רוק מתקדם?

Tense

New member
רוק מתקדם?

אם אתם מוצאים את ההודעה הזו טיפשית, אז תסלחו לי :\ אוקי.. אממ.. כבר לפחות איזה שנה או שנה ומשהו אני שומע רוק מתקדם(או כך אני חושב), אבל מה, זה אירוני, כי שמעתי רק Dream Theater, Symphony X וגם פינק פלויד, אבל אני לא יודע אם זה פרוג רוק(למרות שזה נראה שכן) וגם אין לי מושג מי התחיל עם הפרוג, פינק פלויד או קינג קרימסון. מצאתי את הפורום הזה, וחיפשתי במנוע חיפוש, מצאתי, לא קצת להקות והתחלתי להוריד, אבל מה - לא אהבתי אף אחת. חוץ מזה שממש אני לא נהנה(או עדיין לא נהניתי) מלהקות זרות(כמובן, ששרות בשפה זרה) ניסיתי: New Trolls, Maxophone, Pfm, Yes, King Crimson, The Flower Kings, Museo Rosenbach, Le Omre, Genesis אולי אהבתי קצת שירים פה ושם, אבל לא ממש התמסרתי ללהקה אז מה, כאילו, אני בכלל לא אוהב את הסגנון, וזה מה, שאני מנחש, המבינים במוזיקה באמת מעריכים ונהנים לשמוע? כאילו, בשבילי, זה נשמע שקט מאוד, לחינה שבכלל אני לא אוהב ושירה שלא מסתדרת לי לאוזן. אולי אין לי אוזן רגישה, ואולי אני לא מספיק בעסק הזה.. אבל אני כנראה אוהב את הפרוג מטאל\רוק החזק הזה, שלגיטרה יש חלק עצום(שבלהקות האלה, בקושי שמעתי).. ולפי מה שהבנתי, זה מה שיש.. DT, Symphony X.. אני במחסור רציני.. אז "דיני" לשמוע להקות רוק\מטאל כבד עם לחן של 3 אקורדים? וסולנים שלוקחים סמים עד שמשתגעים ודופקים את האמאמא של ההרכב? כי בדוגרי, אין לי מושג.. לפי מה שנראה לי, אני יכול לספור עם האצבעות שלי את הלהקות שדומות ל-DT ו SX בסגנון מוזיקה..כמובן יהיה עוד, אבל לכו תדעו מה יצא מהן.

epitaph

New member
אתה יכול לנסות גם...

את הלהקה Rush, בעיקר את האלבומים 2112, Moving Pictures. גם Queensryche עם האלבום Operation: Mindcrime. חוץ מזה יש גם להקות פרוג רוק שיש להם יצירות כבדות יותר, לאו דווקא שהגיטרה שולטת שם אבל שווה לנסות. כמו למשל קינג קרימזון באלבומים Larks' Toungues in Aspic, Starless and Bible Black, Red, Thrak. אטומיק רוסטר מדי פעם. בפרוג מטאל נסה גם Opeth ו- In the Woods.

yonia3334

New member
הנה לך...

קודם כל ההגדרה הנכונה היא פרוג\מטאל... אז הנה לך כמה להקות. Evergrey pain pf salvation spock's beard (לא ממש מטאל, אבל זה חביב ) Ayreon Andromeda Arena NigthWish ( קליל, אבל נחמד ) Savatage Royal Hunt Transatlantic והצעתי אליך, תמשיך לנסות עם הפרוג הקלאסי, לוקח זמן( לחלק מאיתנו לפחות ) אבל ברגע שזה נתפס כבר אין דרך חזרה.... יוני.

Tense

New member
אממ

תודה על ההצעות.. התחלתי להוריד :) אגב, כן.. יש כנראה דברים שמעולם לא יקלטו אצלי(טעם במוזיקה שונה), אבל אני מחפש פה בחדר שלי דף במתמטיקה ואני שומע Museo Rosenbach - Zarathustra, לא משהו שאני אחרוש עליו, אבל בהחלט נקלט אצלי :)

MajorWinters

New member
Liquid Tension Experiment

המתופף של DT, הגיטריסט של DT, הקלידן שעתיד להיות בDT, והבאס של KC בהרכב אינסטרומנטלי. לא לגמרי מטאלי- אבל שווה!

HelterSkelter1

New member
הבאס הנוכחי, מסתבר

ככל הנראה, טוני לווין חזר לקינג קרימזון, במקום טריי גאן שעזב.

XCLASS

New member
../images/Emo45.gif מצוינים!

התחלתי לשמוע אותם לפני שבועיים בערך והם פשוט אדירים .שליטה מדהימה בכלים!הקטע ACID RAIN מומלץ.

Rudess

New member
Yes Indeed

גם הקטעים PARADIGM SHIFT ו- UNIVERSAL MIND ,KINDERED SPIRITS WHEN THE WATER BREAKS הם יצירות מומלצת!

שפנפן

New member
כלמה שקשור בנגנים של דרים

לא מריח טוב בעיני. מי שחושב שהם יודעים לנגן טועה בגדול לדעתי. הם מנגנים כמו ילדים קטנים שמתלהבים מהטכניקה שלהם ,אבל הם שחכו שטכניקה היא רק אחד הכלים שיש לנגן כדי להוציא מוזיקה. אצלם הטכניקה היא הכל ומה שיוצא בעצם שהם לא מנגנים שום דבר ואין אפילו זקיק של מלודיה בסולואים הסתומים של פ'טרוצי.

Rudess

New member
בלה בלה בלה

הטכניקה אצל דרים היא ממש לא הכל, יש גם המון רגש,תחכום, וגם פשטות כשצריך. זה מה שעושה אותם להקה כל כך גדולה ומיוחדת. גם ג'ורדן וגם פטרוצ'י רואים את הקלידים והגיטרה ככלי נגינה המאפשרים להפגין הן את הוירטואוזיות והן את הרגש. אתה לא חייב לאהוב אותם או את המוסיקה שלהם, אבל לכתוב "מנגנים כמו ילדים קטנים" מראה מי פה הילד הקטן - אתה.

אתה קצת מתבלבל, לא?

אתה יכול לא לאהוב אותם, אבל נראה שזה הוכח מעל לכל ספק שהם כן יודעים לנגן. הם מקליטים אלבומים, עם תפקידים מדויקים, שמשמיעים צלילים, וכו'. הם לא סתם דורכים על הכלים שלהם בתקווה שייצא משהו. מה שאתה אומר בעצם זה שהם לא יודעים להלחין לדעתך, וזה כבר משהו אחר לגמרי.

Rubycon

New member
בקשר למשפט האחרון שלך

אני חושב אחרת. לדעתי "לנגן" לא זה הכישורים להפיק צלילים מכלי נגינה, אלא לגרום לכלי נגינה להישמע כמוך. לא להלחין, לא לאלתר, לנגן. דוגמא לבנאדם שלדעתי לא יודע לנגן: ג'ון פטרוצ'י. טכניקה יש לו, אבל האיבנז עם הדיסטורשן נשמעת בדיוק כמו... עיוות של קרש עם 6 מיתרים. דוגמא לבנאדם שכן יודע לנגן: קלאוס בלאסקווי. יש לו גרון עם טווח נכבד של אוקטבות, וחוץ מזה שהוא שר בטכניקה מבריקה, הוא לעיתים נשמע כמו ילד קטן שמתפעל מקשת בענן, לפעמים כאילו הוא מתפלל באדיקות, לפעמים כמו מצביא, לפעמים הוא יורה "!Schlauß" כאילו הוא פוקד על הוצאה להורג, לפעמים כמו רוח (משב, לא שד), יש לו את הצחוק המתנשא הכי מפחיד ששמעתי בחיים שלי, ויש לו כימיה נפלאה עם כריסטיאן ואנדר. כימיה, כמו סוג של תגובה כימית, בה הם יוצרים חומר חדש שמקרין בצורה מושלמת את שניהם, וכשאתה שומע את זה, אתה עשוי לחשוב שמדובר באותו אדם.

אני שומע את שני הדיסקים שלהם בערך

כשנה וחצי ועוד לא נגמלתי מהם... ברור שיש להם כמה יצירות שאני לא ממש מחבב אבל הרוב הגדול ממש מצוין!

Rudess

New member
המלצות

Andromeda - II=I A.C.T - Imaginary Friends Pain of Salvation - Remedy Lane,One Hour by the Concrete Lake Ayreon - The Human Equation,Flight of the Migrator Threshold - Subsurface,Hypothetical Jordan Rudess - Rhythm of Time, Feeding the Wheel Mullmuzzler - Keep it to Yourself The Flower Kings - The Rainmaker,Retropolis IQ - Dark Matter,Subterranea Marillion - Script for A Jester's Tear Shadow Gallery - Tyranny,Carved in Stone (להקה שמושפעת מאד מדרים ת'יאטר) Regency - Awakenings (בסגנון Liquid Tension Experiment) Vanden Plas - Far Off Grace,Beyond Daylight (דרים ת'יאטר הגרמניים) Nicain - Time Crunch Opeth - Blackwater Park Evergrey - In Search of Truth Kaipa - Notes from the Past וכמו שנאמר, אי אפשר בלי הרוק המתקדם הישן, חוץ ממה ששמעת תשמע את ELP - TRILOGY,BRAIN SALAD SURGERY,PICTURES AT AN EXHIBITION,TARKUS Camel - Moonmadness,Mirage,Snow Goose Yes - Relayer,Fragile,Close to the Edge King Crimson - Lizard,Red,In the Court of Atmosphera - Lady of Shalott Trespass - In Haze of Time Gentle Giant - Three Friends,Acquiring the Taste Genesis - Foxtrot,Selling England by the Pound Pink Floyd - Dark Side of the Moon,Meddle Jethro Tull - Aqualung,Songs from the Wood וכמובן יש לך את האתר המצוין של ברייטמן www.mitkadem.co.il שממליץ על אלבומים שונים ברוק המתקדם, ומהווה את המדריך הישראלי המקיף ביותר והיחיד גם לרוק מתקדם!!!

Tense

New member
ממ.. ותגידו

קודם כל, מאיפה אפשר לקנות דיסקים של רוק מתקדם(כמובן, שחלק מזה, אם לא הרוב ממה שנתתם לי פה לא ממוסחר) במחירים סבירים.. שמעתי שיש איזו חנות בשנקין בת"א ועוד משהו, פעם שאלתי בפורום חומרה ותוכנה, אבל אני אשאל גם פה - איך אתם צורבים את המוזיקה שלכם - כ Audio CD או כ- MP3 CD.. לפי מה שהבנתי אין הבדל באיכות בגלל שכבר קידדו את הדיסק מוזיקה ל mp3 כבר.. וגם הרוק מתקדם תמיד מביאים אותו על איכות ש 192kbps ומעלה.. אז מה אתם אנשים, איך אתם צורבים את המוזיקה שלכם?

MajorWinters

New member
היום רק MP

עד לפני חודשיים, הייתי צורב הרבה אודיו, כדי שייכנס לדיסקמן. הדיסקמן החדש שלי קורא MP3 ולכן אני צורב רק על MP3. 15 אלבומים בדיסק! זה מטורף! יש צדק בדבריך בנוגע לאיכות. תדמיין לך חתיכת בצק, עכשיו אתה לוקח אותה וחותך אותה לחמישית. עכשיו אתה רוצה חזרה את אותו אורך של בצק- אתה מותח אותו- אבל נשאר עם אותה כמות בצק. כך המפ3. ברגע שהורדת את האיכות, אתה לא מחזיר את האיכות, את פשוט "מותח" את הקובץ שיתאים למערכת אודיו. בקשר למחירים, אני לא חושב שבאוזן (החנות בשינקין) המחירים בזולים בטירוף. באילת (מקום מגוריי) מאוד זול (לא רק 17% לפעמים זה מגיע ל50%אבל לא מציאותי בשבילך). אני גם יודע שבתו השמיני בירושלים זול. לדיסק סנטר בדיזינגוף סנטר יש לפעמים מחירים טובים, אבל אתה גם יכול ליפול על מחיר מטורך ואח"כ להתבאס איך זרקת 30-40 ש"ח. זה בקשר לזול, בקשר לנדיר, יש עוד כמה חנויות לא רעות...

Tense

New member
אילת?

כן, איך שתיארת עם הבצק - בדיוק לזה הכוונה. אבל יש שאומרים שבין 320kbps לבין הדיסק שאתה קונה בחנות אין הבדל. אין לי מושג. וכן, זה אשכרה פאקינג מטורף ה - mp3, אבל שמע, גם יש פה קטע פסיכולוגי כזה, נגיד יש לך אלבום אחד, משהו שאתה ממש אוהב, לאדע, יש הרבה אנשים שאוהבים את זה באודיו, בדיסק אחד, מאשר לערבב הרבה מאוד אלבומים בmp3. בנוגע לאילת - אני עוד חודש ומשהו שם, הזין זה, שכנראה אני רק אהיה בקניון או במרכז שם.. לא נראה לי שהחנות שם, אם כן, אז אני אקנה שם כנראה

למעלה