רוצה לשתף

אםדניאל

New member
נייטי יקירתי אני חושבת קצת אחרת

דרך האכילה של דניאל נראית קשורה גם כן לדפוס יונקים- יכול להיות שגם בלי ללכת למשפחתון, זה היה מגיע. אולי חודש חודשיים יותר מאוחר - אבל מגיע. אני מכירה הרבה יונקים שהתחילו לאכול רק בגיל ל9-12 חודשים - הדושה שלי היא אחת מהן וגם הגדול, למרות שכביכול אכל יפה, התחיל לאכול כמויות אמיתיות, בצורה עקבית ,רק בגיל שנה וחצי. (ושניהם הפכו לאכלנים שמקבלים מחמאות בגן
) יונקים עולים במשקל הרבה בהתחלה והקצב יורד בהמשך. הייתי עוקבת ובודקת בשבועות הקרובים ולא רצה מיד לבדיקות. מספיק שאחת מ2 השקילות האחרונות היתה טעות (משקל מקולקל, חיתול מלא , אחות לא מרוכזת וכו') לכן קודם הייתי בודקת מה המגמה. אם בשבועות הקרובים יתברר שהמגמה היא עליה, הייתי נרגעת קצת ועוקבת צמוד על ההמשך. אם המגמה לא ברורה או לא מספיק טובה הייתי מתחילה בבדיקות. אצלי,שני יונקי הבית, מתחילים שמנמנים ובהמשך הופכים ארוכים ורזים (מעניין ממי הם קיבלו את זה
) רוב בריאות לכולם

נייטי

New member
אני מסכימה איתך באלף אחוז

בדיעבד גם אני רגועה יותר היום ואני מניחה שאם יהיה ילד שלישי שיעשה אותן בעיות מבחינת משקל ואכילה כמו דניאל אני אהיה יותר רגועה. אני חושבת שהסירוב שלה לתחליף, והתחושה הבלתי פוסקת שהיא לא מקבלת מה שצריך מהציצי כי עובדה שהיא כמעט ולא עלתה במשקל מאוד הלחיצו אותי. מה גם, שההתפתחות המוטורית של דניאלי הייתה קצת יותר איטית, גם כי היא לדעתי לא אכלה כמו שצריך אבל לא פחות בגלל שההנקה פגעה מאוד בשינה שלה ולדעתי חוסר השינה או ליתר דיוק השינה עם האין סוף הפסקות שהיתה לה פגעה בהתפתחות שלה. אהההההה וכמובן, אצלינו אין גנטיקה של ארוכים ורזים ובטח לא של גמישיות יתר ואת כל אלה דניאלי קיבלה מהשכנים אבל אני לא הכרתי את השכנים וזה מאוד בלבל אותי

אםדניאל

New member
מה שאומר שבפעם הבאה

דבר ראשון אחרי הלידה, את נכנסת לשכנים מציגה את עצמך ואת שאלון 300 השאלות שהכנת על עברם הגנטי.....

אמאדובה

New member
גמישות היתר לא עכבה את ההתפתחות המוטורית?

נראה לי כיוון יותר הגיוני, לא? (זה מה שהיה אצלנו, וגם אצלנו היא גדלה באיטיות)

נייטי

New member
אמממממממ כעיקרון כן. זה בטוח לא תרם

והשתמשתי בנתון הזה רוב הזמן כדי להסביר לעצמי דברים. אבל בפועל, אני לא יכולה שלא לראות את השינוי המדהים שחל בה מהרגע שהיא החלה לישון. אני חושבת, שמעבר לגדילה שלה שמאוד הושפעה מהשינה, היא גם הפכה להיות תינוקת הרבה פחות עצבנית ומוטרדת, ולכן הרבה יותר פנויה להסתכל על העולם, להתמודד איתו ולחוות אותו (ולא רק דרך הידיים שלי והציצי כפי שהיה קודם). אז כן, את צודקת, גמישיות יתר בהחלט מעכבת אבל מחסור בשינה בכלל ובשינה רציפה בפרט, לא תורם לסגירת פערים או להתקדמות. אני חושבת לפחות אבל אף אחד לא באמת יכול לדעת.

אמאדובה

New member
האינטואיציה שלך נשמעת נכונה

מה שלא יהיה - זה כבר לא משנה עכשיו למרבה השמחה

מסכימה עם הכל, רק מופתעת שיש כאלו ששוקלים עם

ששוקלים עם חיתול... אצלנו בעירום מלא

קיבלת כבר תשובות, אנסה גם אני להרגיע...

בני נולד במשקל דומה למשקל בנך,3.800 בגלל זה החלטתי לפרט לך. בגיל 4 חודשים שקל 8.340 קילו. בגיל 5.5 חודשים שקל 8.770, כלומר כמעט ולא עלה! - גם היה בהנקה מלאה. כמו רוב היונקים העלה הרבה בהתחלה ונעצר.בזמן זה הוא התחיל להתהפך ואני מניחה שגם זו הסיבה לעצירה במשקל. מה שנאמר לי שחשוב שלא ירד גם אם לא העלה הרבה וזה בכלל לא מדאיג. בגיל 7 חודשים 8.900 ק"ג (למרות הוספת המוצקים), גובה 73 סמ"ר, היקף ראש 44 (בלידה 35). בגיל 5.5 חודשים את כבר יכולה בהדרגה להתחיל עם מוצקים וזה מקל בצורה משמעותית מאוד. את בידיים טובות, יש כאן מומחיות מניסיון ומומחית עם דיפלומה - דיא שיודעת היטב את עבודתה. אל דאגה, הכל יהיה טוב וגם אני נגד תחליפים שלא מרצונך ולא מרצון התינוק. תהני ממנו! מירי

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמעדכנת

ביום רביעי נלך שוב לשקילה (בדיוק אחרי שבוע....) מנסה להניק אותו קצת יותר (גם בלי שהוא דורש
) ובין לבין מנסה גם לשאוב, לא יוצא ממש אבל כנראה שמגביר את ייצור החלב...) בארוחה האחרונה לפני השינה יונק ואז שותה את מעט החלב ששאבתי כל היום. התחלנו קצת מוצקים (מרק של גזר,בטטה ודלעת) הוא דווקא אוהב את זה. מחר אולי נתחיל גם בננה (שהרי בננה היא פצצת אנרגיה צהובה) ונראה אולי השינויים יעשו משהו. תודה לכולכן על העידוד מקווה לעדכן שעלה במשקל ולנשום מעט לרווחה.

למעלה