רוצה לשתף..

can you feel it

New member
רוצה לשתף..

אני בזוגיות טובה ואוהבת כבר כמעט 3 שנים. מאורסים חצי שנה +. הוא לגמרי אהבת חיי. גבר טוב, נאמן מאוד ובאמת מקסים. במקצועו הוא ספורטאי בספורט שלא כל כך חזק בארץ (לעומת חו"ל). הוא חי את החלום שלו במלואו ומקריב המון (!!!) כדי להתפתח ולהצליח בכדי שביום מן הימים הוא יוכל לממש את עצמו גם בחו"ל. ת'אמת שאני מאמינה בו ומאוד מקווה שהוא אכן יצליח כמו שהוא רוצה. אין הרבה אנשים כאלה שיבחרו לקום בבוקר ובאמת לעשות מה שטוב להם .. ובפרט שמדובר במשהו שהוא רוצה יותר מכל.

יש כל מיני דברים שמפריעים לי ... מצד אחד אני מרגישה טיפה רע עם זה ...אבל התחושות משתלטות עלי ואני מרגישה שאני שוקעת ...זה פוגע לי במצב הרוח וגם ביחסים איתו לפעמים.
הוא בן יחיד (יש לו אחות אבל הוא לא בקשר איתה וגם אימו לא. מסיבה מוצדקת אגב אבל זה לא הפואנטה). הוא מאוד מאוד קשור לאמא שלו. ברמה של לשוחח איתה 3-4 פעמים ביום. יש לציין שהוא גבר בן 35 כמעט. הוא משתף אותה בכל פרט בחייו (כמובן לא ברמה של 100%.. אבל היא יודעת לאן הוא הולך, מתי הוא חוזר, מה הוא עשה בכל חלק מיומו ..וכו'. מניחה שהבנתם את הכוונה).
בגלל שהספורט שלו מאוד יקר הוא תלוי כלכלית באמא שלו. לא לגמרי .. אבל אוכל לכל החודש ובגדים היא קונה לו למשל . זה צורם לי . אני מבינה שהספורט שהוא בחר הוא מאוד מאוד יקר.. אבל עצם העובדה שהוא חוזר ממנה כמעט מידי יום עם שקיות גורם לי להרגיש מוזר.
הוא עובד מהבית, עצמאי. מרוויח כסף .. אבל לא מספיק כדי לממן את עצמו. אני לא מצפה שיצא לעבוד ולעשות אקסטרה כסף כי אני יודעת שזה יפגע לו בספורט.
אמא שלו נוטה להתערב לו בכ-ל דבר. היא גם מציקה לו ובאה אליו תמיד בגישה של "הינה צדקתי, אתה אף פעם לא מקשיב לאמא". היא אישה שקשה מאוד עד בלתי אפשר לספק אותה. היא מהאלה שתמיד מחפשות מה לא בסדר ... וכמה שאחרים רעים/נצלנים והיא לעומתם טובה, מקסימה ורחבת לב. ארוסי בנאדם מאוד טוב , רגיש ונאמן אליה... והוא עושה מעל ומעבר בשבילה (אפילו אמרתי לו את זה כמה פעמים ...כשהוא שיתף אותי שהיא עוקצת אותו בכל מיני דברים ...כמו שהוא לא טוב מספיק וכו'). באמת שלא ראיתי גבר שמתייחס אל אמא שלו כמו שהוא מתייחס אליה. הוא עוזר לה בכל דבר, מגיע אליה תמיד כשהיא מבקשת משהו.. גם אם זה בלילה.
כשאני מסתכלת על היחסים שלהם מהצד זה מרתיע אותי מאוד ... אני מנסה לדמיין את עצמי איתו בעוד כמה שנים אחרי שנתחתן ונרצה להביא ילדים ..מה יהייה אז ? גם אז הוא יקפוץ לכל גחמה שלה ? היא תמיד אומר "אבל זה אמא שלי. את שוכחת שזאת אמא שלי?" ואני מבינה את זה .. אבל לדעתי זה פוגע בו ובנו .. וימשיך לפגוע גם לטווח הארוך.
היחסים שלי איתה ידעו עליות וירידות. בהתחלה היה מאוד קשה והיא פשוט רבה איתי על דברים הזויים ואף השפילה אותי. היו לנו משברים מאוד מאוד קשים. אני חייבת לומר שמאז עבר המון זמן .. והיחסים כרגע הם טובים. אני אף פעם לא אשכח איך היא התייחסה אלי ואת הדברים שנאמרו... אבל מה לעשות. שמתי את זה מאחור. הפיצוץ האחרון היה כשחזרנו מחו"ל אחרי האירוסין. אמרתי משהו והיא לא הבינה אותו כראוי והתפוצצה על ארוסי למה הוא תמיד מגונן עלי ולא עליה. ובקיצור – קשה לה עם שינויים ועם זה ש"לקחתי" לה את הבן. מה שמצחיק הוא שהוא כל כך נאמן אליה שאני באמת לא מבינה מה היא רוצה לפעמים. אבל שוב.. זו אישה שהיא אפשר לספק בשום צורה או דרך.
סתם עוד דוגמא לצורך העניין – היינו אצלה עם הכלבה לפני כשבוע. היא מאוד אוהבת את הכלבה ומכינה לו בצד המון אוכל, במיוחד בשבילה. הכוונה שלה טובה אך הכלבה אחרי ביקור אצלה משלשלת ללא הכרה. זה עושה לה רע מאוד. ארוסי ביקש ממנה לא לתת לה כלום וכמובן נימק מדוע. אך היא בכל זאת נתנה מאחורי הגב שלו. יצא מצב שהייתי איתה במטבח והיא נתנה לה אוכל שלא מיועד לה .. מול הפנים שלי. אמרתי לה שזה יעשה לה רע ... אך היא נתנה בכל זאת. לא ממש ספרה אותי. עשתה את זה באלגנטיות. זה קרה פעמיים!
אני מאוד חוששת בתלות שהיא פיתחה אליו. וגם בתלות שלו בה. אני לא יודעת מה לעשות.. ההודעה יצאה מבולבלת .. אבל באמת שיש לי המון על הלב והייתי חייבת לפרוק . תודה למי שקרא עד פה . כל תגובה תתקבל בברכה.

ayaht

New member
בואי נעשה נסיון רגע

תחליפי את המילה אמא שלו, במילה אשתו.
למה זה הופך אותך? נכון. לפילגש.

ומה אומרים בד"כ לפילגש? שהיא רעה והורסת משפחות.
ולמה היא לא מניחה לגבר ומוצאת לה מישהו רווק....

זו הפוזיציה שלך כרגע, ואני מציעה לך למצוא גבר פנוי.

ככה לא נראית זוגיות טובה.
מרוב שיחות עם אמא שלו וסינג'ורים ואימונים, מתי יש לכם זמן בכלל להיות יחד?
יש לכם תוכניות משותפות?
אתם חיים יחד?
אפילו לא קונים אוכל יחד.
הוא אפילו לא מפרנס את עצמו.
ותסלחי לי, בספורט, גיל 35 זה גיל פרישה.

הוא חי את החלום במלואו ועושה מה שטוב לו.
האם גם את עושה מה שטוב לך?

אני יודעת שאני כותבת דברים קשים, אבל ככה המצב נראה ממה תיארת... צר לי.

can you feel it

New member
תגובה

קודם כל יש לנו זמן להיות ביחד. זה לא מה שמפריע לי בואי נגיד ככה. יש לו סדר יום מאוד מוקפד ומסודר ... אך הזוגיות שלנו חשובה לו מאוד ואת כל הזמן שיש לו הוא מקדיש לי.
יש לנו תוכניות משותפות, כמובן. וכן אנחנו גרים יחד כבר שנה וחצי לערך. הזוגיות טובה מאוד סה"כ. אנחנו אוהבים וחברים הכי טובים.
אנחנו לא עושים קניות יחד כי הספורט שלו כפי שציינתי מאוד יקר .. והסכום שהוא צריך להוציא על אוכל הוא מאוד גדול (סתם לסדר גודל - משהו כמו 5 אלף. כן)
בספורט הספציפי הזה הגיל שלו ממש לא גיל פרישה ואפילו ההפך. את לא יודעת על מה את מדברת בכלל .. אז חבל להגיד סתם.

Ricca

New member
רגע..

עכשיו אתם מאורסים וגרים ביחד, אבל עדיין לא עושים קניות ביחד..
מה יהיה כשתהיו נשואים?

הוא ימשיך עם הספורט שלו (שנשמע יותר כמו תחביב ולא כמו קריירה), ואתם תחיו על חשבון אמא שלו? או שאת תממני גם את המשפחה שלכם וגם אותו?

זה יפה שאת מאמינה בו, אבל נראה שבראש סדר העדיפויות שלו נמצא הספורט (מה שזה לא יהיה) ולא הזוגיות.

kagome10

New member

EcoT

New member
כמה דברים

תראי הבעיה האמיתית שלך היא מולו והגבולות שהוא לא שם לאמא שלו.
הוא זה שעדיין תלוי בה כלכלית ואישית ולא מסוגל לשחרר. הרי היא לא תשחרר מרצונה הוא צריך לגרום לה לעשות את זה.
אחד הדברים שגורמים לכך זה הספורט ותאמיני לי אני תומכת מאוד בספורט כמה במשפחה שלי היו ספורטים מצטיינים בנבחרות ישראל. אבל בגיל 35 אם לא מרוויחים כסף מהספורט אז זה תחביב ואם התחביב עולה יותר ממה שאפשר להרשות כלכלית חייבים לקבוע מחדש סדר עדיפויות. הסדר עדיפויות הזה יכול להיות שאולי תעברו לחו״ל על מנת שהוא יוכל לעשות בזה בצורה מקצועית אבל סדר עדיפויות חייב להיכנס כאן. אם לא אתם תמשיכו (וזה אתם ולא רק הוא כי את רוצה להתחתן איתו) להיות תלויים באמא שלו ותתקשו לשים גבולות.
נראה לי שאת צריכה לעשות שיחה רצינית עם הבחור שלך ולהבין סופית אם הוא מתכוון להתבגר או להישאר בן 22 כל חייו

נומלה

New member
מה ההבדל בין אדם בוגר לילד?

אדם בוגר עושה הערכה לחלומות שלו ורואה האם הם מסתדרים עם ההישגים שלו.
אדם בוגר מפרנס את עצמו ומשפחתו.
את מאורסת לילד. אמנם בן 35 אבל ילד. ונוסף לזה ילד של אמא. ו...כן. אמא שלו מתערבת. בעלת המאה היא בעלת הדעה. היא המבוגר האחראי. היא המפרנסת אותו .(הוא מרוויח רק דמי כיס לפי מה שאת מספרת).

mykal

New member
לא מסתדר לי

'הסיפור' שלך.

אם את בזוגיות אוהבת, ומאורסת ורוצה להתחתן,
ואתם חברים כ"כ טובים, ואת כ"כ מבינה את הצרכים והרצונות והחלומות שלו,
איפה המקום שלך אצלו?
אז מצידך יש הרבה מוכנות--מצידו יש לו את עצמו ואותך ואת אמא שלו.
ואיפה מקומך?
אז זו לא בדיוק זוגיות--הוא לא מתחשב בך, בעלבון שלך, בצורך שלך,
את הקישוט (אפילו הלא כ"כ מוצלח לאמא שלו).
למה את עוד שם?
רגע לפני שיש ילדים, ושתהיה התערבות יותר גדולה,
רגע לפני החלטה שהחיים שלך יהיו 'שפוטים' אצל אמא שלו,
שאת רואה את הדברים--למה את לא עוצרת?
אולי כשהוא יבין שאת צריכה להיות בטוחה בו--יבין שזה לא כמו
שהוא מרשה לעצמו.
תפעלי עכשיו לפני שיהיה מאוחר.(ומסובך יותר)

הוא נשוי פעמיים

לאמא שלו ולספורט שלו.
את סתם תמונה יפה שמקשטת את הקיר שלו, אבל אמא שלו לא מתה על התמונה הזו.
מאורסים אתם ממש לא, ואהבה אין כאן. בטח לא מצידו כלפייך.

restart2

New member
מיקוד הקושי

היי

את רואה את חייך מתוך מבט רומנטי ולא מצאותי..
חברות הפורום ניסו לתת לך מבט שונה וקשה לך להתבונן.
הקושי או הבעייה אינה החמות לעתיד.

חשבי ראשית על זוגיות וחיי נישואים-
את מוכנה לפרנס את הבעל לעתיד ?
את מוכנה לדחות צרכים וחלומות למען הגשמת עצמו?
את מוכנה להכנס למערכת שאין בה הדדיות?
כל השאלות נובעות מתוך כתיבתך.
החמות ביחסים סימבויטיים עם בנה ולא תשחרר ואולי טוב שכך..לך!

את צריכה להבין שלך לא יכולה להיות השפעה על שינוי התנהגות החמות לעתיד,
ולפי דברייך בן זוגך לא רוצה שינוי.
את נמצאת במלכודת דבש לכאורה.
אם תנשאי לו השינוי המיוחל שאת כה מיחיילת לא יתרחש.
חשבי על הרצונות שלך, על החלומות שלך, איך הם משתלבים במרקם הזוגי?

בהצלחה

אירית

רגע לפני שאלך

לתגובות קשות כגון - הוא נשוי לאמא שלו, הוא לא אוהב אותך וכו, אני רוצה להבין את המצב.
היום אמא שלו מממנת אותו. הוא מתעסק בספורט עלום השם שלו ועל כן לא עובד וגם לא מסוגל לקנות לעצמו אוכל בסכום של 5000 שקל בחודש שדורש הספורט הזה (שלא לדבר על שכר דירה,חשבונות וכו) שאפילו בודי-בילדרס לא צריכים להגיע לכזה סכום.
והנה את הופעת ואת משלמת על חלק מהדברים. יופי.
צריכים להתחתן אחרי X זמן ובגיל מסויים והנה את כבר שם אז שוב - יופי.

ועכשיו השאלה, לפי דבריך אמא שלו אמורה להמשיך לממן אותו (אלא אם כן את מרויחה לפחות 10K בחוש) מה אמור להיות כשיתחילו להגיע הילדים שאת בטח רוצה בהם? מי אמור לממן אותם? את לבד? ומי יעזור לך איתם? את תתמודדי איתם לבד?
ומה יקרה אם בשלב כלשהו לאמא יגמר הכסף, הרי היא לא עובדת לנצח ופנסיה היא מוגבלת טווח. את תצטרכי לשאת בנטל הזה?

אישית אני חושבת שאם את מתעקשת להיכנס לנישואים כאלו את צריכה לקחת בחשבון שאת לא רק מפרנסת יחידה עבור, עבור הילדים וכנראה עבור בעלך, את גם תצטרכי לתמוך בעלוקה מוצצת דם - הספורט המדובר. זה משהו שמסתבר שלא הולך להעלם (הגענו לגיל 35... את כותבת שזה הגיל שרק מתחילים בו - קצת מוזר אבל נניח)

p o o p i

New member
אם ככה היא עושה לך עם הכלבה

מה היא תעשה כשיהיו להם ילדים?
אני מזהה נקודות מאד דומות בסיפור שלך לבין הסיפור שלי עם חמותי.
יש לי 2 עצות:
האחת: אתם חייבים לשים לב גבולות ויפה שעה אחת קודם- אחרת זה פשוט מתפוצץ וחבל ואת תסבלי הרבה.
עצה שניה? את עדיין יכולה לברוח

p o o p i

New member
ויש גם בעיה שחמותך מממנת אותו

אם חמותי הייתה מממנת את בעלי לא הייתי יוצאת איתו אפילו- אני ממש לא יכולה להבין איך בגיל 35 אמא מממנת את הבן שלה.
הוא גם תלוי בה כלכלית- והיא מצידה יכולה לבוא בדרישות כי היא ממנת אותו- ככה זה הולך.

מה שהיא עושה עם הכלבה שלהם

זו אשמתם המוחלטת.
אם מישהו נותן אוכל לכלב שלי אני אומרת לו לא לגעת בו ולוקחת אותו משם. מה שהיא מספרת זה נסיון מחאה כ"כ רפה שפלא אם הוא נשמע בכלל.

p o o p i

New member
אצלנו תמיד כשחמותי דחפה לבנות אוכל שאסור

כשבעלי ואני ראינו מיד הורדנו אותה מזה- פעם בעלי פיזית חטף לה את הממתקים מהיד ואמר שזה אסור ( אבל כמה פעמים תפסתי שהיא נתנה מאחורי הגב כשלא ראינו)- אין בעיה לתת ממתק אבל לא להגזים....
זה ממש מרגיז שאמרו לה שהכלבה משלשלת והיא בכל זאת נותנת לה אוכל אסור.

p o o p i

New member
אבל שמעי, הבחור לא יכול לעשות כלום עם אמא שלו

היא מממנת אותו, אז איך הוא יאפס אותה? זה נראה לי הדבר הכי בעייתי כאן.

אני לא מסכימה

זה שאמא מסכימה לעזור ולשלם לו כדי שהוא יוכל לעסוק בהשד יודע מה, לא אומר שהוא לא יכל להציב לה גבולות.
למשל, אם היא מחליטה שהוא יגור אצלה וישן איתה במיטה כדי להגן עליה משדים ורוחות בלילה, הוא יעשה את זה?
אם היא מחליטה שמהיום הוא נועל רק נעלי בית של קיפי הוא יעשה את זה?
יש הגיון מסויים. לגרום לכלבה שלו להיות חולה חוצה את קו ההגיון הזה. ואם הם לא גרים אצלה בבית, אולי צריך להגדיל קצת ראש ולא להביא אליה את הכלבה?

p o o p i

New member
זה קשה כי היא יכולה להתנות את העזרה

והשאר כבר תלוי בו.
אני ממש מקווה בשבילו ובשבילה שהאמא לא תתנה את העזרה, אבל זה מסובך- זה יגרור ריב עם האמא (והאמת משלמת עבור הבייבי של הבעל)

ברור שהיא יכולה,לכן נתתי 2 דוגמאות

מטופשות שגם בהן היא יכולה להתנות את העזרה.
אבל מהצד, אמא שמוכנה לתמוך בבן 35 באלפי שקלים בכל חודש וחודש למשך תקופה לא ידועה, היא לא אמא רעה.
לכן,כמו שאפשר היה לבקש ממנה לשלם כל חודש אלפי שקלים בשביל לא להתקדם בחיים, אפשר גם לבקש ברצינות שלא תאכיל את הכלבה.
ובאמת שהסיטואציה כולה לא ברורה לי. בתור בעלים של כלבה וחתול, אני לא רואה את הסיטואציה שבה מישהו עושה משהו מלבד להגניב חתיכה שתיים מהצלחת הפרטית שלו וגם עם זה אפשר להתמודד. פה היא מתארת סיטואציה של לתת לכלבה צלחת שלמה של אוכל. איפה היא שתיקח את הצלחת ותרחיק אותה מהכלבה ואת הכלבה מאמא שלו?

p o o p i

New member
נכון היא הייתה צריכה לקחת את הצלחת

ואת צודקת, אמא שלו מן הסתם אמא טובה, השאלה גם מה היחסים שלה עם חמותה לעתיד והאם חמותה מחבבת אותה ( זה חשוב)

למעלה