ריטלין כן או לא

rachelaw6

New member
ריטלין - תגובה (טיפה ארוכה)

לילדי בכורי נתתי רטלין מספר שנים, נטילת הכדורים אמנם עזרו לו להתמקד בלימודים ומבחינת גופנית- הוא קיבל את זה מאוד יפה (חוץ מאיבוד מעט של תאבון) אך כעבור זמן נוכחתי לדעת שאם הילד לא ילמד להתמודד עם מה שגופו מאותת לו כולל התופעות של אי קשב וריכוז - איך הוא יתמודד בחיי היום יום? זה כאילו שמסממים אותו לשעות בית הספר וגופו אינו שלו והוא אינו שולט בו, ואחה"צ הוא צריך לעשות "סדר" כי זה "גופו של ילד אחר". בכל מקרה כך אני הרגשתי, ולדעתי המשפט: "הכדור הוא עבור המורה ולא עבור הילד" הוא ממש נכון, זה פותר למורה את הבעיה להתמודד עם ההפרעות של הילד. סיכמתי עם מוריו שישב בשולחן הקדמי של הכיתה, וכל פעם שהוא מפריע המורה יעשה לו סימן מסוכם מראש (שהילדים האחרים לא יודעים עליו), כמו לשים לו יד על הכתף בזמן שהמורה מדבר, ובמקביל הוא למד במרכז למידה, נכון זה לא קל לא לילד ולא לי, אבל אני מרגישה שעשיתי את הבחירה הנכונה, כיום הילד עולה ל-יא' נאבק במבחני בגרות - יחסית בהצלחה. עוד משהו, לפני מספר שנים שקלתי לקחת אותו לטיפול אלטרנטיבי (ללא שום קשר לרטלין) על מנת לברר ולבדוק שהוא לא מפנים כל מיני חוויות (הילד סגור קצת ולא משתף מספיק לדעתי) ותוך כדי האבחון הראשוני, הוא אמר למטפלת שהוא עדיין מרגיש את הרטלין בראש שלו!!! וזה היה כבר כמה שנים אחרי שהוא הפסיק ליטול את התרופה! הייתי המומה! מיותר לציין שכשהציעו לבתי מאוחר יותר ליטול רטלין- לא הסכמתי בשום אופן (במעמד שיחה עם פסיכולוגית בית הספר), למזלי פתחו כיתה מיוחדת בבית ספר רגיל לילדים עם ADD ן ADHD וכיום הילדה מתפקדת נהדר במסגרת הזאת. אז דורין, אני מאחלת לך בהצלחה.

תראי...

יש לי ''הפרעות ריכוז'', לכל ילד יש את זה, פשוט תופסים ילדים שזה יותר חזק אצלם...או שנותנים את זה לילדים שעושים רעש כדי שהיו בשקט... אני קיבלתי רטלין מכיתה א' עד כיתה ג'. בכיתה ה' נתנו לי עוד פעם...והפסקתי כי היה לי חוסר תיאבון, לפני זה לא יכלתי לחכות לאכול ארחות בוקר, ואחרי שלקחתי, היה לי חוסר תיאבון...וגם ככה אני ילד מאוד רזה... אני הייתי ילד שקט וזה הפך אותי לעוד יותר שקט! בכיתה ז' רצו לתת לי עוד פעם רטלין, רטלין זה סם, אולי זה לא ממכר, אבל יש לזה תופעות כמו של סם...זה רק 'מרגיע'. זה בכלל לא עזר לי, זה רק הוציא אותי יותר מהשיעור, לא הקשבתי, ולא הרגשתי טוב...הרגשתי מין חולשה כמו שחולים בשפעת, ולא 'הפרעתי' למורים... בכיתה ז' רצו לתת לי עוד פעם, אז לקחו אותי למבחן טובה...מיבחן שבודק אם אני צריך לקחת רטלין... בהתחלה הייתי צריך לעשות איזה תרגיל אידיוטי במחשב...אחרי שעשיתי אותו נתנו לי רטלין,הייתי צריך להמתין שעה, הייתי רעב ואמא שלי הלכה איתי לקנות אוכל, כשקנינו אוכל כבר לא היה לי חשק וכוח לאכול... אני עכשיו עולה לכיתה יב', סיימתי כבר 7 בגרויות שהייתי צריך עד עכשיו, את יכולה להשקיע כסף במקום רטלין, ולקחת אותו לאיבחון, ושיתנו לו הקלות אם יש לו בעיות, יש לי הקלות, זה לא נרשם בתעודת בגרות, יש גם סטודנטים שיש להם הקלות, והם עוברים תארים... אני בכיתת מב''ר(מסלול בגרות רגיל), זה עזר לי לסיים את כל הבגרויות עד עכשיו, יותר קל, מקבלים יותר תמיכה ומקבלים יותר יחידות לימוד... אני אומר לך! אם את אוהבת את הילד שלך, אל תעשי טעות ואל תתני לו את הכדור!

Black Marker

New member
אם דני 080 ירשה לי אשמח לשתף אותכם

בשאלה שיש לי... דני כתב: ריטילין היא ממשפחת הקוקאין. זהו סם ככל הסמים שאתם נותנים לילדכם . חבל על הילדים בוז לפסיכאטריים. להורים שנותנים ומרוצים,זה מראה על חוסר תיפקוד כהורים. או: ריטילין היא ממשפחת הקוקאין. זהו סם ככל הסמים שאתם נותנים לילדכם. חבל על הילדים בוז לפסיכאטריים. להורים שנותנים ומרוצים, זה מראה על חוסר תיפקוד כהורים. *** למה שלא ננסה להעמיק ולו רק לרגע במה שדני כתב ***

amni

New member
מנסיוני, דעות נגד ריטלין מצונזרות

בפורום מנימוקים כאילו ואחרים. למען הדיוק: * ריטלין אינו ממשפחת הקוקאין * ריטלין הוא ממשפחת האמפטמינים * מנגנון הפעולה שלו דומה למנגנוני הפעולה של סמים ממריצים ידועים הכוללים: ניקוטין (סיגריות), אמפטמינים (גלולות מרץ), קוקאין. אשתדל בהמשך היום לסרוק מידע מספר לימוד מומלץ בבתי ספר לרוקחות באוניברסיטאות מובילות בישראל. זאת כדי להזים טענות כאילו המתנגדים היחידים לשימוש לא מבוקר בריטלין הם כתות מוזרות (סיינטולוגים, טיפולים אלטרנטיביים), טענות אילו הן טענות סרק שאינן מביאות כבוד למביעים אותן.

asher60

New member
מגיע לנו כסף חזרה ממס הכנסה

שלום לכולכם , גם לי יש בעיה עם ילד שיש לו ADHD ותדעו כולכם שהחל מינואר 2004 מס הכנסה מכיר בהורים לילדים עם בעיות קשב וריכוז ומזכה אותם בהטבה בגובה 2 נקודות זיכוי (3800 ש"ח עבור כל שנה ) ואפשר לדרוש 6 שנים אחורה , יש מס' תנאים לקבלה : 1. עבר וועדת הסמה 2. טופס 127 חתום ע"י רופא . אני ממליץ בחום על חברה שנקראת הכי בטוח החזרי מס לשכירים , קיבלתי בעזרתם 17000 ש"ח , עשו עבודה מהירה עם שירת מעולה , לכל המעוניין בעזרתם ( יתרון חשוב שלהם שהם משחזרים עבורכם את כל הטפסים החסרים בלי ריצות וטרטורים מיותרים ) הטלפון 1-700-700-509 בהצלחה.

לפני שאני קוראת אומרת את דבריי

אפילו לא טרחתי לרדת למטה ולבדוק את התגובות שרשמו לך. אבל בני בן השמונה לוקח רייטלין שלוש שנים הוא מאובחן כ ADHD לומד בחינוך המיוחד, שאני מודה לעצמי באופן אישי שטרחתי רבות ונלחמתי שהוא יהיה שם. ומתקדם בצורה מדהימה הרי ביינו רק בזכות הריטלין.. הוא לומד בצורה הכי מבריקה שיש חכם בצורה לא רגילה. אופיני מאד לילדים היפריים.. מהרייטלין חוץ מחוסר תיאבון אשר אותו הוא משלים בצורה אחרת אין לו שום תופעות לוואי גודל יפה מפותח ... ילד רגיל לכל דבר אני חושבת שאם שתמנע מבנה את הרייטלין כמובן אחרי שקיבל המלצה לא של המורה אלא של אדם מאד מוסמך אותה אם הורסת את עתיד ילדה... דרך צלחה לך ולכולנו........

אפילו לא טרחתי לרדת למטה ולבדוק את התגובות שרשמו לך. אבל בני בן השמונה לוקח רייטלין שלוש שנים הוא מאובחן כ ADHD לומד בחינוך המיוחד, שאני מודה לעצמי באופן אישי שטרחתי רבות ונלחמתי שהוא יהיה שם. ומתקדם בצורה מדהימה הרי ביינו רק בזכות הריטלין.. הוא לומד בצורה הכי מבריקה שיש חכם בצורה לא רגילה. אופיני מאד לילדים היפריים.. מהרייטלין חוץ מחוסר תיאבון אשר אותו הוא משלים בצורה אחרת אין לו שום תופעות לוואי גודל יפה מפותח ... ילד רגיל לכל דבר אני חושבת שאם שתמנע מבנה את הרייטלין כמובן אחרי שקיבל המלצה לא של המורה אלא של אדם מאד מוסמך אותה אם הורסת את עתיד ילדה... דרך צלחה לך ולכולנו........

quiet3

New member
אני מורה, ורציתי לספר מנסיוני

היה לי תלמיד שבגיל בנך הוחלט שעליו לקחת ריטלין לקח לו כמעט שנה שלמה לו ולהוריו להסכים ולנסות. הילד ישב בהקבצות ג בשל אי יכולתו לשבת בשקט בשיעורים ולכתוב מבחנים אפילו עם ההקלות המגיעות לו. בנוסף היו לו ליקויי למידה לא פשוטים. בתחילת כיתה ח' החל לקחת באופן סדיר ובסוף המחצית השנייה ישב בשתי הקבצות א- בלשו ובאנגלית ובהקבצה ב1 במתמטיקה לשלוש יחידות. בכיתה י' החליט שהוא רוצה להפסיק עם הכדורים- והילד שהפך לבחור פשוט הצליח נפלא פתאום גם ללא הכדורים- שכנראה היה צריך לתקופה מסויימת של ההתבגרות. לידע כללי הוא סיים בגרות מלאה ומורחבת!!!! ובהצלחה. נכון זה רק סיפור אחד.... אבל אולי שווה להתייעץ עם מומחים אני רק מספרת כמורה ולא כרופאה!!! בכל אופן בהצלחה לך ולבנך בכל החלטה שתקחו.

Black Marker

New member
סליחה על התקיפה אבל גברת את כנראה

לא רק לא קוראת את מה שהמשתתפים כאן בדיון כתבו, אלא אולי לבטח לא קראת את ההשלכות שטמונות בסם הממכר ריטלין?, מעבר לזה שאת לא מקשיבה לנו עד הסוף אוליי... גם כך את מתנהגת לילדייך? לא מקשיבה עד הסוף ואחר-כך צריכים הילדים ריטלין כדיי לשמוע את דברייך בשקט ובלי היפר אקטיביות? נראה שאת גם היפראקטיבית.

שלום לכם

אני רוצה לספר לכם ששנים מבני משפחתי לוקחים את הריטלין וזה רק עושה להם טוב אחד מהם לוקח כבר 4 שניים ועכשיו זאת שנה 5 ויש רק תוצאות בלימודים והשני לוקח 1 ועכשיו שנה שניה ושוב יש עליה בלימודים ויחס יותר טוב בענין האוכל הנורלוג אמר לי שאת הארוחה במרכזית לעשות הערב כי אין כבר את השפעת הכדור וכך אני עושה ואז אין לי בעיות עם אוכל זה רק טוב

שלום לכם

אני רוצה לספר לכם ששנים מבני משפחתי לוקחים את הריטלין וזה רק עושה להם טוב אחד מהם לוקח כבר 4 שניים ועכשיו זאת שנה 5 ויש רק תוצאות בלימודים והשני לוקח 1 ועכשיו שנה שניה ושוב יש עליה בלימודים ויחס יותר טוב בענין האוכל הנורלוג אמר לי שאת הארוחה במרכזית לעשות הערב כי אין כבר את השפעת הכדור וכך אני עושה ואז אין לי בעיות עם אוכל זה רק טוב

k lea

New member
ריטלין

מנסיוני עם הבן הצעיר שלי... ריטלין במינון נכון בהחלט עוזר לילד ללא הריטלין הבן שלי בילה יותר מחוץ לכיתה מאשר בתוכה.. גם בב"ס יסודי ועם מורה שבאה מהחינוך המיוחד..מרגע שהוא התחיל את הטיפול הוא יושב בכתה ולומד. נטילת הריטלין לא פגעה בהתפתחות הגופנית שלו - נכון שהכדור מדכא תיאבון,, אבל הם משלימים אחר כך. בנוסף, גם מעמדו החברתי לא נפגע בכלל.. יש בכיתה שלו עוד ילדים שמקבלים ריטלין והיחס הוא בדרך כלל תוצאה של התייחסות המורים לנושא,, אם הילד הוא ילד מקובל ולא עושים ממנו חריג בגלל הכדורים אזה הוא ימשיך להיות מקובל

nosh69

New member
דורין..

היי.. אני עוד מעט בת 16 ומתחילה שנה שנייה עם ריטלין.. מהצד שלי אני יכולה להגיד לך ששום דבר פיזי בהיתפתחת לא נפסק ולא נעצר ובעצם לא השתנה..... הריטלין עזר לי בבחינות ובשיעורים.. הריטלין יכול רק לעזור לו ולקדם אותו ולתת לו כתף בבעיית חוסר הקשב והריכוז. בהתחלה קצת עייפים מלקיחת הריטלין.. אבל בסופו של דבר הוא עושה רק טוה מקווה שעזרתי .. צליל

../images/Emo101.gif סיוע.......

שלום לכולם,אני כאן בפעם הראשונה,אצלי קצת העיב שונה לאור כל מה שקראתי כאן,הבן שלי עשה כמה וכמה איבחונים והוא אינו זקוק להם, אך בכל זאת בבית הספר המורה והיועצת לוחצות...מה עושים? חשוב לי לציין שהבן שלי לא מתפרע אלא פטפטן ולא כל כך אוהב ללמוד, המורה אומרת שבתחילת היום ועד השעה 12.00 הוא בסדר החוסר נכונות שלו מתחילה לאחר השעה 12.00 תודה,תודה על כל עזרה.

amni

New member
ריטלין הוא סם ממריץ ונתינתו מחייבת

השגחה רפואית מתמדת, בגלל סיכונים לעתיד. למי שאינו רופא מומחה בתחום אסור לחייב מתן התרופה. בשום פנים אל תתני לסגל הפדגוגי בבית הספר לחייב אותך למתן תרופה. הלחצים שהם מפעילים עלייך היא עבירה פלילית. זכותך להתלונן עליהם במטרה, במשרד הבריאות ומפקחים במשרד החינוך.

למעלה