רושם שכזה..

Crema86

New member
רושם שכזה..

אתמול עבדתי עם מישהי קבועה בעבודה. היא שאלה שאלה ועניתי לה ומשם גיליתי שיש עליי רושם מוטעה שלא ידעתי שאני יוצרת אותו ..

לפני שבוע אולי אף יותר אפילו התחילו להגיע לתחנת הדלק שלנו גברים עם ג'רקנים ולמלא מהברז מים בתדירות יומיומית. מדובר ב4ג'רקנים.
לא התערבתי מעולם ולא הערתי להם שאסור להם משום מה .
כעבור כמה ימים המנהל התחיל לשלוח עובדים כולל אותי לבדוק מונה של המים כמה יש וישר נזכרתי בהם אבל גם אז שתקתי . לפני 4ימים הבחנתי שהמפתח לברז נעלם כשרציתי לשטוף ידיים .
למחרת פניתי למנהל ושאלתי אותו לאן נעלם המפתח...
כמו שיש עליי רושם שלא ידעתי עליו, ככה יש לי רושם על המנהל שלי ממזמן שהוא שקרן וחרטטן באופן כללי
הוא ענה לי תשובה סתמית "אין במדינת ישראל מים צריך לחסוך.."
אני כמובן הבנתי שהוא משקר לי והרי לא יגיד שהם קמצנים ולכן מחביאים את המפתח שלא יבזבזו להם כסף
המחשבה שעברה לי בראש שאין טעם להיכנס איתן לנושא , שהרי ברור לי שהמנהל לקח בעצמו כדי להימנע מבזבזוז מיותר של מים ולי הוא נותן תשובה כזאת כי ככה הוא זה האישיות שלו לחרטט..
לא נכנסתי איתו לנושא הזה ורק עניתי "טוב" רק שאלתי מה עם פח של המים לשטןף חלונות ןהוא ענה שפעם ביום מספיק לשים וגם ככה גם הבנתי הכל את הסידור שלו גם לדאןג למים בפח וגם למנוע לבזבז סתם מים.

כשסיפרתי לעובדת מה דעתי ושהעמדתי פנים שאני קונה את זה שאין מים בישראל
ושלמעשה לא היה לי כח להתעסק בזה כשאני יודעת שהוא שקרן ..היא התרשמה ממני לטובה לפי שפת הגוף שלה ואמרה שהנה את יודעת הכל ואת מספרת לי אבל את יודעת ? המנהל כל פעם מספר לנו כמה את תמימה ומפגרת שכל מה שהוא אומר לך את מאמינה.. את צריכה להגיד לו בפנים שאת לא קןנה את השקרים שלו . היא גם ציינה שגם אותה הוא מנסה לסבן אבל היא תמיד פותחת פה שעליה הוא לא יעבוד! שאם חשוב לי האישיות , הכבוד העצמי אני חייבת להתעמת .
למעשה אחת הסיבות שאני לא נכנסת לעימותים כי למרות שאני לא תמימה כמו שאני משדרת , אני מחשיבה את עצמי לבן אדם חלש. אין לי מיומנןת של איך להתעמת ולבטא את עצמי כמו שאני רוצה . במקום זה אני נכנעת כזה וזורמת עם אנשים.
פתאום קיבלתי מתנה
אני יודעת ממזמן שבאופן כללי חושבים שאני תמימה . פעם כשהמנהל הציע למנהל החנות לשים אותי לעבוד בחנות הוא סירב בתוקף. אחת הסיבות שאמר לו
ליד המוכרת שסיפרה לי את זה הוא שאני תמימה.
נכון אני לא אשקר הייתי תמימה אבל כיום
אני לא כזאת . יש לי נטייה להעמיד פנים להרבה מקרים למצבים מסויימים באופן אוטומטית כמו עם הקטע עם הברז כדי לא להתמודד ולבזבז אנרגיה מיותרת. גם ככה אני חלשה נפשית ועייפה מהחיים.
אז אחרי שקיבלתי את המתנה והבנתי שאני אמורה להעמיד במקום בן אדם שמשקר לי אני מוצאת עצמי מקושי בשינויי הרגלים.
נגיד הייתי עונה למנהל שמה זה התשובה הזאת אין מים בישראל ולהזכיר לו בדיקת מונה של המים ולהגיד את דעתי הכנה "הבנתי אותך לקחת את המפתח של הברז כדי להימנע מהוצאות מיותרות "
אבל לדעתי מה אכפת לי שיקח אני לא המנהלת פשוט לא ידעתי שיש עליי כזה רושם בתחנה. האם יש טעם להתעמת עם הרושם הזה ?
הרי גם על המנהל שלי יש רושם מסויים ולא לטובה
 
לא חושבת שזה משהו שצריך להתעמת עליו...

למה לקרוא למנהל שקרן בפניו? הוא פשוט לא ראה סיבה
להסביר את עצמו. מנהל לא חייב לתת לך תשובות מלאות
ולהגיד את כל האמת.
זכותו להחליט לחסוך במים בלי לתת הסברים.

את יכולה הגיד לו את הדברים שאת יודעת ורואה גם בלי
להטיח עלבונות בו אישית. תראי לו במיקרים שאת חושבת
שזה מתאים שאת יודעת ורואה דברים בלי לתקוף אותו.
נראה לי שזה יעשה את העבודה.
 

King of falaka1

New member
טוב אז

אם הבעל הבית משלם על מונה של המים זה זכותו לא להסכים לשלם על זה הוא לקח את המפתח כי הוא הבין שאין מי שיאכוף את זה שנית תמימות זאת תכונה טובה אבל בעולם של הרוע והשחיתות של היום אין לה הרבה יעילות למרות שהיא חיובית אבל את צריכה ללמוד את המשחק כדי להתקדם
 
למה את אמורה להעמיד במקום בן אדם שמשקר?

אנשים שעושים את זה בכל הזדמנות מוכיחים רק שיש להם צורך בלתי פוסק להוכיח לעולם שהם לא טפשים, ואנחנו יודעים מי צריך להוכיח דבר כזה. החברה שלך לא ממש יוצאת חכמה גדולה מהעצה שהיא נתנה לך.

להתעמת בלי הפסק רק בגלל פרינציפ נשמע לי חרא של חיים, אם תסלחי לי על הלשון הבוטה.

הייתי שומר את העמדת בני אדם במקומם רק כשזה משרת את האינטרסים שלך. יש הרבה כוח בלזהות שקרנים ולהתנווט באופן שלא תיפגעי מהם.

ומי שאומר עליך 'מפגרת' הוא הטיפש הגדול מכולם.
 

קליטו

New member
את בסדר גמור, לא עושה בלאגנים

אמנם כדאי שתהיי יותר אסרטיבית, ולמצוא את הדרך להתפתח בכיון. רואים שיש לך כוח רצון, כתבת מגילה רצינית והתנסחת יפה.
 
למעלה