רוצים חביתה?

subatoi

New member
זה שאחת לא מגיבה לכינוי חמוצה

לא אומר ש... *מתכופף כשעף עליו עציץ ענק* לא משנה...

Tolan

New member
קודם כל, כמו שכבר אמרו

קרה כבר שאנשים נמרחו על הקשתית (The Other Side). ולא נראה לי שנהלי סגירת הקשתית לא הומניים, בכל זאת, אי אפשר לדעת מה יבוא דרך הסטארגייט - ג'אפה עוינים, פצצות, וירוסים קטלניים... דרך אגב, בסופו של דבר הציוויליזציה בThe other side התבררה כדי מרושעת (ג'ק אפילו הורה לסגור את הקשתית כשהוא ידע שהמנהיג שלהם עובר בשער), כך שאלה שנהרגו בהתחלה מסווגים כבאד גאיייז. בכל מקרה, צעד חכם לפני מסע דרך חור תולעת לעולם אחר, יהיה לשלוח איזשהו גשוש! אם בני אדם חשבו על זה, כל אחד יכול...

יש עם זה שתי בעיות:

אחת היה איזה פרק בו טילק "נתפס" בשער ונשאר שם והיו צריכים "לשחזר" אותו. לפי ההגיון הזה, מתבקש שמי שמגיע לאיריס סגורה ישאר לנצח בשער, ולא יהפוך לחביתה. זו סתירה שאני לא מצליחה ליישב. בעיה שניה היא העובדה שברגע הווצרות אופק האירוע יש מעים פרץ של האופק קדימה ואז הוא חוזר ומתייצב. זה קורה גם בחיוג וגם בהפעלה מבחוץ. יתר על כן כח חומר הפוגע בפרץ הנ"ל מושמד (כמו שקרה לאנשים שהתאבדו כך בפרק שדן באיזה כלא). לפיכך בעת הווצרות אופק האירוע עצמו האיריס עצמה היתה אמורה להיות מושמדת או מומרת מעצם הווצרות האופק. אני לא הצלחתי ליישב סתירה זו. ואם כבר, סתירה שלישית, למה אף סוג של מתיישבים לא מנסים לחייג?

combustblemoo

New member
עד כמה שזכור לי

הם הסבירו שטיאלק נתפס בשער בגלל שהצד השני התנתק מוקדם מדי, ולכן הוא נשאר ב-BUFFER. לצערי (שמחתי?) שאחר החברה כנראה באמת נמרחו. בנוגע לחיוג של המתיישבים, הם מתרצים את זה בכך שיש 37 סמלים שונים שזה מספר צירופים בן 40 ספרות, ולכן הסיכוי שמישהו יצליח ממש לחייג בלי שתהיה לו כתובת הוא אפסי. ובנוגע לקשתית, בכל הפרקים הם תמיד מחכים עד שהקשר ייווצר ורק אז סוגרים את הקשתית. לכן תמיד כשרואים את השער לא פעיל, הקשתית סגורה. ************עונה 7************** **** *** ** * אם כי הסתכלתי עכשיו שוב, ובפרק האחרון של 7 הם אכן סגרו את הקשתית ידנית לפני שחייגו לשער מבחוץ, ואז הקשתית הייתה אמורה לעוף לעזאזל, אבל היא לא.

kinspirit

New member
מישהו זוכר?

זכור לי מאוד במעורפל שכאשר הציגו את הקשתית בפעם הראשונה אמרו שהיא עשויה מחומר מיוחד ולכן היא עמידה כל כך. מישהו זוכר מה היה ההסבר המדויק? הייתי רצה לראות אבל תוכנת המדיה פלייר עושה לי בעיות לאחרונה.

combustblemoo

New member
אחרי הפרק עם החור השחור

אמרו החליפו אותה בטיטניום מחוזק בטריניום, אבל הם כל הזמן מקשקשים איך שזה לא משנה מה החומר שהמערבולת תופסת, היא פשוט משמידה הכל. כנראה שזה באמת חור בתסריט.

uriai

New member
באמת סתירה ...

ועד כה חשבתי שזה לא תסריט סתמי אלה תיאור אמיתי של אירועים שקוראים בימים אלו.... זו באמת סתירה משמעותית. בכל מקרה, קשר נוצר, הרי הם יכולים לשוחח בקשר רדיו גם כאשר הקשתית סגורה ורק לאחר מכן פותחים אותה, כלומר, שהקשתית היתה אמורה להיעלם עם יצירת הקשר הראשוני.

Oradea

New member
אני לא יודעת אם לזה התכוונת...

אבל כשרואים מתיישבים, או שהם מפגרים מעט מבחינה טכנולוגית (אמרתי מעט? התכוונתי להרבה, חלקם חושבים שהגואולד הם אלים) ואז מפחדים מהשער ולא מתעסקים עם זה... זהו איזור שמקודש לאלים, או שהם מתקדמים מבחינה טכנולוגית וזו סתירה רביעית (או השלישית שלך... אם לזה התכוונת) שאני לא יודעת ליישב, מכיוון שאם הם מתקדמים כל כך, זה מוזר שהם לא מנסים לחייג... אבל כמובן, יכול להיות המצב שהם כן מנסים לחייג, רק שהם עוד לא נפגשו עם ס"ג, או משהו כזה... ולכן זה נראה כאילו שהם לא משתמשים בזה... חוצמזה, יכולה להיות האפשרות של דעה קדומה. בכל תרבות, מתקדמת ככל שתהיה ישנן דעות קדומות שגורמות לאנשים להתנהג באופן מוזר...

Oradea

New member
לא יודעת אם זה קשור או לא...

אבל כשרואים מתיישבים, או שהם מפגרים מעט מבחינה טכנולוגית (אמרתי מעט? התכוונתי להרבה, חלקם חושבים שהגואולד הם אלים) ואז מפחדים מהשער ולא מתעסקים עם זה... זהו איזור שמקודש לאלים, או שהם מתקדמים מבחינה טכנולוגית וזו סתירה רביעית (או השלישית שלך... אם לזה התכוונת) שאני לא יודעת ליישב, מכיוון שאם הם מתקדמים כל כך, זה מוזר שהם לא מנסים לחייג... אבל כמובן, יכול להיות המצב שהם כן מנסים לחייג, רק שהם עוד לא נפגשו עם ס"ג, או משהו כזה... ולכן זה נראה כאילו שהם לא משתמשים בזה... חוצמזה, יכולה להיות האפשרות של דעה קדומה. בכל תרבות, מתקדמת ככל שתהיה ישנן דעות קדומות שגורמות לאנשים להתנהג באופן מוזר...

אל תשכחי

בפרק של שבוע שעבר זה היה! אם שום דבר לא עובר דרך השער הוא נסגר. חוץ מזה, כמה פעמים בלמה הקשתית את ההתקפות של גואולד מרעין בישין למיניהם? countless

kinspirit

New member
אז הנה עוד משהו שאף פעם לא הבנתי

באופן עקרוני השער יכול להשאר פתוח במשך כחצי שעה. אבל תמיד, וזה תמיד, בדיוק שנייה אחרי שחבר הצוות האחרון (או מבקר מכוכב אחר) עובר, השער נסגר. איך השער יודע אם אין עוד מישהו שאמור לעבור?! עד כמה שידוע לי, השער נסגר אוטומטית ולא ע"י יד אנושית...אז איך זה יכול להיות?

combustblemoo

New member
היו כמה פעמים

שהם ציינו במפורש שהם מעבירים אות רדיו ע"מ להשאיר את השער פתוח, והם התייחסו לכך שכשלא עובר חומר או אות רדיו, השער נסגר. אפשר להסיק שהאחרון שעובד הוא זה עם האות המזהה, וברגע שהוא עובר, אין יותר אות רדיו, והשער נסגר. כמובן שהיו כמה פרקים בהם ההסבר הזה כופף מעט או יותר לטובת תסריט דרמטי או צילומים טלוויזיוניים יותר. עוד בעיה אם מקבלים את ההסבר הזה : ה-MALP אמור לשדר אחורה כל הזמן את מה שהוא קולט - אז לכאורה ברגע ששולחים אותו, השער אמור לא להסגר כלל עד שהוא מגיע לגבול הזמן האפשרי.

morada

New member
אפשר לשלוח אות ל-MALP

להפסיק לשדר, ואז השער יסגר... ולא הבנתי איזה חור בתסריט יש עם הקשתית? (כמה הודעות למעלה).

kinspirit

New member
אוקיי, רק כדי שאני אבין

ואהיה סגורה על העניין...איך פתרנו בסוף את הבעיה של השער שנסגר ישירות אחרי שאנשים סיימו לעבור בו?

morada

New member
ככה

לפחות לפי דעתי: ברגע שפותחים את השער הוא מחכה שיעבור בו משהו, כמובן עד מחסום 38 הדקות. ברגע שעבר בו חומר (גלי רדיו, בן אדם וכו') ואין משהו אחר שעובר בח"ת השער נסגר. דוגמא: ג'ק נכנס לשער ולפי שג'ק יצא מהצד השני טיאלק נכנס לשער - השער לא יסגר. ואם ג'ק יצא כבר מצד שני לפני שטיאלק נכנס - השער יסגר. וע"י גלי רדיו ניתן לשלוט בשער ולהחזיק אותו פתוח למרות שאין מישהו בח"ת (הדוגמא השניה). דוגמא מפרק: בפרק שבו ג'ק גנב את המכשיר לטולאנים ועבר ל-NID, בסוף הפרק הוא אמר שהוא מחזיק להם את השער כדי שהם לא יוכלו לחייג למקום אחר, הם פשוט שידרו גלי רדיו לשער וכך היה חומר בח"ת והשער לא נסגר. עכשיו זה ברור יותר?

kinspirit

New member
אוקיי

אני פשוט תוהה (ומאחר ויש לי בעיה לזכור פרטים קטנים מפרקים אני לא יכולה לתת דוגמאות) אם לא היה פרק שבו נמשך יותר מדי זמן עד שעוד מישהו עבר דרך השער. מה שאני מתכוונת זה, האם יש זמן קבוע מסויים שאם אף אחד לא עובר בו דרך השער הוא נסגר? היו פרקים שבהם לקח לאיש צוות זמן רב (יחסית) לעבור, בעוד שחבריו מחכים קצרי רוח בצד השני. לעומת זאת, היו פרקים רבים שבהם השער נסגר מידית לאחר שאיש הצוות האחרון עבר...אז כיצד השער יודע? אלא אם כן יש לאנשים שעל המחשב דרך לסגור את השער אחרי שכולם עברו...מה שלא הגיוני במקרים בהם השער נפתח מהצד השני - כמו במקרים בהם חברי צוותים חוזרים מכוכב אחר.

combustblemoo

New member
אלא אם

האדם האחרון שעובר הוא זה שמשדר כל הזמן את אות ה-IDC של הצוות. לאחר שהוא עובר, אין יותר אות, ולכן השער נסגר אחריו, בלי התערבות יזומה של אף אחד אחר.

למעלה