רוצים שרשו חדש? קבלו!!!

beckham17

New member
רוצים שרשו חדש? קבלו!!!

בהשראת schayek אני מעלה את השרשור הזה: למי צריך להצביע בבחירות?

beckham17

New member
זאת דעתי שלי... (ויש לי זכות הצבעה)

לדעתי, המפלגה היחידה שתומכת בנו, ומייצגת את הציבור שלנו היא לא אחרת מהמפד"ל. ואני אפרט. המפלגה היחידה שמממנת, או מנסה לעזור במימון והקמת ישיבות/ אולפנות/ מדרשות/ תיכונים דתיים, של הציבור שלנו כמובן, היא המפד"ל. המפלגה הדתית-לאומית פועלת בדרך התורה. הצבעת ליכוד, הצבעת למפלגה חילונית, שלא יהיה לציבור שלך ייצוג בה. זאת בגלל שאין דתי במקום ריאלי. הצבעת קליינר, הצבעת למפלגה חילונית, שלא יהיה לציבור שלך ייצוג בה. הצבעת האיחוד הלאומי, הצבעת למפלגה, שאולי יש בה מספר דתיים, אבל במצעה של המפלגה לא מוזכר שום דבר על התורה, שעל-פיה אנו חיים את כל חיינו. כל הצבעה שלנו חייבת להיות למפלגה שהתורה מנחה אותה בדרכה. מפלגת "חירות" של קליינר, מאמינה רק בשימור שטחה של הארץ. איפה שאר הנושאים, הלא-פחות-חשובים? לדוגמה: הנושא הכלכלי. מימון הישיבות הדתיות. איפה הן? מקווה שתעשו את ההחלטה הנכונה, ומצטער על המגילה שכתבתי פה...

מוצארט

New member
כן, גם לי יש זכות הצבעה

ואני בבחירות הקרובות בעז"ה אצביע מרצ. הם היחידים שבשנים האחרונות דואגים לעניין החברתי.

beckham17

New member
3 סיבות למה לא להצביע מרצ

1. המצע שלהם שמלאני ביותר, והם דואגים לערבים במקום ליהודים. חלק גדול מהחוקים שהם העבירו היו רק לטובת הערבים והפלסטינים. 2. אין להם קשר ליהדות. הם בעד הפרדת ההדת מהמדינה. 3. הם מקום ראשון בחוקים החברתיים, מיד לאחריהם המפד"ל. השיקול בכ"ז שלך...

לי יש בעייה אחרת...

בס"ד בבחירות הקודמות לכנסת נכנסו כמה מפלגות ערביות לכנסת. עם פרוץ האינתיפדה ראינו עד כמה הם נגד ישראל. דמויות כמו טיבי ובשארה שדיברו נגד מדינת ישראל. בשארה הפליג ועמד בסוריהודיבר בגנות ישראל. איך נותנים לאנשים כאלו להכנס לכנסת???

schayek

New member
מפד"ל??

בס"ד אז למה לא מפד"ל- יושבים יותר מדי אנשים שכל מאוויהם הם תפקידים וכסאות,חשוב החינוך חשובה הכלכלה אבל צריך קודם לחיות!!! ואם היו צריכות לקום מפלגות כמו האיחוד הלאומי כנראה שלא היו מספיק אנשים שילחמו בשביל ההתנחלויות.. אינני מדרגת חשיבות נושא זה או אחר אבל למפד"ל אין תשובות המספקות ועובדה שהרבה מהנוער הציוני הדתי עזבה..(ורובנו בגלל פשרנותה) צדק מר בקאהם שלקליינר ומרזל רעו אין מצע אחר למעט שטחים וערבים(למרות שלפחות במה שיש לו מצע אני בעד)... אז שאלתי נותרת בעינה-הרי ליכוד לא די שהמפלגה חילונית מיסודה היא גם כבר איננה ימנית מספיק בכדי לשמור על שלמות א"י מה לעשות??? מי נשאר??? ולגבי הערבים שבכנסת זה עוד אחד מהעוולות שדואגות מפלגות כמו מרצ הדוגלות בשיוויון לעשות.הרי איך תכונן מדינה דמוקרטית ללא כל מיעוטים בכנסת?? ולא חשוב עד כמה אנטישמים יהיו ולא חשוב שהמדינה הדמוקרטית הזו היא יהודית! ולא כלל אזרחיה כמו שהיו רוצים אנשי מרצ אז עם כל הכבוד לחוקים החברתיים ויש כזה למפלגה כזו אסור להצביע אם חשוב לנו ייחודנו היהודי ובפרט כדתיים.

yair13m

New member
אוקיי

מכוון שאני קן ואיני יכול להצביע אני עדין יואמר את מה שאני חושב....! ואני חושב שצריך להצביע המפד"ל מכיון שהם חוץ מש"ס הם מפלגה של דתים ושמורי מצוות והמרצ בכלל איזה חוקים.? הם לא הציעו חוק כמעט אולי שבע שמונה חוקים וגם אגב לא התגבלו..! וש"ס הם בכלל חושבים שהמדינה רק של הרב כדורי כיאלו הוא הבן של המשיח...! וזהו .!

אליגטור

New member
היית מצביע למפד"ל כי הם שומרי מצוות

?!?! איזה מן שיקול זה?! עם כל הכבוד הם באים לעשות עשיה ציבורית ולא להתפלל שם. הם יכולים להיות מצידי חילונים גמורים העיקר שיהיו נבחרי ציבור טובים ויעשו מלאכתם נאמנה. להזכירך, גם אריה דרעי שומר מצוות.

beckham17

New member
זה שיקול מאוד רציני...

השאלה היא אם המפלגה, בתור מפלגה, פועלת ע"פ צו התורה. והמפד"ל היא אכן כזאת!!! היא פועלת ע"פ שיקולים דתיים. חובה שהמפלגה שהציבור שלנו יבחר בה תהיה מפלגה שפועלת ע"פ התורה, ומפלגה שמדגישה את הערך של התורה, ותתרום לבני הישיבה.

אליגטור

New member
צו התורה, לצערי לא פועל במדינה שלנו

נכון, חשוב שהאדם שאתה מצביע לו ישמור על דת ישראל ויש רבים כאלו גם אם הם לא חובשי כיפה, אבל יותר חשוב שהאדם שייצג אותך יעשה את מה שמוטל עליו לעשות על הצד הטוב ביותר- ידאג לך ולכל עם ישראל. ואת זה הוא יכול לעשות גם בלי צו תורה, ואם יש לו זיקה ליהדות (כמו שאני מאמין שיש לרוב חברי הכנסת), הוא אמור לדאוג גם לצד הזה. אבל בכל מקרה לדעתי זה טפשי להצביע לאדם בגלל שהוא שומר מצוות. גם אם הוא פועל עפ"י צו התורה יכול להיות שהוא יהיה ח"כ גרוע ויפגע בעם.

beckham17

New member
אבל יש מספיק כאלה....

אתה צריך, בתור אדם דתי, לחזק את המגזר שלך. אתה לא רוצה, אתה לא חייב, אבל זה עיוות של המציאות. למה לך להצביע לליכוד? מי שם מייצג אתך? אף אחד!!! אם לא יכנסו מספיק חכי"ם דתיים, אז שינוי ישלטו בכנסת, ויוכלו להעביר חוקים, שימיטו אסון על המדינה, שאנחנו שואפים להשאיר אותה כיהודית. יהיו אוטובוסים בש"ק, יתאפשרו נישואין אזרחיים (שמשמעו הרס מוסד המשפחה היהודי), יפתחו חנויות, ותותר חילול שבת בפהרסיה וכו´... לכן חייבים לחזק, ושיהיה גוש דתי מלוכד וחזק מול אלה שרוצים "חופש", ולהפסיק את ה"כפייה הדתית"... לא אמרתי שלא יכול להיות ח"כ גרוע ששומר מצוות, אבל אין יותר מדי כאלה במפד"ל...

אליגטור

New member
מסכים עם כל מילה

לא אמרתי שזה לא טוב להצביע לאדם שייצג אותך, אמרתי שעדיף להצביע לאדם שיפעל למען העם מאשר לאדם דתי שלא יעשה זאת, אך אם יש אדם דתי בכנסת שפועל רבות למען עמו כמו זבולון אורלב למשל, מצוין! אני מקווה שאתה צודק שאין הרבה כאלה במפד"ל וכך גם אני מאמין ולכן הייתי נותן להם את קולי אם היתה לי זכות הצבעה. נקודה נוספת- אנחנו לא צריכים להקים גוש דתי מלוכד נגד לוחמי ה"חופש", אסור לנו להכנס למלחמת האחים הזו. אנו- נציגינו, צריכים לעבוד במשותף עם החילונים שבאמת חשובה להם הדת וחשובים השורשים שהם הרוב בממשלה- לעבוד איתם על הגעה להסכמים וגישור בין דתיים וחילוניים. הוצעו הצעות בכנסת היוצאת ע"י נחום לגנטל וח"כ גלעד ממימד לגבי גישורים בין דתיים וחילונים. ולכן את לוחמי ה"חופש" צריך לדחוק הצידה ולתפוס את הכותרות בעצמנו, כי בסך הכל, רוב העם לא רוצה "שינוי".

אליגטור

New member
מה?! על מה אתה מדבר?!

הלו, אפי איתם עומד בראש המפד"ל, הוא היחיד שצעק כשהלכו לפנות את המאחז אז כשנוער הגבעות התפרע. הוא ימין כמו ואולי אף יותר מהאיחוד הלאומי, במפד"ל פשוט נתנו לו את המפתחות. שטויות במיץ מתובל. האיחוד הלאומי עם כל הכבוד, לא יעזור לנו בכלום כי הוא לודאי ישב מחוץ לממשלה וגם אם לא, הוא לא ממש יתרום בצד החברתי שאתה כה מזניח אותו עבור א"י השלמה שעוברה כבר לוחמים מספיק.

אליגטור

New member
לערבים אין השפעה בכנסת

אחוז המצביעים בקרב הערבים תמיד היה נמוך וירד עוד. בשארה לא בטוח שיוכל להכנס לכנסת. שידבר, האמינו לי, יותר טוב שהם ימשיכו להראות את הפרצוף שלהם. חבל באמת שלערביי ישראל אין יצוג הולם בכנסת. נבחרי ציבור עאלק.

תחיה

New member
האמת....

שבשבועות האחרונים כל ויכוח שלנו מגיע איך שהוא לבחירות לכנסת ואני החלטתי השנה להצביע רק לראש הממשלה... אין מפלגה היום שעונה על כל העקרונות שאני דוגלת בהם. במפלגת ש"ס כולם צבועים, במפלגת המפד"ל הרמה ירדה, חבל שאין תנועה כמו כ"ך אחרת הייתי בוחרת בה... ולסיום חשבתי לבחור אולי בעלה ירוק!!! אל תקפצו עליותהרגו אותי פשוט זה נראה לי הכי טוף... לא שאני תומכת בהצעה שלהם!!!

אליגטור

New member
כמה דברים בנוגע אלייך

ניוז-פלאש: יש רק פתק אחד, למפלגה והעומד בראש המפלגה שתקבל הכי הרבה מנדטים יהיה רה"מ. דבר שני, אני מקווה שלא התכוונת ברצינות למה שאמרת שהיית מצביעה כ"ך. עלה ירוק, דרך אגב, באים עם מצע מסודר יותר מרוב המפלגות, ואין ספק שהם הרבה יותר טובים מש"ס.

אני,אהמ,

התכוונתי לבחור בעלה ירוק... אבל במחשבה שניה החלטתי שלהתיר סמים זה קצת גדול עליי לא? בכלאופן, נראה לי שאפילו אני אבחר מפד"ל, כן כן, גם כי חירות בחיים לא תעלה, והקול שלי סתם יצוף לו וגם כי ישראל ביתנו-האיחוד כבר לא מספקים. אבל מצד שני, מי כן? בין כך ובין כך אני אבחר במפלגה שהכי תתאים באותה שניה ושיהיו לה את הכי הרבה סיכויים לעלות לא הליכוד זה בטוח...

תחיה

New member
דווקא כן...

אני ממש דוגלת בקטע של כ"ך........ עם גנדי ז"ל לא היה נרצח הייתי בוחרת במולדת בטוח!!!

למעלה