רוצה לשתף

טאוֹ

New member
יופי! ../images/Emo46.gif

אני מחתים עצומות, ואת באמת נוסעת?! ועוד לחזור בלי שוקולד מברילוצ'ה??? שערוריה, פשוט שערוריה... אמרתי לכם שאני לא יודע לדאוג לעצמי...

nofaritrit

New member
פרוט קצר לכולם

אז ככה . הנחת היסוד היא התייחסות ל24 אברים ב4 ממדים. לכל איבר יש צבע, קול, צורה, מוסיקה, מודרה ועוד. בטנקה אתם יכולים לראות 24 צבעים, צבע לכל איבר...(זה נראה פחות בתמונה ששלחתי כי המצלמה לא תפסה את כל הגוונים) כל האיברים משתקפים בעיין (דמיינו לעצמכם עוגה עגולה פרוסה ל24 חתיכות) אנחנו מתייחסים לאספקטים הפיזיים של כל איבר אבל גם להיבטים הרגשיים, מנטלים ורוחניים שלהם. נקח לדוגמא את ההרה (HARA ) ההארה (ככה רושמים בעברית?) מייצגת את המערכת החיסונית שלנו הכוח שלנו, העוצמה היכולת לפעול (act)לא סתם להגיב )react בצורה אוטומטית מתוך הדפוסים שלנו בהיבטים רגשיים יותר היא יכולה להיות קשורה גם לדמות אב דומיננטית מידי ,או רכה מידי ולא מורגשת, כעס על גברים, פחד לעמוד על שלך וקושי לאמר "לא".. כשההארה טעונה יכולות להופיע בעיות כמו קנדידה , חולשה,נטייה לחלות הרבה וצבירה של כעס ומרירות. עיין ימין היא עיין שיותר משדרת ופחות קולטת ולכן היא פחות רגישה ופגיעה . הסדר של האברים בעיין מאוד ברור לכל חתיכה בעוגה יש צבע אחד בלבד. בעיין שמאל האברים מתחילים לעבוד אחד עם השני ...דרך העיין הזאת אנחנו קולטים את העולם בצורה של תמונות ובצורה יותר מורכבת.(זה אחד ההבדלים בין האופן שנשים מתנהלות בעולם לאופן שגברים מסתכלים עליו ) ככה שבהסתכלות על ההארה בעיין שמאל נראה גם את המורכבות שלה עם המעי הדק . על מנת לקרוא את העיניים אנחנו משתמשים בזכוכית מגדלת בעיין שמאל אנחנו נעזרים גם בקלפי הטארות שבהם הסיטואציה שאנחנו נמצאים בה נגלית לנו בתמונה . חייבת להדגיש שאין קשר בין אירדיולוגיה ע"פ tibetan pulsing לאירדיולוגיה המוכרת כיום. התאוריה מורכבת מאוד, הטיפול פשוט ועושה שימוש בדופק הלב (לא מאבחנים דופק אלא משתמשים בו)ניעות ומגע על מנת לשחר דפוסים מתוך מערכת העצבים ולאפשר זרימה חדשה מתוך הרפייה עמוקה ומדיטצייה. כשהנחת היסוד היא שהלב הוא העוגן וכך גם הדופק . כשנמצאים עם הדופק נמצאים מעבר לדואליות לכאוס ולסבל. לפעמים הטיפול פשוט מאוד אבל מדהים אותי בכל פעם בעוצמה שלו וביכולת שלו לעורר שינויים פיזיים ורגשיים.

nofaritrit

New member
הי מאיה ../images/Emo39.gif

בכל פעם שאני עובדת עם איבר מסויים אני דואגת לעטוף את המזרון בצבעים שקשורים לאותו איבר, אני משתמשת במוסיקה עם התדר של האיבר, בקול ובתנועה של האיבר וכו'.. הטנקה מכילה את כל הצבעים ובעצם את התמונה כולה והיא עוזרת לי ולמטופל להכנס פנימה לתוך העולם שמדבר בצבעים ובלי מילים. כמובן שגם בלי הטנקה אפשר לעשות טיפולים מצויינים.

freearth10

New member
נשמע ממש מעניין

מעניין אם יש התאמה בין הצבעים של הצאקרות לצבעים של האיברים הטיבטים. לי עד היום קשה מאוד עם חוסר ההתאמה בין אברי הגוף שבאים לידי ביטוי בכף היד בשיטת הרפלקסולוגיה ולפי שיטת הסו ג'וק, כאילו אותו מקום, בגישה מסויימת זה איבר אחד, בשיטה אחרת, זה איבר אחר.
מאיה

nofaritrit

New member
לחלק יש ולחלק אין

גם אותי זה קצת מבלבל לפעמים אבל כמו שכבר אמרתי החלק היותר חשוב בשיטה לדעתי זה החלק הטיפולי המדיטטיבי בו מתחברים לדופק הלב של האחר ובעצם מה שקורה זה שלב מתמזג עם לב אחר וזה הכוח העצום של הטיפול הזה לדעתי.

freearth10

New member
אם לא הייתי ""שרוטה"" של הקנסיולוגיה

כבר שכנעת אותי להתחיל ללמוד, או לפחות לחוות. דרך אגב, איך הטיפול הזה עובד על בני משפחה?

nofaritrit

New member
כמעט כל שנה יש קורס אינטנסיבי בגרמניה

מאוד לא פשוט התהליך שעוברים שם... יש דברים שפחות התחברתי אליהם שם (לצערי) ויש דברים שמאוד אהבתי..(כמו החוויה הטיפולית שאני לא יכולה להשוות אותה לשום דבר אחר שאני מכירה) רק פעם אחת יצא לי לטפל בדודה שלי וזה היה נפלא. מעבר לכל מאוד קשה לי לחשוב על עצמי מטפלת למשל באבא שלי. לאחותי הצעתי אבל היא מעדיפה לשלוח את החברות שלה מאשר להתנסות בעצמה.

nofaritrit

New member
ודרך אגב לא חתמת על העצומה של טאו../images/Emo2.gif ../images/Emo8.gif

למעלה