רוצים סיפור טוב? הנה:

באמת היתה הרצאה מעניינת

ואריק העברת אותה בצורה מרתקת ויפה.
אהבתי מאוד

avitalit

New member
ואני נדהם מלקרוא שאתה מחזיק ביד

שקל צורי ... זה באמת ? מאיפה? ספר קצת .

איציק, באמת -

אפילו אני מחזיק ביד (נו, טוב, בארון) שקל כסף מימי תלמי, שנקרא אז "טטרה-דרכמה". לא משהו שקשה למצוא, תוכל לקנות באי-ביי כמה שתרצה. אצלי יש לו שימוש: אני נותן אותו לחברים וקרובים שעושים פדיון הבן (אבל מבקש אותו תמיד בחזרה, אתה בוודאי מכיר את התרגיל).

avitalit

New member
דווקא את התרגיל הזה פיספסתי כנראה

ופדיון בן יהיה אולי כשיהיו הנכדים ... :) כבר הולך לאיביי לראות במה מדובר ... תודה.

רוזן71

New member
מטבע אחד לא מספיק לפדיון...

בס"ד צריך לפחות 100 גרם כסף צרוף (ב-5 מטבעות פידיון הבן של החברה הממשלתית יש 117 גרם כסף צרוף). סתם לידיעה. רוזן.

רוזן71

New member
שקל כסף מצור...

בס"ד. שקלים מצור מבחינת שווי זה לא סיפור גדול ($200). הסיפור הגדול זה הפנטזיה. כי השקלים הצורים שימשו כתשלום מחצית השקל בבית המקדש. ותמיד שאני מחזיק שקל או חצי שקל מצור אני מדמיין מה עבר על המטבע הזאת. מעניין שבתקופת בית המקדש שהיה ביקוש לשקלים הצורים מחירם בשוק אז היה 4 דינרים רומאים מכסף, ואילו לאחר חורבן הבית המחיר נפל ל-2 דינר. ועוד משהו מעניין, שיהודי עלה לרגל לבית המיקדש בנוסף למחצית השקל הוא היה חייב להוסיף תוספת (קילבון) של 8% לערך ואילו שני אנשים ששילמו יחד שקל אחד שלם היו פטורים מהתוספת. רוזן.

avitalit

New member
תודה .

אכן - הפנטסיה מתקתקה.. אולי אחד מאותם שקלים שימשו לתחזוקת בדק הבית של בית המקדש . וכמה שווה מטבע של חצי שקל מצור ?

yg23

New member
../images/Emo87.gifאריק איזה סיפור..

כל הכבוד על המחקר היוצא דופן ואל ההתמדה כמו כן ההעקשנות שלך וגם מצאת את הפתרון.. ותמשיך כך.. כל הכבוד.. וסיפור מרתק!!

ממש גשש בלש בפעולה!

כמה סבלנות צריך, ואיזו עין חדה! האם אתה לא חושש שעם פרסום הסיפור, סוחרים ינסו לסחוט ממך יותר כסף עבור הפריטים הבאים? (ממש כמו החשש שהועלה כאן לפני כמה ימים).

יכול להיות.

הסיפור יתפרסם, ככל הנראה, במגזין של האגודה העולמית לבולי כלבים (כמו כמה וכמה מאמרים קודמים שלי, חלקם על כלבים וחלקם על בולים), ואולי גם בטופיקל טיים, שזה כתב העת האמריקאי ממנו תרגמת את המאמרים בזמנו. ברור שאחרי הפרסום כל העולם יכיר את הסיפור, ורק עניין של זמן עד שהפרסום ישפיע על מחירי המעטפות. זה מצער, אבל אין מה לעשות. הסיפור צריך להתפרסם, אי אפשר לשמור אותו בסוד וגם לא צריך. אני מאמין שהידע צריך להיות נחלת הכלל. לסחוט ממני אי אפשר, אני משלם רק מה שאני רוצה, ומעבר לסף מסויים - פשוט לא אקנה עוד. מצד שני, ערכן של שש המעטפות שלי יעלה בהתאם, כך שבסך הכל לא אפסיד... מצחיק אותי אפילו לחשוב על המעטפות האלו במונחים של כסף. הסיפור זה העניין, לא הכסף.

ועוד עדכון עדכני:

אחרי כמה שעות ארוכות, שבעה עשר (!!!) עמודים כבר מוכנים סופית. בקצב הזה האוסף יהיה מוכן בזמן... (למי ששאל - בסך הכל יהיו 64 עמודים באוסף).

python 4

New member
../images/Emo45.gifאני מעניק לך בזאת

את תואר אספן הבולים הכי רציני שפגשתי. שא את תארך בגאווה! הסיפור הזה פשוט מדהים!

אני מורידה בפניך את הכובע

זו אספנות אמיתית, אוסף עם מחקר מעמיק סביב הנושא וכמו שכתבתי קודם נוכחתי בזה גם בהרצאה ברח' הס ואני מאוד מקווה להגיע לתערוכה. ואני מצטרפת לפיתון למתן התואר "אספן הבולים הכי רציני שפגשתי.

כשדיברתי על כסף,

לא התכוונתי שתמכור אותן ותתעשר, אלא על כך, שיתכן שלא תוכל להוסיף נדבכים לסיפור בגלל שעכשיו סוחרים עלולים להבין שבידם משהו שמישהו מעוניין בו, וידרשו מחירים גבוהים יותר מקודם. ובאמת הסיפור מרתק יותר מהשווי של המעטפות.

הא, ידעתי שמישהו יידלק:

Dogs On Stamps Study Unit או בקיצור - Dossu היא האגודה העולמית לאספני בולים בנושא כלבים. מנהל אותה מזה שנים יהודי אמריקאי קשיש, מוריס רסקין. הנה הקישור לאתר האינטרנט של האגודה. באתר מופיעים חלקים מגליונות עבר של כתב העת, ושם תוכלי למצוא כמה מאמרים שכתבתי, כמו למשל - על חותמת הדואר הראשונה בעולם שיש עליה ציור של כלב (והיא כמובן שלי,) ועל חותמת עוד יותר מוקדמת, לפני הראשונה בעולם, שנשלחה מעיירת כורים אמריקאית קטנה שנקראה Red Dog שהייתה קיימת רק כמה שנים ונמחקה מהמפה (וגם החותמת הזו שלי...), מאמר נחמד ומעניין על בולי רשיונות כלבים מאירלנד מהמאה ה-19 (גם, האוסף הגדול ביותר בעולם של הבולים האלו נמצא אצלי, מה לעשות, ומכיוון שאף אחד לא ידע לספר עליהם, נאלצתי לחקור לבד ופסמתי את התוצאות...) וסתם מאמרים על בולדוגים, ספניילים, צאו צאו ועוד כל מיני שכתבתי פעם, לפני שנהייתי מנהל פורום ועוד היה לי זמן... ואת הבול הראשון בעולם עם כלב ראית פעם? ניופאונדלנד (גם הכלב, גם המדינה שהנפיקה את הבול), בול אדום, 1894. חבל שאני לא יכול להעלות תמונות, אחרת הייתי מראה אותו. בסוף יוצא שאני סתם שחצן... אבל בבקשה לא לשכוח - אני אוסף את זה כבר למעלה מעשרים שנה, אז זה היה עצוב מאוד אם לא היו תוצאות.

python 4

New member
גם אם אני אמשיך לאסוף עוד 40 שנה

לא יהיה לי אוסף ברמה שלך!

בכלל לא בטוח

אני חושב שאתה טועה. אוסף מרשים הוא תוצאה של עבודה הנמשכת לאורך שנים רבות. מנסיוני, אני יכול לספר לך שעד לפני מספר שנים התביישתי להראות את אוסף הסכסוך שלי. הוא שכן באלבום ישן, ללא סדר מוגדר (בגלל הכמות המועטת של הבולים, אחת לכמה זמן הייתי מנסה לשנות את הסדר למשהו שיתאים יותר), ונראה יותר כמו צבירה של מעט בולים. עם השנים עלה מספר הבולים, עלה מספר הפריטים היותר מיוחדים, גיבשתי את הסדר הנוכחי (שגם הוא עלול להשתנות מעט, עדין יש לי פריטים שאין להם מקום בסידור הנוכחי), וכעת יש לי 2 אלבומים מרשימים. האמת, אילו היית אומר לי לפני 14 שנה שכך יראה האוסף שלי, לא הייתי מאמין. זה היה נראה לי כמטרה בלתי אפשרית.

למעלה