חלק מתרבות שמתוכה יוצאת סטראוטיפיזציה והדרה של כל מיני - על רקע אמונות, גישות, מין, תחומי עיסוק. מה שהכי חשוב לי כאן זה לבקש שלפני שמשמיצים - ללמוד את הנושא המושמץ עד הסוף. כי ההשמצות הללו חסרות בסיס לחלוטין ובכל זאת מהדהדות באוויר ויוצרות נזק (שאת המחיר עליו משלמים הילדים).

nonana

New member
ליליה אם לא הבנת את דבריי אז מצטערת

אבללללללללללללללללל אין אני אומרת שבכל המקרים הריטלין לא נכון אלא אומרת שהנזק יגרם לאלו שלא צריכים ובכל זאת מקבלים אותו. ההגנה הגורפת לתרופה מזויעה אותי לא פחות מהאנטיות הטוטאלית. יש צורך לבדוק כל מקרה לגופו ולא לקבל את התרופה כמובן מאליו בכל מצב. כבר ציינתי ואמרתי שיש ילדים שהתרופה הצילה אותם אך גם כאלו שהתרופה עשתה להם את הנזק. ללכת בקלות לכוון אחד זה קל, אבל באמת יש צורך לבדוק. אני חייבת לומר לך שלא תמיד הרפואה קולעת, והיא מפשלת לא מעט אם זאת שהיא גם מצילה חיים. לא כל מה שמשרד הבריאות אומר או בודק הוא נכון. אם כך למה הם לא בדקו מחקרית אחרת? למה מחקרית לא נעשו בטיפולים אלטרנטיביים דרך משרד הבריאות ששם היה קל יותר לבדוק את הנושא? אם ה"רפואה" היתה מטפלת באבא שלי בזמן ולא נותנת לו להתייבש 3 ימים במיון אז אבא שלי היה הולך היום ומזיז את היד. אם כך כל דבר וכל נושא צריך להבדק לגופו, וכן ישנה קלות ומהירות שנותנים את הריטלין- את זה אני יודעת. למה הרפואה צריכה לצאת למסע פרסום והשפעה נרחב לשימוש בריטלין? למה? אם זה יצר פאניקה זה טוב, זה יתן להורים מרחב חשיבה ונסיונות לעזור לילדם אחרת. הילדה שלי סובלת מאקטיביות מוגברת, אני מונעת ממנה ככל האפשר את המאכלים הממריצים, וזה עוזר אך עשיתי בדיקה בבית וראיתי מה עוזר ומה לא משום כך יש את הצורך התמידי שלנו כהורים להיות עם היד על הדופק ולא להצמד לדרך אחת ויחידה.

אקטיביות מוגברת זה לא ADHD

ורוב ה- ADHD אצל ילדות (ואצל הבן שלי
)הוא מה- non attentive type שמתבטא יותר בהיסח מאשר בהיפר אקטיביות. ולפעמים ה- H הוא HYPO ולא HYPER. אני זוכרת את ההתנגדות שלך בשרשור קודם בנושא ושמחה לראות שאת מתייחסת לאקטיביות של הילדה ומטפלת בזה, זו עדיין לא אבחנה ולא מבטא את מה שיכול לבוא לידי ביטוי (או לא) בגילאים מאוחרים יותר. לצאת מהנסיון האישי שלך לאמירה מסוכנת ומזיקה של "הילדים שלא צריכים ומקבלים ריטלין" אינו מוצדק בעיני כי כמו שאמרתי - מי שמשלמים על זה את המחיר בסופו של דבר הם ילדים, שאת לא מכירה, קורבנות של הילך רוח ציבורי שאינו מבוסס על אמיתות בדוקות ואינו פועל לטובתם.

nonana

New member
ליליה זהו לא נושא אישי אלא

בדיקה מעמיקה, לימודים וסדנאות מרובות בנושא שגם באופן אישי עניינו אותי (מחקרית) וענייתי אותך בהם. עקב אי יכולת לשלוח לך (הלך הסורק), קשה לי להסביר. כשאני אסיים את עבודת המחקר שלי אשמח לשלוח לך אותו.

האישי הוא הפוליטי, הפוליטי הוא אישי

ולמרות שאני אשמח מאוד לקבל חומרים, כתמיד, עדיין הדמוניזציה של הריטלין אינה קשורה בדיוק למציאות כהילכתה....

nonana

New member
ציינתי את נושא של נעה

בכדי לציין את הצורך שלנו כהורים לזהות קשיים ולהיות עם היד על הדופק- זה הכל לא בכדי לקבל צל"ש.

sibi

New member
מתי בפעם האחרונה

ראית ילד שצריך ריטלין במצבים שבהם הוא זקוק לתרופה, כשהוא בלי ועם? זה הבדל של יום ולילה, ונותן לילד אפשרות לעשות דברים שהוא לא חלם שהוא מסוגל. חבל שאת מתרגזת. כמו שאמרו אחרים, וכמו שכל אחד ואחת ודאי מכירים מהכיתות של ילדיהם, יש הרבה יותר ילדים שצריכים, מאובחנים ולא מקבלים, מאשר כאלה שמקבלים שלא לצורך. וכמובן שריטלין אינו תרופת פלא, ואינו יכול לבוא בלי טיפול פסיכולוגי, התנהגותי וכ"ו.

zivadina

New member
אבחון נכון של ADHD

נוירולוג/פסיכיאטר כזה, שמציע מיד ריטלין ללא ביצוע כל הבדיקות שחייבים לעשות, הוא רופא לא רציני. האבחון צריך לכלול שאלוני קונרס להורים ולמורה, בדיקה קלינית שכוללת שיחה עם הילד, בדיקת הסטוריה ותפקוד נוירולוגי, ומבדק TOVA שבודק את רמת הקשב המתמשך של הילד ואת תגובת גופו לריטלין. הנה קישור למערכת הבדיקות שיש לעשות באבחון:

למעלה