רוק פסינודלי

פייל

New member
רוק פסינודלי

מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה בעצם רוק פסיכודלי. קראתי את המאמר והקשבתי לחלק מהדברים המוזכרים אבל לא ממש הבנתי מה זה. תודה מראש.

zambush

New member
לא הוא לא ../images/Emo73.gif

תסלח למר מלון קליפורניה אבל אפשר להנות ממוסיקה פסיכדלית גם בלי להיות בסרטים. למשל Gong - You שאני לא חושב שנתקלתי במשהו הזוי יותר מזה, וזה בכלל אלבום מעניין

epitaph

New member
../images/Emo24.gif

והנה הסטלן הראשי,דיברנו על "סרטים" אז הגעת? :)

zambush

New member
לא בדיוק ../images/Emo73.gif

זאת ועידת פסגה של פורום "רוק" ז"ל

ליהנות זה אחלה

אבל הוא לא דיבר על ליהנות, וגם אני לא מדבר על ליהנות, אלא על סוטול. וזה מצב תודעה שונה, ולכן המלה 'הנאה' לא משרתת שום צורך תיאורי בתוך המצב הזה. אני לא מכיר טרמינולוגיה רשמית של התחום הזה, ואולי גם אין בכלל משהו רשמי, אבל אין ספק שצריכה להיות אחת כזאת, כמו שיש טרמינולוגיה צה"לית וכמו שיש שפה מקצועית בכל תחום. יש דברים שלא ניתן לתארם במילים קיימות, ולכן יש לשייך מילים חדשות לתחושות ומצבים שעד כה לא תוארו במילים רגילות. אני חושב פשוט שכל נסיון שנעשה עד כה לתאר דברים כאלה במילים קיימות הוא נסיון עקר לחלוטין. הדבר הכי קרוב שחשבתי עליו עד כה הוא "חוויה שבדרך כלל נשגבת מבינתנו" וניתנת לתפיסה והפנמה רק במצב הזה, שאליו אפשר להגיע בכמה דרכים, שרק חלקן אינן חוקיות כיום.

eddi2

New member
../images/Emo6.gifאריק אתה מנהל פורום פרוג רוק או

פורום סמים קלים?

jethro tull

New member
תקשיב ל..

תקשיב ללהקה LOVE לאלבום FOREVER CANGHES ותבין מה זה פסיכדלי

lost again

New member
הזוי...לא בהכרח פסיכדליה

אתה יכול להקשיב לאלבומים רבים שמדגימים פסיכדליה כמו : pretty things, iron butterfly,nirvana,soft machine ועוד רבים...זה לא בהכרח מטורף יותר מפרוגרסיב, תלוי מה אתה מקשיב בתוך הסגנון...אם אתה רוצה משהו הזוי תנסה את AGITATION FREE או CAN שמביאים אותך למקומות הזויים באמת... מומלץ

לאורלין

New member
בהמשך למה שכתבתי

אהה...ושכחתי לציין תקשיב לPROCOL HARUM הם אחת מלהקות הפסיכדליה האהובות עלי...

פייל

New member
תודה.... לאלו שכתבו

תגובות רציניות. אני מחפשת איזו שהיא הגדרה למה זה בעצם, ברור לי שקשה להגדיר מוסיקה, אבל אם מישהו רוצה לנסות... וכן, אני בת!

Yaronimus

New member
אין ממש הגדרה...

מי שינסה לחפש הגדרה לרוק פסיכדלי יתקל בחילוקי דיעות.. חכמי אי אמ גי' כתבו משהו על הרוק הפסיכדלי: http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=2:22:18|PM&sql=C380 הקטע הוא - הרוק פסיכדלי הוא כמו מים. הוא מתאים את עצמו לז'אנר שמנגנים אותו, ולפעמים הוא יוצר תת ז'אנר כשהוא מנוגן. המוזיקה הזו לא מצייתת לחוקי הלחנה כמו קצב לפעמים, לא מצייתת להגיון, והיא מחוסרת לפעמים הגיון לגמרי מכיוון שהיא מכוונת לחלק יותר קדמוני ותת הכרתי וגם למוח שהוא תחת השפעה של הזיות. מכיוון שהיא מנוגנת לפעמים ע"י אנשים שנמצאים תחת השפעה של כימיקלים שונים ומשונים... הפירוש הכי טוב למוזיקה כזאת - היא להקשיב לה מכיוון שהיא לפעמים פונה לחלקים לא מודעים ולא רציונאלים במוח שלנו...

מורנא007

New member
הגדרה:

מוסיקה שנכתבה בהשפעת סמי הזיה. דוגמא לסמים: LSD, חשיש. דוגמא למוסיקה: The Mamas and the Papas - California Dreaming

Yaronimus

New member
לא מסכים...

לתת לדוגמא את המאמאס אנד פאפאס זה כמו לתת למישהו דוגמא כמו דה אלן פרסונס פרוג'קט בקשר לרוק מתקדם. למוזיקה פסיכדלית יש כמה פלחים, והמאמאס אנד פאפאס זה כמו פופ, מכיוון שגם אם היו קטעים שבאמת היו פסיכדלים, הרי שהלהקה הוציאה שירים הגיוניים ופיכחים יותר מאשר שירים פסיכודליים... כדי לעשות מוזיקה פסיכדלית, אתה צריך לקחת השראה במוח שהוא מושפע מסמים לא רק כשאתה מקליט/כותב את השיר, אלא גם כשאתה מבצע אותו על הבמה. לדוגמא - ג'ימי הנדריקס. פינק פלויד - אומה גומה.....

pinky_unna

New member
אריק

לדעתי, בתור מנהל פורום, אתה אמור לחסוך מקהל הפורום (שכולל גם ילדים) תשבוחות רמוזות אודות סמים. אלעד

למעלה