ריטלין כן או לא

ריטלין כן או לא

שלום לכולם זאת הפעם הראשונה שאני כותבת על ההתלבטויות שלי כאם, בני בן 13 ולאחר בדיקה נירולוגית קיבל ריטלין ל 8 שעות...... אני אמורהלהתחיל לתת לו כבר ביום א' לפני תחילת הלימודים, חשוב לי לציין כי בני עולה לחטיבה לכיתה ז', וכבר זאת לא חממה כמו ביסודי. השאלה שלי היא: האם לתת ריטלין ,האם הוא לא יפגע בצמיחתו הן הפיזית והתפתחותו החברתית,, וכמו כן קראתי מאמרים שונים לגבי הריטלין בעד הריטלין וכנגד הריטלין.. ואני כותבת לאחר התייעצות עם רופא הילדים שממליץ לתת אך אני לא יודעת פוחדת ממהשלכות לעתיד בגלל הריטלין מבקשת עיצה דחופה ואם אפשר גם מהורים שנותנים ריטלין לילדיהם וכיצד זה משפיע? תורה רבה מקרב לב דורין

05 מיכל

New member
נתקלתי בשלוש בעיות

אני נתתי ריטלין לשלושה מילדיי, ואני משתמשת בו בעצמי. אני מאוד בעד לנסות. על כל פנים, עשויות להיות בעיות. הבעיות שנתקלתי בהן עד היום היו כאלה: א. בת אחת שלי מאבדת את התיאבון, וכשמדובר בכדור מסוג SR, כלומר ל 8 שעות, היא מרגישה רע אחרי כל כך הרבה שעות בלי אוכל. ב. בן אחר שלי ממש לא אוהב לאבד עניין בכל גורמי ההסחה שמסביב, זאת אומרת, הוא ממש לא אוהב את החוויה של ההשפעה של הכדור. נראה כאילו להתעניין בכל גירוי בסביבה זה בשבילו משהו משמעותי, אולי חלק מהזהות שלו. אינני מרכיחה אותו, כי אני חושבת שכאן זה עניין קריטי לתת לו לבחור מי הוא רוצה להיות. ג. לגבי עצמי, מינון יחסית גבוה (20 מ"ג) גרם לי למיקוד יתר. המינון הזה הועיל לי מצוין, אבל פחדתי לנהוג במצב כזה. (ואם נוצר מצב כזה אצל ילד צריכים להיזהר במיוחד בהליכה ברחוב או רכיבה על אופניים וכד'). אף אחד מהדברים האלה אינו סיבה שלא לנסות. הם לא חייבים להופיע, ורבים מאוד הסיכויים שבנך ממש יפיק תועלת. לגבי גדילה, מקובל לבצע מעקב, אבל אני לא נתקלתי בבעיה כלשהי אצל ילדיי. והעיקר: הסיכוי לנזק כלשהו לטווח ארוך הוא קלוש ומפוקפק לפי מה שיודעים היום, ואילו הנזק מאי-לקיחה הוא ברור: הישגים נמוכים, פידבקים שליליים מהסביבה, דימוי עצמי נמוך ועוד (אחרת הרי לא היית פונה לבירור!) בכל מקרה, בהצלחה!

shlish2003

New member
כן לריטלין

שלום דורין המקורית אני אב לילד בן 14 העולה לכיתה ט' וזו השנה השניה בה הוא לוקח ריטלין SR (הכדור עם ההשפעה הארוכה יותר). אני יכול רק לספר לך דברים טובים שהכדור עשה לבני. אנחנו לא ראינו כל השפעה על התיאבון שלו - ההיפך הוא הנכון התיאבון שלו צומח ככל שהוא צומח. הילד מתפתח יפה והיום בו הוא יצמח ויבתכל עלי מלמעלה כבר מתקרה בצעדי ענק. אצלנו זהו נסיון שני עם ריטלין - הראשון מר עם ריטלין רגיל שהוא החל לקחת בתחילת כיתה ה' והפסיק לאחר כשבועיים, ואילו השני מוצלח ביותר. תופעות הלוואי הן אישיות ומשתנות מילד לילד כך כל עיצה שתקבלי כאן בעצם רק תבלבל אותך יותר לכן שבי עם עצמך ותתיעצי עם הילד, כמו כן אין צורך שחבריו ידעו בכלל שהוא נוטל ריטלין וכך אפשר לסנן פגיעה חברתית אפשרית. בהצלחה ושנה טובה.

שרה16

New member
שלי לוקח 6 שנים

נער גבוה(בן 13) 1.55מ',שוקל 48 קילו,ספורטאי (חגורה כחולה בקרטה). גם פה חבריו לא יודעים.

zivadina

New member
ריטלין כן או לא

שלום dorin המקורית וברוכה הבאה אלינו. השמוש בריטלין, כמו בכל תרופה, כרוך בתופעות לוואי. אף אחת מתופעות הלוואי לא נמצאה כמשפיעה לטווח ארוך, היות שהריטלין יוצא לחלוטין מהגוף לאחר גמר השפעתו, והגוף חוזר למצבו הראשוני. גם החשש מהפסקת הצמיחה מתברר כשגוי, וכיום מדברים על עכוב הצמיחה והדבקת הפיגור בסוף גיל ההתבגרות. הריטלין הוא תרופה המוכרת ונחקרת כבר 60 שנה, והתבררה כטיפול היעיל ביותר בתופעות הליבה של הפרעות הקשב: מוסחות (חוסר קשב) ובעיות בעכבה (שליטה בהתנהגות, חוסר ויסות). כל הטיפולים האחרים הם מישניים לריטלין: טיפול התנהגותי, הדרכת הורים, ריפוי בעיסוק, תמיכה לימודית, ועוד, לפי הצורך. כולנו הרגשנו שינוי דרמטי בתפקוד ילדינו מאז התחילו להשתמש בריטלין. השמוש בתרופה מאפשר לנו להתפנות לכל בעיה ייחודית של הילד, ולא להרגיש שרויים בתוהו ובוהו מול הבלגן המבלבל שיוצר ה-ADHD אצל הילד. אני ממליצה לך לקרוא את הקישור המצורף, ולהשאר אתנו להתמודד עם ה-ADHD של ילדינו בחיי היום-יום. ברוכה הבאה!

שבט

New member
אז למה..

כל כך הרבה אנשים יוצאים נגד הרטלין??? יש רשימות ארוכות מאוד על ההשפעות לטווח ארוך. מה הם משקרים? למה שיעשו זאת אם זה כדור שרק תורם. זה ממש מבלבל שכל אחד אומר משהו אחר. האם כדאי להסתכן ולקחת בכל מקרה רק כדי שעכשיו יהיה טוב?

virlomi

New member
הרשימות נגד ריטלין

לא מבוססות על מחקרים מדעיים. או מבוססות על תוצאות שהוצאו מבקשרם. הרב מתנגדים היום מתוך בורות ולאו דווקה הבנה בנושא. המקור של ההתנגדות לריטלין הוא כנראה בחשש שינתן לילדים שלא לטובתם אלה לטובת הסביבה בלבד( ךהרגיע את הילד שהמורה תוכל ללמד- ולא כדי שהילד יוכל ללמוד). אבל האנשים שמפיצים את החומר נגד ריטלין - חושבים שבכל מקרה נטילת ריטלין היא רק לטובת הסביבה. ונוקטים לרב בגישת ההפחדה. במקום לדבר לעיניין ולהסביר את הבעיתיות האמיתית. כמו שנאמר פה הריטלין נמצא בשימוש כבר 60 שנה. אז תופעות לוואי לטווח נחקרות ונחקרו (חפשי במאמרים). בנתיים לא נמצא נזק אמיתי בטווח הארוך. ההחלטה אם לקחת או לא. לתת לילדך או לא. היא שלך בלבד. אבל כדאי להבין את הבעיה ובמה התרופה עוזרת. וכמובן להבין מה יהיו ההשפעות טובות ורעות של התרופה.

ריטה ב

New member
מי נגד ריטלין

מי מתנגד לריטלין ודומיו? בראש ובראשונה אלה הם אנשים וגופים אשר מציעים שיטות טיפול אחרות ל ADHD. לרוב אלה שיטות יקרות ולא יעילות, או יעילות פחות מריטלין. האנשים הללו מציגים מידע שקרי אודות ריטלין שאיננו מסתמך על מחקר מדעי. בין המתנגדים הגדולים - הכת הסיינטולוגית אשר מכנה את עצמה "עמותה לזכויות האדם" או משהו כזה. וגם הכת הזאת לא בדיוק דואגת למי שסובל מ ADHD, אלא לאינטרסים של עצמה ומנסה לשווק את שיטות הטיפול משלה. האחרים שמתנגדים לריטלין עושים זאת מתוך בורות, תחת השפעה של דעות קדומות, שמועות וסטיגמות שונות למיניהן ו/או תחת השפעה של פירסומי "המתנגדים מתוך אינרסים שיווקיים". דוגמאות לדעות שגויות: ADHD יעבור עם הגיל. כל כדור כימי מזיק. זאת תרופה שמשקיטה את הילד ועוזרת למורה להעביר שיעור. המורים דוחפים ריטלין לתלמידיהם. בזמננו לא היה לא ADHD ולא ריטלין. הילד תחת ריטלין נהיה זומבי. ועוד ועוד.

../images/Emo140.gifשלום לך. ריטלין

שלושה מילדיי נוטלים ריטלין. הבכור נוטל התרופה מזה עשר שנים כבר. הריטלין לא פגע מעולם בצמיחתם ואני בכל זאת דואגת למעקב חצי שנתי, אין לי ספק שלולא טופלו תרופתית, לא היו חווים הצלחות בחייהם (לא הרבה), היו נאבקים בכל יום מחדש עם המון דברים (מניסיון שלי כילדה והלאה). סיכוי סביר שבמקרה כזה, היו הולכים לביה"ס במקום לבייבי סיטר... מעבר לכך, בכורי מיד כהחל את גיל ההתבגרות, החל לאכול יותר בלי קשר לתרופה. הוא צומח מהר וכבר עבר את ה-1.75מ' וממשיך.. בן ה-13 החל לאכול בלי הפסקה כעת גם הוא וגובהו משתנה מיום ליום. אני מצרפת לך גם קישור לספריית הפורום, מדור טיפול תרופתי. שם תמצאי מידע רב וגם תשובות לרבות משאלותייך.

../images/Emo51.gifריטלין

תודה רבה לכלוכם על העיצות התומכות והקישורים קראתי והתרשמתי אמשיך לבדוק וכך אחליט בהתאם ... תודה רבה מקרב לב

ריטלין

גם אני אמא לילד בן 14 ובן שלי מקבל כבר שנתיים ריטלין, התופעה הלווי היחידה היא חוסר תאבון, הריטלין מכניס את הילד לפוקוס, וגורם לו להיות יותר מרוכז, ניסיתי לעשות הפסקה והתגובות מבי"ס היו קשות מאוד. אני ממליצה על ריטלין + טיפול פסיכולוגי, (מומלץ בחום!!!) זה עוזר מאוד לילד... אין צורך לדאוג ממה שאנשים אומרים, אם רופא המליץ אז זה בסדר ואין סיבה לדאגה... סימה...

תרופת פלא

שלום לך דורין אני אמא לילד בן 9.5 שמקבל ריטלין 3 שנים,עשיתי עבודת מחקר רצינית לפני שנתתי לו את התרופה בעד וכנגד, רוב הדעות כנגד נכתבו ע"י חברות תרופות טבעיות (שניסיתי אותן ללא הצלחה). כיוון שהבעייה היא נוירולוגית התחלתי לתת לילד אותה כדי לעזור לו ולא למערכת מסביבו... האמת שבשנה הראשונה שיחקנו הרבה עם המינונים כי היו תופעות לוואי מעבר לחוסר תאבון כגון טיקים. נכון להיום הוא מקבל 30 מיליגרם ליום מחולק לאחד SR ואחר הצהריים רגיל. האמת? תרופת קסם הילד רגוע, קשוב מצליח ללמוד ומשתף פעולה.הבטחון העצמי שלו גדל ואני הגעתי למסקנה באופן אישי שמומלץ מאד במידה והילד באמת זקוק(עשינו כמה איבחונים).כרגע בשוק יש תרופה חדשה מצויינת שנקראת קונצרטה אבל אינה נמצאת עדיין בסל התרופות. בכל החלטה - שיהיה בהצלחה

ס פ ו ר ט

New member
לגביי ריטלין >>>

לקראת הכניסה לצבא 'אושרתי' כסובל מ-ADD וקיבלתי מרשמים של Ritaline. התרופה כן מיקדה אותי וכן היו לה השפעות חיוביות על הקשב והריכוז שהיו בי. - לחלק מסוים של הנוטלים את הכדור הוא עוזר באמת, ולחלק פחות וגם כאלו שהוא לא עוזר להם בכלל. כשילד או אדם מבוגר מתקשה בריכוז וההקשבה בתשומת הלב לארועים, זאת לב-דווקא בעייה כימית! וכדאיי, שכולכם תחשבו על זה - זאת יכולה להיות בעייה\ות בתקשורת בין ההורים\האחים\מורים, אי-בטחון עצמי שיוצר תוצאות גרועות בלימודים ובחיי החברה\יחסי עמיתים\עבודה. ובנוסף רק נקודה קטנטונת... זה עצוב מאד, שיקירים ואוהבים מוכנים לקחת על "חשבון עצמם" את האחריות לחלק לילד כדורים, עוד בטח לפני שבאמת שאלתם אותו\ה מה הוא מרגיש. היד הקלה על הדק התרופתי, כֵמֵאזן-חברתי להחזיר למוטב פשוט איום ונורא. תחשבו לפני שאתם מסממים ילדים!

revi g

New member
רק אל תתני לו ריטלין

כדאי שתנסי אופציות אחרות לפני שתתני לילדך ריטלין........ כן התרופה עוזרת להרגיע אותו אבל יחד עם זאת מנתקת אותו מהסביבה וגורמת לו לפעול כמו בובה. אז יהיה לך יותר קל לשלוט בו........ זה מה שאת באמת רוצה???? אל תלכי לפיתרון הקל, תחקרי לעומק את הסיבות להפרעות ההתנהגות שלו, יכול להיות שתגלי כי הפתרון מאוד נגיש וקרוב אליכם. מוסדות החינוך ממליצות על התרופה כי למורה עם 30-40 תלמידים אין זמן לתת את מלוא תשומת הלב לילדך, ולעבור איתו תהליכים ולהבין שהוא רק ילד בסך הכל ואם הוא מתנהג כך בטוח יש לו סיבה. אז במקום להרדים את הסיפטום לבעיה האמיתית שבי עם בנך תקשיבי לו באמת ותנסי לבדוק אופציות אחרות... אל תרדימי לו את היצרים... ריטלין הוא סם לכל דבר. בהצלחה.

betty_226

New member
באתם לי מהשמיים

יש לי ילדה שתהיה בת 7 בדצמבר והיא פעלתנית מעבר לרגיל ומאוד קשה לה לשבת בכיתה ולהיות מרוכזת. עד עכשיו מצאתי המון כתבות בנוגע לתרופת הריטלין והייתי נגד זה וככה גם הייתה נראת התעודה שלה והיחס מהמורים לגבי הילדה שדי נמאס להם ממנה . היא ילדה חמה ואוהבת חייכנית ושובבה אבל בכיתה זה מפריע למורים נראה לי מאוד אחרי התגובות שקראתי פה שאני יקח את הילדה לנאורולוג ונראה אולי באמת התרופה יכולה לעזור לה. תודה לכולכם .

דני 080

New member
תרופה ממשפחת הקוקאין -נגד

ריטילין היא ממשפחת הקוקאין .זהו סם ככל הסמים שאתם נותנים לילדכם . חבל על הילדים בוז לפסיכאטריים. להרים שנותנים ומרוצים,זה מראה על חוסר תיפקוד כהורים.

SwEEt T

New member
היי

אני עדי בת 17 אני לוקחת רטלין כבר שנה מתוך ניסיוני אני יכולה לומר לך שהרטלין הוא דווקא דבר חיובי במיוחד בגיל ההתבגרות להפרעות קשב וריכוז יכולות להיות השפעה על יחסים חברתיים כיוון שהילד לא קשוב מספיק לנעשה מסביבו או חוזר על דברים שאמר כבר מס' פעמים מחוסר ריכוז אני יכולה לומר שהרטלין השפיע עלי לטובה, היחסים החברתיים שלי השתפרו בצורה משעמעותית וגם בלימודים, אני מרגישה שיפור עצום ובגיל הזה חשוב להיות מרוכזים בלימודים, יש הרבה דברים שמסיחים את הדעת והרטלין עוזר להיות ממוקדים יותר במטרה, הלימודים קלים הרבה יותר לאחר נטילת רטלין. בנוסף לכך אני מכירה הרבה אנשים שלוקחים רטלין, הדבר לא משפיע על מעמדם בחברה, וכמו שאמרתי יש לכך גם יתרונות בתחום החברתי. אני מאחלת לך בהצלחה.

למעלה