רוקי השנה

yuvalgolanorgil

New member
אני מקווה מאוד

שהוא לא יאכזב את כולם ויהיה קרלוס דלפינו 2 (לדעתי יש סיכוי גבוה שזה יקרה)...

chaiel

New member
אני יגיד לך ת'אמת...

בגלל התגובה שלך כתבתי מה שכתבתי ואני עכשיו מצטער, כי תכל'ס אם יש מישהו שמבין בפורום הזה כדורסל (ויש כמה אפילו אבל אתה בהחלט ביניהם) זה אתה, אז א' : אני מצטער. ב: אני פשוט לא חושב שהוא כזה טוב, יש לפחות 10 שחקנים טובים ממנו. הסיכוי היחיד שלו איכשהוא זה בגלל שהוא באמת בקבוצה צעירה בלי יותר מדי סופרסטארים לפניו ככה שהוא יכול לפתוח ואפילו לבלוט. אם הוא היה משחק בקבוצה עם הרבה וטרנים כוכבים לא היה לו סיכוי.

chaiel

New member
לא רואה את שניהם משחקים איכשהוא ביחד?!

וגם אם לא יהיה לו מספיק זמן לשחק, במיוחד רוי שנראלי פצוע יחסית הרבה...

Orenseg

New member
רודי לא מיועד להיות שחקן חמישיה בבלייזרס כרגע

לא בהווה ולא בעתיד. לפי התוכניות של הבלייזרס, סטיב בלייק ימשיך לפתוח ליד רוי וכשביילס יצבור נסיון ויבשיל, הוא אמור להחליף את בלייק. אני מאוד מחזיק מרודי וחושב שהוא יהיה שחקן משמעותי ברוטציה של הבלייזרס, אבל לא כשחקן חמישיה.

chaiel

New member
אוקיי אז....

איך הוא יקבל רוקי העונה? כאילו ברור שרוקי העונה לא חייב לפתוח (האמנם?) אבל אם יהיו שחקנים שישחקו אפילו פחות טוב ממנו (וגם אתזה אני לא רואה קורה, אבל נגיד) אבל יפתחו (בניגוד אליו) אבל הם יקבלו את התואר, האשכול פה הוא על רוקי העונה. בכל מקרה אם הוא טוב כמו שאתם חושבים הוא דווקא ישחק הרבה, אבל לדעתי הוא בכלל לא כזאת סנסציה. ובנוגע לתגובה שלך, לא הזכרת את מקומו של רודי ברוטציה.

Orenseg

New member
כתבתי שרודי יהיה רוקי העונה?

אני חושב שאודן יהיה, אבל זה לא אומר שרודי לא יצליח בבלייזרס או שאנשים חושבים שהוא יהיה רוקי העונה רק בגלל שהוא נתן משחק גדול מול ארה"ב. רודי לא יפתח בבלייזרס בגלל שהוא משחק בעמדה הטבעית של השחקן הכי חשוב במערך שלה (רוי), אבל הוא בהחלט צפוי לשחק דקות משמעותיות ולתת עונת רוקי גדולה. בפורום הבלייזרס בrealgm הגולשים דירגו את השחקנים לפי החשיבות שלהם להצלחה של הקבוצה העונה, ורודי דורג רביעי-חמישי: מיד אחרי רוי-אולדריג'-אודן, לפני/ליד ביילס. הוא לא מגיע לשם בגלל הכסף א-לה שאראס או ספאנוליס (בגלל שהוא בחירת סוף סיבוב ראשון, החוזה שלו קטן משמעותית ממה שהיה מרוויח אם היה ממשיך את החוזה בבדאלונה) אלא כדי לשחק בליגה, ומקמילן כבר אמר שהוא יזכה לשחק והרבה.

chaiel

New member
אז שאלה לי אליך...

הוא אמור לפתוח מתישהוא בכלל בשנים הקרובות אם הוא משחק בעמדה של רוי? (שאם יש להם שחקן פרנצ'ייז כרגע זה הוא) ובכל מקרה, אם הוא משחק מאחורי השחקן הכי טוב (לפחות עד שאודן יוכיח אחרת) איך אחרים חושבים שהוא יקבל רוקי העונה?

Orenseg

New member
אולי בעקבות פציעות, אני לא חושב שבאופן קבוע.

בכדורסל שחקנים יכולים להשפיע על המשחק גם אם הם לא פותחים בחמישיה. אחת ההשוואות הפופולריות לרודי היא מאנו ג'ינובילי, וגם הוא לא פותח בחמישיה של הספרס לרוב. לרודי יש יכולת לקלוע הרבה נקודות בזמן קצר (21.2 נקודות ב28 דקות באחוזים נהדרים העונה, כולל המון משחקי "נקודה לדקה"), ולא חסרות בליגה קבוצות שזקוקות לשחקן כזה שיעלה מהספסל. רודי לא ישחק רק כמחליף של רוי - אחרי האולימפיאדה ותצוגת ה22 נקודות ב17 דקות בגמר, נייט מקמילן התראיין לעיתון בפורטלנד וסיפר שרודי ישחק הרבה גם ליד רוי (כשרוי ישחק רכז או אפילו סמול פורוורד ליד רודי). רוי שחקן נהדר עם סקיל-סט מגוון שמאפשר לשחק ב3 עמדות, ולכן הוא מתאים כמעט לכל חמישיה שהבלייזרס ישימו על המגרש. למה אנשים חושבים שרודי יהיה רוקי העונה? כי בניגוד לאודן, ביזלי, רוז, ביילס או מאיו, רודי שחקן מוכח יותר ששיחק ברמות הכי גבוהות (חוץ מהNBA כמובן) ולא נראה נחות מאף שחקן שעמד מולו. רודי כבר בן 23, אבל מאז גיל 16 הוא משחק בליגה המקומית הטובה בעולם ומאז גיל 18 הוא שחקן חמישיה בה, ביורוליג וביול"ב קאפ (שתי הראשונות מסגרות מקצועניות וחזקות יותר מליגת המכללות, אולי גם השלישית). גם במסגרת נבחרת ספרד, בה הוא משחק מאז 2004, רודי הוכיח את עצמו כשחקן שיכול לתרום ברמה הבינלאומית. הדאגה הכי גדולה בנוגע ליכולת שלו להשתלב בNBA נבעה מכך שמבחינה פיזית הוא נראה כמו עילוי מול שחקנים מאירופה אבל בNBA לא יהיה לו יתרון אתלטי על השחקנים שמולו. ההופעה שלו מול ארה"ב הפריכה ברובה את החששות האלה והוכיחה שהוא מסוגל להסתדר גם עם שחקנים חזקים וגדולים ממנו. אנשים מייחסים להופעה מול ארה"ב חשיבות גדולה בגלל שרודי כבר הוכיח שהוא יכול להסתדר מול השחקנים הטובים ביותר, ואת זה עדיין אי אפשר להגיד על שחקני המכללות: אני לא יכול להגיד לך אם ביזלי מוכן פיזית להתמודד עם לברון, פירס, גארנט ואמארה על בסיס יומיומי כל עוד לא ראיתי אותו מולם. כרגע יש לנו על ביזלי בעיקר דו"חות סקאוטינג לא כל כך אמינים (אחד מדווח שהגובה שלו 2.10, השני מספר שהוא 2.08 ובמדידות האמיתיות הוא מתגלה בכלל כ2.04), וגם אם הוא קלע 26 נקודות בממוצע העונה הוא עשה את זה בליגת המכללות ההתנדבותית, רוב הזמן מול שחקנים שלא ישחקו כדורסל מקצועני. הוא עוד צריך להוכיח שהוא שייך לרמות הגבוהות ביותר. רודי נבחר בדראפט 2007 העמוק במקום ה24 בגלל בעיות חוזה, לפני העונה הגדולה שלו ולפני האולימפיאדה. אני מאמין שאם היה יכול להבחר העונה (הוא בן 23, בדראפט אפשר להבחר עד גיל 22) הוא היה נעול על טופ10. אחרי דראפט 2008 דייויד ת'ורפ פרסם בESPN את דירוגי הרוקיז, ורודי דורג שלישי (מיד אחרי אודן וביזלי). הוא מגיע לNBA ללא רגשי נחיתות וצפוי להיות אחד הרוקיז המרשימים העונה. אגב, אם תסתכל על הצבעות הROY מהשנים האחרונות תגלה ששחקני ספסל דווקא היו קרובים לקחת את התואר. ב2005 בן גורדון הפסיד את התואר לאמקה אוקפור, ב2006 צ'ארלי וילאנובה סיים שני לכריס פול וב2007 אנדריאה ברניאני כמעט גנב אותו לברנדון רוי. אם רודי יתן עונה טובה יותר מאחרים, הוא עשוי לקחת את התואר גם אם יהיה שחקן שישי.

SHNIK

New member
התחושות שלי

היא שהרוטציה של הבלייזרס עמוקה מאוד, כל כך עמוקה שזה עלול לגרום ללא מעט כשרונות להעלם לפרקים במהלך העונה הארוכה, רודי פרננדז יושב על המשבצת בה ע"פ רוב משחק הכוכב של הקבוצה (וכל עוד אודן לא יפרוץ ברנדון רוי הוא הכוכב של הבלייזרס) ולכן הוא אולי יראה ניצוץ אחד או שניים אבל על תואר רוקי העונה הוא לדעתי אפילו לא יתמודד. גרג אודן חוזר משנת פציעה ובנוסף היה ונותר מוגבל התקפית, הוא מתחיל מנק' מוצא זהה לזו בה התחיל דווייט הווארד רק שהמג'יק של הווארד הרוקי היתה אחת החלשות בליגה ולבלייזרס קבוצה צעירה ועמוקה עם המון שאיפות ולצד אלדריג' שכבר מיצב עצמו כסקורר הצבע של הבלייזרס אשתקד אודן לטעמי יקבל פחות כדורים מלמרקוס ויתקשה לבלוט התקפית, אני צופה לו עונת רוקי חביבה מאוד עם משהו כמו 10 נק', 8 ריב', חסימה וחצי למשחק והמון תקוות לעתיד, רוקי העונה?, אולי יתחרה על התואר אך לא נראה לי שיזכה... נמשיך לדריק רוז ומייקל ביזלי שנמצאים במצב דומה לטעמי : הם נראים מוכנים לרמה הגבוהה ביותר, חומר גולמי מהזן המשובח ביותר, כל אחד בתחומו : דריק רוז הרכז ההגנתי והאתלטי, מייקל ביזלי בתור הקומבו פורוורד האתלטי והחזק שיודע גם לצלוף מבחוץ, הבעיה היא שכל אחד מהם סובל מתחרות קשה של שחקנים מנוסים בעמדות שלהם ו/או לצדם שעלולים למנוע מהם לפרוץ כבר בעונת הרוקי : לביזלי יש את מריון והאסלם, לרוז יש את היינריך ויוז, לכן לא הייתי בונה עליהם כמתחרים רציניים לתואר רוקי העונה. הרוקי המפתיע של העונה לדעתי הולך להיות דווקא קווין לאב, ברוטציה הדקיקה יחסית של הוולבס מתחת לסל הוא עשוי למצוא עצמו לצדו של ביג אל, האטיות והרכות שלו עלולוות להיות בעוכריו, עם זאת הוא חזק מאוד גם במינוחי NBA, ומסוגל גם לנצל דאבל טים על ביג אל לטובת שלשות מבחוץ. עם זאת המועמד הראשי שלי לתואר הוא אוגיי מאיו, זאת מאחר ועם הטרייד שהביא אותו לגריזליס מייק מילר פינה לו למעשה את מקומו בתור מי שאמור להיות הסקורר העיקרי שלהם, אז נכון, הגריזליס ידשדשו בתחתית אך אוג'יי מאיו יקבל הרבה זריקות למשחק ובדומה לדוראנט אשתקד עשוי אף הוא לנשוק ל20 נק' למשחק בסביבות ה40%+ מהשדה שעשויים להספיק לו עבור התואר. שניק.

bigOsegev

New member
איזה כיף!

אני פשוט נהנה לקורא את ההודעות שלך - כל פעם נכתב שם שמישהו מהקבוצה שלי (מינסוטה) הולך לפרוץ השנה. מהפה שלך לאלוהים. בכל אופן, בעיניי לרוקי השנה יש שני מועמדים. ביזלי ומאיו. אני לא אופתע אם אחד מהם ייקח את התואר. בסופו של דבר, הדבר הראשון שמסתכלים עליו הוא נקודות ולכן סביר להניח שמאיו (שנמצא בקבוצה קטנה בלי סקורר) וביזלי (שהוא פשוט מפלצת התקפית...) יהיו המועמדים הראשיים.

קיר קמט

New member
תשים לב

שהוא אומר שהוא הולך לפרוץ כי במינסוטה אין שום כלום ושום דבר אז יהיה לו הרבה משקל
בא נגיד ככה - אל תצפה ליותר מדי נצחונות העונה..

bigOsegev

New member
נוו באמת

אני אוהד מנסוטה... אתה באמת חושב שאני מצפה לניצחונות?

אני דווקא הולך על ראסל ווסטברוק

אולי זה פחות ריאלי, אבל אני מאוד אוהב את השחקן הזה ולדעתי הוא יהפוך לכוכב ב-NBA. אבל כנראה לא בעונה הראשונה, זה פחות ריאלי. פורטלנד מספקת 3 מועמדים לתואר, אבל בת'כלס רודי פרננדז וג'ארד בייליס לא ישחקו מספיק- יצטרכו לחלוק דקות עם סטיב בלייק, מרטל וובסטר וכמובן ברנדון רוי. גרג אודן הוא מועמד רציני, אבל הוא יותר בסגנון של אמקה אוקפור- הגנתי ויציב ולא התקפי ויצירתי, ולכן יתקשה לזכות בתואר, כי עם ממוצע של 12 נק' ו-9 ריב' למשחק לא מקבלים רוקי העונה. או.ג'י מאיו הוא מועמד בולט, אבל לדעתי העונה שלו תהיה מאוד דומה לזו של דוראנט אשתקד, ואני מאוד מקווה שבעונה הקרובה רוויית הרוקיז המוכשרים זה לא יהיה מספיק. דריק רוז לא יזכה בתואר כי הוא לא יקבל מספיק דקות כשהיינריך וגורדון בסביבה. קווין לאב לא יתאקלם העונה עדיין, אם בכלל. גם ברוק לופז ייתקל בהרבה בעיות. די.ג'י אוגוסטין תקוע מאחורי ריימונד פלטון. שכחתי מישהו?

the mnm factor

New member
האמת? אף רוקי לא עומד מעל כולם

ולטעמי לאף אחד לא תהיה עונה מדהימה, אפילו לא כמו עונה טובה כמו זו של דוראנט (ואגב, העונה של דוראנט הייתה טובה יותר ממה ששהיא נתפסת). ביזלי לא יוכל לתת מספרים טובים כשוויד רוצה להוכיח שהוא שחקן הכדורסל הטוב בעולם כיום. אודן, כאמור, לא שחקן סטיסטי במכללות ואין סיבה שהוא יהפוך לכזה בNBA ועוד כשיש לידו פאוור התקפי כמו אולדריג'. מאיו ורוז יתקלו בקשיים בקווים האחוריים של הקבוצות שלהם- רוז כי יש עליו את היינריך, גורדון ויוז ומאיו כי הוא נמצא בקו אחורי עם עוד כמה כשרונות בקבוצה רעה מאוד- קשה מאוד להפוך לבולט בקבוצה שלך כשאתה רכז שאין לו את מי להזין. רודי אולי יהיה סוג של מאנו בעתיד אבל שחקנים בסגונו של רודי צריכים שקט תעשייתי בNBA- הייפ סביבו יגרום לקבוצות לנסות ללמוד אותו ואסור שזה יקרה לפני שהוא נכנס לסוג של נישה בNBA. יהיה לו קשה להכנס לנישה בבלייזרס עמוסי הכשרון ואם כן יבנו לו אחת כזו הוא ייתקל בקשיים מול קבוצות שילמדו אותו. בייליס מסתמן מסוג השחקנים שממש טובים לקבוצות נטולות כשרון- לטעמי הוא לא יתחבר בבלייזרס. מי נשאר? ווסטברוק שאני לא כל כך מכיר ולאב, אלכסנדר והלופזים שלדעתי יהפכו כבר משנתם הראשונה ליופי של פילרים. למרות זאת מישהו צריך להבחר- ההימור שלי: ביזלי

עומר ו

New member
וויד אוהב למסור (יחסית)

תאמין לי שאפשר להוכיח שאתה השחקן הטוב בעולם גם אם אתה לא קולע 30 למשחק, אחרי הכל כריס פול היה מועמד לMVP בגלל יכולת המסירה ולא בהכרח הקליעה...

וגם אם ייקלע 30 נקודות למשחק

יש עוד לפחות 60 נקודות אם לא הרבה יותר לשאר הקבוצה...

עומר ו

New member
נכון, אהל אם זה לא דנבר

אז יהיה לך קשה למצוא שני שחקנים שקולעים ביחד 60 נקודות...

למעלה