רוצים שרשו חדש? קבלו!!!

schayek

New member
ולסיכום..

בס"ד תחיה יקרה אל תערבבי את גנדי הי"ד עם תנועה גזענית שהוצאה מחוץ לחוק. גנדי היה רציונלי בניגוד לכ"ך (אחרי רצח כהנא) שהפכה לתנועה חסרת כל מטרה למעט חיסול ערבים. ואם בעלה ירוק עסקינן אז אפילו לא בצחוק הם עורכים ניסויים בבע"ח ולא לצורכי רפואה .. לסיכום נראה לי שהמפד"ל יזכו בקול נוסף אבל רק כברירת מחדל ותאמינו לי כל אלו מאיתנו שלא מצביעים שעדיף ככה!! ומי שאל למה לא איחוד לאומי-מפני שליברמן טען שהר´ עובדיה יצא נגדו קראתי קצת והתברר שאיווט בעד להעלות לארץ רוסים לא יהודיים(כאלו שאבא יהודי ואמא לא מה שאומר-גויים) וצבי הנדל שיושב יחד איתו והוא דתי!! לא מתנגד כי לדעתו אנשים עם זיקה לציון זה מספיק נו באמת.. יצא לי להכיר אחד כזה שאפילו לא התגייס מרב הזיקה הענקית שלו הארץ שלנו עמוסת פליטים גם ככה ולא חסרים פה עוד נוצרים! אז זהו כנראה שמפלגה דתית יחידה סבירה היא מפד"ל רוצו להצביע ... :)

אליגטור

New member
תנועת כ"ך הוצאה מחוץ לחוק

אז את יכולה להמשיך לתרום לעבריינות. ואם החוק לא עושה רושם, אני חושב שגם מבחינה הלכתית-מוסרית התנועה הזו מחוץ לחוק.

אליגטור

New member
פוליטיקה, גם כאן...

אין לי בעיות עם זה רק שנהיה רצינים ולא נזרוק סיסמאות. לגבי השאלה שלך אריאל, התשובה היא למי שליבך חפץ. זוהי עדיין דמוקרטיה. לי אין זכות הצבעה עדיין ואם הבחירות לא ידחו בגלל סיבות שונות (מלחמה, שחיתויות), אני גם לא אוכל להצביע. אבל דעה יש לי בכל מקרה. לגבי המפד"ל- המפד"ל מאז שזבולון המר ז"ל נפטר מסרטן, היא לא אותו מפד"ל היסטורית שהיתה מקבלת בקלות 12 מנדטים. היא השתנתה, לא ממש היה לה אופי בזמנו של יצחק לוי כראש המפד"ל והם תפסו בכסאות ונכנסו לכל ממשלה כמעט בשלב זה או מאוחר יותר. יצחק לוי ראה שהדרדרות הולכת ונמשכת והחליט בצעד חד לשנות את המצב והעלה את אפי איתם במקומו לראשות המפד"ל. אפי איתם, התא"ל במיל´, הקיבוצניק לשעבר מעין גב, שנשמע טוב מאוד בתקשורת ואין ספק שהפופולריות שלו בקרב הציבור הדתי-לאומי נסקה אז. אבל מה קרה, התברר שאיתם לקח את המפלגה ימינה ועכשיו אין ספק שהמפד"ל היא מפלגת ימין. מי שפעם הכריזה בגאווה שהיא תנועה בלי הזדהות פוליטית, שהיא בעיקר מפלגה חברתית שתדאג לקרב את החילונים והדתיים ולשפר את מצב החינוך והכלכלה בארץ. מסתבר שחברי מרכז המפד"ל הבינו שהמפד"ל האמיתי היא לא אמורה להיות מולדת הדתית אלא להחזיר עטרה ליושנה ואכן בפריימריס זכה זבולון אורלב במקום הראשון, האיש החזק במפד"ל, שמוחזק כאיש חינוך מתון פוליטית ועושה הרבה למען הציבור, ושאול יהלום- עוד מרדן בנציותו של איתם לגלג על כולם ונבחר שני. גילה פינקלשטיין, עוד אשת חינוך מתונה נבחרה למקום המשוריין החמישי לאישה וגברה על הנציגה המתנחלת שאיתם הריץ. אז כיום אפי איתם הוא לא ממש האיש החזק ונמצא בבעיה עם האנשים שאיתו. אם המפד"ל בבחירות האלה ידרדר כמו שהיא אמורה להדרדר לפי הסקרים, אני די בטוח שגם איתם לא ישאר עוד הרבה זמן יו"ר. איתם עוד מנסה. הוא ניסה לרכוש את קולות המתנחלים כשעמד לצידם בחירוף נפש בחוות גלעד ויצא בחריפות נגד פואד הרשע. הוא גם עכשיו מריץ את הסלוגן של המפד"ל- "שומרים על הבית", שנשמע פוליטי מאוד. ואני הייתי מצביע למפד"ל. לא בגלל שהם דתיים. לא בגלל שהם מתימרים ליצג את הציבור הדתי-לאומי. אלא בגלל שחברי המרכז התעשתו והמפד"ל תחזור לימי גדולתה כמפלגת עשיה לאומית וציבורית נרחבת ותמשיך לקרב לבבות בכנסת כמו שניסה לגנטל עד שגם הוא אולץ לפרוש.

beckham17

New member
זה לא מדוייק...

המפד"ל תמיד הציגה את עצמה כמפלגת ימין, ששומרת על שטחה של ארץ ישראל. תמיד. אבל הדגש אז היה גם על המצע החברתי, ובין פטירת זבוליון המר ז"ל, לכניסתו של זבולון אורלב, הדגש היה רק על הימין. לכן גם הייתה הדרדרות. אבל עכשיו הכל השתנה, כי עובדתית, המפד"ל היא המפלגה השנייה, מבחינה חברתית. בזכותו של זבולון אורלב.

אליגטור

New member
המפד"ל בימים של המר ועוד הרבה אחורה

מתחילתה לא הציגה עצמה כמפלגת ימין ואף הלכה עם מפא"י לא פעם. הדגש על שטחה של ישראל הגיע לכאורה בזמן יצחק לוי אבל מה לעשות שכנראה הוא לא היה פרלמנטר מוכשר מספיק כדי להעביר רעיונות ולהיות יו"ר ולכן המפד"ל נשארה כמפלגה שהיא די חסרת זהות. נכון מאוד לומר שזבולון אורלב גורם למפד"ל להיות מםלגה חברתית וזה גם מה שכתבתי רק שהוא לא עומד בראשה. כרגע איתם בראשה והוא מנסה להכתיב את מדיניות המפלגה.

beckham17

New member
נניח שאתה צודק...

מה רע במפלגה ימנית, ששואפת לשמר את שטחה של ארץ ישראל השלמה?!

אליגטור

New member
מי אמר שיש רע?

מבחינתי זה רע כי אני הייתי רוצה לראות את המפד"ל כמפלגה חברתית ולא כאחת שרצה אחרי האיחוד הלאומי. אפשר לרצות לשמר את שטחה של א"י השלמה גם מבלי להזדהות פוליטית. החשיבות של השליחות החברתית חייבת להיות מעל א"י השלמה ולכן צריך להשתייך לממשלה ולעסוק בעשייה חברתית נרחבת. תמיכה בממשלת ימין עם קבלת תיקים חברתיים הוא מתכון השגשוג של המפד"ל.

beckham17

New member
היום כבר אי-אפשר!!!

למה? כי שמאל זה בעד לא לשמר את ארץ ישראל השלמה. וימין - זה בעד כן לשמר את ארץ ישראל. ומרכז? זה גם בעד לא לשמר את ארץ ישראל השלמה! או שאתה ימני או שאתה בעד החזרת שטחים.... היום ההבדל בין הימין למרכז זה אם להחזיר את עזה. המרכז תומך בהחזרת עזה והתנחלויות מבודדות. הימין נגד. זהו. או שאתה ימין או שאתה בעד הפרדות מחלק מהארץ שלך. וזה לא משנה איזה חלק....

מיכלוש7

New member
למרות שאני לא מצביעה....

לפי דעתי לציבור הדתי-לאומי יש רק מפלגה אחת שמייצגת אותו והיא כמובן: המפד"ל! א"א להצביע משהו אחר!

אליגטור

New member
איזו מן חשיבה היא זו

זכות הבוחר להצביע למי שהוא רוצה. זה שהמפלגה טוענת שהוא צריך להצביע לה כי היא מיצגת אותו זה לא אומר שאני באמת צריך להצביע להם. אפשר להצביע משהו אחר, ועוד איך אפשר.

SlamminDino

New member
עלה ירוק

כדיי שיוכלו לעשן בפנימיות של הישיבות התיכוניות בלי שהרבנים יוכלו לעשות שום דבר. מה אתם אומרים?

למעלה