ריבת דלעת לבנה

ריבת דלעת לבנה

זו ריבה שמכינים אותה במיוחד לחג ראש השנה יש דלעת מיוחדת לבנה שמבשילה לקראת ראש השנה שוטפים טוב את הפרי וקולפים ממנו את הקליפה החיצונית אם הפרי טרי הקליפה דקה יותר או לא קשה לקלוף אותה אחרי שקולפים את הדלעת מוציאים את הגלעינים מהמרכז וחוצים אותם לכמה פלחים שיהיה קל יותר לחתוך אותם מרתיחים עם מים עד שמתרכך אז מוציאים מהמים ו מזליפים עליהם מיץ לימון בצד מכינים סירופ של סוכר עם מיץ לימון ומביאים לרתיחה היחס הוא קג סוכר על קג פרי כוס לימון על כל קג סוכר ניתן להוסיף מי פרחים (מי זהר) את הדלעת חותכים לחתיכות קטנות אפשר ידנית אפשר בפוד פרוססור ושמים במסננת להוריד את עודפי המים אז שמים את חלקי הדלעת בתוך הסירופ ומבשלים עד שהדלעת זהובה ושקופה כמו מרמלדה המבחק אם הסוכר מספיק זה שהמרקם צריך להבריק והסירופ סמיך מאד וזהוב . אחרת הריבה מתקלקלת מהר זו ריבה שמכינים כדי לברך עליה בחכ בערב הראשון ואם נשאר ניתן למלא בה מעמולים היא מעדן אמיתי אמי ז"ל לימדה אותי להכין אותה וזו ריבה מסורתית שתמיד הכינו לראש השנה ואותה תמיד הכננו יחד וחלקנו לחברים לראש השנה

ben 911

New member
יפה לך, נסיכה. ../images/Emo140.gif

המרוקאיות מכינות ריבה מ: חצילים קטנים. גזר. חבושים. אבטיח. אפילו מלימונים. מכינות ריבה כמעט מכל דבר שצומח.. (כל עוד הוא צומח) ת'אמת אני קצת חושש להסתובב בחברתן..(מרוקאיות) הן מסוגלות לעשות ריבה מההההההההכל.

הריבות של

המומחיות ..ללקק את האצבעות. הכי אוהבת את הפירות המבושלים שנשארים שלמים ויבשים כמו.....פלחי הדרים למיניהם .

ben 911

New member
מרי, את ונסיכה..עושות לי חשק עכשיו לריבה.../images/Emo8.gif

בו השנה אני בשביתה

לא מכינה כלום לראש השנה כי אני צריכה להכין רק לעצמי משאירה הכל לשבוע הבא ,את הקניות ותבשילים ריבה יש לי מה שהכנתי עוד מלפני שנתיים

ועוד דלעת.....במסגרת

ההכנות לחג ותכנון הארוחה.......אני מוצאת את עצמי עם רשימות קפדניות של תכנון ומתכונים [שמחה שחזר לי קצת החשק לבשל] והנה מתכון שרשמתי מעלון " השף" היום בעבודה. דלעת בסילאן --------------- דלעת חתוכה לקוביות בתבנית אפיה רוטב --------- 1/2 כוס סילאן 3-4 כפות שמן זית 1/4 כוס מים חמים 1כף קינמון טחון 1כף כמון טחון מלח ופלפל שחור---------לערבב וליצוק על הדלעת ולאפות. כמובן החומרים בהתאם לכמות הדלעת

למעלה