רוצה לשתף

רוצה לשתף ../images/Emo10.gif

לא ממש יודעת ממה להתחיל. הקטן שלי בן 5 וחצי חודשים. יונק הנקה מלאה. סירב לבקבוק עד שהגיע המפגש ובמשך 3 ימים התעקשתי. הוא נשאר עם החצי והם הסתדרו מצויין עם בקבוק של חלב אם. אבל בגדול הוא אך ורק יונק. נולד 3,700 בשבוע 37+2. אתמול היינו בטיפת חלב. הוא עלה בסך הכל 200 גרם בהפרש של 8 שבועות!!! אני רוצה לציין שהוא יונק כל 3 שעות כולל בלילה. הוא לא ילד נודניק. הוא לא דורש אוכל יותר מדי, בדיקות דם תקינות. מיד מטיפת חלב הלנו לרופא הילדים שכמובן המליץ על תמ"ל. הוא אמר שלפני כל הנקה לתת תמ"ל אבל אני יודעת שזה יהרוס לי את ההנקה וחוצמזה בינתיים הוא ממש ממש מסרב לאכול תמ"ל (גם מטרנה וגם סימילאק), הוא פשוט יורק את זה. אני יודעת שכבר אנחנו עומדים להתחיל מוצקים אבל בהתחלה זה לא נותן מי יודע מה קלוריות.... בשאיבה של הבוקר יוצא המון חלב והבנתי מאחות טיפת חלב שזה אומר שיש לי מספיק חלב אבל אולי הערך הקלורי שלו נמוך. בקיצור אני ממש בדיכאון ולא יודעת מה לעשות.... איך יכול להיות שעלה רק 200 גרם.... אשמח לתובנות. שלכן, קיווי נ.ב. אני יודעת שהודעה כזו אולי יותר מתאימה לפורום הנקה, אבל בכל זאת, כאן זה הבית שלי.

כמה הוא שוקל כעת?

הדרישה (וגם לה יש יוצאים מן הכלל) היא להכפלה של המשקל עד גיל חצי שנה. מכיוון שהוא נולד במשקל גבוה מאוד (ביחס לשבוע), גם מעט פחות זה בסדר גמור. איך הוא מבחינה התפתחותית? האם השווית אותו לעקומות של יונקים? אם אין לך, אצרף לינק.

אין לי עקומות יונקים...

קודם כל תודה על תגובתך. נולד ב- 07/10/2008 3,700 אתמול 25/03/2009 שקל 6,400 זאת אומרת שבעוד שבועיים ב07/04/2009 הוא אמור לשקול 7,400..... היא לא בדקה התפתחות כי הוא עוד לא בן חצי שנה.... סתם מטומטמת!(סליחה). הוא מתהפך מהגב לבטן רק לכיוון אחד (לוקח תנופה עם יד שמאל ומתהפך...) מעביר חפץ מיד ליד, לוקח חפץ בשתי ידיים. מחייך וצוחק בקול רם כל הזמן. מדבר כל מיני הברות וקולות. מה עוד הוא אמור לעשות?

איך משתמשים בעקומות?../images/Emo163.gif

או שרק מעיינים בהם? להפתעתי לא מתהפך מהבטן לגב. למרות שאוהב להיות על הבטן. באמת עלה באופן אופייני ליונקים: המון בהתחלה, פחות כעת. לא יודעת אם ראית את תגובתי לנאשא עם כל התאריכים שבהן נשקל וכו'. בינתים ממשיכה להניק רגיל. מנסה קצת תמ"ל למרות שאינו מעוניין.... לפחות שיכיר את הטעם של זה ואז אולי אתן לו פעם ביום בקבוק תמ"ל לפני השינה וזהו!!! כל השאר ציצי. כי גם עבורי זה סוג של גמילה ומאוד מאוד קשה לי עם זה. וגם אם יאכל תמ"ל לפני השינה אולי לא יתעורר כל 3 שעות לאכול בלילה ואני אוכל לישון קצת....

פתחים את זה כקובץ אקסל

ובדף של המשקל, בעמודה השמאלית למעלה מקלידיםאת תאריך הלידה. רוב התינוקות שאני מכירה עברו לתמ"ל ו... המשיכו להתעורר בלילה. לטעמי, אם כבר, עדיף להתחיל מוצקים, ובהדרגה זה יחליף חלק מן ההנקות.

נאשא

New member
כל כך נכון

אצלינו הקטנה רק סגרה מרווחים מתמ"ל כי שבעה מהר, נרדמה, ואחרי שעתיים התעוררה, אכלה קצת וחוזר חלילה.

נייטי

New member
אבל תינוקות יונקים שנגמלים ולא מקבלים תמ"ל

מפסיקים להתעורר בלילה
אתמול דניאל התעוררה פעמים, ובבוקר האיש ואני אמרנו בשיא הרצינות, שזה היה לילה ממש קשה. דקה אח"כ נרקענו מצחוק על עצמנו. מי היה מאמין שנגיע לימים כאלה שבהם שתי התעוררויות של כמה דקות הופכות ללילה קשה?! מי היה מאמין???????????????

נאשא

New member
מה פתאום פורום הנקה?

לא להעליב את הפירמה, כן? רק פה שואלים שאלות כאלה (סתם, בהחלט הייתי שואלת ליתר בטחון גם שם, באמת). תכף תבוא דיא והיא למשל ממש חכמה בנושא הזה. אני מומחית מאד קטנה אבל עולות בי כמה שאלות: לצערי לא ראיתי אותך ומקווה לראות בקרוב: כמה את ובעלך גדולים? לפעמים שוכחים שלהורים קטנים יש ילדים קטנים... עוד לא נולד הילד שהרעיב את עצמו כך שהוא היה נותן לך סימנים ברורים שהוא עוד רעב, ואת אומרת שהוא ילד רגוע טפו על הצורה שלו, אז הוא כנראה לא ממש רעב. הוא אולי היה חולה בתקופה הזאת? מחלות יכולות להשפיע על העלאה במשקל. מה העליה שלו יחסית לאחוזון? כלומר, האם הוא שמר פחות או יותר על האחוזון שלו מהפעם-פעמיים האחרונות (החל מגיל 3-4 חודשים, לא לפני)? זה מה שעולה לי עכשיו בראש. תכף יגיעו מומחיות ממני וירגיעו, אני בטוחה.

תשובות פרטניות....

בעלי ואני לא מאוד גדולים. קשה לי להסביר ולכן אפרט לך גובה ומשקל אם זה יעזור.... אני 1.60 ושוקלת 65 ק"ג בעלי 1.85 ושוקל 80 ק"ג לא היה חולה אף פעם טפפפוווו
העליה שלו הייתה בסדר נולד ב7/10/08 3,700 היקף ראש 35 בתאריך 09/11/08 שקל 4,550 היקף ראש 37.8 בתאריך 08/12/08 שקל 5,370 הגובה היה 60 ס"מ והיקף ראש היה 40 בתאריך 27/01/09 שקל 6,200 הגובה היה 64.5 ס"מ והיקף ראש היה 42.8 ואתמול 25/03/09 שקל 6,400 הגובה היה 68 ס"מ והיקף ראש היה 43.4 סליחה על הפירוט הארוך...... הרופא אמר שאין ספק שהוא שובר אחוזונים..... כמובן ששאלתי ליתר ביטחון בפורום הנקה.... ותודה.

דיא

New member
תראי...

קודם כל חשוב לזכור - אנחנו לא מתפתחים בקו ישר ואחיד, גם בתנאים אופטימליים. וגם יש לנו ימים טובים יותר וטובים פחות. על פניו נשמע שהכל בסדר. בעלך איש גבוהה ולא מאוד כבד. נשמע שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ. הקטנצ'יק אמנם עלה פחות (וזה מדאיג, אין ספק) ואפילו ירד אחוזונים מבחינת משקל, אבל תראי איזה גובה. עלה תוך 4 חודשים מאחוזון 75 לאחוזון 90. לאנשהו כל האוכל הטוב הזה הולך
הצעות אופרטיביות (בהנחה שאת לא רוצה כבר שיוכל תמ"ל ויעזוב לך את הבובקס בשקט, ולי נשמע שלא זה המצב): 1. לשקול אותו עוד פעם בעוד שבועיים. 2. אם את שואבת, ככה סתם להנאתך, תתני לו גם את מה ששאבת, בנוסף להנקות. 3. אם את לא שואבת, ככה סתם להנאתך, תשאבי פעם ביום ותתני לו (אני משערת שאם תצליחי לשאוב 60-70 ס"ס ביום, הוא יוסיף כ-30 ס"ס נוספים פר יום בממוצע). זה ישקיט אותך וישתיק את טיפת החלב. 4. אם את מתחילה מוצקים, אל תוסיפי מים בתור נוזל, אלא חלבאם. 5. תתרמי את ה-30 ש"ח של התמ"ל לצדקה. 6. אם בעוד שבועיים אין שיפור משמעותי, דברי איתי ונחשוב ביחד מה לעשות. וברצינות - עלייה היא כאמור לא לינארית. ייתכן שתשקלי אותו בעוד יומיים ופתאום הופ, תגלי שהוא עלה 150 גר'. נכון שעלייה כזו קטנה בגיל הזה עדיין מדאיגה אותנו, אבל מדאיגה ברמה של לעקוב ולעשות שינויים מינוריים ולא שינויים דראסטיים (אם הוא היה בן חודשיים הייתי מטיסה אותך לקנות תמ"ל עכשיו
. אבל הוא לא בן חודשיים). לגבי ההתפתחות - נשמע שהוא בנורמות שלו. זה שהוא לא מתהפך לגב - אם טוב לו על הבטן, מדוע שייתפך לגב. בועז התחרפן על הבטן וגם היה לו ראש כבד, אז הוא למד צ'יק צ'אק להתהפך חזרה. אחותו ממש לא. כאמור - לפי דעתי, רק לעקוב. אם את מאוד מודאגת, תוסיפי לו ארוחת ביניים, עדיף חלבאם. את לא רוצה לגלות פתאום שהוא אלרגי למשהו ואז הוא יתקשה עוד יותר לנצל את כל מה שהוא צריך מהמזון ולעלות במשקל. ארוחת ביניים אחת, שלמה, העומדת בפני עצמה. לא בסוף/תחילת הנקה. ולא על חשבון הנקה. תמצאי חלון הזדמנויות כזה, אולי כשאתם בחוץ, מטיילים או משהו או כשאת מתקלחת/מבלה בשירותים עם העיתון היומי ומישהו אחר נותן. תשקלי שוב בעוד שבועיים, רצוי מאוד באותם מאזניים, ואז נדבר. את מוזמנת לפנות אלי במסר ואשלח לך מס' טלפון, אם תרצי להתייעץ עוד. (למען הסר ספק - אני מדריכת הנקה ואמא עם קילומטראז' הנקה יפה
)

happy

New member
אומנם לא מניקה אז אולי התשובה שלי מטעה

אבל אם הילד רגוע, החיתולים רטובים ויש לו קקי אז אני לא רואה שום בעיה. טל וליהי שניהם מבוקבקים וגם להם היו תקופות שהם בקושי עלו במשקל. אבל התפתחו בסדר, רגועים הם מעולם לא היו
אבל מלאו חיתולים בפיפי וקקי. היו תקופות של מחלות שבאופן טבעי הם היו רעבים פחות ועלו פחות במשקל. לדעתי אם הילד מתנהג בסדר אז הכל בסדר. אישית לא היתי משנה כלום. אני מאוד מאמינה ברצון של ילד לאכול. אם ילד לא בוכה ולא מראה סימני רעב הוא כנראה בסדר גם אם הוא לא עלה ממש טוב במשקל. אבל רואים התפתחות טובה. אבל שוב מעולם לא הינקתי אז אין לי מושג.

פלגיה

New member
היינו שם

עם הבת שלי. בעצם עם הבת שלי זה היה יותר גרוע, כי היא לא רק שברה עקומות כלפי מטה אלא ממש ירדה במשקל. אני ממליצה לא להסתפק ברופא הילדים אלא לפנות לרופא של גסטרו ילדים לבירור עמוק יותר ולהמלצות מקצועיות יותר. אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי. הבת שלי היתה בת חמישה וחצי חודשים ושקלה פחות מ- 6 ק"ג (משקל לידה 3.200). כל הסיפור התחיל באחות טיפת חלב שלא הסכימה לחסן אותנו בגלל המשקל. בגזרת המוצקים כבר התחלתי לתת לה גרבר (כי עבדתי וזה מה שהיה נוח לתת למטפלת). בגדול היא היתה ילדה נוחה, אוכלת כשנותנים לה ולא מקטרת שלא. אולי זה מה שהיה בעוכריה. רופא הגסטרו שלח אותנו לבדיקות דם, כדי לשלול בעיות רפואיות, ואחרי שהבדיקות חזרו תקינות, הוא המליץ לשלב תמ"ל ולהוסיף לו אבקת קלוריות. יש דבר כזה. מחיתי שאלו קלוריות "ריקות", ואז הוא הסביר לי שבשלב מסויים נוצר מעגל קסמים שבו תינוק מתרגל לאכול מעט, והקיבה שלו מתכווצת בהתאם, וכך הוא לא יכול להגדיל את כמויות האוכל שלו. כך שהמטרה של התוספת ה"ריקה" הזאת היא להגדיל את הנפח של הקיבה כדי שבעתיד יהיה אפשר להכניס שם אוכל אמיתי בכמות מספקת. אז העצות שלו הרסו לי את ההנקה, מה שבדיעבד היה טוב כי היה לי סדר יום מטורף, ובאמת היה טוב לוותר על ההנקה. אבל אצלך, בגלל שאת ממילא שואבת, אולי כדאי לנסות להוסיף לחלב שלך דייסה?

דיא

New member
מסכימה שחשוב לבדוק

אבל יש הבדל בין ילד שיורד במשקל בגיל הזה וילד שעולה מעט, אבל עולה. בגלל זה כדאי קודם לבדוק מה קורה. ירידה במשקל מצביעה על בעייה, תמיד, אצל ילדים וגם אצל מבוגרים בריאים (ובעלי משקל תקין, שאינם עושים דיאטה
) עליה מתונה מצביעה על שינוי דפוס, שיכול להצביע על בעיה או על שינוי דפוס. למשל, בתקופה של צמיחת שיניים, יכולות להיות יותר פליטות, פעילות מעיים מוגברת ועלייה מתונה יותר במשקל. אבל את צודקת שאם יש בעיה חייבים לטפל בה כדי למנוע התדרדרות.

פלגיה

New member
200 גרם בשמונה שבועות

זה כמעט בטוח פרק זמן שבו גם לא היתה עליה בכלל

../images/Emo140.gifתודה

תודה שהסבת את תשומת ליבי. נמשיך במעקב אצל רופא הילדים. אם זה לא יספיק נעבור לשלב הבא.... ושוב תודה

אני לא רוצה להלחיץ

אבל פעם קראתי שאם הילד אוכל לכאורה טוב אך בכל זאת לא עולה טוב במשקל כדאי לעשות אקו לב כי לפעמים בעיה לבבית צורכת מהתתינוק המון אנרגיה ולכן אין עליה מספקת במשקל - לא אומרת שזה המקרה שלכם אבל שווה לשלול את העניין לדעתי.

נייטי

New member
לא קראתי הכל אבל בגדול

אני יכולה להגיד לך שאני לא מבינה גורנישט מן גורנישט. בקטן, יכולה לספר לך שאצלי, שני ילדים נולדו לא קטנים, שניהם ינקו, אחד רק הלך ותפח ואחת הלכה והתכווצה. גם אצלנו הבעיות החלו סביב גיל חמישה חודשים. היא לא ירדה במשקל אבל כמעט ולא עלתה במשקל עד גיל 7 חודשים. המוצקים גם לא הלכו טוב וסביב גיל 8 חודשים הייתי ממש בלחץ. היא כמובן סרבה לתחליף למרות שניסיתי בלי סוף והייתי מאוד שמחה לו זה היה מחליף את ההנקה, העיקר שתתחיל לעלות במשקל. בסופו של דבר,התחלתי לשלוח אותה למשפחתון שתומר היה בו כתינוק, פשוט כדי שיאכילו אותה. בהתחלה היא הייתה הולכת לאיזה שעתיים-שלוש ל-3 פעמים בשבוע רק כדי לתרגל אכילה, כי איתי היא לא הייתה מוכנה לשקול את זה לאור הציצי שהזדקר מולה. שם היא למדה לאכול. בערך סביב גיל 9 חודשים התחיל בהדרגה מפנה אצל דניאל מבחינת האכילה והעליה במשקל. עד לפני קצת יותר מחודש עדין אוכל היה אישיו מרכזי סביב דניאל, היא אכלה כבר יותר טוב אבל זה היה במליון מנות קטנות שמחולקות על פני 8 שעות לכל מנה במשך 80 פעם ביום - בקיצור אוכלת אבל מעצבנת. אבל פתאום, אשכרה ביום אחד, הילדה שלי התחילה לטרוף כמו חיה רעה. אין לי מושג מה גרם לה פתאום לשנות לגמרי את דפוס האכילה אבל אני נשבעת, זה היה ביום אחד (אני כמובן התלבשתי על השוונג הזה וגם גמלתי אותה מהנקה והיא עדין, בהחלט אוכלת נפלא). לא יודעת מה להגיד לך. אני משערת שאם הייתי קוראת הודעה של פלגיה ששולחת לבדיקה מן הסתם הייתי עושה את זה וגם קצת נלחצת. למזלי, לא קראתי אף פעם המלצה כזאת וגם הרופא שלה לא חשב שיש סיבה לרוץ לבדיקות. אני משערת שפשוט צריך סבלנות ולחכות שהמוצקים יתבססו ואז לבחון מחדש את כל הנושא. ניסית דייסות?

למעלה