ריטלין ותלות

a25

New member
ואגב

התמכרות בהגדרה זה: תלות מתבטאת בשני היבטים: א. תלות נפשית – בא לידי ביטוי בצורך של אדם לחיות בתוך חוויה ולהמצא במצב ריגשי המושג על ידי הסם. ב. תלות גופנית – הגוף זקוק לכמות מסוימת של סם או לכמות גדלה כדי להגיע לתחושת ההיא וללא כמות סם זו מופיעה תסמונת גמילה. על מנת להגדיר אם קיימת תלות יש לענות על לפחות 3 תנאים מבין הבאים: א. קיום עמידות – שפרוש הדבר – שיש צורך בכמויות עולות של חומר על מנת להשיג את התחושה הטובה שאחרי לקיחת סם, או ששמוש ממושך באותה כמות של חומר מביא להשפעה קטנה או לא משפיע כלל. ב. קיום תסמונת גמילה – שעל מנת להמנע ממנה לוקחים כל הזמן את אותו סם או סם דומה לו. ג. החומר נלקח בכמויות גדלות או על פני זמן ארוך מהמתוכנן ד. יש רצון קבוע או נסיונות לא מוצלחים להוריד את הכמות של החומר או לשלוט עליה ה. זמן רב מבוזבז על נסיון להשיג את החומר, להשתמש בו או להחלים מהשפעותיו ו. ויתור על פעילויות חברתיות, עבודה ותחביבים בגלל הסם ז. השמוש הסם נמשך למרות ידיעה שיש הפרעה גופנית או נפשית שנגרמה או הוחרפה עקב השמוש. רק בשביל ההשכלה הכללית

michal shahar

New member
אז להשכלה כללית הרטלין ממכר

אני אכן מתרשמת מהידע שלך בתרופות אך עם עובדות לא מתווכחים ובמיוחד עם קביעות של ה-FDA. אם ה-FDA (שלידיעת כולם היא הרשות שאישרה את השימוש ברטלין) קבע שרטלין ממכר אזי הוא ממכר ולא יעזור לאף אחד (כמובן תלוי במינון ובתדירות לקיחת התרופה). בנוסף אם את עדיין חושבת שאת יודעת יותר מה-FDA (אני בתחום התרופות כבר זמן רב ואני לא מתיימרת לכך) רטלין אכן עומד בלפחות שלושה תנאים שרשמת (ואפילו יותר). קיראי על כך בקישור שאת עצמך הבאת או ברשימות של FDA על הרטלין. אם את מעוניינת העביר אליך את החומר. מיכל

a25

New member
ה - FDA

הוא המוסד הכי מכסתח בעולם מבחינה תרופתית.. הוא מאשר את כל מה שלא היה לו אומץ לתת אישורים על ניסויים בתרופות רק אחרי שבאירופה ניסו את הדברים. בכלל כל מחקר תרופתי פורץ דרך כמעט התבצע באירופה ואחר כך קיבל תיקוף דרך ה - FDA כשאלה היו בטוחים שניסו את זה על שפנים אחרים... הרפואה האמריקאית בכלל מתאפיינת בכיסתוח אדיר... כל מה שהם עושים זה אך ורק כדי להמנע מתרופות ומה שזה גורם בסופו של דבר זה לפגוע באלה שבאמת צריכים עזרה רפואית וחבל.

michal shahar

New member
בהחלט! הרטלין עלול לגרום לתלות../images/Emo12.gif

ההוראות שמצורפות לתרופה אינם לשם כיסוי תחת. כל אזהרה כזאת נכתבת אחרי דיונים סוערים לאישור שימוש בתרופה. יש דברים שנכתבים אוטומטית כמו איסור לשימוש בזמן הריון (אלא אם נבדק ונמצא אחרת) אבל רוב הדברים נכתבים אחרי שהגיעו למסקנה שיש לכתוב אותם. לפי ה- FDA רטלין ממכר (קישור 1). הכל תלוי בתדירות השימוש ברטלין ובמשך הזמן שהתרופה נלקחת. לדליה וזהבה תרופה אינה נחשבת ממכרת אם היא לא גורמת לקריז בהפסקת הטיפול בה. תרופה נחשבת לממכרת גם אם ישנם תופעות לוואי אחרות לאחר הפסקת נטילת התרופה כמו כאבי ראש (ראו קפה), עצבנות (ראו ניקוטין). זה לא קשור למהירות בה התרופה יוצאת המגוף זה קשור להשפעה על הרגולציה של חילוף החומרים ועל התאים. תרופה יכולה לצאת מהגוף תוך שעה אך אם היא תלקח יום יום היא עלולה לגרום לתלות של התאים בה. במקרה של רטלין אין לי מושג אם זה כך. שימו לב מה היה כתוב בקישור ש-a25 הביאה- After you stop using this medicine, your body may need time to adjust. The length of time this takes depends on the amount of medicine you were using and how long you used it. During this period of time check with your doctor if you notice any of the following side effects: Mental depression (severe); unusual behavior; unusual tiredness or weakness בנוסף יתכן שהתרופה תחשב כממכרת כי היא גורמת לתחושה ממכרת. הידעתם שרטלין היא אחת התרופות שהכי נלקחת בצורה אסורה בארה"ב (יחד עם מורפיום וואליום). ילדים בבית הספר לוקחים אותה בצורה אסורה כסם ממריץ כדי שיוכלו להתרכז ביתר קלות וללמוד יום לפני הבחינה מבלי להרדם או לצורך דיכוי התאבון (כדי לרזות). הרטלין נמכר בצורה לא חוקית בבתי הספר כסם ממריץ או מדכא תאבון. בקיצור מסוכן מאוד לחשוב שלדף ההוראות של התרופה אין משמעות. קראו טוב את דף ההוראות לפני שימוש בתרופה ובעיקר שימו לב לתופעות הלוואי הרשומות. מנסיוני בעבודה בתחום שום דבר ממה שרשום אינו כיסוי תחת. מיכל מהFDA- Most Commonly Abused Opioids: Also known as narcotic analgesics. Used to treat pain, opioids are the most commonly abused prescription drugs. Examples include morphine, codeine, OxyContin (oxycodone), Vicodin (hydrocodone) and Demerol (meperidine). In the short term, these drugs block pain messages and cause drowsiness. A large single dose can cause severe respiratory depression and death. Long-term use leads to physical dependence and, in some cases, addiction. Central nervous system depressants: Commonly used to treat anxiety, panic attacks, and sleep disorders. Examples are Nembutal (pentobarbital sodium), Valium (diazepam), and Xanax (alprazolam). They slow down normal brain function and can cause a sleepy, uncoordinated feeling in the beginning of treatment. Long-term use can lead to physical dependence and addiction. Central nervous system stimulants: Commonly used to treat the sleeping disorder narcolepsy and attention-deficit/hyperactivity disorder. Examples include Ritalin (methylphenidate) and Dexedrine (dextroamphetamine). These drugs, which can be addictive, enhance brain activity and increase alertness and energy. They elevate blood pressure, heart rate, and respiration. Very high doses can lead to irregular heartbeat and high body temperature. --M.M.

michal shahar

New member
עוד דבר

הוכחה נוספת לכך שרטלין ממכר נמצאת שוב בקישור שa25 הביאה (לתשומת ליבה של a25 . כדאי לזכור שלפני שמבטלים דברים של אחרים יש לבדוק טוב מה יש לך ביד. אכן כדאי לקרוא טוב לפני שיוצאים בהצהרות)- If you take this medicine in large doses and/or for a long time, do not stop taking it without first checking with your doctor . Your doctor may want you to reduce gradually the amount you are taking before you stop completely. This is to help reduce unwanted effects. If you think you may have become mentally or physically dependent on this medicine, check with your doctor A strong desire or need to continue taking the medicine. A need to increase the dose to receive the effects of the medicine. Withdrawal side effects (for example, mental depression, unusual behavior, or unusual tiredness or weakness) occurring after the medicine is stopped.

a25

New member
ריטלין

היא סם ממריץ סמים ממריצים פר הגדרה אינם ממכרים גופנית.. יכולה להווצר תלות נפשית בהם במצבים מסויימים (כמו שילוב של ריטלין ואלכוהול) אבל תלות גופנית לא נוצרת כתגובה לשימוש בסמים ממריצים. הסיבה לתלות בממריצים כמו קוקאין וכיו"ב היא נפשית. ראי דוגמאת ספיד שהוא כדור ידוע ובשימוש לצערי באוכלוסיה הצעירה. ספיד אינו כדור ממכר וספיד זה החומר הפעיל שמשתחרר מריטלין בשילוב עם אלכוהול (או אלכוהול עושה פוטנציאציה להשפעות הממריצות של ריטלין)... מסקנה - בשימוש נכון ובידיים הנכונות - ריטלין לא אמור למכר. לא נהוג היום לתת תרופות ממכרות לטווח כל כך ארוך אלא אם יש סיבה ממשית (כמו מורפיום בחולי סרטן סופניים). אפילו כדורי שינה שנותנים היום - לא נותנים בד"כ לטווח ארוך על בסיס של בנזודיאזפינים (שזה למשל נומבון - או בשמו הגנרי ניטרזפם) כי יש כדורים אחרים יותר בטוחים. יותר מזה, התרופות הממכרות שניתנות למשל להשריית שינה ניתנות לטווח קצר וזה מודגש גם בהנחיות השימוש לש התרופות.

ganooov

New member
מבחינתי אין שום הבדל בין ../images/Emo13.gif

התמכרות נפשית להתמכרות גופנית. זה נורא, וזה נורא.

a25

New member
מזל אז

שהרפואה לא מסתמכת עליך אלא על עובדות.... כי מה לעשות - יש הבדל.

אני אישית מכירה נער שהיה "תלוי" בזה

אני אישית מכירה מישהו שהיום הוא בן 16 שעד גיל 13 לקח רטלין והוא ממש היה תלוי בזה.. למשל בבוקר אם לא היו נותנים לו רטלין הוא היה עצבני, חסר סבלנות, לא ממוקד, כאילו לא יודע מה קורה איתו בכלל.. יכול להיות שחלק לא יאמינו יכול להיות שחלק מכירים את זה בעצם אבל זה מה שאני מכירה מדוגמא אחת אני חושבת שזה מראה שרטאלין זה כן ממכר באיזהשהו אופן

spidergirl

New member
שאני קמה בבוקר

אני עצבנית, לא ממוקדת, לא יודעת מה קורה איתי, שעה לעשות כל דבר...לפעמים זה גם במהלך היום. וככה זה שנים, הרבה לפני שפגשתי את הרטלין, וזה בדיוק מה שהריטלין מסדר, את המצב ההתחלתי המבולגן הזה, לא ההפך. כשהרטלין נגמר - הבלגן חוזר.

דליה.ד

New member
לרינה

אני מורה, ואני מציעה לסמם את כל תלמידי ישראל, כדי שלנו המורים לא תהיה עבודה. הרי משמעת אנחנו לא מסוגלים לאכוף, את המילה גבולות אנחנו לא מכירים, ובכלל אנחנו לא אוהבות ילדים "שובבים" קצת... מה שכתבת, מקומם ומרגיז עד בלי די. לא מספיק שאני מורה, יש לי בעצמי 4 ילדים "קצת שובבים", הבעיה היא שאני כן מודעת למה שהריטלין גורם להם, אני יודעת איך הם מתפקדים בלי ריטלין ועם ריטלין. העובדה שהילד שלך משתולל ו"מתפרק" אחה"צ רק מחזקת את העובדה שיש לו adhd, ובכיתה עם 35-40 תלמיד, אי אפשר לספוג מה שאת יכולה בבית שלך! ועדין, אם את סבורה שאין לבן שלך כלום והבעיה היא של המורה....או שתעבירי אותו בית ספר, או שתלכי לקבל דעה נוספת. לתת לילד שלך תרופה, בגלל ש"המורה לוחצת" נראה לי מה זה משונה...

שריתילה

New member
ריטלין למורים

פעם מישהו סיפר שקרא בעיתון ידיעות ידיעה קצרה בזו הלשון. היה איזה ילד אחד שלקח כל יום ריטלין. היה מגיע לחדר המורים, לוקח כוס מים ושותה את הכדור. יום אחד הוא נכנס לחדר המורים ולא התחשק לו לקחת את הכדור ראה את המיחם של הקפה של המורים ושם את הכדור במיחם. אז תגידו אתם אם ריטלין הוא לא למורים? הוא בהחלט למורים. לא?
ובקטע של רצינות, ריטלין הוא לא למורים הוא לילד, לילד, או לילדה. זה שפתאום המורה יכולה ללמד ופתאום היא אף יכולה להקשיב לאותו ילד והילד יכול להקשיב לה, זה פשוט עוד איזה ערך מוסף של אותו כדור. את לא צריכה להתעצבן דליה. עדיין יש ועוד תהיה בורות בנושא הכדור. כן ריטלין לא ריטלין למורה למנהלת להורים. זה כנראה יקח עוד דור אחד או שניים לפחות. לצערי בכל אופן. בוקר טוב, שרית.

michal shahar

New member
בפרוש לא נכון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

סמים ממריצים הם פר הגדרה סמים ממריצים והם כן יכולים להיות ממכרים פיזית. קוקאין למשל הוא בפרוש סם ממכר עם תלות גופנית בחומר. קישרתי כאן שני מאמרים שונים שמסבירים על ההתמכרות הפיזית (ביולוגית) לקוקאין (קוקאין 1, קוקאין 2). כך גם לגבי הספיד ועוד סמים ממריצים "טובים אחרים" (קישור 3) שהם באופן מפתיע כן ממכרים פיזית. מיכל

a25

New member
בפרוש כן נכון

יש ספר מופלא שנקרא פרקים נבחרים בפסיכיאטריה המסתמך על ה - DSM בהוצאת פפירוס - אוניברסיטאת ת"א שם מדובר במיוחד על קוקאין שאליו אין התמכרות פיסית אך ההתמכרות הנפשית אליו היא עצומה.

a25

New member
ואפרופו קוקאין

יש לו שימוש רפואי בכירורגיה מקומית כשרוצים לעשות ניתוח קטן בהרדמה מקומית ולמנוע דמום ניתן להשתמש בו כי הוא מכווץ כלי דם..

michal shahar

New member
קיראי את הקישורים שנתתי לך

ממתי הספר הזה? או בעצם החלק שכתוב על קוקאין על איזה מאמרים הוא מסתמך? אודה לך אם תוכלי לתת לי את רשימת המאמרים הללו. זה לחלוטין מנוגד למחקרים שנעשו על ההתמכרות לקוקאין. נכון שההתמכרות היא גם נפשית אבל לפי המאמרים שקישרתי לך בהודעה הקודמת (וישנם עוד רבים כאלה) הוא לחלוטין ממכר גם פיזית. הוספתי כאן עוד מאמר חשוב שבו כתוב על התמכרות פיזית לקוקאין (קישור 1). אודה לך מאוד אם תכתבי לי את שמות המאמרים שהספר מתבסס עליהם ובהם כתוב שהקוקאין ממכר רק נפשית ולא פיזית (יתכן והוא מסתמך על מאמרים מאוד ישנים). מיכל

a25

New member
קראתי

הם לא כותבים שיש התמכרות פיסית. הם כותבים שיש עליה ברמות סרוטטנין ודופמין (דבר הגורם אגב לתלות נפשית כי סרוטונין הוא החומר שאחראי על מרכז הגמול במוח..) עם שימוש בחומר לעומת זאת הם נכנסו לפרטים אפילו באבסטרקט לגבי ההתמכרות הפיסית להרואין מעבר לזה - הספר הוא ספר יחסית גדול שמתבסס על די הרבה מאמרים וכמובן על ה - DSM (למי שאין כוח לקרוא את כל ה DSM). אגב יש ספר מעניין על התמכרות לקוקאין וגישות טיפוליות בשנקרא Cocaine Addiction: Theory, research, and treatment שנכתב על ידי Jerome J. Platt בכל מקרה עכשיו שעניין הקוקאין נהיה כזה נושא חם בפורום אני מבטיחה לחפש מאמרים רלוונטים ולקרוא אותם, ולחזור עם תשובות מדוייקות ומבוססות עליהם (גם אם אני טועה)

תלות אינה התמכרות.

´תלות´ אומרת שלא בריא להפסיק לקחת את התרופה בבת אחת. זה לא אומר שאם לא לוקחים כדור נכנסים לקריז של נרקומנים. למעשה, אפשר לשכוח לקחת כדור בלי לשים לב לזה.

a25

New member
על פי

DSM 4 תלות והתמכרות הן זהות. יש הבדל בין abuse ל - dependence שזוהי התלות... תלות מוגדרת כצורך נפשי וגופני להשתמש בתרופה אשר גורמת להתנהגות שנקראת substance seeking, חוסר יכולת להפסיק להשתמש בחומר/תרופה, עמידות מתגברת להשפעות החומר והדרדרות גופנית ומנטלית כתוצאה משימוש ממושך בחומר.

למעלה