רוצ ה להתחלק אתכם...

deebeebee

New member
../images/Emo45.gifרק חבל שאבדו כתביה המוקדמים

בגלל עולם של חושך. וחבל לא פחות על שאנחנו לא יודעים את מספרן המדוייק של נשים רבות שלא קיבלו את הבמה להן היו ראויות.

הענאלע

New member
פאלומה, סיימתי לקרוא את הספר

לא מזמן ונהנתי. גיבור הספר מאפיין דור שלם שהתנכר לשורשים שלו, לא התעניין בעולם של הוריו והתמרד לכל מה שקשור למסורת (הוא לא רצה אפילו לחגוג את בר המצווה שלו) אבל לעת "זיקנה" לאחר שהוריו נפטרים ואין לו כבר את מי לשאול הוא מצר על כך ומחליט לערוך מסע שורשים ולחוות את מה שחוו דורות רבים במשפחתו. הזדהתי עם הרצון הזה שלו לחזור ולהתחקות אחר השורשים שלו (לא עם החלק הראשון!). מה שלא נראה לי אמין זה הפולנית שלו. איך הוא הצליח ללמוד אותה ולהיות מסוגל לתקשר בפולנית כשזו בסך הכל היתה שפת הסתרים של הוריו, כשלא רצו שהילד יבין. אני לא הצלחתי (זה היה המקרה אצלנו בבית), מלבד מילים בודדות!

p a l o m a

New member
הענאלא גם לי צורם נושא הפולנית..

אני עדיין קוראת את הספר, ובאמת נראה לי מוזר שהוא "מנהל" דיונים שלמים בפולנית - כשהוא לא מכיר את השפה...

deebeebee

New member
בהחלט יתכן

גם איתי מעולם לא דיברו יידיש. יידיש דיברו מסביבי ובכל זאת קלטתי מספיק כדי לנהל שיחה סבירה למדי ביידיש.

הענאלע

New member
זה לא אותו הדבר

א. דיברו סביבך בגלוי , באופן טבעי, לא בשו שו ובחצי פה, דאס קינד זאל נישט פארשטיין. ב. יידיש מורכבת בין היתר ממלים עבריות (שני שלישים מאוצר המלים ביידיש מקורם בגרמנית, ושליש-עברי או סלאבי) ובארץ היא טובלה במלים עבריות נוספות.

למעלה