רוק מתקדם?

MajorWinters

New member
אילת!

"אבל יש שאומרים שבין 320kbps לבין הדיסק שאתה קונה בחנות אין הבדל" יש הבדל, זה כאמור 320 ואודיו הוא בערך 1400 או משהו כזה... אבל לאוזן האנושית קשה להבדיל באיכויות. "גם יש פה קטע פסיכולוגי כזה, נגיד יש לך אלבום אחד, משהו שאתה ממש אוהב, לאדע, יש הרבה אנשים שאוהבים את זה באודיו" אז אני קונה את הדיסק המקורי בחנות, כדי שיעמוד לי בגאווה על המדף. "מאשר לערבב הרבה מאוד אלבומים בmp3" לא לערבב, אם אתה מאוד אוהב את הדיסק. סביר שאתה אוהב את הלהקה, אז מה רע בכל הדיסקוגרפיה נניח? כשהאלבומים מופיעים לך בסדר לפי שנים? "בנוגע לאילת - אני עוד חודש ומשהו שם" אתה מוזמן לבוא לבקר "שכנראה אני רק אהיה בקניון או במרכז שם" באילת יש 3 סניפים של אותה חנות. הקניון הוא כמו חנות דיסקים רגילה, מפוצץ תיירים, מחניק, ומלא מיינסטרים. ברחוב שד' התמרים, 7 דקות ברגל מהקניון, זה המרכז גם. יש שם חנות נוספת, שם אני קונה. המחירים אותם מחירים- הכי זולים בארץ, ויש שם הרגשה של בית. אותי כלקוח קבוע ממש מארחים, ברמה של עוגיות וכאלה, ברמה שלפעמים כשאני עובר באיזור, אני סתם עוצר להקשיב לדיסק-שניים שהמוכר (נעם, ניצן, אורי) מתלהב ממנו באותו רגע. מוכרים מבינים ואווירה ביתית גם לא ללקוחות קבועים- יחס אישי (ואני לא עובד שם, אני פשוט לקוח קבוע ומורצה) וחם.

MajorWinters

New member
אלבומי פרוגרסיב לא יותר ארוכים, בובה

השירים יותר ארוכים, יש פחות שירים באלבום, אבל אותו זמן. איך? אלבום: 50 מגה בייט.... ב700 מגה בייט- 14 אלבומים... 15, אותו דבר.

ויש גם את הדיסקמנים היותר חדשים של

סוני שקוראים בנוסף לכך בשיטת atrac3plus אני הצלחתי להכניס 25 אלבומים באורך מלא. (כלומר גם על 256 וגם כל אלבום שעה פלוס) שיטה מאוד יעילה ומאחסנת נפלא.

אוקי...

מצד אחד, יש לזה יכולת איכסון ענקית. אם תצרוב על דיסק דיוידי כזה שאפשר על שני הצדדים (8 ג'יגה), אפשר לאחסן משהו כמו 275 אלבומים (בתנאי שבדיסק 700 מגה הכנסתי 25 אלבומים). את ההבדלים בסאונד לא הרגשתי. הבעיה היא שרק דיסקמן שתומך בשיטה יכול לקרוא אותו. אפילו לא מחשב עם התוכנה יכול לקרוא. ודבר נוסף, זה לא עולה ישר בדיסקמן. יש איזה המתנה של איזה 10 שנית משהו כזה. אני מרוצה אבל לא צרבתי הרבה דיסקים על הפורמט הזה. אבל כחושבים על לעשות צריבה בשביל הדיסקמן, זה מאוד יעיל. פי... 275! :)

Fatach

New member
?

יש לי דיסקמן MP3 - ATRAC3 של סוני. אף פעם לא חשבתי בכלל לכיוון הזה, זה בכלל שווה משהו ה ATRAC? בכל מקרה אצלי על כל דיסק MP3 יש גג 10 אלבומים, בד"כ יש פחות, ככה זה יוצא...

גם אצלי.

תמיד הנחתי שיצא באיכות של 128 ודרומה. מה עוד, ניתן יהיה להקשיב רק בדיסקמן, לא?

Fatach

New member
סביר להניח...

שניתן להקשיב רק בדיסקמן או במחשב שמותקנת בו תכנה מיוחדת של סוני, כך שבסה"כ זה יוצא לא הכי פרקטי...

DreamCinema

New member
Artac זה...

...פורמט הרבה יותר טוב מ-mp3, ככה שההבדל באיכות הסאונד אחרי שדוחסים איתו הוא ממש מזערי, אם הוא בכלל מורגש. לי יש מינידיסק של sony, ואני משתמש בדחיסת artac ב-LP4, ככה שזה תופס רבע ממה שזה צריך, ולא הרגשתי בכלל הבדל, ואני בנאדם שרגיל לשמוע שירים באיכות גבוהה ככה שהייתי שם לב לשינוי כלשהו אם היה כזה.

למעלה