רוצים להשאיר טיפ?

לא משנה, לא בעיה שלי.
כשאתה (כנראה לא קרה מעולם,אבל דוגמה היפותטית) מזמין מכבי אש אתה נותן טיפ לכבאים? אני לא מכיר מקצוע מסוכן יותר.​
הם מקבלים משכורת טובה+פנסיה+ תוספת סיכון אחרת לא היו מסכימים לעבור הכשרה ארוכה וקשה,

להיות בכוננות ולבוא עם הציוד הכבד והחם.

לפי אותו היגיון אתה גם לא אמור לשלם למלצרים!

אבל אתה משלם.

למה?

כי הנוהג לשלם במסעדה הוא מאוד חזק והנוהג לשלם לאנשים אחרים הוא יותר חדש,

אז אתה יכול לא לשלם לשליחים ושוטפים אבל למלצרים אתה צריך סיבה לא לשלם אחרת

נוצר מצב לא נעים.

הגעת למסעדה בשביל לאכול בנחת ולא ליצור מצב לא נעים גם אם זה רק בסוף.

SupermanZW

Well-known member
הם מקבלים משכורת טובה+פנסיה+ תוספת סיכון אחרת לא היו מסכימים לעבור הכשרה ארוכה וקשה,

אבל אתה משלם.

למה?

נוצר מצב לא נעים.

הגעת למסעדה בשביל לאכול בנחת ולא ליצור מצב לא נעים גם אם זה רק בסוף.​
יש אנשים שמושפעים מלא נעים, אני לא.​

SupermanZW

Well-known member

אבל אתה משלם.

למה?

נוצר מצב לא נעים.

הגעת למסעדה בשביל לאכול בנחת ולא ליצור מצב לא נעים גם אם זה רק בסוף.​
אגב, מלצרים יכולים גם להפסיד את הטיפ שיכלו לקבל, אספר לך מקרה מ2007 שקרה לי בישראל. במסעדה שהייתה אז בחוף בת ים, אכלתי ונתתי כהרגלי טיפ של 10%, המלצרית אמרה, אחרי ששילמתי, "כאן נהוג 15%", אמרתי לה "זה לא מעניין אותי" וקמתי ללכת, היא הלכה אחרי ואמרה "מגיע לי לפחות 15%", התעצבנתי וביקשתי את הטיפ שנתתי חזרה, לא רצתה להחזיר, שאלתי אותה אם בא לה שאתלונן עליה, הבינה עם מי יש לה עסק והחזירה. יצאתי והלכתי. אם לא הייתה מחזירה הייתי מתלונן עליה, בנוסף הייתי חוזר לשם (עד שנתקל שוב באותה מלצרית/סיטואציה) שוב ובפעם השנייה מצלם הכל כדי לא רק להתלונן עליה אלא גם לעשות שיימינג ואולי לתבוע על עוגמת נפש, לא יודע אם הקייס מספיק חזק, כנראה לא, אבל אני מוכן ללכת רחוק כשמעצבנים אותי או מנסים לנצל אותי.​

אגב, מלצרים יכולים גם להפסיד את הטיפ שיכלו לקבל, אספר לך מקרה מ2007 שקרה לי בישראל. במסעדה שהייתה אז בחוף בת ים, אכלתי ונתתי כהרגלי טיפ של 10%, המלצרית אמרה, אחרי ששילמתי, "כאן נהוג 15%", אמרתי לה "זה לא מעניין אותי" וקמתי ללכת, היא הלכה אחרי ואמרה "מגיע לי לפחות 15%", התעצבנתי וביקשתי את הטיפ שנתתי חזרה, לא רצתה להחזיר, שאלתי אותה אם בא לה שאתלונן עליה, הבינה עם מי יש לה עסק והחזירה. יצאתי והלכתי. אם לא הייתה מחזירה הייתי מתלונן עליה, בנוסף הייתי חוזר לשם (עד שנתקל שוב באותה מלצרית/סיטואציה) שוב ובפעם השנייה מצלם הכל כדי לא רק להתלונן עליה אלא גם לעשות שיימינג ואולי לתבוע על עוגמת נפש, לא יודע אם הקייס מספיק חזק, כנראה לא, אבל אני מוכן ללכת רחוק כשמעצבנים אותי או מנסים לנצל אותי.​
איש עקרונות...

למעלה