רוק בבית הקברות

גם השתיה. באופן לגמרי לא רשמי

אחרי מותם של כמה אנשים קרובים בשנים האחרונות יצאנו להטביע את יגוננו עד כאב ראש מזעזע למחרת, בתקווה שיסתיר את כאב הלב

masorti

New member
הפרחים כן...

לבישת שחורים אולי. אבל זה כבר מקובל מאות שנים. (אגב, ענין הפרחים לא ממש מפותח אצל דתיים) אבל קונצרט בהלוויה או באזכרה?! מה לנו ולזה?

renjintso

New member
"לנו"?

יש הלוויות ואזכרות בהן זה מתאים ואף מתבקש, וטקס אזכרה לרב קרליבך הוא דוגמה טובה. לא ראיתי שיש סדר נוקשה כלשהו בהלוויות יהודיות - יש קדיש ואל מלא רחמים, והספד רשמי, אבל מעבר לזה מוסיפים מילים, פרחים, ציטוטים, ועוד מיני דברים שנועדו לבטא את רגשות הקרובים. שירה ונגינה הם דברים כאלה ואני לא רואה שום פסול בזה.

לא אצל שומרי מצוות

אמא שלי עד היום מזדעזעת מפרחים על הקבר וטוענת שזה לא מנהג יהודי.

masorti

New member
כל מה ש"מעבר לזה"...

הינו תוספות שקיימות בהלוויות של חילונים, שבאוירה הקיימת בארץ שום דתי (כולל אנשי חברה קדישא) לא מעז למחות נגדן. היום אנשים גם משתתפים בהלוויות (בבית עלמין רגיל) בגילוי ראש, ואוי לו למי שינסה לבקשם לכסות את ראשם. יש תוספות שאינן נוגדות את ההלכה והמנהג, ויש כאלה שיוצרות אי נוחות, ויש כאלה שהן ממש בעייתיות.

renjintso

New member
הן קיימות גם בהלוויות של דתיים

אתה באמת מצפה מחברה קדישא להתעמת על דברים שהם רצונה של המשפחה האבלה, ולפעמים של המנוחה עצמה? לא נראה לי שיש כאן עניין של חוסר העזה, אלא של דרך ארץ, נימוס והגינות בסיסית.

אלי ו.

New member
דרכי האמורי זה משהו אחר

דרכי האמורי זה אמונות טפלות שמקורן בדתות אחרות. אגב, חוט אדום שנמכר ליהודים במקומות קדושים מופיע בתוספתא (אי שם בשבת) כ"דרכי האמורי".

יוסי ר1

Active member
הבועל ארמית קנאים פוגעים בו.

אבל רק בגלל שהיא הורידה את החוטיני בפומבי (שם, שם)

masorti

New member
צודק.

אז צריך למצוא ביטוי תיקני אחר במקורות למנהגי הגויים.

../images/Emo6.gif

חוט אדום מכדורי

שולח ברכה בכל מעשי ידיו ורגליו של הכדורגלן בשעה שהוא מחלל שבת בפרהסיה.

למעלה