ריבים

The Heretic

New member
ריבים

מה קורה כששני הצדדים פגועים מהצד השני ברמה של רצון עז לנתק את הקשר מרב אכזבה.
מצד שני, כשהקשר במיטבו הוא מושלם. אבל כשיש דיסונאנס הוא צורם מאד.

אני גם מרגישה הצד הפחות חזק בקשר, אז זה גורם לי שני דברים:
1. אני זאת שחייבת לשבור את הקרח אבל לא מעוניינת בכך.
12. לרצות לנתק את הקשר אימפולסיבית, כלומר, להמנע מהמצב שהצד השני ינתק איתי.

מה אתם עושים כשהזוגיות שלכם נתקלת בכעסים ואכזבות מרות?

The Heretic

New member
מה שעשיתי

שלחתי אסאמאס שגם אני נפגעתי ושאני לא מעונינת להרגיש שאני צריכה לחכות ולנסות לדובב שהקשר יהיה כרגיל. אם לא מתאים שאני כזאת, לא צריך.

פידבק?

sani48

New member
היי

קודם כל כמה זמן אתם בקשר אם מותר לשאול?כי אם זה קשר יחסית חדש,ואתם כבר בריבים כאלה משמעותים אז זה סימן לא טוב,חוץ מזה למה את את מרגישה הצד הפחות החזק בקשר?מה זה אומר בדיוק?את מרגישה שהוא מעריך אותך כמו שאת מעריכה אותו או שזה לא מספיק הדדי?ואם כל פעם שיש ריב את זו שצריכה לשבור את הקרח אחרת והוא לא עושה כלום,אז כניראה לא אכפת לו ממך יותר מדי,המבחן האמיתי של הזוגיות זה לא רק שהכול טוב ויפה,אלה גם שיש ריבים,כעסים ואכזבות,אם יש בנכם באמת אהבה,הערכה והתאמה אחד לשני,אתם תתגברו על כל ריב שקיים ולא משנה על מה הוא יהיה,אבל לפי מה שאת מתארת הוא לא מזיז אצבע עד שאת עושה משהו,אז כניראה שזה לא זה,אבל אם מדובר על ריבים שטותים בגלל קצר בתיקשורת או משהו,או בגלל בעיה של אגו שכל אחד רואה רק את הצד שלו בעיניין,אז אפשר להרים טלפון ולפתור את זה במקום לשלוח sms,אם תרצי תפרטי קצת יותר,שנוכל לעזור לך יותר,ביי בנתיים,שבת שלום

The Heretic

New member
הקשר

שבע שנים לא בדיוק זוגיות אבל עדיין רלוונטי לשאול בפורום.
אני מרגישה הצד הפחות חזק בגלל התלות שלי בקשר. אני הצד שאוהב יותר.
עד עכשיו הייתי עושה צעד ראשונה בגלל שגם פחדתי. בדרכ הקשר היה לאט חוזר לעצמו. אבל מרגישה שנמאס לי כשאנחנו רבים לפחד לכן אני דיי שלמה עם הסמס ששלחתי שהוא באמצע. בטלפון היה לי יותר קשה. אנחנו בקשר המון שנים ואני מאד חשובה לו אבל נמאס לי בגלל שהוא חשוב לי ככ, לפחד.

sani48

New member
אוקי

קצת מוזר לי כי היה זכור לי שאמרת שאת לא מאמינה בידידות,ופה אתם בקשר של 7 שנים אבל לא קשר זוגי,כך שאתם אמורים להיות ידידים טוב לא?
,אלה אם כן פספסתי פה משהו,על כל מיקרה למרות שאת אומרת שאת מרגישה שאת הצד שאוהב יותר,את מציינת גם שאת מאוד חשובה לו,כך שאולי חבל לסיים קשר של 7 שנים בsms ואפילו לא מכובד,אלה אם כן הוא פגע כל כך עד שאת מעדיפה להיגמל ממנו לגמרי,אין לי מושג על מה הריבים שלכם,אבל זה טיבעי שבקשרים ארוכים(גם אצל ידידים)שיהיו לפעמים ויכוחים וריבים,לפעמים זה מתחיל משטויות ומתפתח למשהו רציני יותר,בגלל שכל אחד רואה רק את הצד שלו בעיניין,אז חשוב שתיהיה בנכם תקשורת טובה,שתלמדו לשים את האגו בצד,ושתגידו ישירות אחד לשני איפה הוא חושב שהוא טעה,ותסגרו את הסיפור,אם אתם לא מסוגלים לעשות את זה כמו אנשים בוגרים,אז כניראה שמציתם כבר את הקשר שלכם,חוץ מזה אני מקווה שלא מדובר על אותו אחד שפעם סיפרת שאת מאוהבת בו וזה לא הדדי,כי אם כן,אז גם ה sms היה מיותר ,והגיע הזמן שכבר תוציאי אותו מהחיים שלך

The Heretic

New member
כי

הוא גיי והאמת שגם לא חשבתי עליו כשכתבתי אז. זה עדיין לא סותר את מה שחשבתי
אבל טיפה מרכך. באמת שהבנתי שכנראה זה קשור בגישה שלי ויכול להיות שיש דבר כזה.

אני לא רוצה לנתק את הקשר אבל הריבים שלנו מאד נדירים ומאד קשים. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. ואני שואלת גם כשיהיה לי בן זוג.
נראה מה יהיה

אתה צודק שאני צריכה להגיד ישירות מה מפריע לי ולא סחור. רק שאני לא ממש יודעת להצביע בדיוק. אני חושבת שזה עצם זה שאני מרגישה שזה לא שוויוני בתוך תוכי אבל אם אני אומרת את זה אני מקבלת תשובה שזה לא נכון. ובכל זאת, ככה נראלי.
לילה טוב!

sani48

New member
אה אוקי,עכשיו הבנתי

למה את מרגישה שזה לא שיווני?במה זה מיתבטא? אם למשל את פונה אליו יותר מאשר הוא אליך ,אז זה לא משקף כלום,יכול להיות שהוא פשוט בסרטים משלו וזה לא משקף כלום ממה שהוא באמת מרגיש כלפיך,על כל מיקרה את צריכה להגיד לו מאיפה את מגיעה למסקנות האלה,ולא סתם לזרוק אותם,ואז תיראי לפי התגובה שלו מה את עושה עם זה,לא מוותרים בקלות על ידידות טובה של 7 שנים ככה בסמס,מציע לך להגיד לו הכול ואז להחליט,בהצלחה

The Heretic

New member
תודה סאני

אנחנו רבים לעתים מאד רחוקות אבל כשזה קורה עולים אצלי כל מיני טינות צרות עין.
עצם זה שבן אדם קרוב מאוכזב ממני פוגע לי בדימוי העצמי וגורם לי להעלב ולכעוס על אמת, כלומר זה פגיעה דומה לדחייה.
לא שוויוני פשוט בקטע שאני מרגישה הצד שבמקרים כאלה החלש יותר.
אגב הוא ענה לי שאני חושבת שמותר לי להתנהג ולהגיד מה שבא לי ואם לא אומרים אמן אני מתעצבנת ונעלבת. והוא צודק אבל איך אני אמורה לשנות את זה אם זה באמת פוגע בי.

The Heretic

New member
בוא נגיד

אני לא חושבת שהוא רץ להתיעץ בפורומים או בכלל מה לעשות אם זה שרבנו.
(אבל אולי זה פשוט לא ההתנהגות שלו אבל עדיין.. זאת דוגמא לאי שוייון מבחינתי)

sani48

New member
אז אם ככה,הוא מאוכזב ממך בצדק

מצד אחד את טוענת שאת הצד החלש,מצד שני את מצפה שעל כל מה שאת אומרת הוא יגיד אמן?זה לא נישמע דרישה של בן אדס חלש,להפך,זה נישמע דרישה של בן אדם עם ביטחון מופרז,דרישה לא הגיונית,אלה אם כן הבנתי אותך לא נכון,כי לפי מה שהבנתי אז הוא צריך להסכים איתך בכל מה שתגידי,ואם הוא חושב אחרת זה הופך לריב?אם הבנתי לא נכון אז תסבירי לי,חוץ מזה ממה הוא עוד התאכזב ממך?אני מוכן להיות הבורר שלכם במידה ותרצו חחח

The Heretic

New member
אממ..

אחרי שחשבתי על זה קצת אמרתי שאני מצטערת ושאני צריכה ללמוד לקבל ביקורת בלי להיעלב בגלל החוסר בטחון שלי. (ככה שזה נובע מחוסר ביטחון לביקורת לא מביטחון מופרז שרק אני צודקת). נראה לי שלמדתי דברים חדשים :) רק שהתקשרתי והוא לא עונה אבל נקווה שיהיה בסדר ופעם הבאה כבר יהיה קצת יותר טוב.
תודה על התמיכה היום מאד מעריכה את זה.

sani48

New member
עכשיו אחרי מה שאמרת

הכול יותר מובן,וזה שאת מודעת לבעיה שלך לקבל ביקורת זה מצוין,עכשיו רק נותר לך ללמוד איך להתגבר על זה,מקווה שהוא יענה לך בקרוב ושהכול היסתדר בנכם,תעדכני אותנו מה קרה בסוף,ואם את צריכה משהו,את יודעת שאנחנו תמיד פה בשבילך,בהצלחה

The Heretic

New member
תודה נשמה

בינתיים דיברנו בטלפון, אני חושבת שהייתי טיפה דרמה, בגלל שאני מפחדת לאבד אותו כשאנחנו רבים, והוא פשוט לוקח את זה יותר בקלות כי הוא ממש לא חושב שזה הולך להסתיים בזה. פעם הבאה אני צריכה להרגע ולתת לו לכעוס עלי עד שיעבור לו וזהו :)

שלום

אם מתאימים ואוהבים, אפשר להתגבר ביחד על מכשולים כמו עימותים. נסו להפוך את העימותים לדיונים הגיוניים שקטים.

The Heretic

New member
למצוא

את עמק השווה שבין שני אנשים שונים זה באמת נכון ולוקח זמן למצוא אותו..

Megie

New member
עובדים על התקשורת

לומדים לפתור את מה שמפריע- בצורה שלא תפגע באף אחד מהצדדים.
אם לא יודעים/מצלחים להגיע לפתרון כזה בין שניים..אז לא נשארים.
קשר שפוגע ומיאש לא בריא.. עדיף להיות לבד מאשר ביחד ולסבול.

תקשורת

אין ספק שחוסר הסכמה שמוביל לריבים וכעסים זה אחד הדברים הכי קשים בזוגיות לאורך זמן. זה חלק לא נעים אבל בילתי נמנע מהקשר, גם מעצם היותנו שני אנשים שונים לחלוטין, כל אחד עם הרצונות ותפיסת העולם שלו, ועוד יותר מהפער העצום שבין התפיסה הגברית לנשית. אבל כדי לקיים מערכת זוגית, כל מערכת זוגית, צריך ללמוד איך להתגבר גם על זה כדי להצליח להנות מהחלקים הנעימים. יש לחילוקי הדעות האלה תפקיד מאוד חשוב ביצירת תקשורת זוגית, גם בכעס, בלמידה ובהבנה של עצמך ושל הקשר. אחד הדברים הבסיסיים במחלוקת זה לא להיכנס להאשמות, לא למי צודק, אלא לחזור ולהגיד שחשוב מה אתם מצליחים ללמוד מהריב הזה, כדי שתוכלו לשפר את הקשר שלכם, ללמוד מזה. לנסות לדבר בצורה רגועה, להקשיב קודם כל, ואז להסביר איך את חווית את זה. ברור ששניכם "צודקים", ברור שכל אחד ממכם רואה את הדברים בצורה שונה לחלוטין, וחשוב שהצד השני ישמע, וגם אם לא יבין, יקבל את השוני, והערך המוסף של להבין את מה שאתם יכולים ללמוד ולהפיק מהריב הזה כדי לגדול ממנו, עושה את זה כמעט דבר טוב, עם כל הקושי.
למה את מרגישה הצד הפחות חזק בקשר??? למה צריך להיות צד פחות חזק? זאת נקודה שאת חייבת לעבוד עליה, כי אם זה משהו שחוזר על עצמו, זה לא טוב, ואם זה ספציפית בקשר הזה, אז יש פה בעיה. אני לא יודעת אם זאת החלטה שלך להרגיש ככה או שזאת לכאורה המציאות שלכם, אבל זה בטוח לא בריא להיות בקשר בהרגשה כזאת. אני מקווה שבן זוגך לא יסכים עם האמירה הזאת. לגבי שבירת הקרח שאת חייבת לעשות... החוסר יוזמה להתפייסות זאת בעיה גברית נפוצה, ומרגיזה, שנובעת מהקושי שלהם לדבר על רגשות וכו', וגם קצת אגו גברי... אני יודעת, זה מתיש, אבל אפשר לנסות לדבר על זה וזה יכול להשתפר אולי. להרבה גברים אין את היכולות המילוליות שיש לנשים, ולכן אנחנו צריכות להוביל את המהלכים האלה, בחוכמה הנשית הסבלנית שלנו... למה את לא מעוניינת? כי נמאס לך להיות זאת שעושה את זה כל הזמן או שאת לא מעוניינת לפתור את הדברים? לגבי לנתק את הקשר, זאת בריחה כמובן, כדי לא להפגע, שזה מובן, אבל לא מועיל... יש לך פה שיעור חשוב בתקשורת זוגית, אם לא תלמדי אותו ותברחי מהקשר, זה יחזור שוב בקשר הבא...

למעלה