ריבים ומכתבים

ריבים ומכתבים

שלום לכם. רציתי להתייעץ איתכם לגבי משהו, ואני אשמח אם תענו. אני והחברה שהייתה הכי טובה שלי במשך שש שנים, שנקרא לה ר', רבנו. היא מאוד נפגעה ממני כי הייתי נורא צינית, ומצד שני, גם לפני הריב אני כעסתי עליה, ככה שזה מאוד מסובך. בכל מקרה, כתבתי מכתב מאוד ארוך וברור שאולי קצת יעזור לנו להתפייס, אבל, אני מאוד פוחדת לשלוח לה אותו. ולמה? כי ר' רבה לפני שלושה חודשים עם ילדה מהכתה, שנקרא לה ל'. ל' מאוד אוהבת את ר' ומאוד רוצה להשלים איתה, אז היא כותבת לה כל הזמן מכתבים ופתקים ומנסה לדבר איתה. ר' צוחקת עליה בפניי "החבורה" שלה(היא מלכת הכתה), ופעם, כשהייתי חברה שלה גם, היא צחקה עליה גם בפני והראתה את המכתבים האישיים של' כתבה עליה. אני מאוד לחוצה שאשלח לר' והיא תספר לכל החבורה, כי זה מכתב אישי מאוד. מה לעשות?
 

sh53

New member
לא מצדיקה את ר' בהתנהגותה

בכך שהיא צוחקת בפני כולם על המכתבים של' כל הזמן שולחת לה ומתחנפת אליה, אך מצד שני צריך גם לחשוב אם ל' כל הזמן שולחת לה מכתבים ומתחנפת ושום דבר טוב לא קורה והמצב לא משתפר - אז אולי באיזה שלב צריך להבין שזה לא יעזור לשלוח עוד מכתב ועוד מכתב? כלומר, יכול להיות שבאיזה שלב ר' התחילה לזלזל בל' לא בגלל ההתחנפות שלה, אלא בגלל שהיא ממשיכה לשלוח עוד ועוד מכתבים למרות שלא יוצא לה מזה כלום. יכול להיות שאם תשלחי לה מכתב היא תקרא אותו ותפנים את האמור בו, אך קשה לי לענות ע"ס 2 מקרים בלבד (שלך ושל ל') מה יקרה עם ר' ואיך היא תתנהג. חסר תיאור לגבי ר' איך היא מתנהגת עם שאר האנשים, האם היא תמיד צינית ומסתכלת על אנשים מלמעלה? אפשר אולי גם ליזום שיחה פנים מול פנים או טלפונית ואז אין מכתבים ואי אפשר להציג אותם בפני כולם ולעשות מכך "הצגה שלמה", לא להתחנף יותר מדיי (כנראה זה גורם לתכונות השליליות שבה לצאת החוצה והיא אוהבת לרדת על אנשים),אך בהחלט אפשר לומר לה שהייתן חברות 6 שנים וחבל לוותר על זה.
 

s h i r k u s h

New member
לדעתי- אל תהיי חברה של בנאדם

כזה
שנאתי את מלכות הכיתה הרעות האלה בילדותי... עד שהבנתי כשהתבגרתי שהן ימצאו את עצמן בסוף ללא חברים ושנואות... אם כן חשוב לך לחזור להיות חברה שלה- דברי איתה פנים מול פנים.
 
למעלה