ריבים על כסף

sapiri24

New member
ריבים על כסף

שלום לכולם,
קצת רקע, נשואה כחצי שנה, לומדת וגם עובדת. אנחנו כרגע גרים אצל חמי וחמותי.
לפני החתונה סיכמתי עם בעלי כי ההורים שלי ושלו יתחלקו חצי חצי בהוצאות החתונה מלבד המנות ומה שיישאר ילך אלינו. יש לציין כי מהחתונה הרווחנו כ- 60,000 ש"ח. סכום מכובד מאוד.
מלבד זאת לבעלי היו מעט חסכונות לפני החתונה (גדול ממני וגם החליט לא ללמוד ככה שהיו לו שנים טובות לעבוד ולחסוך כסף). יש לציין כי הדגשתי בפניו יותר מכמה פעמים כי להורים שלי לא תהיה יכולת לעזור לנו בדירה משום שהמצב ממש לא טוב והוא הבין.
בעלי עבד בעסק של אביו 4 שנים מבלי לקבל שום תמורה כי הם בדיוק היו בתהליכי בנייה של בית פרטי ואביו לפי טענתו היה לחוץ בכספים.
בהכנות לחתונה חמי חיפש כל הזמן תירוצים למה לא לשלם אולם לא הייתה לו ברירה כי בעלי היה זקוק לכסף שלא היה לו. (לבסוף הוא באמת הצליח להתחמק מתשלום של הוצאה אחת) חמי קמצן מאוד אבל זה לא ענייני.
יש לציין כי למרות שלהורים שלי ממש קשה, בכל ענייני החתונה הם היו הראשונים לסייע לנו.
לפני חודש חמותי זרקה לי רעיון שהיא חושבת שהם וההורים שלי צריכים לקחת הלוואה על מנת לסייע לנו לקנות דירה, הסברתי לה כי אין באפשרותם של הורי לקחת הלוואה לא בגלל שהם לא רוצים אלא בגלל שזה מעבר ליכולתם הכלכלית.
לאחר מכן, היה פיצוץ ביני ובין בעלי על ענייני הכספים. הוא טוען שאביו לא מסכים להביא לנו כסף אם ההורים שלי לא ישוו. אמרתי לו שמבחינתי אני לא רוצה את הכסף שלו ומי שרוצה לעזור לילד שלו עושה את זה מכל הלב ולא מחכה לראות מה הצד השני ייתן. הורי משלמים לי את שכ"ל וגם עוזרים לנו בכל מיני הוצאות קטנות אבל מבחינתם זה לא מספיק. חמותי במהלך החודש הזה הספיקה להעלות את הרעיון הזה מספר פעמים למרות שהיא ידעה שזה ממש פוגע בי שכל פעם מעלים את הנושא וגורמים לי להרגיש שההורים שלי לא שווים. בפעם האחרונה הבהרתי לה בתקיפות כי היא שוטפת את המוח של בעלי על עניין הכסף וזה כבר פוגע בזוגיות שלנו וקיוויתי שהבהרתי את הנקודה שלי.
השיא היה שבשבועות עשינו אצל המשפחה שלו וסבא!! שלו דיבר איתי ואמר לי שאני צריכה להבין שגם ההורים שלי צריכים לעזור. לפי מה שהבנתי ההורים שלו שיתפו את כל המשפחה המורחבת בריבים שהיו לנו (דבר נורמלי לחלוטין אצל כל זוג) וגם על עניין הדירה. כל אחד מבני משפחתו מרשה לעצמו להביע דעה עלינו ולשאול אותנו "מתי תקנו דירה כבר".
אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות מול ההתקפה הזו. יש לציין כי בעלי תומך בי אבל שטיפת המוח כל כך חזקה שאני מפחדת כי ישנה את דעתו. בנוסף, אני וחמותי היינו ביחסים טובים וכעת אני לא מסוגלת לדבר איתה אפילו. אני חושבת כי כל העניין של העזרה הכספית הוא תירוץ של אביו לא להביא לנו כסף למרות שבעלי נתן את כל הלב והנשמה שלו למשפחה. כמו כן אני יודעת כי האבא אמיד מבחינה כלכלית (נוסע לחופשות לבדו, מחליף את הרכב כל שנה וכד') וזה ממש לא מעניין אותי הכסף שלו ומבחינתי הוא לא חייב לי כלום, אבל אני גם רוצה שהוא יפסיק להשתמש בהורי כתירוץ למה לא להעביר לבנו כסף.
אנחנו כרגע יכולים לקנות דירה אבל קטנה וצנועה ומבחינתי זה מעולה אבל לבעלי יש ציפיות לא ריאליות. מה שכן החלטתי כי אנחנו נעבור דירה בחודשים הקרובים כי אני לא מסוגלת לגור איתם יותר.
מה לעשות עם חמי וחמותי? כיצד אוכל להעביר את עמדתי אבל מבלי לריב איתם או להיכנס לוויכוח. אני רק רוצה שיפסיקו להתערב ולנסות לקבוע תנאים להורים שלי..
 
סליחה?

אם הייתם גרים עכשיו בשכירות, כמו כל זוג נורמלי, הייתם משלמים על זה כמה אלפי שח בחודש?
חמיך חוסך לך את זה. ראי את זה ככמה אלפי שח שהוא נותן לך בחודש.
למה הוריכם צריכים להתחלק בהוצאות החתונה ואתם מרויחים ממנה 60 אלף שח? האם חתונה היא עסק רווחי? ממש צורם לקרוא.
לא ייאמן איך אין לך בושה לכתוב שחמיך לא שילם לבנו על עבודה בשעה שהוא בנה בית, ועוד יש לך טענות. בעלך גר בבית הזה? פרנסתו היתה על הוריו? אתם עד עכשיו גרים על חשבונם? נראה לך נורמלי מצידך לרצות רק לקחת ולקחת אבל לא להבין כשלא רוצים או לא יכולים לתת עוד?
"שיפסיקו להתערב"? את חיה על חשבונם. זה מספיק מעורב?
אם אתם נשואים חצי שנה וכבר רבים ככה, לדעתי אל תקנו דירה. נשמע כמו סיכוי גבוה שתיפרדו בלאו הכי.
 

sapiri24

New member
מבהירה את עמדתי

כנראה שלא הבנת אותי...הורינו הציעו שכעזרה לעתיד שלנו הם יתחלקו בהוצאות החתונה חתונה היא לא עסק רווחי אבל זה העזרה שהם רצו לתת.
זה לא מעניין אותי שחמי לא שילם לבנו על עבודה, מבחינתי זה העניין שלהם ותמיד השתדלתי לא להתערב. זה שאנחנו גרים אצלם זה לא אומר שאנחנו מנצלים אותם. אנחנו קונים אוכל ומשתתפים בהוצאות חמל, מים וכד'. וחודש הבא אני מתכוונת לעבור כי כנראה שזה באמת לא שווה את ההתערבות שלהם בחיי הנישואין שלנו.
אני הבנתי שלא יכולים לתת, העניין הוא שהם לוחצים עליי ועל ההורים שלי לתת כסף ואז הם גם ייתנו. אני מבחינתי אמרתי להם שההורים שלי לא יכולים והם גם לא צריכים לתת. אנחנו מסתדרים יופי ואין שום צורך כל הזמן לעורר את העניין הזה.
מקווה שהבהרתי את עמדתי.
 

dify

New member
אני חושבת שאפשר לפתור את זה

בדרך טכנית.. לחתום על הסכם שאם תפרדו אז החלק היחסי של מה שההורים נתנו לקניית הבית יחזור באותה יחסיות.

סך הכל, ולא רק לגביך, אני חושבת שזו דאגה הגיונית, לעזור לילד בסכומים משמעותיים ולדעת שחצי מזה עלול ללכת במקרה של פרידה זה מדאיג. אם הסכום שהם נותנים שווה נניח 10% מערך הדירה שנקנית, אז חותמים על הסכם שבמקרה של פרידה שווה ערך ל10% מערך הדירה חוזר להורים של... נשמע לי הפתרון הכי פשוט והכי הוגן לכל הצדדים.
 
היא לא שינתה את עמדתה.

משעמם לי עם הקפה, אז הנה מבחר ציטוטים מההודעה המקורית שתואמים לחלוטין את ההבהרה:


חמי קמצן מאוד אבל זה לא ענייני.


לפני חודש חמותי זרקה לי רעיון שהיא חושבת שהם וההורים שלי צריכים לקחת הלוואה

היה פיצוץ ביני ובין בעלי על ענייני הכספים. הוא טוען שאביו לא מסכים להביא לנו כסף...אמרתי לו שמבחינתי אני לא רוצה את הכסף של

חמותי במהלך החודש הזה הספיקה להעלות את הרעיון הזה מספר פעמים למרות שהיא ידעה שזה ממש פוגע בי
וסבא!! שלו דיבר איתי ואמר לי שאני צריכה להבין שגם ההורים שלי צריכים לעזור.


אני חושבת שזה מאוד יפה מצידך להחליף משכורת של אדם עובד (נניח, 5000 ש"ח*12*4) ולטעון שהמחיה שלו עליה ההורים שלו משלמים "ברוב טובם" משתווה לסכום הזה. עלות מחיתו של אדם אחד הם חמשת אלפים ש"ח בחודש??

הם לא מממנים אותו,
הם הפעילו עליו מניפולציות כדי למנוע ממנו כל אפשרות כלכלית לעמוד על שתי רגליו ואז "ברוב טובם" נתנו לו קורת גג, מזון והלבשה.
מדובר באנשים אמידים שבנו וילה, לא במסכנים שעומדים בפני הוצל"פ.


גם אני חותמת על העסקה הזו, שכל ילדי יעבדו בחברה שלנו חינם ואני רק אממן מחיה. רווח נקי של 150 אלף ש"ח פר ילד.
 

mykal

New member
אני אענה על שאלתך, בסוף הדברים.

הנה כמה פעולות--
1)עוזבים את בית חמיך וחמותך וכמה שיותר מהר.
2)קונים דירה בכמה שאתם כרגע יכולים, ואם הוא לא רוצה לגור בה שוכרים ומשכירים,
וחוסכים ל'בית החלומות'.
3)כשחמותך אומרת משםפט כזה--תחיכי ותגידי, זה בסדר שלא תתנו כסף לדירה בשבילינו.
אל תסבירי את הוריך--אל תתנצלי בשמם. ואל תתנילה הרגשה שאת התחתנת בשביל הכסף.
נטרלי את 'הכסף' מהשיח.
4)אם הסבא אומרמחיכים ואומרים, תודה על הדברים--אטפל בענין. והולכים משם.
5)בהרבה מקומות יש דרישה להדדיות בין משפחות, זה לא רעיון של חמותך,
ולדעתי אין לה איזה אישיו נגדך--ככה היא חושבת.
אז אל תיעלבי.
6)את חייך תנהלי מול ועם בעלך--אל תדברי נגד הוריו (אביו) ואל תתנצלי בשביל הוריך--
תגידי לו התחתנו כי אנחנו רוצים לבנות יחד--ולא כסף ועזרה מאף אחד.

תירגעי ותפעילי חכמת ההרגעה--בהצלחה.
 

Amyrlin Seat

New member
יש כאן שני נושאים שונים שאת צריכה להפריד בינם

אחד זה ההתערבות עצמה והשני זה מה שהם חושבים ואומרים עליכם.

אז לגבי הראשון, ההתערבות את פשוט צריכה להסכים עם בעלך שמעכשיו אתם משתפים אותם כמה שפחות בענייני הכספים שלכם, הוא צריך לערוך איתם שיחה שקטה שיבין בדיוק מה הם יכולים או רוצים לתת, שיסביר להם שמה שהם נותנים זה מרצון טוב ולא תלוי בכלום אחרת הם יכולים לשמור את הכסף שלהם ואתם תסתדרו לבד, ובמקביל מבקשים מהם כל פעם שהם מתחילים לדבר על זה שיעזבו אתכם בשקט אתם מסתדרים ואתם מבקשים שלא יתערבו, אם תתמידו בגישה הזו בלי להפוך את זה למריבה אלא להגיד כל פעם בשקט "עזבו, אין מה לדבר על זה אנחנו מסתדרים תודה" בסוף ימאס להם והם יניחו לכם בשקט.

נושא שני זה מה שהם אומרים למשפחה המורחבת ומה שהם חושבים עליכם בעצמם, על זה אין לכם שום שליטה, תנו להם לחשוב ולהגיד מה שהם רוצים, אם מישהוא כמו הסבא יתחיל לדבר איתכם על הנושא אז תחזרו לאותה התשובה למעלה, ואם הם סתם מרחלים אז שיבוסם להם, תתעלמו ודי.
 

sapiri24

New member
תודה לכולם על העצות

תחילה, אני מודה לכולן על העצות שנתנו, אתן צודקות ואני אתחיל ליישם אותן.
בסה"כ אין לי על מה להתעצבן ואני צריכה להתנהל על מי מנוחות.
רק רציתי לשתף אותכן בבעיה שנוצרה ולהבין האם אני פה לא בסדר? כי הרי לא אני ולא ההורים שלי אשמים במצבם הכלכלי. במציאות של היום אני שמחה שיכלו לפחות לעזור לי בחתונה.
אבל החשש שלי שחמי תופס טרמפ על ההורים שלי כי במילא הוא לא רצה להביא לנו כסף. (לפני החתונה הוא הבטיח לבעלי שהוא יעזור לנו בעניין הדירה כפיצוי על כל השנים שבעלי לא קיבל משכורות)
מדובר באדם תחמן שעניין הכסף מאוד משמעותי אצלו. ( דוגמא קטנה, הוא תמיד אומר לבנותיו שהן צריכות למצוא חתן עשיר כי הוא לא יעזור להן בכלום) בכל סיטואציה הנוגעת לכסף הוא מוצא דרך להתחמק ולהפיל את זה על הסובבים אותו בין אם זה משפחה או חברים. זה לא ענייני ואני מנסה כמה שפחות להיות מעורבת אבל זה מרתיח לי את הדם שהוא מצא טרף חדש וזה ההורים שלי. אם הוא לא רוצה שיגיד וזהו אבל לפי מה שאני מבינה הוא לא מרגיש נעים מבעלי להגיד לו ככה סתם שהוא לא יקבל ממנו כלום.
אני שבה ומדגישה- אני לא רוצה שהוא יביא לנו כסף ומה שהוא עושה עם הכסף שלו זה עניינו הפרטי וגם אני לא חושבת שהוא חייב לי משהו. אני אדם מאוד עצמאי ובחיים לא רציתי ולא ביקשתי טובות מאנשים אחרים. אני לא אוהבת את הסיטואציה הזו ומשתדלת כמה שיותר לדאוג לי ולבעלי ללא עזרתם של הסובבים אותנו כי העזרה הזו תמיד מלווה בהתערבות.
מה שכן, אני גם לא רוצה שהוא ישתמש בהורים שלי כתירוץ, במיוחד שבענייני החתונה הוא בקושי עזר לנו מבחינה כספית והפיל את הרוב על ההורים שלי בתירוצים כאלו ואחרים.
 
אם את אדם מאוד עצמאי

אז אל תגורי אצלם.
ואם את יכולה לקנות דירה אך לבעלך יש ציפיות לא ריאליות, אז הבעיה העיקרית שלך היא בעלך ורק המשנית היא הוריו.
 

sapiri24

New member
מעבר דירה

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי, אנחנו עוברים חודש הבא.
בעלי הוא הבעיה המשנית כי ההורים שלו הם אלו ששוטפים לו את המוח ומכניסים לו את הרעיונות על כך שהורי צריכים לקחת הלוואה בשביל שהנסיך שלהם יקנה דירה חדשה ולא יסתפק בדירה ישנה לשנים הראשונות כמו כל זוג נשוי בתחילת דרכו שלא באה ממשפחה אמידה.
ו
 

mykal

New member
רק משהו קצר,

לגבי דירה חדשה,
יש מקומות בהם דירה חדשה היא זולה או במחיר זהה
לדירה ישנה בשכנות,
זה תלוי אזור--על כל ההשלכות בכך.

ודירה 'ישנה' שוב חשוב אם היא משופצת או יש להשקיע בשיפוץ.
ועד כמה.
הדברים קצת יותר מורכבים. ואת יכולה/צריכה לא להתעמת
על אמירות הוריו ונגדם. אלא לבדוק אופציות ולשתף אותו בהן,
אז שטיפות המוח של הוריו יהיו פחות רלונטיות--כל עוד הן אג'נדת החיים שלהם,
ולא נגדך--תניחי--אתם ישויות נפרדות ובעלך בחר בך לחיים.
ככל שתהיי יותר רגועה ופחות נאבקת בהם 'ומצילה את הוריך' ככה יהיה פשוט יותר.
 
ממש לא משנית.

אין כזה דבר 'שוטפים לו את המוח' או 'מכניסים לו רעיונות'.
את נשואה ממש טריה, ולא נוח לך עם התחושה שאת כועסת על בעלך הטרי שיש לו ציפיות לא ריאליות, אז מה הבעיה, זורקים את הבעיה על הוריו. הם אשמים ובעלך צדיק יסוד עולם. (שלא לדבר עלייך, מלאכית השרת).
 
באמת לא נעים

לגלות שהתחתנת עם רכיכה... אבל כמו אמרת - הרכיכה היא הבעיה המשנית...
 

RingGirl

New member
את צריכה לעשות סדר בדברים


לפני הכל להפסיק לקרוא לחמיך קמצן - הוא עזר לכם במימון החתונה ואפילו נשאר אצלכם כסף...

דבר שני לצאת מהמשוואה שחייבים לקנות דירה אחרי הנישואים. לפי הכרטיס שלך את בת 26, למה שתתקבעו גאוגרפית ותעסוקתית כ"כ מהר ועוד בשוק נדל"ן בו המחירים מנופחים?
תסבירו שכרגע אתם לא קונים כי אין לכם את הכסף, שאתם לא מצפים מאף צד לעזור ובטח שלא לקחת הלוואות... תיקחו אחריות על החיים שלכם - תשכרו דירה קטנה, אל תוציאו יותר מדי על ריהוט ותתחילו לחסוך. אמנם זו לא כפית זהב, אבל זו עצמאות ובעתיד כשתהיו יותר בשלים תקנו דירה עם או בלי עזרה מההורים.
 

בושמיל

New member
היא כתבה

שרק הוריה עזרו במימון החתונה ושחמה הבטיח אך לא קיים. Mykal נתנה עצות מצוינות ומסכימה שאת צריכה לבדוק עם בעלך מול הציפיות שלו ולוודא שיש לכם קרינה כלכלית דומה (ולא לערב את הוריו). מצד שני, אני לא הייתי מוכנה שמישהו חיצוני ידרוש מההורים שלי, אם בפניי ואם מולם שיקנו לי דברים והייתי מעמידה קו נחרץ בנושא ובטח לא עניינו אם יש לך כסף או אינ להם כסף
 

RingGirl

New member
שילם, חוץ מהוצאה אחת

"בהכנות לחתונה חמי חיפש כל הזמן תירוצים למה לא לשלם אולם לא הייתה לו ברירה כי בעלי היה זקוק לכסף שלא היה לו. (לבסוף הוא באמת הצליח להתחמק מתשלום של הוצאה אחת)"

וזה לא שהזוג יצא במינוס... "מהחתונה הרווחנו כ- 60,000 ש"ח. סכום מכובד מאוד." והיא מתמרמרת על הוצאה אחת שהוא לא השתתף בה.

נראה לי שכולם פה עסוקים בלהתחשבן והזוג צריך לדעת לשים לזה סוף גם אם זה במחיר של לוותר על טובות הנאה מהמשפחה - לכל דבר יש מחיר ובמקרה הזה כנראה לא שווה לשלם אותו...
 
לא מדובר על "הוצאה אחת שהוא לא השתתף"

אלא על הוצאה אחת שהוא "הצליח להתחמק מתשלום" עליה!!!
הניסוח נשמע כמו שהיא ממקמת את עצמה במשבצת של המחנכת שלו, ומה לעשות שלא בא לו טוב שכלתו תחנך אותו.
הצליח להתחמק!! נשמע כמו התחמקות מהכנת שעורי הבית.
מגעיל.
 

mykal

New member
הזכרת לי, את הבדיחה

על המכתב הקצר ששלח בן לאביו, וללא היו בו סימני פיסוק,
ומכיון שהאב לא ידע לקרא--כל אחד קרא את המכתב בסגנון שונה.

אני 'שמעתי' במשפט שציטטת "הוצאה אחת שהוא לא השתתף"
הרבה עלבון ולא רק שלה אלא גם מגרונו של הבן/בעל.
שכנראה --כך נימק את דמות האב.

אכן--מיותר, להתחשבן, אבל ההורים של בעלה--
מתחשבנים לא פחות.
היא צריכה ל'שבור' את המעגל הזה. צריכה הכונה כן,
אבל למה 'להתנפל' עליה.
היא 'נפלה ברשת' וחבל.
 
למעלה