רוצ ה להתחלק אתכם...

חייםלוי

Member
מנהל
ספרים חשובים של הזינגרים -

יצחק בשביס ואחיו הגדול ממנו בשנים י"י זינגר הם משפחת קרנובסקי והאחים אשכנזי של י"י זינגר ומשפחת מושקאט של יצחק בשביס. אלה הם סאגות רחבות היקף על חיי היהודים בורשה מסוף המאה ה-19 עד השואה - משפחת מושקאט ועל הקמת תעשית הטקסטיל בלודז' - האחים אשכנזי ובבית קרנובסקי מתוארת משפחה מתבוללת מפולין שהבן נוסע לגרמניה המשכילה והנאורה ובנו כבר מתחתן עם נוצריה. בשלושת הספרים מקבלים תמונה מקיפה על חיי היההודים בפולין בין שתי מלחמות העולם על גוונהם השונים: חסידים ומתנגדים, חילונים ומשכילים, מבקשי תיקון לעולם ואנשים שבקושי מסתדרים עם עצמם. בקיצור תמונה מקיפה. שלא לדבר על כך שהספרים כתובים היטב ומתורגמים לעברית. יצחק בשביס העריץ את אחיו ישראל יהושע וטען שהוא סופר גדול ממנו. המזל של בשביס היה שתרגמו אותו לאנגלית ועך התפרסם גם בקרב הקהל שאינו יודע יידיש.

deebeebee

New member
חיים- הרשה לי לצאת חוצץ

אתה מדבר על הבנים ושוכח עובדה מאד חזקה---הסופרת הטובה במשפחה היתה האחות שאת כתביה קרעו מחשש שלא תמצא חתן.

p a l o m a

New member
דיבי.. אחות? פעם ראשונה שאני

שומעת שהיתה להם אחות... מהאתאומרת??? מעניין. גם לי יש את כל הספרים של בשביס בבית... את משפחת מושקאט קניתי ולא קראתי.. מישו קרא? לא הלך לי ככ....

חייםלוי

Member
מנהל
את משפחת מושקאט קראתי כמה פעמים

לפני כשנה קראתי את הספר ביידיש.

חייםלוי

Member
מנהל
אני יודע שהיתה אחות אלא שלא קראתי

שום דבר שלה. ניסיתי אבל לא כל כך הצלחתי. יש כמה ספרים שלה בספריה הלאומית.

חייםלוי

Member
מנהל
אחרי חיפוש קצר בלקסיקון לספרות

יידיש מצאתי ששמה אסתר קרייטמן. היא נולדה ב-1891 ונפטרה ב-1951. היא פירסמה סיפורים בעיתונות יידיש באנגליה וכמה רומנים: שדים טאַנץ (ריקוד השדים) 1936, בריליאַנטן (יהלומים) 1944 (תורגם לאנגלית) רעליקװיעס (שרידים) - סיפורים, בנוסף תירגמה ליידיש ספרים של צ'רלס דיקנס, ג'ורג' ברנרד שו

deebeebee

New member
יצחק בשביס-זינגר

עצמו סיפר פעם שהיא היתה הסופרת המוכשרת במשפחה ושהאמא קרעה כתבים מוקדמים כי חששה שבחורה כל-כך חכמה לא תמצא חתן טוב אם האחרון ידע שיש כאן אשה עם אספירציות שהן מעבר ל"יעוד" של אשה ואם.

לבשביץ זינדר בן בשם ישראל

שגם הוא כתב מספר דברים, אחד מהם הוא "אבי, בשביץ זינדר" ספר מעניין מאד על הקשר של הבן עם האב שזנח את הבן ואת אימו. לא קל להיות הבן של......

deebeebee

New member
../images/Emo6.gif

יש עוד כמות של פולנים סמויים. מדי פעם הם גם אוזרים עוז ויוצאים מהארון

הענאלע

New member
חיים, היתה כתבה עליה לפני כשנה

בערך, בעיתון "פארווערטס", נדמה לי במסגרת מאה שנה להולדתו.

למעלה