רוצ ה להתחלק אתכם...

יולה123

New member
רוצ ה להתחלק אתכם...

שלום לכולכם. הטיול שלי בסימן שאלה כי אני לא מצליחה להתארגן וגם לי עובדה פולני המדופלם נעלם (עדיין מקווה לשובו). מה שאני קצת חוששת ממנו שקרה לי בפולין, זה כך: כשהייתי בקרקוב החלטתי לנסוע לבד מזרחה, אל אזור פשמישל (ממש על הגבול עם אוקראינה). זה מסיבות סנטימנטליות. אז זו היתה השתלשלות העניינים המצערת: קודם כל, החלפתי המון רכבות, אבל בסוף הגעתי לפשמישל. להוותי, זו היתה עיירה עם אווירה מאיימת כלשהו, ובכלל, האנשים באזור נראו לי דומים לאנשי אוקראינה (שבה ביקרתי לפני כמה שנים, ושם האנשים במצב נורא), וקצת פחדתי. לקחתי את מיטלטלי הדלים ונסעתי לירוסלב, שם נהג עם מבטא אוקראיני לא מצא לי מקום לינה, ואז המשכתי ללנצוט, והיה כבר לילה ושום דבר לא היה פתוח. זה נמשך מהבקר עד הלילה, ובסוף התייאשתי, לקחתי רכבת לטרנוב, ובשתיים בלילה הגעתי חזרה לקרקוב. אני יודעת שזה לא חייב להיות ככה, אבל צריך להימנע מסיטואציות כאלה, מה שמחייב המון ידע ותכנון. מקווה שלכולנו, המתכוננים לנסוע, יהיה מוצלח, אבל באשר לי, מכיוון שזה לבד ולזמן ארוך, אני קצת חוששת. אני קוראת את מה שאתם כותבים, ומקווה להיות פעילה יותר עם חלוף הקיץ המשתק הזה. אגב: אני ממליצה במלוא ההמלצה על ספר שיצא בעם עובד לפני כחצי שנה ועוד יש אותו בחנויות: אווה הופמן, זרה בין המלים. זו יהודיה ילידת קרקוב שהוריה ניצולים, הם היגרו לקנדה, וזה סיפור על הגירה. הסיפור של הילדות הפולנית בקרקוב ממש מבכה (עושה לבכות). קראו! שלכם- יולה

deebeebee

New member
קחי דוגמא מתותח

לא רק לפולין לא חשש להכנס, גם לאוקראינה נכנס, ויצא בשלם בלי בעיות.

באמת חוסר מזל

מאלה שמשאירים טעם רע בפה.. אבל כמו שנאמר לא נעים לא נורא וכמו שאת אומרת אני בטוחה שהפקת לקחים לסיבוב הבא והפעם באמת תהני כמו שמגיע לך להנות,אפילו ביום אחד לבד פולין כשאני לא דוברת פולנית ולבדי עם גבר זר לא הרגשתי שיש לי סיבה לפחד,זאת אומרת החלטתי שאני לא מבזבזת את האנרגיה על פחד אלא על הנאה מהנוף והכרות עם האנשים והסתכלות על הכל כחוויה. שלך חנה גונן

תותח9

New member
לא נכנסתי לאוקראינה

הגעתי עד הגבול (וולודאבה וסוביבור הן בפולין, על הגבול) האמת - גם אותי מאוד הפחידו, בסיפורים על הסביבה ה"עויינת" באיזור. חברה לעבודה מבלארוס אמרה שבאיזור הגבול נורא, יש פשיעה וקשה להסתדר. המשפחה בארץ דאגה לי מאוד וחיכתה לטלפון שחזרתי אל הקבוצה באיזור ורשה. מסיבה זו הצגתי את עצמי כישראלי ובעל טענות לרכוש שם. בסופו של דבר, הדאגות התבדו. עם תכנון נכון, אפשר להגיע לכל מקום בכל אופן, תודה על המחמאה

p a l o m a

New member
תגידו, מישו קרא את הספר

"פולין ארץ ירוקה" של אהרון אפלפלד?

deebeebee

New member
גם אני קראתי

סגנון הכתיבה לא דיבר אלי כל כך אבל היו כמה דברים שיכולתי להזדהות איתם. קראתי את הספר כשבוע אחרי שחזרתי מפולין ולכן יכולתי להזדהות עם חלק מהרגשות שלו. מענין שלפני הנחיתה בוורשה הסתכלתי למטה דרך החלון ואמרתי לדיילת שישבה לידי- "איזה ארץ ירוקה!" מלמעלה היא נראתה כמו יער עבות אחד גדול כשבאמצע "קרחות" המלאות בבתים. גם כשיצאתי מהעיר הגדולה, במה שנקרא קאנטרי, נדהמתי מהיערות שניתן ללכת בהם לאיבוד. כל הזמן ציפיתי לראות את כיפה אדומה או הצייד יוצאים מהיער...אחרי זמן-מה הרגשתי שחסרה לי אדמה צהובה כמו בארץ, ללא עצים או צמחיה, וחשבתי שכשאחזור לארץ אהיה חייבת לנסוע לנגב כדי לשטוף קצת את העינים. התחלתי להרגיש מחנק. דבר נוסף- הגיבור מדבר על קרובת משפחה שהלכה לאיבוד בזמן השואה וגורלה לא נודע עד היום. הוא חיפש אותה ופגש במישהי שלמרות שהגיל לא בדיוק התאים, דמיין שהיא אותה קרובת משפחה בשם ברוניה. גם אני חוויתי חוויה דומה. לאבא שלי היה אח שגורלו לא ידוע, ואבי מחפש אותו כל השנים. גם אני חיפשתי פרצופים שיזכירו לי את אבא שלי (האח ואבי הם תאומים)וראיתי אחד כזה באוטובוס שהוביל אותי משדה התעופה למרכז וורשה.

הלינקה

New member
קניתי את הספר וקראתי

אני אוהבת את האוירה המיוחדת, הקסומה, שבספרים שלו. יש לו סגנון מיוחד, מלא סגידה ואהבה מיסטית ליהודים מהתקופה שלפני, בזמן, ואחרי הלעתם לקורבן. לגביו שפת יידיש היא הספה הקדושה באמת, כי בשפה זאת דיברו הקורבנות. ממליצה מכל ה-
לקרוא את "פריחה פראית" של אפלפלד.

p a l o m a

New member
הלינקה.. כן.. גם אני../images/Emo20.gif

ממש צוללת לתוך האוירה הקסומה שבפולין.. אני ממש "שומעת" ברקע את הסיפורים החוזרים ונישנים של הורי על הנופים, והיערות, והנהרות וכו'... וכשאני קוראת ספר שנוגע לנושא אני כל הזמן מרגישה כאילו סיכה תקועה לי בלב... ואני נורא נורא עצובה... "פריחה פראית" גם בנושא פולין? "שווה" לקנות אותו? הספרונים הקטנים האלה עולים המון כסף (80 ש"ח) ואני בדרך כלל מעדיפה לקנות על מנת שכל המשפוחה יקראו אותם (כולל הנכדים ..בעתיד.. שידעו מאיפה השרשים שלהם...)

הלינקה

New member
יש עוד ספר שלו מאוד מומלץ

שכחתי את שמו. המספר על קבוצת ניצולים שגרה בפנסיון בירושלים. הם בכול כוחם מנסים להציל ספרים ביידיש. יש להם קונפליקט עם בעלת הבית של הפנסיון, שמאמינה, שנגמר הזמן של יידיש, ויש מיד לעבור לעברית. אלילה מרתקת. סגידה לשפת היידיש, פילוסופיה עממית, עצבות עם הומור. מישהו יכול להזכיר לי את שם הספר? חיים?

הענאלע

New member
"פריחה פראית"

נדמה לי שזה ספר על אהבה וגילוי עריות בין אח ואחות והוא רווי יצרים. לא קראתי.

talia olav

New member
אני קראתי - ומאד לא אהבתי, אך

כפי שכבר כתבתי כאן פעם, הן אפלפלד והן בשביס-זינגר אינם מהסופרים האהובים עלי. כתיבתם בוטה מדי לטעמי.

deebeebee

New member
אני אוהבת את בשביס-זינגר

הוא כותב על האווירה שהיתה במקומות שמדברים אלי. משפחת אביו מגיעה מטומשוב לובלסקי (מקום הולדת סבי) ומשפחת אימו מבילגוראי (מקום הולדת סבתי) והסיפורים והטיפוסים שלו, גם אם חלק מהם מאד מוחצנים, מגלמים כנראה את החיים שלהם ושל אלה שקדמו להם במקומות אלו. לגבי אפלפלד- קראתי רק ספר אחד שלו, את פולין- ארץ ירוקה.

הלינקה

New member
אחרי ש"גמרתי" את זינגר, עברתי

בעצת הספרנית לאפלפלד. שניהם גדולים וחשובים.

למעלה