רוק פסינודלי

pinky_unna

New member
ההודעה שלי מתייחסת

ההודעה שלי מתייחסת להודעות נוספות שלך בהסטוריה של הפורום, ודווקא לא להודעה שמעליה, אליה היא שורשרה.

אני מכבד את דעתך

ואם תהיינה קריאות נוספות, אכן אפסיק לעשות זאת. אני באמת לא זוכר כל הודעה שכתבתי בעבר בנושא, אך באופן כללי אני משתדל (כמו במקרה הזה) לכתוב בעיקר כאשר מישהו מציג דעה שנובעת מבורות, כשמישהו מטעה את כלל הקוראים בידע לא נכון או לא מבוסס. בעולם אידאלי שאני חולם עליו, הדיון הזה לא היה מתנהל, אך אני מודע לכך שהוא חייב להתנהל כצעד בדרך לעולם האידאלי הזה. אני לא רוצה "סתם לעודד" אנשים להשתמש בסמים, קודם כל כי אני לא יכול לקחת אחריות על שימוש לא נכון שהם יעשו בהם, וגם כי אני מאמין שזה לא נכון להתחיל להתנסות בהם בלי ללמוד את הנושא קודם. אך אני לא יכול להתעלם מכך שמישהו מתייחס לחשיש כאל סם הזיה, כי הוא קודם כל מוסר אינפורמציה שגויה והוא גם מקנה דימוי שלילי יותר לסם שאין לו את התכונות שהוא מייחס אליו. לדעתי זה כמו להתייחס באותה צורה אל התנ"ך ואל הגמרא, כשלמעשה מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. אני לא רוצה לפתח את הדיון הזה כאן כי הוא לא קשור לפורום, ולא כי אני לא חושב שהנושא חשוב. כמו אינספור נושאים חשובים ומכריעים אחרים - הנושא הזה נזנח לסמטאות. אך זה המצב ואני מקבל אותו, ואכן אם תהיינה קריאות נוספות - אפסיק להזכיר זאת כאן. מבחינת הלגיטימציה - אחד מהפורומים של תפוז הוא פורום סמים קלים. הוא לא פורום חבוי, הוא נמצא ברשימת הפורומים הכללית ובכל רשימה אחרת של פורומים, והוא נגיש וזמין לכולם, ואליו נכנסים אנשים מכל הגילאים (למרות שלמעשה זה פורום נוראי). אך אני מודע לכך שהנושא שנוי במחלוקת, ושאני עלול לפגוע באנשים. אך אני לא יכול לנחש, אני צריך לדעת. כך שאם זה פוגע במישהו כאן - בבקשה לכתוב זאת תחת הודעה זו, ואפעל בהתאם.

pinky_unna

New member
בי זה לא פוגע

העניין הוא, שבהרבה מקומות שבהם מדברים על מוזיקה פסיכודלית ורוק מתקדם, עולה נושא הסמים. מוזיקאים וצרכנים של מוזיקה תמיד נטו לשבח את השילוב של מוזיקה וסמים, ומי בעצם לא מכיר את המשפט "אפשר להבין את הגאוניות במוזיקה הזאת רק אם מעשנים משהו", משפט שאני לפחות שמעתי לא מעט פעמים (בניסוחים שונים, כמובן). אני, באופן אישי, חושב שזה לא נכון להציג סם כדבר חיובי וזה בכלל לא משנה אם אתה צרכן שלו ונהנה ממנו, בגלל שאתה אף פעם לא יכול לדעת מי קורא את הדברים שאתה כותב, באיזה אופן הוא מתייחס אליהם ומה הכיוון שלו יכול להשיג
. בברכה, אלעד

Yaronimus

New member
אני לא סובל שמערבבים

מוזיקה וסמים, (ולכן חוסר אהבתי לפסיכדליה). מוזיקה זה דבר שעושים באהבה ובפיכחות. כשאתה מושפע מסמים, אתה לא מממש את הפוטנציאל הגלום בך. אומני הרוק רובם לא השתמשו בסמים ולכן העבודות שלהם היו יפיפיות. אמרסון לא הייה יכול לבצע את הוירטואוזיות ואת טוקאטה תחת השפעת סמים... בשביל לשמוע מוזיקה פסיכדלית אתה צריך להיות במצב שאתה לא יכול להפעיל שיפוט נורמאלי (סמים). ואגב, בהמשך למה שאריק כתב, להקות כמו המאמאס אנד פאפאס וג'פרסון ארפלנד היו להקות חשיש חביבות על הקהל והייה אפשר לראות אותם בביביסי וברשתות השידור. הם דיברו על אהבה, ועל ימי ראשון וכנסיות, והם לא ייצגו בכלל את הפסיכדליה. להקות אחרות שהיו מתודלקות על ל.ס.ד לא היו במיינסטרים, והמוזיקה והטקסטים שלהם הם סתומים מבחינת משמעות וחסרי מבנה.

טוב, טעות ועוד טעות ועוד טעות

"מוזיקה זה דבר שעושים באהבה ובפיכחות" לא יודע איפה מצאת את המשפט הזה או למה חשבת עליו, אך ההסטוריה בעיקר מוכיחה את ההיפך הגמור. קודם כל, אתה בטח מכיר את המודל הידוע של "המוסיקאי הסובל" שכותב מתוך כאב, פחד, כעס וכו'. איפה האהבה פה? באך, יקיר העולם, כתב מתוך יראת שמיים. דילן כתב ביקורת חברתית, ואני בטוח שהוא חווה המון רגשות שאינם אהבה במהלך הכתיבה שלהם, ובלי לחוות אותם הוא לא היה כותב את מה שכתב. באשר לפיכחות, נושא הסמים הוא אחד הנושאים הכי מזוהים עם מוסיקה - אם תרצה ואם לא. העולם, נכון לעכשיו, מנסה להכחיש כל קשר לסמים כי אנחנו עדיין חיים בתקופה מאוד מאוד שמרנית. אז בין כל הנושאים שנפגעים מכך (זכויות נשים, שוויון בכלל, אפליה גזעית, מלחמות, תרבות) - נפגעת מכך גם תרבות הסמים שפשוט נחנקת ולא מתפתחת (היא מתפתחת היכן שאפשר, וזה במספר קטן מאוד של מקומות בעולם) כפי שהיתה יכולה להתפתח, וכפי שהתפתחה במשך אלפי שנים שקדמו למאה העשרים. במאה העשרים, ותקן אותי אם אני טועה, לראשונה עלו קולות של פסילה המונית של סמים. העובדות שאחראיות על חוקים נגד עישון מריחואנה ידועות לכל, והן לא נובעות בשום פנים ואופן מאיזשהו סוג של נזק פוטנציאלי שגלום בסם הזה, אלא ממניעים פוליטיים מושחתים טהורים. "כשאתה מושפע מסמים, אתה לא מממש את הפוטנציאל הגלום בך" קודם כל, מהמשפט הזה אני מבין שאתה כנראה לעולם לא התנסית. אז אני לא מעודד אותך להתנסות, אך אני אזכיר לך שוב שסמים הם חלק בלתי נפרד מהתרבות האנושית, וממש לא רק בעולם הרוק או המוסיקה הפופולרית. מבקר הספרות מנחם בן יוכל לתת אינספור דוגמאות ל"יוצרי אל אס די" למיניהם שאימצו ישות נוספת בדמות הסם בחייהם ולא יצרו בלעדיה. אך למעשה מה שאתה אומר הוא ההיפך הגמור מהמציאות. ותרשה לי רק להזכיר איזו להקה שנראה לי שיש כאן בטח מישהו שמעריץ אותה. קוראים לה פינק פלויד, וזו להקת אל אס די בכל המובנים. נכון, זאפה התנגד קשות לסמים בכלל. אני מעריץ את פועלו ובדרך כלל גם את מה שהוא אומר, אך זה נושא אחד שבו אני לא מסכים עם מה שהוא אמר, ואני לא לבד. "אומני הרוק רובם לא השתמשו בסמים" שוב, סטטיסטיקה לא מבוססת ולא נכונה. "אמרסון לא הייה יכול לבצע את הוירטואוזיות ואת טוקאטה תחת השפעת סמים..." עם זה יותר קל לי להסכים איתך, כי סמים מסויימים פוגעים אכן לפעמים ביכולות המוטוריות במהלך החוויה, ולא לאחריה. "בשביל לשמוע מוזיקה פסיכדלית אתה צריך להיות במצב שאתה לא יכול להפעיל שיפוט נורמאלי (סמים)." השימוש שלך במלה "נורמאלי" פוסל מבחינתי את המשפט הזה. שכן כל הדיון הזה מבחינתי אמור, בין השאר, להגדיר מחדש את המושג "נורמליות". "להקות כמו המאמאס אנד פאפאס וג'פרסון ארפלנד היו להקות חשיש חביבות על הקהל" לא הבנתי בדיוק איך זה ממשיך את מה שכתבתי. אני רק ציינתי שחשיש אינו סם הזייתי. כשאתה מעשן חשיש אתה לא רואה דברים שאינם נמצאים שם (תלוי במינון, בנסיבות ובטיב החומר, אך באופן כללי זה לא אמור לקרות, ואם זה קורה לך - אז זה בונוס
) אלא רואה בצורה אחרת דברים שכן נמצאים. ולסיום "להקות אחרות שהיו מתודלקות על ל.ס.ד לא היו במיינסטרים, והמוזיקה והטקסטים שלהם הם סתומים מבחינת משמעות וחסרי מבנה." ועל זה אני יכול רק לחזור על אותן שתי מילים - פינק פלויד.

אוקיי, דברים לעניין

אני מעדיף להתחיל מהסוף. "אתה אף פעם לא יכול לדעת מי קורא את הדברים שאתה כותב, באיזה אופן הוא מתייחס אליהם ומה הכיוון שלו יכול להשיג" המשפט הזה נכון לגבי כל נושא, ולא רק נושא הסמים. אני יכול לכתוב בפורום שינוי שחברי מפלגת ש"ס היו מעורבים ברצף שחיתויות בלתי נגמר לאורך כל הקדנציות שלהם, ועבור איזה פסיכי הניסוח הספציפי שלי יכול להיות האור הירוק לצאת ולרצוח מישהו. אני יכול להכנס לפורום תמיכה נפשית ולתת נימוק פגז ללמה אין עוד בשביל מה לחיות בעולם הזה, והוא יהיה כל כך טוב, עד כדי כך ששלושה אנשים יחליטו להתאבד בעקבותיו, כשכל מה שאני ניסיתי לכתוב זו ביקורת על העולם מתוך כוונה שמישהו יקרא אותה וינסה לעשות משהו בנידון (במובן של לתקן את העולם, ולאו דוקא להתאבד). אז בעניין הזה אני ממש לא יכול לעשות דבר, וגם אתה וגם כל אחד אחר, כי כל אחד יכול להבין כל דבר בכל דרך שיחפוץ בה, ולהאשים את הכותב במעשים שהוא לא עשה. "אפשר להבין את הגאוניות במוזיקה הזאת רק אם מעשנים משהו" כל אחד מגדיר את חווית הסוטול שלו בצורה אחרת. אני מרגיש שבין שאר ההשפעות, התודעה מתרחבת במובן של תפיסה. אפשר לתפוס ולהבין יותר דברים. כשמאזינים למוסיקה - הכל נפרש ונהיה שקוף יותר, ברור וצלול יותר, ואני אצטט במעורפל את ערן סבאג, שהיה לי הכבוד להיות נוכח בשתיים מן ההרצאות שהוא העביר בסינמטק בנושא דת ופסיכדליה, ושם הוא אמר שבמהלך חווית הסוטול יכול אדם להאזין ליצירה שעבורו היא קלאסיקה במשך שנים רבות והוא מכיר בה כל תו ותו בעל פה - ולגלות בה לפתע איכויות שלעולם לא שם לב אליהן עד אז. אז קודם כל אני חייב להעיד שזה קרה לי עם כל דבר ששמעתי בתוך החוויה. אז על המשמעות של המשפט המצוטט למעלה אפשר וצריך להתווכח. אני לא חושב שאי אפשר ליהנות "באמת" ממוסיקה בלי לעשן. אני הערצתי את ג'נטל ג'ייאנט במשך שנים ואכן הרגשתי שהכרתי בעל פה את כל מה שהכרתי, והנה - מסתבר שיש מגוון עצום ואינסופי של רגישויות שבדרך כלל פשוט אין לי. אז אני, במקום לומר שאי אפשר בלי לעשן, טוען רק לגבי - שבאופן נורמלי ישנם דברים שאני לא מסוגל לתפוס, ושרק כשאני מעשן אני יכול לתפוס אותם. ואני בטוח שישנם אנשים שיש להם או הכשרה מסוימת או ידע או רגישות או כשרון לתפוס את הדברים האלה גם בלי לעשן. ואם אדם יצטרך לבחור במהלך חייו בין לא לעשן ופשוט לקוות שהכשרון/ידע/יכולת האלו "יזדמנו לו" מתישהו באקראי ובין לקצר תהליכים שאולי לעולם לא היו מתממשים ופשוט לחוות את זה כאן ועכשיו - מן הסתם הייתי ממליץ לו לעשן, כי מדובר בנתח עצום של העולם שהוא עלול לפספס. אבל אין לי שום סמכות, ראיות או ביסוס לקבוע ש"רק אם מעשנים אפשר באמת להעריך גאונות", כי אני בטוח שיש כאלה שיכולים להעריך אותה בלי לעשן, ואני בטוח שיש כאלה שלא יכולים להעריך אותה גם אם יעשנו.

xoxolka

New member
../images/Emo45.gif

just wanted to mention that i totally agree! and i enjoyed very much reading what you wrote, thankyou! unfortunaely, anyone can take it the wrong way, but there is no use in blaming it on others. הבעיה בסמים, גם קלים, היא שלרוב זה לא נגמר בזה. אנשים לא קובעים לעצמם גבולות. רוב הנרקומנים, אם תשאל אותם ממה הם התחילו התשובה תהיה גראס/חשיש, וזה מה שמפחיד. אז אני יודעת, מאוד קל להגיד "אני לא יהיה מאלה" ן-"אני יודע איפה להפסיק", אבל מתוך כל אלו שיגידו את זה רק מספר קטן מאוד ידע למה הוא נכנס. ps- בהסכמה מלאה שתי המילים שעלו לי לראש היו פינק פלויד

אם אנשים לא קובעים לעצמם גבולות

אז יש להאשים אותם בכך, ולא את הסם. ודרך אגב, לא יודע איך זה קרה, אבל שכחתי לגמרי את הביטלס - דוגמה אפילו הרבה יותר טובה לדעתי. וכל העולם מפזז לו את לוסי אין דה סקיי ואחרי דקה לא שוכח לציין שאין סמים קלים. קוסאמק, בסדר? בלי סמים לא היו הביטלס על כל השפעותיהם, וזה גם מתקשר לדיון האחר בנושא הביטלס וזאפה.

HelterSkelter1

New member
מצידי

שהאמנים והלהקות יעשנו מה שהם רוצים, לא כל כך מפריע לי, העיקר שיעשו מוסיקה שאני נהנה ממנה. אני גם לא חושב שיש קשר בין זה שאני אוהב מוסיקה שנעשתה בהשפעת סמים קלים קשים או בינוניים, ולבין זה שאני חושב שיש או אין סמים קלים. קלים ביחס למה? ביחד לסיגריות - הם קשים. ביחס לקראק והרואין - הם קלים. ומה זה מוכיח השיר Lucy in the sky with diamonds? שאפשר לעשות מוסיקה כאשר אתה מושפע מסמים? יש אנשים שמתייחסים למוסיקה עצמה ולא מה קרה מאוחרי המוסיקה או מה הוביל את הלהקה לעשות את המוסיקה שהיא עשתה (אלה בדרך כלל הציבור שפחות אוהב וחוקר מוסיקה) וזה לא צריך לשנות את תפיסתם בקשר לסמים. יש כאלה שחושבים (כמוני) שסמים (כולל סיגריו ונרגילה) זה דבר רע ולא נחוץ, אבל אין לי בעיה עם העניין כל עוד זה לא פוגע בי. כל עוד זה עוזר למוסיקאים לעשות מוסיקה שאני נהנה ממנה - שימשיכו

xoxolka

New member
ג'ון לנון אמר ש-

lucy in the sky לא נכתב בהשפעת/על LSD ואני מאמינה לו!!!
(ברצינות.. :) זה לא תמיד עוזר לעשות מוזיקה, וזה גם לא תמיד לכיף. יש אנשים שזאת פשוט דרך לברוח מהמציאות ומהכאב בשבילם, דרך "להתמודד". מה לעשות, זה עולם וחברה שדוחפים את האנשים האלה להשתמש בסמים, ואח"כ מאשימים אותם בכך. סך הכל, כל אחד בוחר את הדרך שלו בחיים, ונשאר רק לקוות שכל אחד גם ידע לעצור בזמן.

עובדות בבקשה

אנחנו גולשים באמת החוצה, אך מאחר והדיון מתנהל כרגע, ותחת העץ הזה, אני רוצה לומר לך שמריחואנה אינה סם קשה יותר מניקוטין. מריחואנה אינה ממכרת (ניקוטין כן) ואני לא צריך לחזור שוב על העובדה המוכרת שלפיה מיליונים מתים בכל שנה מעישון סיגריות ואף לא אחד מעישון מריחואנה. זו הסטטיסטיקה שידוע לי עליה.

HelterSkelter1

New member
אבל

התכוונתי להגיד שהמריחואנה משפיעה יותר בטווח המידי. עד כמה שאני יודע (וזה לא הרבה) היא עושה עוד כמה דברים מזיקים שסיגריות רגילות לא עושות, אבל אני לא מאה אחוז בטוח בזה. מעישון מריחואנה בטח שמתים רק לא באותה דרך (תאונות דרכים שנגרמות עקב כך וכל מיני דברים מוזרים אחרים).

xoxolka

New member
למה לחקות?! :)

כולם כותבים, זאת אומרת שהם לא מתנגדים.. מריחואנה לא ממכרת, אבל אחרי תקופה מסויימת של עישון היא מפסיקה להשפיע. ומה עושים אז? עוברים לסמים יותר קשים. ובמקרה שאלו לא ממכרים, עוברים לסמים עוד יותר קשים, והם בדר"כ כן ממכרים.. אחת ההשפעות של מריחואנה היא איבוד (לא רציני..) של זכרון לטווח קצר. היא מוחקת הרבה תאים במוח. (מה שלא מאיים על אלו שיש להם הרבה..
מריחואנה, גורמת לקליטה איטית (ביותר). נראה שהזמן טס, וכשאתה נוסע במכונית, גם אם אתה על 40 קמ"ש נראה לך שאתה טס. כך שזה פחות מסוכן מלשתות ולנהוג. (קטילות..??)

mr oysterhead

New member
וכששותים אלכוהול זה בסדר לנהוג???

אז ברור שאם מעשנים אז גם לא נוהגים אחרי זה.. חוץ מזה שהכי כיף זה לעשן בבית..

למעלה