רטלין

• פותח הנושא b7293
  • פורסם בתאריך

b7293

New member
רטלין

קבלתי עבור ילדי בן 6 לטיפול ברטלין האם יש טיפול אלטנטיבי לקשב וריכוז

05 מיכל

New member
תתרחקי ממומחים לפרסום שחושבים

שהם מבינים בתרופות. הם לא. רבים ממשתתפי הפורום הזה ניסו הרבה פתרונות אלטרנטיביים לפני שניסו רטלין. בינתיים לא נמצא פתרון שמגיע לרמתו. יש המון דיבורים כאילו "התרופות האלה" הן דבר נורא ואיום. רוב הדיבורים האלה באים מאינטרסנטים, הרבה פעמים מבית מדרשה של הכת הסינטולוגית. תיזהרי מהם. הרטלין היא תרופה נחקרת מאוד, ולא מצאו עד היום נזק לטווח ארוך. לעומת זאת, ילדים שזקוקים לרטלין ולא מקבלים אותו, דווקא נגרם להם נזק נפשי ניכר. אז אם את דווקא רוצה לנסות משהו אלטרנטיבי, אני ממליצה לך שתלכי רק על משהו שיש לך המלצות ממישהו ש*קיבל* את הטיפול והועיל לו, לא ממישהו *שנותן* את הטיפול, וטוען שזה מועיל. מה שכן, חשוב כמובן שהאבחון וקביעת הטיפול והמינון ייעשו בידי מומחה אמין. זה תמיד חשוב. ותיזהרי מהמפחידנים!

nirctl

New member
ותזהרי מאנשים קיצוניים בפורום

הזה שחושבים שכל דעה נגד רטלין צריך למחוק מהאתר (כמו שעשו עם שלי) אין מה לעשות יש גם מחקרים נגדיים שמראים שלרטלין השפעות ארוכות טווח מזיקות והריטלין אינה מהווה פתרון לבעיה האמיתית, יש אנשים ששוללים שימוש בתרופות כאלה ואני אחד מהם, אם מישהו רוצה להתעלם מזה הוא מוזמן,אבל כל אחד זכאי לשמוע תגובות בעד ונגד.

zivadina

New member
אנחנו מוחקים תעמולה ולא דעות.

אף מחקר לא הוכיח השפעות ארוכות טווח של ריטלין, ואף מחקר לא הוכיח שיש "פתרון אמיתי". אנחנו נעזרים בתרופה הזאת, ולא מוכנים שיעליבו אותנו בגין טיפול זה, אבל כן מוכנים לשמוע דעות מנוגדות אם הן נאמרות בנימוס ולא מתוך מטרה לעשות תעמולה לשרותים חלופיים. הבעייה היא שה"דעות שלך" לא מקדמות אף אחד וגם מחזירות את ההורים הבלתי מנוסים אחורה, למקום שאנחנו היינו בו פעם. במידה שתפיצי כאן מידע בלתי מבוסס כזה, את אכן תימחקי ותיחסמי. יש מספיק במות אחרות להפצת האמונות האלה מבלי שמישהו ידרוש ממך הוכחות לנכונותן.

nirctl

New member
לתשומת לבך - מדובר בדעה ונסיון אישי

אני בן 24 בגיל מאז ילדותי חויתי בעיות למידה, חוסר הסתגלות, דכאון וכן הלאה בגיל 13 המצב התחיל עגום והוריי הנפלאים סיפקו לי עזרה אמיתית ללא תרופות, מאז אני תלמיד מצליח עם בטחון עצמי שופע ועברתי התפתחות של תאמן ועל זאת יעידו בני משפחתי וחבריי (וכמובן החברים שרכשתי כתוצאה מאותן סיפורי הצלחה) יתרה מזאת הייתי פעיל במשך שנים כנציג בכיר ומפעיל קבוצות של הרשות למלחמה בסמים ותרמתי לקהילה. דברים שאם היית שואלת אותי בגיל צעיר על עצמי היום הייתי מגיב בפליאה רבה, היות והייתי חסר בטחון, ביישן ומופנם. היום שאני רואה את הפתרונות המוצעים להורים אני חרד מאוד, יש לך בעיה? קח תרופה! האם כל מה שקשור בילדים שלכם זה המבנה הפיזי שלהם? התרופות האלה מונעות מהם לגלות או/ו לספר מהי הבעיה האמיתית, הם אינן מעלות את רמת יכולתן אלא גורמות להם לעוד מופנמות - איזה דור אנחנו מגדלים? של חיים עם תרופות?? לא נכנס כאן לפילוסופיות וכפי שאמרת צריך לתת להורים בפורום הזה מידע שלא יוסיף על בלבולם אלא יספק להם מידע שבעזרתו הם יוכלו לסייע לילדים שלהם באמת. אז כן קיימים פתרונות הגיוניים יותר, מי שבוחר להתעלם מזה, להסתיר את זה או לשלול את זה עושה פשע חמור. ניר

yonitbrk

New member
נסי את מכון אלבאום - מאוד יקר

וכן "מכבי טבעי" מפרסמים את עצמם -ושיש אצלהם טיפולים בבעיות קשב וריכוז. לא ניסיתי כך שלא יכולה להמליץ.

zivadina

New member
בבקשה להמליץ רק מתוך נסיון מעשי

ולא לעשות פרסומת לחברות אחרות. אנחנו כאן כדי לספר על מה שעזר לנו. מי שרוצה פרסום בצד הפורום, יכול לפנות למחלקת הפרסום של תפוז.

דליה.ד

New member
זכותו של כל אחד לנסות מה שהוא רוצה

ואני מתה למצוא כבר מחקר אחד מאותם "מחקרים רבים" על טיפולים אחרים חוץ מריטלין.

yonitbrk

New member
צודקת מאה אחוז. לא היתה לי

שום כוונה לעשות פרסומת לאף אחד .

למעלה