רוצים חביתה?

kinspirit

New member
רוצים חביתה?

כאשר עניתי לשרשור על דברים שהייתי משנה בסטארגייט, עלה בראשי הרעיון לפרק שבו חברי צוות חוקר מכוכב אחר מגיעים לSGC ומציגים עצמם כחוקרים שבאו לחפש טכנולוגיות חדשות להלחם בגואלד. אלא שאז הבנתי משהו, ותקנו אותי אם אני טועה - בכל פעם שמישהו מבחוץ מחייג, סוגרים את הIris (כן, אתו וולטר חביב ליבנו עושה זאת). פותחים אותה רק אם מגיע קוד מזהה של מישהו מוכר (אנשי צוותים או אחרים אשר קיבלו קוד כמו הטואקר'ה). ומה קורה אם לא מתקבל קוד כלשהו, או מסר דרך גלי רדיו/משהו בסגנון? האם לא פותחים את הIris ומי שעובר מהצד השני נמרח לו? השאלה מעניינת, כי תארו לעצמכם צוות חוקרים מעולם אחר, אשר כמו הצוות שלנו עובר לו דרך השערים אחד אחר השני בחיפוש אחר תרבויות חדשות. נגיד שלצוות הזה אין אמצעים טכנולוגיים כמו הגששים הרובוטיים שהצוות שלנו שולח לכל מקום חדש על מנת לראות אם הוא עוין או לא - אותו צוות נחמד יחייג את הכתובת של כדור הארץ, השער יפתח לו, החברים יעברו דרך השער, ואז - פלאח...חביתה של אנשים נחמדים. אז קודם כל תקנו אותי אם אני טועה, לגבי הנהלים של פתיחת הIris, ודבר שני - האם אתם לא חושבים שזה דבר קצת...אה...אכזרי ובלתי הומני לעשות?

Hakarpad

New member
כאמור...

תיזכרו ב The Other Side, אלאר (כן נזכרתי מי זה) שלח מסר דרך השער (אבל אני לא זוכר אם שמענו את הבומים של החביתה קודם) אבל הרעיון הוא די דומה למה שהצגת בשרשור... וככל הנראה... כן!!! יהיו בומים :) אא"כ יש להם טכנולוגיה יחסית מתקדמת שיכולה לעצור את הקשתית (כמו שהאסגרד והנוקס עשו כשהם חייגו אל הSGC

morada

New member
הסבר טכני

אני אוהב הסברים טכניים
קודם כל לגבי נוהל פתיחת קשתית (סעיף 491/5) - לא פותחים קשתית בשום אופן ללא קוד GDO (חוץ ממקרים שזה כבר לא בשליטתם - האסגרד, נוקס וכו') ועכשיו להסבר הטכני - הקשתית נמצאת מס' מיקרונים מאופק האירוע של חור התולעת. כאשר הקשתית סגורה היא מונעת מחומר שעבר בחור התולעת (מעתה - ח"ת) להתגשם ולחזור למצב שהיה לפני שנכנס לח"ת. תופעת לוואי של כניסה בקשתית (חוץ ממות) הוא הרעש של פגיעה, וסוג של קרינה או חלקיקים שנשארו באזור השער שיכולים לרמוז מה ניסה לעבור בו (לפי דעתי אפשר לדעת אם אלו בני אדם או מתכת, למשל). עוד דבר לידע כללי (דיברו ע"כ בפרק האחרון ששודר בערוץ 1 לפני שבועיים) - אם הקשתית תמצא בדיוק באופק האירוע ותיהיה סגורה לא יווצר ח"ת ולא יוכלו לחייג (בדיוק כמו שהשער קבור). ולגבי "אכזריות ובלתי הומניות" - דוגמא שלא כוללת שליחת אלפי ג'אפה בנסיון להשתלט על ה-SGC: נניח שמחליט אדון מערכת נחמד ליצור פצצה גדולה (בסגנון אטום, מימן, נקוואדה, נקוודריה) מכוון את התזמון ל 6-7 שניות ושולח אותה בשער לטאורי. עוברות 4-5 שניות של המעבר בשער, ומכיוון שאנו "הומניים" הקשתית פתוחה. הפצצה מונחת על הכבש ליד השער. 3...2...1... מה יקרה כשפצצה גדולה מתפוצצת ליד שער ענק עשוי כולו נקוואדה? אהה?

morada

New member
ושכחתי עוד דבר

דבר קשור שנראה לי די בעייתי. דוגמא שמתרחשת הרבה פעמים: צוות/טוקרה מחייג לארץ, משדר קוד GDO, ב-SGC מחכים שהקוד יגיע, בינתיים הקשתית סגורה. הקוד מגיע ומתברר שהוא אכן של צוות/טוקרה אבל הוא לא אמור לחזור עכשיו,ההחלטה כעת היא של המפקד - המונד. המונד מחכה, חושב, חושב עוד קצת (עברו 2-3 שניות) ונותן את ההוראה לפתוח את הקשתית. עברו עוד 1-2 שניות עד שהקשתית פתוחה לגמרי. מה יקרה אם צוות כזה ישדר את הקוד ומיד יעבור בשער? או שיחכה 2 שניות ואח"כ יעבור בשער? הם יעברו והרגליים שלהם יפגעו בקשתית?

Hakarpad

New member
פיסיקת קוואנטים 1 על 1?

אז המרחק בין הקשתית לשער הוא 5 מיקרון ולכן שום דבר לא יכול לעבור דרך... גם לא פצצה מכיוון שהחומר שעובר מושמד על ידי ה"בריכה" שנוצרת (Event Horizon) לפני שהוא מושלם להיבנות מחלקיקים ולכן הפצצה הנ"ל תתפוצץ אבל לא בעוצמה מלאה. לגבי הנקודה שהפצצה הגדולה תיתקל באלמנט שיגדיל את הפיצוץ של הפצצה, לא יתכן - הפצצה לא תתפוצץ ברגע שהיא תעבור כי טכנית נשארו לה 6-7 שניות עד שהיא מגיעה ולכן היא תפגע בקשתית ותושמד עוד לפני הפיצוץ. (ולכן נשמע רק בום על הקשתית). למה?! מרחב זמן וחלל, כשחפץ נמצא בחור תולעת הוא בעצם יוצא מהמרחב הנ"ל ולכן אפשרי בשבילנו לעבור מרחקים כה גדולים בזמן כה קצר. בכל מקרה הזמן לא מתקדם כשאתה בחור תולעת... או שהוא מתקדם (ביחס למה?) לא ביחס למציאות שבחוץ ולכן בשביל החומר לא עבר כלום (לכן כל מי שיעבור בשער אינסוף פעמים בעצם לא יזדקן לעולם :) ---> עוד סיבה לכך, החומר מתפרק לחלקיקים ולכן הזמן לא עובר, כמו כן אתה לא מזדקן כשאתה אטום. ד"א, לפי התיאוריה שאנחנו מקבלים לרוב כאפשרית ובייחוד בסטארגייט בעקבות הפרק 1969, אם אתה נע במהירות הגדולה ממהירות האור אתה יכול לחזור בזמן או בקיצור לצאת ממרחב הזמן הקיים ולכן אין הבדל בין החומר שנכנס לבין החומר שיצא לחלוטין. (אולי התבלבלתי קצת בגלל השעה ואיבדתי קצת את הכיוון בדרך אבל כתבתי את מה שהתכוונתי...)

morada

New member
התכוונתי

קינספיריט שאלה אם הרעיון של הקשתית הוא קצת אכזרי ובלתי הומני לדעתנו (ועוד דברים בסגנון - "תנו לחייזרים לחיות" :)). אז ניסיתי להסביר למה הקשתית בכל זאת חשובה, והומניות לא משפיעה במצב הזה. אם לפי דעתה ה-SGC היה פחות אכזר ובכל זאת משאיר את הקשתית פתוחה, לא היה כ"כ מסובך להשתלט/להשמיד את ה-SGC (בדרך הרגילה של שליחת אלפי ג'אפה או בדרך המהירה של שליחת פצצה). מקווה שהבנת למה התכוונתי... ובקשר לדוגמא - אם בכל זאת לא מתקדם זמן בח"ת, אז אפשר בלי בעיה לשים את הפצצה על 2-3 שניות.

kinspirit

New member
אוקיי

אני לא טוענת שזה לא חשוב מבחינת הגנה, אני רק טוענת שאנחנו גם מפסידים משהו כאשר אנחנו עושים את זה. ובעיקר מציקה לי העובדה שאנשים חפים מפשע יכולים לההרג כתוצאה מכך. וכן, אמרתי אנחנו...זה הסימן הראשון להתמכרות המוחלטת - להתחיל לראות את המתרחש בטלויזיה כחלק מהמציאות שבה אנחנו חיים

subatoi

New member
חביתה? רוציייייייים! ../images/Emo13.gif

ועכשיו ברצינות- א. אני זוכר שהיו פעמים של רעש פגיעה (יותר קרוב ל"המרחות על הקשתית מבחוץ") ב. אכזרי? בטח שאכזרי, אבל רק בזמן תאונות, כשמגיעים "גוד גאייז" ונמרחים. אם זה גואולד וצבאו, אני מניח שאין לך התנגדות, נכון? אין מה לעשות. "זה ככה". דוגמה מקבילה מעולמנו- חייל מגלה על המכ"ם שלו נקודה חשודה, מתקרבת לעבר תל-אביב. מנסים לקרוא לכלי הטיס הזה, ליצור קשר. לא עונים. מנסים שוב. לא עונים (וממשיכים להתקרב בינתיים לגורדי השחקים של ת"א). מה עושים? מיירטים את המטוס, גם אם לא יודעים מי נמצא עליו בדיוק, או לוקחים את הסיכון שזה מישהו נחמד שהתקלקל לו הקשר? למישהו יש ספק שבימינו אלה יורידו את המטוס, עם כל הכאב וסימני השאלה? יורידו. מתי ידעו מה (או יותר נכון "מי") היה עליו בדיוק? כמה ימים אחרי, כשימצאו את הקופסה השחורה. בסטארגייט אין אפילו את האופציה הזו. אולי זו נקודת המבט המיליטריסטית, הביטחוניסטית, אבל זה לא שיש אופציה אחרת. כמו הויכוחים המתמידים בין ג'ק למדענים שאיתו. הם יגידו "לא, חכו, נבדוק ונראה מי זה". ג'ק יגיד "תורידו אותו, for crying out loud". למה? ככה זה. ג'ק הוא מהצבא, הצבא דואג לכל אפשרות... זו אכן בעיה לגבי אלה שאין להם GDO, אבל זה לא שיש פתרון אחר כרגע, ואם אני לא טועה, זה גם לא התחיל מההתחלה של הסדרה, זה צץ כשפתאום קרה אירוע כזה, לא?

Hakarpad

New member
הומני בוודאי!

מי שנמרח לא מרגיש זאת באור לנקודות שהעלנו לעיל.

subatoi

New member
השאלה היא לא רק אם הוא מרגיש את זה

או לא, אלא אם *מגיע* לו להמרח מלכתחילה, או לא...

combustblemoo

New member
אכזריות פחות שכיחה ממה שצריך

זה דווקא מדגיש את אחד הדברים הפחות הגיוניים בעלילה - הסטארגייטים שהצוות החביב שלנו הולך אליהם תמיד פרוצים לכל. כלומר, ולו מהיותו אבזור מגניב מאוד שכל אחד ירצה להשוויץ בו, הייתם מצפים שכל שער יהיה גם מוגן בקשתית / שדה כוח. או לפחות מוצב באיזשהו מבצר / מתקן סודי. או לפחות שמור ע"י יותר מ-5 אנשים. או שלפחות יהיה באזור שלו מישהו (גם אם התושבים לא מבינים את החשיבות שלו, הייתם מצפים לתיירים או משהו - אני בספק אם סטונהאדג' כ"כ נטוש כמו הסטארגייטים על רוב העולמות שהראו). נראה שחוץ מבכדור-הארץ, דרישות העיצוביות לחיבור עם הטבע ו-4 כיווני אוויר OUTWEIGHS דברים פעוטים כמו הגנה על העולם.

combustblemoo

New member
תודה תודה

סתם שוטטתי לי בקישורי סטארגייט כאשר לפתע גיליתי את הפורום המבורך. התלהבתי. אפילו הספקתי להטריד את kinspirit בזיהוי כוזב.

kinspirit

New member
אז זהו

שרק אחרי שראיתי את הפרופיל שלך כאן הבנתי שזה אתה שכתבת לי
בכל מקרה, אני מבינה שאני אכן לא מי שחשבת...

combustblemoo

New member
מסתבר שיש 2 אסנת

שאוהבות סטארגייט. פם-פם-פם. as it turns out, רק אחת מהן מגיבה לכינוי חמוצה. בכל אופן, היה משעשע

למעלה