ריטלין ותלות

a25

New member
אני לא ממש יודעת מי אתה/את

אבל אני אחזור שנית הן לא מאותה משפחה כמו מורפין מורפין הוא סם מדכא יש לי מעט ידע בנושא וזו ממש שגיאה להגיד שזו אותה משפחה... זה כמו לבגיד שפוסיד (משתן) ודיזותיאזיד (משתן אחר) הן מאותה משפחה רק כי הם עובדים על הכליה שניהם בעוד שפוסיד עובד על אתר אחד ועושה דברים מסויימים ולכן הוא נקרא משתן לולאה ודיזותיאזיד עובד על אתר אחר - עם השפעות אחרות ולכן הוא ממשפחה אחרת (תיאזידים). ריטלין אינו ממשפחת ההפנוטים כמו תרופות שנקראות נרקוטיות ויש לי סימוכין

רותי הכ

New member
עד מתי המשפט "הריטאלין הוא למורה"

זה כל כך הרגיז אותי שלא הצלחתי להגיע לסוף ההודעה שלך. אף אחד לא נותן תרופה לילד כדי שלמורה יהיה שקט. ראיתי בעיני ילדים שבלי ריטאלין זרקו כיסאות ושולחנות בכתה והתפרעו אך בעיקר לא הצליחו להתרכז בלמידה ולהרגיע את עצמם ואותו ילד עצמו עם ריטאלין יושב ולומד ומגיע להשגים מדהימים לא כי המורה שמחה (ולא שזה לא חשוב) אלה כי הוא מצליח להתרכז וללמוד זה חשוב לילדנראה לך שרופא היה רושם תרופנ כזו בשביל שקט למורה??

michal shahar

New member
מה הקשר בין מחט ל....../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

הרטלין היא בהחלט לא תרופה נרקוטית. ההשפעה שלה הפוכה לגמרי. התרופות ממשפחה זו ניתנות לשיכוך כאבים. קרא/י ותחכים/י - מהFDA- Most Commonly Abused Opioids: Also known as narcotic analgesics. Used to treat pain, opioids are the most commonly abused prescription drugs. Examples include morphine, codeine, OxyContin (oxycodone), Vicodin (hydrocodone) and Demerol (meperidine). In the short term, these drugs block pain messages and cause drowsiness. A large single dose can cause severe respiratory depression and death. Long-term use leads to physical dependence and, in some cases, addiction. Central nervous system depressants: Commonly used to treat anxiety, panic attacks, and sleep disorders. Examples are Nembutal (pentobarbital sodium), Valium (diazepam), and Xanax (alprazolam). They slow down normal brain function and can cause a sleepy, uncoordinated feeling in the beginning of treatment. Long-term use can lead to physical dependence and addiction. Central nervous system stimulants: Commonly used to treat the sleeping disorder narcolepsy and attention-deficit/hyperactivity disorder. Examples include Ritalin (methylphenidate) and Dexedrine (dextroamphetamine). These drugs, which can be addictive, enhance brain activity and increase alertness and energy. They elevate blood pressure, heart rate, and respiration. Very high doses can lead to irregular heartbeat and high body temperature. --M.M.

a25

New member
היא ענתה

בדיוק לעניין הוא כתב שזו תרופה נרקוטית והיא הראתה לו שזאת לא. אין קשר בין היות תרופה נרקוטית לפוטנציאל ההתמכרות אליה לתרופות נרקוטיות של פוטנציאל התמרכות פיסי בניגוד לחומרים ממריצים שעיקר השפעתם נפשית ולכן ההתמכרות היא שונה. אין תסמונת גמילה פיזית בחומרים ממריצים. הבעיה היא התלות הנפשית שמפתחים בחלק מהחורים הללו (ראה קוקאין)

michal shahar

New member
מה לא הבנתם?../images/Emo2.gif

בואו נעשה סדר בדברים. דבר ראשון אני אכן טוענת שרטלין ממכר. דבר שני פרוש נרקוזה היא אילחוש, זאת אומרת מרדים. חומרים נרקוטים הם חומרים בעלי פעילות של שיכוך כאבים. הרטלין שאני חוזרת ומדגישה שהוא הינו חומר ממכר (שוב תלוי באיזה כמות ותדירות הוא ניתן) אינו שייך למשפחה זו של חומרים. הרטלין שייך למשפחת הסמים הממריצים ולא למשפחת החומרים הנרקוטים. הוא פעיל כחומר ממריץ לא כחומר מרדים. בקישור שנתתי ה-FDA מביא רשימה של חומרים משלוש משפחות שונות שהכי מנוצלים לרעה. משפחה אחת של חומרים נרקוטים, משפחה שניה של חומרים המדכאים את פעילות המערכת העצבים המרכזית ומשפחה שלישית של חומרים הממריצים את פעילות מערכת העצבים המרכזית. אל הקבוצה השלישית שייך מיודענו רטלין. וכן כתוב שם שהוא ממכר. נכון מאוד. האם כעת ירדתם לסוף דעתי? מיכל

Rona30

New member
זרקת כאן פצצה ..

ואם כבר עשית את זה,אני אשמח מאוד אם קצת תרחיבי בנושא, כמובן לא פרטים אישיים,אבל המקרה מאוד מאוד מסקרן אותי !! לפחות לי ברמה האישית .. את יכולה גם לכתוב לי לאימייל .. תודה,רונית.

Rona30

New member
מתנצלת,שלחתי לך מייל ..

מתנצלת,לא ידעתי שהמייל חסום שלחתי לך מייל בכל אופן .. תודה רונית.

zivadina

New member
כן, הריטלין הוא גם בגלל המורה

אבל ההורים צריכים לקחת את האחריות גם על המחשבה הזאת, ולהפסיק לצפות שמורה עם 35 תלמידים בכתה תוכל להתייחס לבן שלהם כאילו הוא התלמיד היחיד. הסיבות שאני נתתי לבן שלי ריטלין, והגדלתי לו את המנה עד שזה התחיל להשפיע עליו הן: 1. שיוכל לשבת בכתה בשקט ולהתרכזה בחומר הלימודי 2. שיוכל להתנהג בשליטה בכתה ולהשתלב בחברה 3. שהמורה תוכל לסבול אותו, להתיחס אליו בסבלנות ולרצות ללמד אותו ובקיצור, אולי בגלל שהייתי פעם מורה, נראה לי שאי אפשר לזרוק את כל האחריות על הלימודים של הבן שלי על המורה, שיש לה המון מגבלות אוביקטיביות. וגם, הכי חשוב לי שהבן שלי יצליח בבית הספר, והוא זקוק שם לעזרת המורה. אז, רינה, קחי 100% אחריות על ההתנהגות של הבן שלך, ואז גם יהיה לך שיתוף פעולה נהדר של המורה. בהצלחה

Rona30

New member
ריטלין ותלות

על גבי האריזה רשום בפירוש ששימוש ממושך בתרופה גורם לתלות. ואני שואלת... כיצד זה מטפלים בתרופה בשימוש ממושך,אם ידוע שהיא גורמת לתלות ( ממכרת ) דעתכם ... ? רונית.

a25

New member
כותבים את זה

לשם הכסת"ח זו לא תרופה ממכרת וחצמזה נותנים ברפואה המון תרופות ממכרות... כל התרופות להשרית שינה (בנזודיאזפינים - כמו כל האחרים של ווליום, היפנודורם וכיוב ממכרים לאללה ועדיין נותנים אותן..)

ganooov

New member
סליחה? ../images/Emo13.gif

רק לשם הכסת"ח? למה נראה לך? כל דבר יכול לגרום להתמכרות, זה תלוי אך ורק במינון. וזה שנותנים תרופות ממכרות לא מצדיק את השימוש בהן. אני סרבתי במשך תקופה לא קצרה לשימוש בכדורי שינה מחשש להתמכרות, אני מכור לקפה, למוזיקה ולאהבה עצמית, ואני לא זקוק לעוד משהו
. בסוף לקחתי את הכדורים רק להסדרתץ שעות השינה (ולמזלי הרופאה פשוט אסרה עלי להשתמש בזה יותר מ-3 פעמים ברציפות).

דליה.ד

New member
ריטלין אינו גורם לתלות!

כאשר התרופה יוצאת מהגוף אין תופעות של "קריז" והמטופלים אינם ממהרים לקחת מיד עוד "מנה"....!! זה גם אינו תלוי במינון, ומינון גדול לא ימכר. התרופה מתנקזת מהגוף. מכיוון שריטלין היא תרופה הנמצאת בשימוש כבר 100 שנה והיא אחת התרופות הנחקקרות ביותר, אני יכולה לומר בוודאות: ריטלין אינו ממכר!!!

zivadina

New member
הבן שלי היה לוקח מנה של 20 מ"ג

ואף פעם לא ביקש עוד. ותמיד ניסה להפסיק את השימוש. וכאשר הייתה לו הפסקה בסופי שבוע ובחופשים הוא לא קיבל "קריז".

a25

New member
סליחה אבל

רוב התרופות לא גורמות לתלות ללא קשר במינון. מעטות התרופות שגורמות לתלות ואם אתה אומר כזה דבר זה מוכיח שאתה בכלל לא יודע מה ההגדרה של תלות!!!! אז לפני שאתה קופץ לך, תקרא קצת תלמד ואז תגיד שרוב התרופות גורמות לתלות.... וקופאין זה לא משהו כל כך טוב להיות מכור אליו - סתם לידע כללי... הוא יותר ממכר מריטלין כמו שגם שוקולד יותר ממכר מריטלין.... וזאת רק על מנת לשים דברים על דיוקם.

זהבה נ

New member
לא ראיתי עדיין ילד עם ADHD מכור!!!

ריטלין היא תרופה ממשפחת התרופות הנרקוטיות, ועם זה אין ויכוח. ריטלין זו תרופה שמשפיעה על מערכת העצבים בראש, גורמת לאיזון של איזור שבאופן הרגיל שלו "רדום", מעוררת אותו לתפקוד ובכן משפרת תפקוד. והיתר הוא הסטוריה. כמובן שההחלטה לתת לילד או לא היא החלטה של הורים בלבד, אבל כאשר מתחבטים בשאלה הזו ראוי לשים על הכף את מה שהילד יכול להפסיד אם לא יטופל תרופתית וזה הרבה יותר הפסד. בהצלחה,

a25

New member
תיקון קטן

ריטלין אינה תרופה נרקוטית היא תרופה ממריצה.. תחת הנרקוטיקה נכנסים כל הבנזודיאזפינים, נגזרות אופיום למיניהן, מורפיום, הרואין וכד´....

michal shahar

New member
הרטלין היא כן תרופה ממכרת../images/Emo12.gif

ההוראות שמצורפות לתרופה אינם לשם כיסוי תחת. כל אזהרה כזאת נכתבת אחרי דיונים סוערים לאישור שימוש בתרופה. יש דברים שנכתבים אוטומטית כמו איסור לשימוש בזמן הריון (אלא אם נבדק ונמצא אחרת) אבל רוב הדברים נכתבים אחרי שהגיעו למסקנה שיש לכתוב אותם. לפי ה- FDA רטלין ממכר (קישור 1). לדליה וזהבה תרופה אינה נחשבת ממכרת אם היא לא גורמת לקריז בהפסקת הטיפול בה. תרופה נחשבת לממכרת גם אם ישנם תופעות לוואי אחרות לאחר הפסקת נטילת התרופה כמו כאבי ראש (ראו קפה), עצבנות (ראו ניקוטין). זה לא קשור למהירות בה התרופה יוצאת המגוף זה קשור להשפעה על הרגולציה של חילוף החומרים ועל התאים. תרופה יכולה לצאת מהגוף תוך שעה אך אם היא תלקח יום יום היא עלולה לגרום לתלות של התאים בה. במקרה של רטלין אין לי מושג אם זה כך. יתכן שהתרופה תחשב כממכרת כי היא גורמת לתחושה ממכרת. הידעתם שרטלין היא אחת התרופות שהכי נלקחת בצורה אסורה בארה"ב (יחד עם מורפיום וואליום). ילדים בבית הספר לוקחים אותה בצורה אסורה כסם ממריץ כדי שיוכלו להתרכז ביתר קלות וללמוד יום לפני הבחינה מבלי להרדם או לצורך דיכוי התאבון (כדי לרזות). הרטלין נמכר בצורה לא חוקית בבתי הספר כסם ממריץ או מדכא תאבון. בקיצור מסוכן מאוד לחשוב שלדף ההוראות של התרופה אין משמעות. קראו טוב את דף ההוראות לפני שימוש בתרופה ובעיקר שימו לב לתופעות הלוואי הרשומות. מנסיוני בעבודה בתחום שום דבר ממה שרשום אינו כיסוי תחת. מיכל Most Commonly Abused Opioids: Also known as narcotic analgesics. Used to treat pain, opioids are the most commonly abused prescription drugs. Examples include morphine, codeine, OxyContin (oxycodone), Vicodin (hydrocodone) and Demerol (meperidine). In the short term, these drugs block pain messages and cause drowsiness. A large single dose can cause severe respiratory depression and death. Long-term use leads to physical dependence and, in some cases, addiction. Central nervous system depressants: Commonly used to treat anxiety, panic attacks, and sleep disorders. Examples are Nembutal (pentobarbital sodium), Valium (diazepam), and Xanax (alprazolam). They slow down normal brain function and can cause a sleepy, uncoordinated feeling in the beginning of treatment. Long-term use can lead to physical dependence and addiction. Central nervous system stimulants: Commonly used to treat the sleeping disorder narcolepsy and attention-deficit/hyperactivity disorder. Examples include Ritalin (methylphenidate) and Dexedrine (dextroamphetamine). These drugs, which can be addictive, enhance brain activity and increase alertness and energy. They elevate blood pressure, heart rate, and respiration. Very high doses can lead to irregular heartbeat and high body temperature. --M.M.

a25

New member
אגב פה

זה שאנשים לוקחים תרופות או סמים בצורה אסורה לא הופך אותן לממכרות ראה LSD, ראה כל ההלוצינוגנים למעשה (כמו PCP, פטריות הזיה שונות וכד´) אנשים לוקחים גם גברים אסורים כדי להביא לאפקט מסויים זה עוד לא הופך את זה לממכר...

למעלה