רוק ישראלי

חזוז

New member
רוק ישראלי

במהלך החודש האחרון, נחשפתי לשני הרכבים מדהימים בשם "אחרית הימים" ולהקת "תמוז". מדובר בשתי להקות שפעלו בתחילת\ אמצע שנות השבעים ומאוד אהבתי את הסגנון הרוקנרולי שלהם, שמשופע ישירות מהפסיכדליה והפרוגרסיב של אותם שנים בארה"ב, אך בניגוד למוזיקה שם, המילים מאוד שנונות וחדות, והשילוב בין מוזיקה מאוד איכותית למילים מאוד "ארצישראליות" קסם לי ביותר. לא ניחשתי מעולם שישראלים יצרו כזאת מוזיקה פה, ורציתי לשאול אם צמחו פה באותן שנים עוד להקות מהגל הזה. אשמח להמלצות ולתיאורים. תודה.

../images/Emo121.gifבדיוק מה שרציתי להגיד

למען האמת בשנות ה-70 היה השיר של המוזיקה הזאת לדעתי. חפש גם את צליל מכוון ועוד דברים של מתי כספי/שלמה גרוניך/שם טוב לוי/יוני רכטר/יצחק קלפטר

dean a

New member
חזי, זה מה שנקרא

בוקר טוב, אליהו :). אכן שתי להקות נהדרות. ולשמחתנו, הן גם לא היו היחידות. הרכב אחד שהושפע עמוקות מהפרוגרסיב והפסיכדליה נקרא "קצת אחרת". מדובר, למעשה, בסופרגרופ, שכללה את שלמה גרוניך, שלמה יידוב ושם-טוב לוי. האלבום נע בין שירים קונבנציונליים יחסית ("שיר הנסיעה") לבין התפרעויות מוחלטות (הקטע המדהים "שניים סינים"). באותו אלבום תוכל למצוא גם את בלדת יום הזיכרון המפורסמת "הנסיך הקטן". הרכב שני, מהחצי השני של שנות השבעים, נקרא "ששת". גם כאן משתתף שם-טוב לוי, ואיתו איקי לוי (מלהקת "ברוש"), עדי רנרט, יהודית רביץ, שמוליק ארוך, וידידנו משכבר הימים שמוליק בודגוב. המוזיקה עצמה מאוד "ארצישראלית" כמו שאתה אומר, וגם המוזיקה מתוחכמת אבל מושפעת ממוזיקה עממית (ישראלית ולא ישראלית), מה שיוצר קולאז' מרתק ביותר. מומלץ במיוחד: הקטע "דבקה", שמצליח לשלב בין רוק, קטעי א-קפלה סטייל Gentle Giant, ג'אז, ובהתאם לשם, לא חסרות גם השפעות מזרחיות. ואפילו יש סולו תופים. בקיצור, לשמוע כמה שיותר מהר. אתר מצוין שיכול לעזור לך בחיפושים הוא המדריך העברי לרוק מתקדם של אורי ברייטמן - www.mitkdaem.co.il. שם תוכל למצוא המון מידע על הלהקות הנ"ל ועל עוד הרבה, מהארץ ומחו"ל.

RoieL

New member
להקות מדהימות../images/Emo45.gif מראיון עם יהודה עדר

הוא אומר שרוח האלבום הגיעה מלואי להב (המפיק האמריקאי שעובד כבר שנים עם שלמה ארצי ועשה תדיסק של קרן פלס לאחרונה), שהביא איתו מוזיקה אמריקאית מאותה תקופה ועליה הם ביססו את האלבום. הוא סיפר פעם ב- YNET על החומת מגברים שלואי הקים לו באולפן. ואגב, התמונה הזכירה לי- אל תחמיצו את הסרט של סימפסונס! סרט גאוני!

van halen

New member
אפרופו יהודה היה בחשמלית (ארז נץ) ושאלה

לפני כמה ימים. מישהו ראה? או זוכר ממתי שראה? אם כן, בפינה של הכשרונות הצעירים ניגן איזה בחור עם שרבל ורודה. מישהו יודע איזה קטע הוא ניגן?

ולדמן

New member
כמה המלצות(לא רק להקות)-

שלמה יידוב-הפעם הראשונה(1979):האלבום הראשון של יידוב.חלק מהאלבום פרוגרסיבי אבל זה לא באמת משנה,כי כל האלבום הזה הוא פשוט קלאסיקה אמיתית-מומלץ(למרות ש-NMC לא השכילו לשמור את המאסטרים המקוריים ולכן אל תצפה לאיכות מרשימה). שלמה גרוניך-למה לא סיפרת לי(1971) וצמר גפן מתוק(1982):שני אלבומים בהם הוירטואוזיות של שלמה גרוניך מוכיחה את עצמה יותר מבשאר.גולת הכותרת של כל אלבום היא שיר הנושא שלו,שכשתשמע אותם תחשוב:"היום אין מצב שהיו נותנים לאמנים לעשות דברים כאלה".בכ"א-הוא מטורף,אבל במובן החיובי. שם-טוב לוי-מצב רוח(1976),טווס הזהב(1984) וחלקים מתוך התעוררות(1981):שם-טוב הוא עדין יותר מהשאר,אבל קטעי החליל שלו פשוט כובשים.בהחלט אפשר להגיד שהוא "עשה מוזיקה" ואפילו:"מוזיקה טובה". כמובן יש את הדיסק של הטריו של שלושתם:"קצת אחרת".ויש גם את:"ששת","שמיים","הפלטינה","מאחורי הצלילים",14 אוקטבות" וכו' וכו'. (אגב,אני חדש כאן
)

dean a

New member
אני מוחה! ../images/Emo3.gif

למה רק חלקים מתוך "התעוררות" של שם טוב לוי? לדעתי הוא קלאסיקה לפחות כמו "הפעם הראשונה" של יידוב. מעניין לאיזה חלקים אתה מתכוון...:)
גדול על "צמר גפן מתוק" של גרוניך, רק אל תטעה את חזי: "שיר הנושא" שלו נקרא "לונה פארק"
(אפילו שבו מופיעות המילים "צמר גפן מתוק")...

oribarak

New member
"אלבום משפחתי" של שלמה גרוניך ושמטוב לוי

אלבום גאוני , עם אחד להיטי הג'אז הגדולים לדעתי "סימפטיה"

dean a

New member
../images/Emo45.gif אלבום אדיר!

גם אתה חושב שהביצוע כאן ל-"בלילות הסתיו" יותר טוב מהביצוע של ששת? :)

trill1

New member
על להקת סוסיתא שמעת?

זאת להקה עכשווית שמנגנת רוק מתקדם כנעני (זאת הגדרה שלהם...) והמוסיקה שלהם נעה בין רוק מתקדם, אתני,פיוז'ן ועוד הרבה דברים טובים והכל עם טקסטים מעניינים וגם מצחיקים בעברית. שווה לשמוע. לדעתי הם מופיעים מתישהו בסוף אוגוסט בת"א. וחוץ מזה שיצא להם דיסק לפני שנתיים בערך. אם אתה מגלה פרטים על ההופעה, אני אשמח לדעת גם כי לא הצלחתי למצוא...

וואי איך שראיתי את השרשור חשבתי עליהם.

הייתי בהופעה שלהם שנה שעברה והם מצויינים. הם אגב באר שבעיים אם אני לא טועה.

מוגג

New member
הם לא באר שבעיים

חלקם באו מחצבה אך כיום מפוזרים בארץ. והם באמת טובים.

יאסון1234

New member
נושאי המגבעת!

יש להם סאונד קצת יותר "חדש" אמנם אבל הם דווקא משנות התשעים (אולי אפילו השמונים) אין להם יותר מדי שירים והמילים מוזרות ביותר והלחנים פשוטים ביותר. אבל, להקה נחמדה ביותר ומומלצת בחום. שירים מוכרים של הלהקה - הבא בתור הוא סוס, מי רצח את אגנתה פאלסקוג, אני טקסט פוליטי?, מתנה לחג ועוד... נסה ותהנה.

למעלה