תקשורת
אין ספק שחוסר הסכמה שמוביל לריבים וכעסים זה אחד הדברים הכי קשים בזוגיות לאורך זמן. זה חלק לא נעים אבל בילתי נמנע מהקשר, גם מעצם היותנו שני אנשים שונים לחלוטין, כל אחד עם הרצונות ותפיסת העולם שלו, ועוד יותר מהפער העצום שבין התפיסה הגברית לנשית. אבל כדי לקיים מערכת זוגית, כל מערכת זוגית, צריך ללמוד איך להתגבר גם על זה כדי להצליח להנות מהחלקים הנעימים. יש לחילוקי הדעות האלה תפקיד מאוד חשוב ביצירת תקשורת זוגית, גם בכעס, בלמידה ובהבנה של עצמך ושל הקשר. אחד הדברים הבסיסיים במחלוקת זה לא להיכנס להאשמות, לא למי צודק, אלא לחזור ולהגיד שחשוב מה אתם מצליחים ללמוד מהריב הזה, כדי שתוכלו לשפר את הקשר שלכם, ללמוד מזה. לנסות לדבר בצורה רגועה, להקשיב קודם כל, ואז להסביר איך את חווית את זה. ברור ששניכם "צודקים", ברור שכל אחד ממכם רואה את הדברים בצורה שונה לחלוטין, וחשוב שהצד השני ישמע, וגם אם לא יבין, יקבל את השוני, והערך המוסף של להבין את מה שאתם יכולים ללמוד ולהפיק מהריב הזה כדי לגדול ממנו, עושה את זה כמעט דבר טוב, עם כל הקושי.
למה את מרגישה הצד הפחות חזק בקשר??? למה צריך להיות צד פחות חזק? זאת נקודה שאת חייבת לעבוד עליה, כי אם זה משהו שחוזר על עצמו, זה לא טוב, ואם זה ספציפית בקשר הזה, אז יש פה בעיה. אני לא יודעת אם זאת החלטה שלך להרגיש ככה או שזאת לכאורה המציאות שלכם, אבל זה בטוח לא בריא להיות בקשר בהרגשה כזאת. אני מקווה שבן זוגך לא יסכים עם האמירה הזאת. לגבי שבירת הקרח שאת חייבת לעשות... החוסר יוזמה להתפייסות זאת בעיה גברית נפוצה, ומרגיזה, שנובעת מהקושי שלהם לדבר על רגשות וכו', וגם קצת אגו גברי... אני יודעת, זה מתיש, אבל אפשר לנסות לדבר על זה וזה יכול להשתפר אולי. להרבה גברים אין את היכולות המילוליות שיש לנשים, ולכן אנחנו צריכות להוביל את המהלכים האלה, בחוכמה הנשית הסבלנית שלנו... למה את לא מעוניינת? כי נמאס לך להיות זאת שעושה את זה כל הזמן או שאת לא מעוניינת לפתור את הדברים? לגבי לנתק את הקשר, זאת בריחה כמובן, כדי לא להפגע, שזה מובן, אבל לא מועיל... יש לך פה שיעור חשוב בתקשורת זוגית, אם לא תלמדי אותו ותברחי מהקשר, זה יחזור שוב בקשר הבא...